Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σ. Ξυνίδης «Ναι στις συνεργασίες, όχι στα αντάρτικα

Διαγραφές προανήγγειλε ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ, με αφορμή την ενδεχόμενη κάθοδο του κ. Αλ. Μητρόπουλου στην Αττική

O Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης άνοιξε διάπλατα το παράθυρο της προσέγγισης με τη Δημοκρατική Αριστερά λέγοντας (στο Κανάλι 1) ότι βλέπει θετικά την πρόταση που έχει καταθέσει δημοσίως ο κ. Φ. Κουβέλης για την εξεύρεση ενός υποψηφίου χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά, τον οποίο θα μπορούσαν να στηρίξουν από κοινού ΠαΣοΚ και ανανεωτική Αριστερά.

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ", ήρθε να διασπάσει;

Ο «Καλλικράτης» δεν περιλαμβάνει μόνο συνενώσεις αλλά προβλέπει και «διασπάσεις». Τρανό παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής που σπάει σε οκτώ ενότητες καθεμιά από τις οποίες θα εκλέξει τον δικό της αντιπεριφερειάρχη, ενώ σε δήμους άνω των 100.000 κατοίκων θα εκλέγεται «σύμβουλος γειτονιάς».

Προκηρύσσονται 1.600 θέσεις εργασίας στα Ταμεία - Θέσεις και στην Εύβοια αλλά και σε άλλους νομούς της Στερεάς

Θερμό φθινόπωρο προμηνύεται για χιλιάδες υποψήφιους, αφού μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να προκηρυχθούν πάνω από 1.600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και υγειονομικού προσωπικού σε ολόκληρη τη χώρα. Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας αφορά στην πρόσληψη 1.623 εποχικών υπαλλήλων (για 8 μήνες) σε 11 Ταμεία. Στόχος είναι να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού στα Ταμεία, εν όψει της μαζικής «φυγής» δημοσίων υπαλλήλων προς τη σύνταξη, λόγω των αλλαγών στο Ασφαλιστικό.
Οι διαγωνισμοί θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως αποσπάσουν την έγκριση της τριμελούς επιτροπής υπουργών (υπουργείο Εσωτερικών).
Βασικά κριτήρια διορισμού θα είναι η ανεργία, η εντοπιότητα, ο βαθμός πτυχίου και η ιδιότητα του πολύτεκνου ή τέκνου πολυτέκνων.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου ΑΥΛΩΝΟΣ

Η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου Αυλώνος μπαίνει πλέον στο τελικό και το ουσιαστικό στάδιο της υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑ του Δήμου Αυλώνος και της αναδόχου Εταιρείας ΕΚΟΚΑΤ.Α.Ε. προϋπολογισμού 2.379.876 Ευρώ
Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010,

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Μια ερώτηση μπορώ να σας κάνω κ. Σαμαρά;

Ο Πρόεδρος κοιτά το ρολόι του να δώσει την επόμενη υποψηφιότητα.


















κ. Πρόεδρε της Αξιωματικής αντιπολίτευσης,  πως μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος ένα κόμμα, που το πρωί στα ραδιόφωνα ο υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του κόμματος δηλώνει ότι στην Λέσβο η ΝΔ θα στηρίξει κάποιο καθηγητή Πανεπιστημίου που ειλικρινά δεν συγκράτησα το όνομα του. Το βράδυ εσείς δηλώνεται οn Camera ότι ο υποψήφιός σας για την Αττική θα είναι ο κ. Κικίλιας.

Εκτός της Κ.Ο. της Ν.Δ. ο Χρ. Μαρκογιαννάκης


Προβλέψιμοι …
Από χθες το eviapost έγραφε ότι αναμένονται κεντροδεξιές κόντρες και ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας θα δώσουν μάχη για τα ποσοστά. Σήμερα γράψαμε, δες σχετική ανάρτηση, ότι ο κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς του έδειξε την πόρτα αυτή ήταν η σημαντικότερη δήλωση, το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς του κούνησε μαντίλι και το έθεσε εκτός Ν.Δ αναλυτικά:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΛΙ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

Οι κεντροδεξιές κόντρες άρχισα με την μάχη της Κρήτης .. κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει

Στα όρια της «ανοιχτής» πολιτικής σύγκρουσης μεταξύ του κ. Αντ. Σαμαρά και της κυρίας Ντ. Μπακογιάννη αναμένεται να φτάσει η «μάχη» για την περιφέρεια της Κρήτης. Στη Ρηγίλλης, έπειτα από την κίνηση να δώσουν το χρίσμα στον κ. Πλακιωτάκη, αναμένουν ουσιαστικά την απάντηση της τέως υπουργού Εξωτερικών.
Το βέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως η κυρία Μπακογιάννη θα «κατεβάσει» δικό της υποψήφιο, σε μια προσπάθεια να καταγράψει τις εκλογικές της δυνάμεις.

Για άλλο ένα γύρο αναμέτρησης με την Λούκα Κατσέλη,

Περίεργοι  ευσεβείς πόθοι ...
Για άλλο ένα γύρο αναμέτρησης με την Λούκα Κατσέλη, που έχει αποδειχθεί δυσκολότερος αντίπαλος από όσο περίμεναν, ετοιμάζονται τώρα οι τραπεζίτες, καθώς το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εμφανίζεται αποφασισμένο να προωθήσει μέσα στο φθινόπωρο άλλες δύο «ενοχλητικές» για το τραπεζικό σύστημα νομοθετικές ρυθμίσεις.

Τ. Μπιρμπίλη: «Δεν ενδιαφέρομαι για την Περιφέρεια Αττικής»

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί» δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος μετά τη συνεργασία της με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο Γ. Παπανδρέου τής έκανε σχετική πρόταση.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν την Ενέργεια και την απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου και, όπως είπε η υπουργός, αυτά  θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Η κυρία Μπιρμπίλη  ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προτεραιότητες του υπουργείου ενόψει της ΔΕΘ.

Εκραξαν και τον Ζαγορίτη ...πελάτες ταβέρνας στη Μάνη

Τελικά μάλλον οι πολιτικοί μας πρέπει να τρώνε μόνο ντελίβερι ... 
Στις διακοπές τους τους βλέπει ο κόσμος και αηδιάζει ...να καταβροχθίζουν τα πανάκριβα μενού τους ενώ κατέκλεψαν και χρεοκόπησαν την χώρα ...Μετά τους Σιούφα , Κουτρουμάνη, σειρά είχε ο Ζαγορίτης Δείτε ο θέμαΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ "ΛΑΔΟΠΟΝΤΙΚΑ" ΧΘΕΣ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΙΣ "ΚΙΤΡΙΕΣ"...
"Η πληροφορία είναι καρατσεκαρισμένη. Όπως συνέβη με τις αποδοκιμασίες στον Σιούφα που πρώτοι αποκαλύψαμε έτσι και χθες το βράδυ στη...

«Ακριβότερο καλάθι, του Ελληνα καταναλωτή»


ενώ το καταναλωτικό εισόδημα μειώνεται, οι τιμές των προϊόντων στην Ελλάδα είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη
Την ίδια ώρα που το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών συρρικνώνεται με ταχείς ρυθμούς, τα προϊόντα των πολυεθνικών ομίλων στην ελληνική αγορά παραμένουν από τα ακριβότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας όσον αφορά τις τιμές 70 προϊόντων σε έξι χώρεςΙσπανία, Γερμανία, Γαλλία, Κύπρο, Σλοβενία και Ελλάδα -, η κατάσταση είναι απογοητευτική για τη χώρα μας.

Το είπε το ξανά είπε…ο Βασίλης ..

Το πρωί στο MEGA o υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γαμπρός της Εύβοιας, κ. Μιχαλολιάκος παρουσία του υφυπουργού κ. Μακριώτη δήλωσε . «Το ΠΑΣΟΚ μη σεβόμενο τον νέο θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα κάνει όλη την κοινοβουλευτικής ομάδα και κομματικούς υποψήφιους περιφερειάρχες». Τα ίδια είπε στο flash, λίγο αργότερα. Αν αυτοί είναι η πολιτική θέση της ΝΔ τότε ζήτω που «καήκαμε». Εμείς θέτουμε τις παρακάτω ερωτήσεις

Οριστικά υποψήφιος για τον Δήμο Καρπενησίου θα είναι ο κ. Κ. Μπακογιάννης.

Οριστικά υποψήφιος για τον Δήμο Καρπενησίου θα είναι ο κ. Κ. Μπακογιάννης. Η Ρηγίλλης πήρε την απόφαση να στηρίζει μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, την υποψηφιότητα του γιου  της κας Ντόρας Μπακογιάννη, οποίος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Καρπενήσι όπου έχει συνεχείς επαφές με τοπικούς παράγοντες με σκοπό να επιλέξει τον κατάλληλο τόπο και χρόνο για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλο βλέπει ο πρωθυπουργός

Παπακωνσταντίνου, Μπιρπίλη  και Προβόπουλο βλέπει ο πρωθυπουργός
Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο θα έχει σήμερα, Πέμπτη 19 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση θα γίνει στη 1:00 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου. Νωρίτερα ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με την υπουργό κ. Μπιρπίλη και αμέσως μετά τον τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για την ελληνική οικονομία, η εκτέλεση του προϋπολογισμού και κυρίως η υστέρηση των εσόδων, για την οποία η κυβέρνηση ήδη δέχεται σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση.

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα με τα 500 καλύτερα του κόσμου .

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια στη λίστα με τα 500 καλύτερα του κόσμου. Εξαφανισμένα άλλα.. όπως το ΕΜΠ.

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό της Αθήνας και το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας βρίσκεται στην 221η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο και στην 85η σε ευρωπαϊκό.

Ανοιχτός ο δρόμος του ΠΟΠ για το «φιρίκι Πηλίου»

Την ένταξη του φιρικιού στον κατάλογο προϊόντων  «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης - ΠΟΠ» κατάφερε η Νομαρχία Μαγνησίας.
Δημοσιεύτηκε σήμερα, Τρίτη 17 Αυγούστου, στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αίτηση της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, για την ένταξη του φιρικιού Πηλίου στον κατάλογο των προϊόντων «Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης - ΠΟΠ».

Προγράμματα Leader συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατ. ευρώ για την Φθιώτιδα


Υπογράφη σύμβαση μεταξύ της κ. Μπατζελή και  "ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ" ύψους 13εκ €.
Τα τοπικά προγράμματα Leader που προέρχονται από το πρόγραμμα Αλέξανδρος Μπαλτατζής ( 2007-2013) δίνουν ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική στην περιφέρεια, στοχεύοντας στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη της υπαίθρου τόσο της γεωργικής όσο και της τουριστικής δραστηριότητας. Ενισχύονται οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που αφορούν γεωργικές δραστηριότητες , στηρίζονται οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και διατηρείται η αγροτική μας κληρονομιά.
Η συγκεκριμένη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνας Μπατζελή και της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής» -

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Καλό απόγευμα

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ

Το άγριο άλλογο


Παντρεύτηκε ένας στο χωριό, και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι, της είπε:
- Γυναίκα, ότι θέλεις κάνε, αλλά μακριά από το στάβλο με το μεγάλο μαύρο άλογο, γιατί είναι άγριο κι επικίνδυνο!
Ζήσανε 1-2 χρόνια καλά, ξεχάστηκε μια μέρα η φουκαριάρα η γυναίκα, μπήκε στο στάβλο, τρώει μια κλωτσιά από το άλογο, και έμεινε στον τόπο.

Μικρό πορτοφόλι, μεγάλες ερωτικές περιπέτειες


Οι άνδρες τα εισοδήματα των οποίων είναι μικρότερα από των συντρόφων τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθούν στην απιστία, αποκαλύπτει αμερικανική έρευνα.

Η απιστία είναι ίσως ένα τρόπος για να αποκαταστήσουν τον ανδρισμό τους που απειλείται από αυτή την κατάσταση, εξηγεί η Κριστίν Μουνς, κοινωνιολόγος του πανεπιστημίου Κορνέλ, στην έρευνα της που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Κοινωνιολογίας.


Την Δευτέρα αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις.


Cherchez la femme
Η εξεύρεση ικανού αριθμού γυναικών υποψηφίων περιφερειαρχών και η τελική απόφαση του κ. Γ. Παπανδρέου για τα πρόσωπα που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές σε Αττική και άλλες Περιφέρειες θα καθορίσουν την πορεία των διαδικασιών για την επιλογή των προσώπων που θα δώσουν τη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Την Δευτέρα αρχίζουν οι δημοσκοπήσεις.
Με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του Νοεμβρίου, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ξεκινούν με εντατικούς ρυθμούς δημοσκοπήσεις για τα κατάλληλα πρόσωπα σε όλες τις περιφέρειες και σε πολλούς δήμους της χώρας, που υπάρχουν προβλήματα.

Economist: Από τις βουτιές στις παραλίες στη βουτιά της βαθιάς ύφεσης

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία από το Βρετανικό περιοδικό Economist. Προβλέπει ύφεση στο 4,8%. Εστιάζει στον παραπαίοντα κλάδο της οικοδομής, τη διόγκωση της ανεργίας και τους κλυδωνισμούς του τουρισμού, ενώ χαρακτηρίζει αβέβαιη την εφαρμογή νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή
Εκτόξευση της ανεργίας, ύφεση που θα φθάσει το 4,8% και δραματική μείωση των κρατικών εσόδων «βλέπουν» οι αναλυτές του Economist για την Ελλάδα. Οι προβλέψεις είναι πιο δυσοίωνες από τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τις οποίες η μείωση του ΑΕΠ θα «κλείδωνε» για φέτος στο 4%.

Ένας Μπακογιάννης ξανά στο Καρπενήσι;

Οι κεντροδεξιές κόντρες τώρα αρχίζουν. Η ένοικοι της πολυκατοικίας έγινα τέσσερις και κανείς δεν ξέρει που θα βγάλει  
Ένα βήμα πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον Δήμο Καρπενησίου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το Βήμα ο κ. Κ. Μπακογιάννης. Ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο Καρπενήσι όπου έχει συνεχείς επαφές με τοπικούς παράγοντες με σκοπό να επιλέξει τον κατάλληλο τόπο και χρόνο για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας.

Μικρή αύξηση της ανεργίας τον Ιούλιο.

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 35.517 και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 29.417.

Κοίτα κάτι παλληκάρια !!

«Εάν εμείς σκοτώναμε τον κάθε έναν που μιλάει αλβανικά στην Ελλάδα, θα είχαμε μετατρέψει τον τόπο σε ένα απέραντο νεκροταφείο... Με τη διαφορά ότι εκείνα τα χώματα μιλάνε ελληνικά συνεχώς επί 3.000 χρόνια». Αφήστε ότι και τα ελληνικά χώματα μιλούσαν αρβανίτικα για κάτι αιώνες. Το ζήτημα είναι ότι ο εκπρόσωπος ενός πολιτικού κόμματος μπορεί με αυτούς τους λόγους να σχολιάζει τη δολοφονία του ομογενούς στην Χειμάρρα. Λες και πρόκειται για ζήτημα του επιπέδου μιας παρεξήγησης μεταξύ νεαρών, επειδή κάποιος πείραξε μια κοπέλα από την άλλη παρέα.

Χαλαρά!!! Αν είσαι γυναίκα μην πεις ποτέ στο σύντροφό σου


Το υποσχεθήκαμε μας το ζητήσατε δύο αναγνώστριες χθες, υλοποιούμε την υπόσχεση..

“Το … σου είναι μικρό”, ή “Αυτά που λένε ότι το μέγεθος δε μετράει τα λένε οι μικρού μεγέθους. Φυσικααααά και μετράει”. Για τον άντρα μετράει πιο πολύ απ’ όσο φαντάζεσαι
“Μωρό μου…. θα μου πάρεις εκείνη τη σαλοπέτα που λέγαμε;”. Πρώτον: Δεν ξέρουμε τι είναι η σαλοπέτα. Δεύτερον: Προχτές δεν πήγες για ψώνια. Τρίτον: Τι νομίζεις ότι κάνω; Ότι είμαι ιδιοκτήτης τράπεζας; Τέταρτον: Δε σ’ ακούω αγάπη μου…. δεν έχει σήμα το κινητό… Έλα… ναί; ναι;… Γαμώ τα κινητά μου…

Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικο δελτίο προόδου της κυβέρνησης

Τυχαίο ; δεν νομίζω
Δεκαπενταύγουστο και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης εξέδωσε ένα ακόμη δελτίο για την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας, όπου καταδεικνύεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε μία σειρά από δομικές μεταρρυθμίσεις, σχετικά με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και του κράτους, καθώς και των αναπτυξιακών δράσεων. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Θ. Πάγκαλου στο "κόκκινο" παραμένουν συγκεκριμένα προγράμματα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας και Υποδομών.

Το δελτίο δεν είναι "Τυχαίο" αν το συνδυάσει κανείς τόσο με τον ανασχηματισμό όσο και με τις υποψηφιότητες που "παίζονται -πιέζονται" στις κρίσιμες Περιφέρειες να πουν το μεγάλο "ναι" υπουργοί- υφυπουργοί. Όπως αναφέρεται στο δελτίο έχουν μείνει πίσω:

Το ένα μετά το άλλο αλλάζουν τα ονόματα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Ουσιαστικά τα βλέμματα έχουν επικεντρωθεί σε  δύο με τρία ονόματα, όπου συνεχώς προβάλλονται τα θετικά και τα αρνητικά.
Πληροφορίες ωστόσο υπογραμμίζουν ότι τα νέα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από τις επαφές που εξελίχθηκαν στην Πάρο το προηγούμενο διάστημα, δείχνουν να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ορισμένα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και τα ονόματα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα επέφτε στην Κατερίνα Μπατζελή, η οποία είχε τους προβληματισμούς της, - εμείς τους προβληματισμούς αυτούς της κ. Μπατζελή σας είχαμε αναφέρει σε ανάρτηση μας από 11/8/2010. Οι προβληματισμοί αυτοί «κρατούν» την κ. Μπατζέλη, η οποία φέρεται να έχει απαντήσει αρνητικά.  
Στην Ιπποκράτους, η εικόνα που έχει για την Στερεά Ελλάδα είναι ότι αντέχει και χαμηλότερες επιλογές. Έτσι από τις κυρίαρχες εισηγήσεις που μπαίνουν στο τραπέζι την τελευταία βδομάδα- ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση από τη Ν.Δ. της υποψηφιότητας του Θανάση Χειμάρα αλλά και την ανακοίνωση της αυτόνομης καθόδου του ΛΑ.Ο.Σ. με τον κ. Παπανδρέου, και του ΚΚΕ με τον κ. Μαρίνο για την Περιφέρεια- κυριαρχούν εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις.

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στις κάλπες με μονοεδρικές και λίστα
Παπανδρέου, επέστρεψε και έδωσε εντολή στο Ραγκούση να ανοίξει το θέμα του εκλογικού νόμου.
Η κυβέρνηση έχει στόχο να καλέσει από τον ερχόμενο μήνα όλα τα πολιτικά κόμματα σε συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο διότι εκτός από τη θεσμική λειτουργία της διαβούλευσης σε ένα τόσο κρίσιμο πολιτικά ζήτημα υπάρχει και ο πρακτικός λόγος της ευρύτερης υποστήριξης που χρειάζεται το συγκεκριμένο νομοθέτημα στη Βουλή. Όπως είναι γνωστό, είναι απαραίτητη η ενισχυμένη στήριξη του νέου εκλογικού νόμου από 200 βουλευτές της παρούσας Βουλής, ώστε να μπορεί να ισχύσει άμεσα κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Διαφορετικά, ο νέος εκλογικός νόμος θα ψηφιστεί από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα ισχύσει όμως από τη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Επέστρεψε και αλλάζει θεσμούς και υπουργούς

Αρχισε ο πολιτικός Φθινόπωρος εν μέσω καύσωνα.
Από σήμερα αρχίζει, το πολιτικό φθινόπωρο, με την επιστροφή του Πρωθυπουργού σήμερα στη Αθήνα και την συνάντηση του με τον ομόλογού του Πρωθυπουργό του Ισραήλ. Αμέσως τις επόμενες μέρες θα καλέσει το Υπουργικό Συμβούλιο και το άνοιγμα της ατζέντας.
Το νέο σύνθημα της κυβέρνησης είναι : «Ανάπτυξη με κοινωνικό Πρόσωπο» και με βάση αυτό γύρισε από τις διακοπές ξέροντας, αν αυτοί που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά θα είναι οι σημερινοί υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης ή κάποιο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά από ανασχηματισμό άμεσα.
Οι επόμενοι στόχοι του κ. Παπανδρέου είναι:
1. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος
2. Ο χώρος της Υγείας και οικονομική εξυγίανση των Νοσοκομείων. 
3. Η εξυγίανση του ΟΣΕ και των Αστικών Συγκοινωνιών,
4. Η απελευθέρωση αγοράς ενέργειας
5. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων
6. Η καθιέρωση του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο
7. Η οικονομική εξυγίανση των ΟΤΑ
8. Ο νέος εκλογικός νόμος και
9. Οι επιλογή των περιφερειαρχών που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

Χαλαρά!!! Αν είσαι άντρας…..


....μια δροσερή καλημέρα για όσους έμεινα πίσω...
...και για αυτούς που "καίγονται" στην πόλη...
Δέκα υποδείξεις που δεν πρέπει να πεις ποτέ στην σύντροφό  σου
“Πάχυνες ή μου φαίνεται;”
Η ερώτηση αυτή μπορεί να αντικατασταθεί και με άλλες δηλώσεις ή ερωτήσεις όπως: “Δεν φαίνεται να κάνει δράση η κρέμα για την κυτταρίτιδα”, “Πότε ξεκινάς δίαιτα;” και άλλα τέτοια. Σε αυτό τον τομέα έχω ένα σωρό…
“Πώς είσαι έτσι;”
Εδώ πλέον αναφερόμαστε σε ρούχα, μακιγιάζ, χτένισμα ή αξεσουάρ ή μπορεί απλά να αποτελεί επέκταση της προηγούμενης δήλωσης. Αντίθετα, αν κάτι δεν σ’ αρέσει, δράσε ως άλλος Μάρκελλος Νύχτας. Όχι… μην της απαγγείλεις ποίηση που έγραφες στο μπάνιο… Παίξ’ το στυλίστας εννοώ.
“Είσαι τελείως ηλίθια;”
Οι γυναίκες έχουν κάτι με τη νοημοσύνη τους και αυτό είναι να μην τολμήσει ΚΑΝΕΙΣ να την υποτιμήσει.