Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Αυγουστιάτικο δελτίο προόδου της κυβέρνησης

Τυχαίο ; δεν νομίζω
Δεκαπενταύγουστο και η αντιπροεδρία της κυβέρνησης εξέδωσε ένα ακόμη δελτίο για την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας, όπου καταδεικνύεται ότι υπάρχουν καθυστερήσεις σε μία σειρά από δομικές μεταρρυθμίσεις, σχετικά με τη λειτουργία του δημόσιου τομέα και του κράτους, καθώς και των αναπτυξιακών δράσεων. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του Θ. Πάγκαλου στο "κόκκινο" παραμένουν συγκεκριμένα προγράμματα των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Οικονομίας και Υποδομών.

Το δελτίο δεν είναι "Τυχαίο" αν το συνδυάσει κανείς τόσο με τον ανασχηματισμό όσο και με τις υποψηφιότητες που "παίζονται -πιέζονται" στις κρίσιμες Περιφέρειες να πουν το μεγάλο "ναι" υπουργοί- υφυπουργοί. Όπως αναφέρεται στο δελτίο έχουν μείνει πίσω:

  1. Η υποχρέωση των φαρμακοποιών να κάνουν δεκτές μόνο συνταγές με bar code το ΑΦΜ του γιατρού, το σύστημα διαχείρισης, αποθήκευσης και διακίνησης υλικών εντός των νοσοκομείων, η μηχανογράφησή τους (Υπουργείο Υγείας)
  2. Το σχέδιο νόμου για τη δια βίου μάθηση (Υπουργείο Παιδείας)
  3. Η δημιουργία ενιαίας αρχής πληρωμών, η καθιέρωση πληροφοριακού συστήματος για την παρακολούθηση των δαπανών κάθε υπουργείου, η κατάρτιση τριετών προϋπολογισμών, η συγχώνευση και κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, τα μέτρα προώθησης των εξαγωγών και η επιτάχυνση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων. Η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων, η αντιμονοπωλιακή πολιτική, ο αναπτυξιακός νόμος, η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προμηθειών (Οικονομικά Υπουργεία)
  4. Η επικαιροποίηση των χωροταξικών σχεδίων, η προώθηση- λύση του θέματος της Ενέργειας (Υπουργείο Περιβάλλόντος).
  5. Η προώθηση των μεγάλων έργων (Υπουργείο Υποδομών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου