Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Σ. Ξυνίδης «Ναι στις συνεργασίες, όχι στα αντάρτικα

Διαγραφές προανήγγειλε ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ, με αφορμή την ενδεχόμενη κάθοδο του κ. Αλ. Μητρόπουλου στην Αττική

O Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Σ. Ξυνίδης άνοιξε διάπλατα το παράθυρο της προσέγγισης με τη Δημοκρατική Αριστερά λέγοντας (στο Κανάλι 1) ότι βλέπει θετικά την πρόταση που έχει καταθέσει δημοσίως ο κ. Φ. Κουβέλης για την εξεύρεση ενός υποψηφίου χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά, τον οποίο θα μπορούσαν να στηρίξουν από κοινού ΠαΣοΚ και ανανεωτική Αριστερά.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σοβαρή δήλωση του κ. Κουβέλη, η οποία εν πολλοίς εκπροσωπεί και όσα έχει εκφράσει ο κ. Γ. Παπανδρέου , όταν μιλούσε για συναινέσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς» είπε ο κ. Ξυνίδης και συμπλήρωσε ότι αυτή η πρόταση «απομένει να εκφραστεί και στη βάση, μέσα από κάποια πρόσωπα» , υπογραμμίζοντας για τα περιθώρια διαλόγου με την Αριστερά ότι «όπου υπάρχει αντικείμενουπάρχει και ενδιαφέρον συζήτησης» .

Ο κ. Ξυνίδης απηύθυνε παράλληλα και ευθεία προειδοποίηση προς τους επίδοξους αντάρτες του ΠαΣοΚ, με αφορμή τις επαφές του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου κ. Αλ. Μητρόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. «Είναι παραπάνω από προφανές ότι όταν έχουμε κάποιον υποψήφιο απέναντι στις αποφάσεις του Κινήματοςαυτός που θα κάνει μια τέτοια επιλογή θα περιμένει και τις επιλογές του κόμματος σε σχέση με την κομματική του ιδιότητα» υπογράμμισε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ.

Ο ίδιος ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ εκδήλωσε την προθυμία του να είναι υποψήφιος όχι μόνον ενός κόμματος, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενός ευρύτερου σχήματος, και τόνισε: «Σε καμία περίπτωση δεν διανοήθηκα, τολμώ να πω ότι δεν αξίζει και για μια τέτοια πρόταση, να ηγηθώ ψηφοδελτίου περιφέρειας. Σε μια ταπεινότερη θέση, αφού καταλήξουμε σε αρχές, θα μπορούσα να συμβάλω. Τίποτα άλλο. Μέχρι σήμεραδεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο» . Δήλωσε πάντως πρόθυμος να συμμετάσχει σε ένα σχήμα προσωπικοτήτων, που έχουν κοινές αγωνίες για τα εθνικά θέματα, για την προστασία του δημόσιου πλούτου, για την επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, το οποίο, όπως είπε, «δυστυχώς η κυβέρνηση και με τους νόμους συρρικνώνει» και για τη διαφυγή «από το κολαστήριο του ΔΝΤ».

Ταυτόχρονα πάντως χθες «παρών» στη μάχη για το χρίσμα του ΠαΣοΚ ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε και ο... διαγραφείς από την ΚΟ του κόμματος κ. Ι. Δημαράς. «Ασφαλώς με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος και να με στηρίξει το ΠαΣοΚ, το επιθυμώ βαθύτατα και διακαώς» είπε ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και συμπλήρωσε ότι η υποψηφιότητά του «αναντίρρητα» θα μπορούσε να συσπειρώσει και δυνάμεις της Αριστεράς. Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου