Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Περί ζεϊμπέκικου χορού

Το ζεϊμπέκικο δύσκολα χορεύεται. Δεν έχει βήματα είναι ιερατικός χορός με εσωτερική ένταση και νόημα που ο χορευτής οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται.

Είναι η σωματική έκφραση της ήττας. Η απελπισία της ζωής. Το ανεκπλήρωτο όνειρο. Είναι το «δεν τα βγάζω πέρα». Το κακό που βλέπεις να έρχεται. Το παράπονο των ψυχών που δεν προσαρμόστηκαν στην τάξη των άλλων.

Το ζεϊμπέκικο δεν χορεύεται ποτέ στην ψύχρα ει μη μόνον ως κούφια επίδειξη. Ο χορευτής πρέπει πρώτα «να γίνει», να φτιάξει κεφάλι με ποτά και όργανα, για να ανέβουν στην επιφάνεια αυτά που τον τρώνε.

Η περιγραφή της προετοιμασίας είναι σαφής:

Παίξε, Χρήστο, το μπουζούκι, ρίξε μια γλυκιά πενιά, σαν γεμίσω το κεφάλι, γύρνα το στη ζεϊμπεκιά. (Τσέτσης)

Τα 7 μυστικά της γονιμότητας του άνδρα!

Η λαχτάρα για την απόκτηση ενός παιδιού και ο (κοινωνικός πολλές φορές) πόνος της στειρότητας αποτελούσαν από τις αρχές της ανθρωπότητας, κομμάτι της ζωής.

Το πρόβλημα της υπογονιμότητας είναι πολύ συχνό. Μόνο στην Ευρώπη, η συχνότητα της υπογονιμότητας το 2004 είναι περίπου 14% (σύμφωνα με τα στοιχεία του Νational Collaborating Centre for Women΄s and Children΄s Ηealth).
Υπολογίζεται ότι στο 40-50% των υπογόνιμων ζευγαριών, φαίνεται πως το πρόβλημα εντοπίζεται στον άνδρα αποκλειστικά ή και σε συνδυασμό με αναπαραγωγικά προβλήματα και της συντρόφου του, αν και μερικοί άνδρες ακόμη και σήμερα αμφισβητούν σθεναρά την πιθανή συμμετοχή τους στο πρόβλημα της γονιμότητας.

Τι μπορεί να βλάπτει το σπέρμα και άρα και τη γονιμότητα ενός άνδρα;

Τα χρέη είναι εδώ. Τα έργα που είναι;

Το συνολικό χρέος των δήμων της Εύβοιας μέχρι σήμερα φτάνει σε 22.747.884 ευρώ Με βάση την ανάρτηση που έχουμε παρακάτω. 

Είναι μικρό να περάσει έτσι;
Θα μας πουν που πήγαν; 
Σε ποια έργα; 
Ποια η προστιθέμενη των έργων αυτών;

Μας πέταξαν τον Πάγκαλο…

«Ο κ. Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται και αυτά που λέει αφορούν τον ίδιο και όχι την κυβέρνηση».

Αυτή την απάντηση έδωσε το πρωί ο Γιώργος Πεταλωτής στον Σκάι, όταν ρωτήθηκε για τις τελευταίες δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγακλου, που περιλαμβάνουν από “κοπρίτες” μέχρι “ζώα”. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αδειάσει ευθέως τον αντιπρόεδρο, αλλά έχει αρχίσει να αποστασιοποιείται από τα λεγόμενα του, με… ελαφρά πηδηματάκια.

Δικαστές για το «πόθεν έσχες»

Ανεξάρτητη επιτροπή που θα αποτελείται κυρίως από ανώτατους δικαστικούς θα ελέγχει τα οικονομικά των βουλευτών και των κομμάτων.
Την πάταξη του «μαύρου» πολιτικού χρήματος επιδιώκει η κυβέρνηση με την αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου για τα οικονομικά των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» των βουλευτών. Τη νέα νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε χθες, ανήμερα τα Θεοφάνια, ο κ. Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων – Αναλυτικά όλη η Λίστα !

Ιδού τα χρέη όλων των Δήμων της χώρας και της Εύβοιας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος...!!! Και οι νέοι όροι δανεισμού...!!!
Νέοι όροι δανεισμού και ειδικό καθεστώς για τους υπερχρεωμένους Δήμους προβλέπονται από την λειτουργία του Καλλικράτη

Το συνολικό χρέος των δήμων μέχρι σήμερα φτάνει σε 1.742.135.952 ευρώ, με πρώτους στη λίστα τον Πειραιά (131.128.767 ευρώ), την Αθήνα (129.492.613), τη Ρόδο (61.996.640), τις Αχαρνές (55.248.842) και το Μαρούσι (52.216.609).

Νέοι όροι δανεισμού. Πόσα χρωστούν οι δήμοι της Εύβοιας!

Eπίθεση στον Αλέξη Παπαχελά σε ταβέρνα των Γρεβενών!

Του πέταξαν ποτήρι με …κρασί στο πρόσωπο !
Ότι το κλίμα και κατά των δημοσιογράφων στην κοινωνία βαραίνει είναι γνω­στό και το βλέπουμε όλοι καθημερινά. Δυστυχώς όσο περνάει ο καιρός τόσο θα γίνεται και χειρότερο, ιδιαίτερα όταν η ανεύθυνη συμπεριφορά ορισμένων, κυ­ρίως τηλεοπτικών, συνεχίζεται, θύμα του γενικότερου κλίματος που έχει επικρα­τήσει έπεσε παραμονή της Πρωτοχρονι­άς και ο διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς, ο οποίος προπηλακί­στηκε από αγνώστους ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα με φίλους του. Το επεισόδιο έλαβε χώρα την περα­σμένη εβδομάδα στη Βασιλίτσα Γρεβενών, όπου ο καλός συνάδελφος βρέθηκε με παρέα σε ταβέρνα του χωριού Σπήλαιο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ:Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης  με άρθρο στο ιστολόγιο του ΕΥΒΟΙΑ 2020 γράφει για τις απόψεις του για τα προβλήματα και τις λύσεις που πρέπει να έχουν αυτά. Σήμερα διαβάστε για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμάτων.

ΕΝΙΑΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (ΧΥΤΥ κ.λ.π.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
Πρόσφατα και υπό το βάρος της δαμόκλειας σπάθης των καταδικών της Ελλάδας για την τεράστια καθυστέρηση  της εφαρμογής των κοινοτικών οδηγιών για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε την άμεση παύση της λειτουργίας  δύο ΧΑΔΑ στην Νότια Εύβοια, των Δήμων Αυλώνος και Στυρέων, και την προαναγγελία του οριστικού σφραγίσματος των υπολοίπων τεσσάρων ΧΑΔΑ της Νότιας Εύβοιας.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 9 Ιανουαρίου


Τις νέες αυξήσεις στα διόδια, ακολουθεί η επαίσχυντη απόπειρα να φοβίσουν τους οδηγούς που δεν πληρώνουν και που διαρκώς αυξάνονται. Η απάντηση των πολιτών πρέπει να είναι δυναμική και συλλογική. Οι αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης πρέπει να καταργηθούν στην πράξη.

Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και ώρα 15.00, σε όλους τους σταθμούς διοδίων που βρίσκονται στην εθνική οδό, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Καλαμάτα. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και μην καταβάλουν διόδια, αφού:

Εξώδικα στο κίνημα "δεν πληρώνω τα διόδια" !!

Πονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση το νέο κίνημα «δεν πληρώνω διόδια» που έκανε την εμφάνιση του πριν λίγους μήνες. Το κίνημα έχει διευρυνθεί πάρα πολύ μέσα σε λίγους μήνες και στην πρόσφατη συνέλευσή, που πραγματοποιήθηκε στα Εξάρχεια δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία. 
Τα μέλη του κινήματος υποστηρίζουν ότι είναι η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων δεν ενέκρινε το κατεπείγον του υπουργείου Μεταφορών, σύμφωνα με το οποίο παραχωρείται στις ιδιωτικές εταιρίες το δικαίωμα να φωτογραφίζουν τις πινακίδες των Ι.Χ. και έχουν σκοπό να συνεχίσουν την δράση τους. 

Ψάχνουν μίζα 3 Δις. Σε πρώην Υπουργό !


Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ που κυκλοφορεί σήμερα

Ο Εραστής

Ρωτά η εγγονή την γιαγιά: 

-Γιαγιά τι σημαίνει η λέξη εραστής;

Η γιαγιά σκέφτεται και μονολογεί.

-Εραστής, εραστής, εραστής... Αμάν τι έπαθα!!!

Τρέχει σαν τρελή στο βάθος του σπιτιού, μπαίνει σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ανοίγει μιά παλιά ντουλάπα...

Kαλημέρα. Χρόνια Πολλά στο Ιωάννη και την Ιωάννα

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑNΙΚΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ

Τη συνδρομή των γερμανικών εισαγγελικών αρχών, ώστε να ανοίξει ο «λογαριασμός φάντασμα» στην πόλη Εσσεν της Γερμανίας, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για διακίνηση μαύρου...
χρήματος προς την Ελλάδα, ζήτησαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές, που διερευνούν την υπόθεση για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο λογαριασμός αυτός, ο οποίος υποδείχθηκε ως «ύποπτος» τόσο στις γερμανικές, όσο και στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές, από την Eurojust,

Γ.Παπανδρέου - Τ.Ερντογάν. Πρόγευμα την Παρασκευή, με ...μενού το Αιγαίο


Πρόγευμα εργασίας με μενού το Αιγαίο, τις διερευνητικές επαφές, τις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και τη λαθρομετανάστευση (έπειτα και από την ανακοίνωση της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να κατασκευάσει φράχτη στον Εβρο για τον περιορισμό της εισόδου παρανόμων μεταναστών) θα έχουν το πρωϊ της Παρασκευής στο Ερζερούμ ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 
Ο έλληνας Πρωθυπουργός (που φθάνει αύριο το βράδυ στο Ερζερούμ) θα μιλήσει, προσκεκλημένος του τούρκου ομολόγου του, στη Σύνοδο των Πρέσβεων, ενώπιον δηλαδή της αφρόκρεμας του τουρκικού διπλωματικού σώματος. Παρά τους πηχυαίους τίτλους τουρκικών εφημερίδων και την προαναγγελία της ανακοίνωσης κάποιας συμφωνίας για το Αιγαίο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ευσταθεί.

Εκτός ελέγχου ο Θεόδωρος Πάγκαλος!

Μετά το «μαζί τα φάγαμε» και τους «κοπρίτες», ήρθαν και τα «ζώα» 
"Πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν".
Με νέες προκλητικές δηλώσεις επανήλθε σήμερα,  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα καθημερινής εφημερίδας, τα οποία αποκαλύπτουν ομιλία του, πριν από μερικούς μήνες, στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων, την στιγμή που έβγαινε από διυπουργική σύσκεψη, ο κ. Πάγκαλος είπε πως κάποιοι φοιτητές του κ...ου στην Οξφόρδη απομόνωσαν ηχητικά αποσπάσματα απ’ όσα είπε. «Είπα κι άλλα πράγματα» συμπλήρωσε και προσέθεσε: «Κάποια ζώα στον Ελεύθερο Τύπο αναπαρήγαγαν τα συγκεκριμένα αποσπάσματα». Και κατέληξε ο αντιπρόεδρος, λέγοντας: «Όμως, πιο πολύ απορώ με τα ζώα που τα διάβασαν».

Χρηματικά πρόστιμα σε 46 επιχειρήσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για παραβιάσεις της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών

Αποφάσεις επιβολής προστίμου για παραβιάσεις της νομοθεσίας, για την προστασία των καταναλωτών ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Στην λίστα των ανακοινώσεων περιέχετε  και επιχείρηση της Εύβοιας.
Ειδικότερα, με αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκου, και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή, επιβλήθηκαν σε 46 επιχειρήσεις, μετά από τη διερεύνηση καταγγελιών και αυτεπάγγελτους ελέγχους, πρόστιμα συνολικού ύψους 381.300 ευρώ.

Ολοκληρώθηκαν οι μετατάξεις των υπαλλήλων από τις αυτοδιοικήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς.

Ολοκληρώθηκαν οι μετατάξεις των υπαλλήλων από τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις στην Περιφέρεια Στερεάς. Για τον λόγω αυτόν εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη, η διαπιστωτική πράξη για την αυτοδίκαιη μεταφορά υπαλλήλων των Αυτοδιοικήσεων, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι τοποθετήσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά.

Συνασπισμός: Οι αυξήσεις του ΦΠΑ, από 11% σε 13%, οδηγούν την αγροτική οικονομία στον πλήρη μαρασμό

Ανακοίνωση του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΝ, σχετικά με τις αυξήσεις του ΦΠΑ από 11% στο 13%, αναφέρει τα εξής:
Σε λιγότερο από ένα μήνα οι αγρότες κατάλαβαν τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Πρωθυπουργός στο Ρέθυμνο μιλώντας τη σημασία του παραγωγικού, αγροτικού τομέα για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση.
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 13% στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αποτελεί νέο σφοδρό πλήγμα στα λαϊκά εισοδήματα.

ΦΡΙΚΗ: Πα-ΤΕΡΑΣ ασελγούσε σε βάρος της κόρης του !

Τραγωδία με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας οικογένειας αποκαλύφθηκε χθες στη Νίκαια.!! 
Οι αστυνομικοί αντίκρισαν σκηνές φρίκης όταν μπήκαν σε μια μονοκατοικία-τρώγλη προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση ανηλίκου. Στη μονοκατοικία, μέσα σ' ένα βρώμικο και μίζερο περιβάλλον, ζούσε ο 45χρονος πατέρας, η σύζυγός του 40 χρόνων και τα τρία ανήλικα παιδιά τους: η 18χρονη κόρη και δύο ανήλικα αγόρια, 9 και 6 χρόνων.

Συνυπαίτιος σε τυχόν ατύχημα ο πεζός που διασχίζει το δρόμο !

Ο πεζός ο οποίος διασχίσει κάθετα οδικό άξονα εκτός διαβάσεως είναι συνυπαίτιος σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, σύμφωνα με απόφαση του Αρείου Πάγου. 
Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ελήφθη με αφορμή τροχαίο που έγινε σε κεντρικό δρόμο της Αλεξανδρούπολης τοΜάιο του 2003. Στην προκειμένη περίπτωση, οδηγός μοτοποδηλάτου, που οδηγούσε χωρίς άδεια, τραυμάτισε 83χρονη πεζή, η οποία επιχείρησε να διασχίσει εκτός διάβασης το δρόμο.

ΣΤΑ 5 ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

Πέντε ευρώ θα πληρώνουν στο εξής, ως αμοιβή εξετάστρων, οι ασθενείς που προσέρχονται στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας
Από τη δαπάνη εξαιρούνται...

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ

Το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες των οχημάτων όσων οδηγών αρνούνται να πληρώσουν διόδια έλαβαν οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς...
άξονες της χώρας. Οι κοινοπραξίες θα μπορούν στο εξής να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής, διαδικασία που χρησιμοποιείται για την είσπραξη οφειλών. Ταυτόχρονα πιέζουν το υπουργείο Υποδομών να βρει λύση στο ζήτημα, προκειμένου να ανακοπεί η αυξανόμενη άρνηση των οδηγών να καταβάλλουν διόδια. Στο μεταξύ, η Ολυμπία Οδός έγινε η τέταρτη κοινοπραξία που ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια.

ΠΑΣΟΚ:Ποιο είναι το μέτωπο και πώς έσπασαν συμμαχίες..

Του Νίκου Κοτζιά
Ο εκσυγχρονισμός που δοκίμασε να φέρει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση από το 1996 ήταν ένας εκσυγχρονισμός χωρίς επίθετο. Επρόκειτο για μια πολιτική που είχε ορθά εντοπίσει τις καθυστερήσεις και υστερήσεις της ελληνικής κοινωνίας, αλλά οι λύσεις που ήθελε να δώσει ήταν ημιτελείς. Δεν είχαν επαρκή δημοκρατική διασφάλιση και έτειναν να λειτουργούν κοινωνικά άδικα.
Το γεγονός αυτό δημιούργησε μεγάλες εντάσεις στο εσωτερικό του κόσμου του ΠΑΣΟΚ. Ένας κόσμος που συγκροτούσε στη μνήμη του το μεγάλο κοινωνικό έργο δικαιοσύνης της δεκαετίας του ογδόντα, ιδιαίτερα στην περίοδο της πρώτης διακυβέρνησης από τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, τον Α.Παπανδρέου.

Στην Χαλκίδα έρχεται, Το… γαλάζιο πουλί

Μαζί με την νέα χρονιά ήρθε  και το γαλάζιο πουλί στην Χαλκίδα!
Το θέατρο Χαλκίδας μετά από έξι μήνες πραγματικής Οδύσσειας έχει έτοιμη για το κοινό, την πρώτη θεατρική δουλειά του για παιδιά και μεγάλους.
Με το έργο του Μ. Μέτερλινγκ «το γαλάζιο πουλί»,  μας κάνει ένα ταξίδι μέσα από το όνειρο στην αλήθεια που είναι μία και ίδια για όλους μας.
Όλα στο «Γαλάζιο πουλί» ξεκινούν από την μικρή κόρη  της Νεράιδας που αρρωσταίνει γιατί ήθελε να είναι ευτυχισμένη!

Mέλη του ΠΑΜΕ έκανα συμβολική κατάληψη στην Αγροτική Τράπεζα Χαλκίδας και στην Εθνική του Αλιβερίου για μια ώρα


Για μία ώρα παρέμειναν έξω από το υποκατάστημα της Αγροτικής στη Χαλκίδα και της Εθνικής Τράπεζας στο Αλιβέρι μέλη του ΠΑΜΕ, και συγκεκριμένα από τις 9 έως τις 10 το πρωί, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση που είχε εξαγγελθεί για σήμερα με παρόμοιες συμβολικές καταλήψεις σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Ελλάδα το ΠΑΜΕ.
Το ΠΑΜΕ σε δηλώσεις του αναφέρει

Χαμογελάστε κάνει καλό!!! Ακόμη και αν είσαι Δημόσιος Υπάλληλος

Ένας  κανίβαλος , ο Τζιμπούρ, περπατούσε στη ζούγκλα και έφτασε σε ένα εστιατόριο με διευθυντή ένα φίλο του κανίβαλο.
Νιώθοντας πεινασμένος, κάθισε κάτω και κοίταξε το μενού:
Τουρίστας: 5 ευρώ
Ψητός Ιεραπόστολος: 7 ευρώ
Τηγανητός εξερευνητής: 9 ευρώ
φρεσκο-μαγειρεμένος πολιτικός: 450 ευρώ
O "πελάτης" ρώτησε:  
-"Γιατί τέτοια μεγάλη διαφορά για τον πολιτικό";

Καλημέρα!!!

Και πάλι Χρόνια Πολλά

Πήγε στη Ντόρα, κράτησε την έδρα

Πήγε στη Ντόρα, κράτησε την έδραΠαρουσία φίλων του και πρώην στελεχών της ΝΔ, ο πρόσφατα διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε την προσχώρησή του στη Δημοκρατική Συμμαχία, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση προς τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.«Δεν έφυγα, με διέγραψε ο κ. Σαμαράς», επανέλαβε ο κ. Αυγενάκης, ενώ απαντώντας σε όσους τον καλούν να εγκαταλείψει την έδρα που πήρε με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, είπε:
«Η έδρα μου ως βουλευτής Ηρακλείου δεν ανήκει στον κύριο Σαμαρά, ανήκει στο λαό του Ηρακλείου, σε όσους με ψήφισαν, σε όσους με στήριξαν, σε όσους έκτοτε ήρθαν κοντά μου».

Τα "κλειστά"....επαγγέλματα και πότε θα ανοίξουν;

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

«Έλληνες, Ιρλανδοί και Πορτογάλοι κάποια στιγμή θα επαναστατήσουν»

Αναδιάρθρωση του χρέους βλέπει για την Ελλάδα την Ιρλανδία και την Πορτογαλία ο Άντριου Μπόσομγουρθ, μάνατζερ της επενδυτικής εταιρίας Pimco. Προτείνει μάλιστα την έξοδό τους από το ευρώ, τονίζοντας ότι αργά ή γρήγορα οι πολίτες των χωρών αυτών θα επαναστατήσουν.
Την ίδια ώρα, ο Έλληνας υπουργός Οικονιομικών επισημαίνει για μια ακόμη φορά πως δεν τίθεται θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Με απόφαση του Δημάρχου Χαλκιδέων ορίσθηκαν οι έξι αντιδήμαρχοι του νέου Δήμου Χαλκίδας

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, Ζεμπίλης Θανάσης, όρισε σήμερα με απόφασή του, τους Αντιδημάρχους του Δήμου, καθορίζοντας και τις αρμοδιότητές τους, όπως παρακάτω:
A). ΒΑΚΑ ΕΛΕΝΗ: «Αρμόδια για θέματα –Διαφάνειας – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης – Διοίκησης – Οικονομίας – Πολεοδομίας και Δημοτικής Αστυνομίας»

Για θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Νίκος Καρατζάς Ποιητικός Ζητά Συγγνώμη

Το πρώην μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ευβοίας Νίκος Καρατζάς αισθάνθηκε την ανάγκη να επικοινωνήσει με τον Ευβοϊκό λαό με ένα ποιητικό κείμενο. Φίλε Νίκο αν δεν φανούμε ήρωες στην καθημερηνή ζώη ίσως να μην βρούμε το κουράγιο να γίνουμε ήρωες στον πόλεμο.
Ζητάω  συγγνώμη  για  το παραμύθι περί δημοκρατίας και βούλησης του λαού.
Ζητάω   συγγνώμη  για  αυτούς  που  μας κυβερνάνε.
Ζητάω   συγγνώμη  για  αυτούς  που έβαλαν  αγά στο σβέρκο μας   το  ΔΝΤ.
Ζητάω   συγγνώμη  για  αυτούς  που είναι χωμένοι μέχρι το λαιμό στη βρώμα και την παρανομία.

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΓΕΛΑ, Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΚΛΑΙΕΙ (του Γιώργου Δελαστίκ)

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν. «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».         Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

Αγρια κόντρα Τσώνη-Μπατζελή. Ξεμαλιάστηκαν στη Βουλή Μπατζελή-Μερεντίτη

Στιγμές απείρου κάλλους ανάμεσα σε δύο βουλευτές της Φθιώτιδας, το Νίκο Τσώνη και την Κατερίνα Μπατζελή αλλά και σε δυο κυρίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας την Κατερίνα Μπατζελή και την Σούλα Μερεντίτη ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια μέσα στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Ανάπτυξης ενώ οι φωνές ακούγονταν μέχρι τους διαδρόμους, ενεργοποιώντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες

Στην αρχή ξεκίνησε η κόντρα ανάμεσα στον Νίκο Τσώνη και την Κατερίνα Μπατζελή και συνεχίστηκε μετά ανάμεσα στη Σούλα Μερεντίτη και την Κατερίνα Μπατζελή.

Μερική έκλειψη ηλίου σήμερα

Μερική έκλειψη ηλίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι προφυλάξουν ανάλογα τα μάτια τους και κοιτάξουν ψηλά το πρωί της Τρίτης 4 Ιανουαρίου.
Το φαινόμενο θα είναι ορατό και στην Ελλάδα, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει, από τις 8:57 έως τις 11:58, με αποκορύφωμα τις 10:23 (ώρα Ελλάδος), όταν η Σελήνη θα καλύψει περίπου τα δύο τρίτα του δίσκου του Ήλιου.
Η επόμενη μερική έκλειψη ηλίου θα συμβεί την 1η Ιουνίου 2011 και θα είναι ορατή από τη Σιβηρία, τη βόρεια Κίνα, την Αλάσκα και τον Καναδά, αλλά όχι από την Ελλάδα.

Στις «απολύτως απαραίτητες» οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το 2011

Τα αιτήματα για προσλήψεις στο Δημόσιο να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα», υπογραμμίζει με επείγουσα εγκύκλιό και με θέμα «Προγραμματισμός Προσλήψεων Προσωπικού έτους 2011», ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, που απέστειλε σήμερα σε όλους τους φορείς του Δημοσίου.
Όπως τονίζεται στην εγκύκλιο, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, ενώ σε αυτές πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μετατάξεις προσωπικού από φορείς ιδιωτικού δικαίου.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς για την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

Σχετικά με την πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στις 2 Γενάρη 2011 θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής.
1. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το συνδυασμό που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ δίνουν και θα δώσουν τη μάχη για κάθε λαϊκό πρόβλημα μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο, στους χώρους δουλειάς και κατοικίας σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου, κόντρα στον Καλλικράτη, τη διοικητική δομή που διαμορφώθηκε για να υπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα και να συμβάλλει στην επιτάχυνση των αντιδραστικών, αντιλαϊκών πολιτικών που καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ..

... Να απαντήσουμε δυναμικά στις νέες  αυξήσεις των διοδίων στους σταθμούς της Στερεάς Ελλάδας

Με το νέο έτος, μια ακόμη αύξηση των διοδίων στους σταθμούς Θηβών, Τραγάνας, Αγ. Τριάδας αλλά και Αφιδνών που βρίσκονται στην πύλη εισόδου για τη Στερεά Ελλάδα, αποδεικνύει τις καταγγελίες που διαρκώς πληθαίνουν για τις αποικιακές συμβάσεις παραχώρησης των δημόσιων δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες.
Από την πλευρά μας, συμμετέχουμε και στηρίζουμε το ολοένα και πιο δυναμικό κίνημα κατά των διοδίων και καλούμε τους συμπολίτες μας οδηγούς να μην πληρώνουν στα διόδια, που κάνουν αδιάβατο το δημόσιο οδικό δίκτυο. Όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει:

Αυξάνονται κατά 1.000% τα παράβολα των μηνύσεων

Κατά 1.000% αυξάνεται από τις 23 Ιανουαρίου 2011 το παράβολο υποβολής μήνυσης, δηλαδή από δέκα ευρώ που είναι σήμερα αυξάνεται στα 100 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνεται κατά 500% το παράβολο δήλωσης παράστασης πολιτικής αγωγής (από τα δέκα ευρώ στα πενήντα).
Την αύξηση αυτή επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος των εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών Δ. Μουστακάτος, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «όποιος πολίτης είναι θύμα κλοπής, ληστείας ή βανδαλισμού θα καταβάλλει πλέον 150 ευρώ στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή στην Εισαγγελία για να δηλώσει την αξιόποινη πράξη και να ζητήσει την ποινική δίωξη του δράστη».

Καλή σας μέρα με χρώματα

Χρώματα

Καλή σας μέρα και να προσέχετε

Τοπίο στην Βροχή

Καλή σας μέρα!!!

Άνεμος

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Mε το καλημέρα σας, δεν περιμέναμε τέτοια πρόκληση.!!!

Με το καλημέρα σας τέτοια πρόκληση  δεν την περιμέναμε.  Περιμέναμε τουλάχιστον να είναι ποιο διακριτικοί και ποιο σεμνοί, να υπηρετήσουν το νέο θεσμό με ήθος  και αξιοπρέπεια και όχι με αλαζονεία.
Αναφερόμαστε για τον θεσμό του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας που και εμείς γράψαμε, ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ο  Βαγγέλης Ψαθάς, ο οποίος δήλωσε παραίτηση από περιφερειακός σύμβουλος  για να γίνει Εκτελεστικός Γραμματέας.

Πως μπορεί σε μια θέση που από τον νόμο προβλέπετε να είναι τεχνοκρατική και να  απαιτείται η δημόσια προκήρυξη της ο Κλέαρχος Περγαντάς να  γράφει τον νόμο στο παλαιότερα των υποδημάτων του ή στην καλύτερη περίπτωση να τον  αγνοεί . 

Πώς το life style εκμαύλισε τη Δημοκρατία

«Φαίνεται πως εκείνοι που κατάντησαν την πολιτική ζωή της Ελλάδας, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, γνώριζαν πολύ καλά ... τον Αριστοτέλη».  Με τα χαρακτηριστικά λόγια του Έλληνα φιλοσόφου, Αριστοτέλη, που προβληματίζεται για το πολίτευμα και περιγράφει την Δημοκρατία -χωρίς πάντως ο ίδιος να την υιοθετεί- ξεκινά το βιβλίο «Αριστοτέλης Πολιτικά, ποιοι πρέπει να μας κυβερνούν, ή πώς το life style εκμαύλισε τη Δημοκρατία», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις Αποτύπωμα, σε μετάφραση Διονύση Βίτσου.

Ο κοπρίτης μίλησε ξανά!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!  ΜΙΛΑΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.
"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε... όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Οι αυξήσεις των διοδίων, που ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, ήταν "το πρώτο δώρο" του νέου έτους, για τους εργαζόμενους. Αναλυτικά  τα νέα διόδια διαμορφώθηκαν ως εξής.
Στα διόδια Αφιδνών οι νέες τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
Δίκυκλα 1.40,
ΙΧ 2.05,
Μεσαία φορτηγά 5.20, 
Μεγάλα φορτηγά 7.25.


«Ο Καραμανλής δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του»

Θηλυκός κοριός στο γραφείο του Καραμανλή. Γυναίκα δημοσιογράφος, από τον στενό πυρήνα των τότε συνεργατών του Μαξίμου, ενημέρωνε καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού, αναφέροντας την κατ’ αυτήν «κλονισμένη ψυχική υγεία του», τον «κρυφό του έρωτα» και όλα όσα διαδραματίζονταν πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Αναλυτικά, e-mail που βρέθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του M. Χριστοφοράκου κυρίας Αικατερίνης Τσάκαλου και είναι στα χέρια της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής με αποστολέα το «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου αναφέρει:

Ορίστηκαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων

Ορίστηκαν  με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Μπουροδήμου οι πέντε αντιδήμαρχοι του νέου Δήμου Μεσσαπίων-Διρφύων.
  1. Για την Δίρφυ Βασίλης Μπαρσάκης, και ο Γιώργος Λάμπρου
  2. Για τα Ψαχνά οι  Γιώργος Λαφαζάνης, Ανθούλα Κατσίκα-Λαφαζάνη και ο Αποστόλης  Παράκατης.
Η θητεία τους θα είναι για 2 χρόνια.

Ανακοινώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας

Ανακοινώθηκαν οι πέντε Αντιδήμαρχοι, του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης –Αγίας Αννας από τον Δήμαρχο Ανέστη Ψαρρό οι οποίοι είναι:
  1. Για το Μαντούδι ο Καντζούρας Γιάννης
  2. Για την Λίμνη ο Στεργίου Γιάννης
  3. Για την Αγία Αννα ο Μουστάκας Γιώργος
  4. και περιφερειακός Στάμου Γιάννης (Στροφυλλιά)
Δεν ανακοινώθηκε χρονική διάρκεια της θητείας των αντιδημάρχων

Ανακοινώθηκαν οι Αντιδήμαρχοι στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Τους 6 αντιδήμαρχους ανακοίνωσε χθες ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς.
  1. Στην Κύμη διορίζονται η  Αρετή Μπάτσα και ο Βασίλης Παππάς, 
  2. Για τις Κονίστρες ο Δημήτρης Μάγειρας,
  3. Στο Αυλωνάρι ο Μιχάλης Ρήγας
  4. Στο Δύστο ο Νίκος Μπότης
  5. και για το Αλιβέρι ο Νίκος Κιούσης 

Δεν ανακοινώθηκε η χρονική διάρκεια της θητείας των αντιδημάρχων

Εκλογές για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού .

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού .
  1. Πρόεδρος Γιάννης Αναστασίου.
  2. Αντιπρόεδρος Δημήτρης Δροσόπουλος (από το συνδυασμό του Ηλία Πετσή).
  3. Γραμματέας Θανάσης Αμπελιώτης (από το συνδυασμό του Βασίλη Κεδίκογλου).

Ποιοι συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόεδρος στην Οικονομική Επιτροπή του περιφερειακού συμβουλίου ορίσθηκε με απόφαση του  Κλέαρχου Περγαντά και θα αναλάβει ο Θανάσης Μπουραντάς.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του περιφερειακού συμβουλίου εκλέχθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση του Π.Σ στην Λαμία,  Από την Εύβοια εκλέχθηκαν οι Ανέστης Πίσχινας, Γιάννης Λετώνης. Αναλυτικά τα μέλη της είναι
Από την πλειοψηφία οι: Ταξιάρχης Σκλαπάνης (Ευρυτανία), Γιώργος Ζιώγας (Βοιωτία), Αθανάσιος Λατσούδης (Φωκίδα), Παναγιώτης Παρχαρίδης (Φθιώτιδα), Ανέστης Πίσχινας (Εύβοια).

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Εκλογές για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και όπως αναμενόταν πρόεδρος εκλέχθηκε ο Α. Ποθητάκης  αναλυτικά τα αποτελέσματα.

  1. Πρόεδρος Άγγελος Ποθητάκης
  2. Αντιπρόεδρος Γιάννης Σκεμπές (από το συνδυασμό του κ. Παπαναστασίου) 
  3. Γραμματέας Πάνος Νίκος (από το συνδυασμό του κ. Κούκη)

Εκλογές για Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων-Μασσαπίων

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου στο Δήμο Διρφύων-Μασσαπίων, πρόεδρος εκλέχθηκε ο Γ. Τσατσαρώνης αναλυτικά τα αποτελέσματα.
  1. Πρόεδρος Γιάννης Τσατσαρώνης
  2. Αντιπρόεδρος Ευαγγελία Μύταλα (από το συνδυασμό του Γ. Ψαθά) 
  3. Γραμματέας Σταυρούλα Γραμματικογιάννη (από το συνδυασμό του Θανάση Καλαβρή)

Δημαιρεσίες στο Περιφεριακό Συμβούλιο Στερεάς. Παραιτήθηκε ο Βαγγ. Ψαθάς για τη θέση εκτελεστικού γραμματέα

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς. Εκλέχτηκαν στο προεδρείο
  1. Δημήτρης Τιμπλαλέξης, πρόεδρος,
  2. Παναγιώτης Αγνιάδης,αντιπρόεδρος
  3. Νίκος Παπανδρέου, γραμματέας.

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες ορίστηκαν  
  1. κ. Μπέτσιος από την Φθιώτιδα,
  2. κ. Καπελέρης από την Εύβοια
  3. κ. Μπακομήτρος από την Βοιωτία

Δημαιρεσίες είχαμε σήμερα σε όλους τους Δήμους για τον Δήμο Χαλκιδέων τα αποτελέσματα είναι.

Μια νέα μέρα αρχίζει από σήμερα για την τοπική αυτοδιοίκηση, με την εφαρμογή του “ΚΑΛΛΙΚΡΤΗ” και είχαμε από νωρίς το μεσημέρι την επίσημη πρώτη σε όλους τους δήμους με την εκλογή προεδρείων και των μελών των διάφορων Επιτροπών.


Στην Χαλκίδα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αργά το απόγευμα, για την εκλογή προεδρείου και των μελών των Επιτροπών Ποιότητας ζωής και Οικονομικής Επιτροπής (πρώην Δημαρχιακής) τα αποτελέσματα είναι .
- Πρόεδρος Γιάννης Μπάκας 31 ψήφοι, 8 λευκά, 1 άκυρο
- Αντιπρόεδρος Κατερίνα Καζάνη 37 ψήφοι, 3 λευκά
- Γραμματέας Γιώργος Βλαχογεώργος 38 ψήφοι, 2 λευκά.

ΟΙ ΨΥΧΡΟΙ ΧΕΙΜΩΝΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα από τη Journal de Recherche Geophysique  οι πολικές θερμοκρασίες και το δριμύ ψύχος που παρατηρείται στην Ευρώπη  εδώ και δέκα χρόνια συνδέονται κατά μεγάλο μέρος, με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

       Με την πρώτη ματιά, το πολικό ψύχος που επικρατεί στην Ευρώπη δεν συνάδει με την αύξηση της θερμοκρασίας της γης, κατά μέσον όρο κατά 5 έως 6 βαθμούς Κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.