Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Mε το καλημέρα σας, δεν περιμέναμε τέτοια πρόκληση.!!!

Με το καλημέρα σας τέτοια πρόκληση  δεν την περιμέναμε.  Περιμέναμε τουλάχιστον να είναι ποιο διακριτικοί και ποιο σεμνοί, να υπηρετήσουν το νέο θεσμό με ήθος  και αξιοπρέπεια και όχι με αλαζονεία.
Αναφερόμαστε για τον θεσμό του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας που και εμείς γράψαμε, ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος του ο  Βαγγέλης Ψαθάς, ο οποίος δήλωσε παραίτηση από περιφερειακός σύμβουλος  για να γίνει Εκτελεστικός Γραμματέας.

Πως μπορεί σε μια θέση που από τον νόμο προβλέπετε να είναι τεχνοκρατική και να  απαιτείται η δημόσια προκήρυξη της ο Κλέαρχος Περγαντάς να  γράφει τον νόμο στο παλαιότερα των υποδημάτων του ή στην καλύτερη περίπτωση να τον  αγνοεί . 

Σε κάθε περίπτωση όμως και τα δύο είναι άκρως επικίνδυνα, γιατί τότε έχουμε νοοτροπίες άλλων εποχών .
Βέβαια αν τώρα θελήσουν να το μαζέψουν και μας πουν ότι θα γίνει προκήρυξη και  απλά ο κ. Ψαθάς παρετήθηκε για να μετέχει ως ιδιώτης,  τότε αυτό δεν τιμά τον ίδιο και τους ψηφοφόρους του γιατί δεν τους υπηρέτησε ούτε μια μέρα.
Αυτά....
Εμείς θα είμαστε εδώ να τα λέμε….

Για όσους δεν γνωρίζουν τι προβλέπει ο νόμος Ραγκούση παραθέτουμε απόσπασμα

….Η πρόσληψη ειδικών συμβούλων θα πρέπει να γνωστοποιείται, μέσω του Τύπου. Αν ο σύμβουλος είναι δικηγόρος ή ελεύθερος επαγγελματίας, θα ισχύει ασυμβίβαστο και θα πρέπει να αναστείλει την επαγγελματική του δραστηριότητα.
Εκτελεστικός γραμματέας
Κάθε περιφέρεια αποκτά εκτελεστικό γραμματέα, ο οποίος θα προσλαμβάνεται ύστερα από δημόσια προκήρυξη.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και να κατέχουν "αξιόλογη" διοικητική εμπειρία. Οι αποδοχές του θα είναι ίσες με τα 2/3 του μισθού του περιφερειάρχη.
Προβλέπονται, επίσης, δύο θέσεις δημοσιογράφων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και διάρκεια σύμβασης όσο διαρκεί η θητεία του περιφερειάρχη.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου