Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η καραμέλα της «ευκαιρίας μέσα στην κρίση»

Είναι πολύ δημοφιλής η άποψη ότι η κρίση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία. Το επανέλαβε σήμερα ο Γιόσκα Φίσερ πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και στέλεχος των Πράσινων. 
Είπε χαρακτηριστικά ότι η κρίση δίνει μια ευκαιρία για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Για ποια Ευρώπη όμως; Την Ευρώπη του μεταπολεμικού κοινωνικού κράτους ή αυτή που διαμορφώνει το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της συμπατριώτισσας του; Δεν εξήγησε…

Ποιες φοροαπαλλαγές επανεξετάζονται

Ο περιορισμός ή ακόμα και η πλήρης κατάργηση ενός μέρους από τις 980 φοροαπαλλαγές, που στοιχίζουν κοντά 8 δις Ευρώ ετησίως, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο.
Στο τραπέζι των συζητήσεων με την τρόικα έχει πέσει σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία η επανεξέταση των 980 φοροαπαλλαγών που υπάρχουν σήμερα.
Η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών δεν αποκλείεται να γίνει από μηδενική βάση και να οδηγήσει είτε στην ολική κατάργησή τους είτε στην περικοπή ορισμένων εξ αυτών. Αν και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επισημάνει κατά το παρελθόν ότι δεν τίθεται θέμα κοψίματος των απαλλαγών «κοινωνικής υφής».

Στο 5,2% ο πληθωρισμός παρά τη μείωση κατανάλωσης

Στο 5,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο φέτος, έναντι επίσης 5,2% τον Δεκέμβριο 2010 και 2,4% τον Ιανουάριο 2009.
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανατιμήσεις καταγράφηκαν τον Ιανουάριο στο σύνολο σχεδόν των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με εξαιρέσεις ουσιαστικά τα είδη ένδυσης και υπόδησης (χειμερινές εκπτώσεις) και τα φάρμακα (μείωση φορολογικής επιβάρυνσης).
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του Ιανουαρίου 2011, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2010, προκύπτει αύξηση 5,2%, έναντι αύξησης 2,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του 2010 προς το 2009.

Στο 13,9% εκτινάχθηκε η ανεργία το Νοέμβριο του 2010

Στο 13,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας το Νοέμβριο του 2010, έναντι 13,5% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Το 13,9% είναι το υψηλότερο ποσοστό από τον Ιαναουάριο του 2004, όταν η ΕΛΣΤΑΤ ξεκίνησε να δημοσιεύει μηνιαία στοιχεία για την ανεργία.

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 160.624 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2009 (30,2%) και κατά 8.530 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010 (1,2%), για να διαμορφωθούν σε 692.577 άτομα.
Στις 3.000 ευρώ, από 1.500, θα αυξηθεί τελικώς το όριο της αξίας των συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών πελατών μέχρι το οποίο θα επιτρέπεται η πληρωμή τοις μετρητοίς.
Οι παρατηρήσεις από τους παραγωγικούς φορείς στο πλαίσιο του διαλόγου για το φορολογικό, ότι δηλαδή το μέτρο δεν πρόκειται να λειτουργήσει λόγω του πολύ χαμηλού ορίου που τέθηκε (τα 1.500 ευρώ), φαίνεται να έπεισαν τελικώς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να αυξήσει το όριο και παράλληλα να εφαρμόσει το μέτρο από την 1η Απριλίου 2011.

ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ "ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΤΗΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ"

Την τσικνοπέμπτη 24/2/2011 στο Κεντρο ΝΑΟΥΜ στην Γλύφα Χαλκιδας ο συλλογος Θρακομακεδόνων Εύβοιας "Μεγας Αλέξανδρος" διοργανώνει την ετήσια Χοροεσπεριδα του με τα χαλκινα της Γουμενισσας!
Τιμή πρόσκλησης 25 Ευρώ

Τέλος η δόμηση σε κλίσεις άνω του 35% !!!!

Επειγόν !!!
Καταργείται η δυνατότητα δόμησης σε οικόπεδα με κλίση μεγαλύτερη του 35%. Αυτό προβλέπει τροπολογία που συμπεριελήφθη χθες στο σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα. Η ρύθμιση έρχεται να επαναφέρει την απαγόρευση, η οποία είχε καταργηθεί το 2003 και αφορά πλήθος μικρών νησιών.
Η τροπολογία έρχεται να καταργήσει… την κατάργηση ενός περιορισμού, τον οποίο είχε θεσπίσει ως υπουργός Αιγαίου ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Νίκος Σηφουνάκης. Πρόκειται για έναν περιορισμό που προέβλεπαν τα ειδικά προεδρικά διατάγματα που είχαν εκδοθεί για τα μικρά νησιά και ο οποίος όριζε, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπεται η δόμηση σε κλίσεις μεγαλύτερες του 35%.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ξεκινά το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων» που έχει στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών

Με στόχο την προώθηση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», ύψους 30 εκ. €. 
Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 18 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης της επιχείρησης στο Πρόγραμμα, με δυνατότητα 6μηνης παράτασης. Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω των διαδικτυακών τόπων του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης και του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά την Πέμπτη (10 Μαρτίου 2011) και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη (24 Μαΐου 2011).

Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για εγκατάσταση φ/β στα διασυνδεδεμένα νησιά

Αρχίζει από σήμερα, Πέμπτη 10 Φεβρουάριου, η υποβολή των αιτήσεων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών έως 150 kW στα διασυνδεδεμένα νησιά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, σε εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, οι αιτήσεις αφορούν μονάδες ισχύος έως 150 κιλοβάτ. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για τα διασυνδεδεμένα νησιά οι Προσφορές Σύνδεσης θα έχουν διάρκεια έξι μηνών. Μετά την άπρακτη παρέλευση του εξαμήνου θα αποδεσμεύεται η αντίστοιχη ισχύς και άρα στη συνέχεια μπορούν να γίνουν δεκτές περαιτέρω αιτήσεις ανάλογα με τα διαμορφούμενα κατά περίπτωση περιθώρια ισχύος.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι αιτήσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών αφορούν την Εύβοια, την Άνδρο, την Τήνο, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο, την Αλόννησο, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, την Αμουλιανή, τη Κέα, την Αίγινα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, την Ύδρα, τις Σπέτσες, τα Κύθηρα, την Ελαφόνησο, τη Σαλαμίνα, την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους, τη Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τη Κάλαμο, τη Καστό και τη Ζάκυνθο.

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ το Σάββατο η κηδεία

«Έφυγε» από την ζωή την Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, σε ηλικία 72 ετών, ο Μιλτιάδης Έβερτ, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, εκφράζοντας παράλληλα και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων.

SOS παιδόφιλοι «ψαρεύουν» παιδιά στο ίντερνετ !!


ΓΟΝΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Ενα στα πέντε παιδιά της Ευρώπης έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενηλίκους που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το Ιντερνετ για να προσεγγίσουν τα θύματά τους. Οι ειδικοί στέλνουν σήμα κινδύνου για τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να έχει το ανεξέλεγκτο διαδικτυακό σερφάρισμα από ανηλίκους.
Παιδική πορνογραφία και σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων αναδεικνύονται στα μελανά σημεία του Διαδικτύου, με την πραγματική τους έκταση να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζαν έως τώρα οι διωκτικές αρχές.

Αλλού είναι τα λεφτά !!!

Το πρόβλημα δεν είναι αν η ΛΑΡΚΟ και ο Δήμος  Διρφύων-Μασσαπίων και ο Δήμαρχος του  Γ. Μπουροδήμος,  στα πλαίσια των σχέσεων που έχουν και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΛΑΡΚΟ χρηματοδοτήσει τις γεωτρήσεις του δήμου, σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο.
Το Ζήτημα είναι, αν ο Δήμαρχος διεκδίκησει από την εταιρεία και από το Υπουργείο, ο Δήμος να παίρνει μεταλλευτικά δικαιώματα.
Έχει  την δύναμη ο δήμαρχος την θέληση να το κάνει; ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;

Πόσο Ευρωπαίοι είμαστε; H Lamborghini χάρισε στην ιταλική αστυνομία αυτοκίνητα, στα Ψαχνά «απαγορεύετε» στη ΛΑΡΚΟ να κάνει γεωτρήσεις για πόσιμο νερό.



Η Lamborghini δώρισε στην ιταλική αστυνομία δύο αυτοκίνητά της,  με μέγιστη ταχύτητα τα 300 χλμ/ώρα και ικανότητα επιτάχυνσης από τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα!
Οδηγίες για την προστασία από την γρίπη έστειλε το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του στα σχολεία.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο :
-Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς τους.
Τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς

Καλή επιτυχία!!!

Aπό σήμερα  Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί και πάλι το «Πρωτοσέλιδο» του Κοσμά Σορόπουλου. Η freepress της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιφέρειάς της σε λίγες ώρες θα βρίσκεται σε περισσότερα από 250 σημεία διανομής και θα μπορείτε να την προμηθεύεστε εντελώς Δωρεάν.

Πρόσκληση σε συνέλευση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς Ελλάδας

Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς αποτελεί χώρο συνάντησης πολιτών που συμμετέχουν και αποφασίζουν ισότιμα για τις κοινές τους δράσεις.
Όπως αναφέρει: «Οι παρεμβάσεις που κάναμε μέχρι σήμερα, τα ανοιχτά μέτωπα των αγώνων και των κινητοποιήσεων, τα οξυμένα προβλήματα που αναδεικνύουν σύλλογοι και κινήσεις πολιτών σε όλη την περιφέρεια, οι διεκδικήσεις την επόμενη περίοδο μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο - του οποίου η έναρξη κωλυσιεργεί απαράδεκτα-

Εκδήλωση για των Επενδυτικό νόμο στη Λάρισα

Δελτίο Τύπου

Το Τμήμα Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδας της ΕΕΔΕ και το Ινστιτούτο Οικονομικής Διοικήσεως της ΕΕΔΕ, οργανώνουν την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Metropol (Ρούζβελτ 14) στη Λάρισα εκδήλωση με θέμα : «ΝΕΟΣ
\\\\\«ΝΕΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ»
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
18.30                Άφιξη στο χώρο της εκδήλωσης
18.45 -19.00    Έναρξη – Χαιρετισμό Επισήμων
Συντονίζει η κα. Θέκλα Παρασκευούδη,  
Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΕΕΔΕ Τμήματος Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας
19.00 - 9.45    Ομιλία κος. Γεώργιος Πετράκος,
Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης
Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Θέμα «O Νέος Επενδυτικός Νόμος»
19.50 -20.15   Ερωτήσεις

Πώς ωφελεί το σεξ την υγεία;

Το σεξ δεν είναι απλώς μια ανθρώπινη ανάγκη, αλλά μια θαυμάσια άσκηση, ένα υπέροχο καταπραϋντικό και ένα εξαίρετο τονωτικό του οργανισμού! Ακούγεται απίστευτο; Και όμως, μελέτες έχουν δείξει πως η καλή σεξουαλική ζωή ωφελεί με πολλούς τρόπους την ψυχοσωματική υγεία, αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες.
Στη συνέχεια παρατίθενται μερικά από τα οφέλη που παρέχει, με βάση τα ευρήματα μελετών.

Επιβραδύνει το γήρας

Χαμογελάστε!!! Η ξανθιά και η πάπια

Ένας βοσκός, έβοσκε τα πρόβατά του στην όχθη ενός ποταμού, όταν είδε στην απέναντι όχθη μια ξανθιά κοπέλα, να κάνει γυμνή ηλιοθεραπεία.

Αμέσως σκέφτηκε να εκμεταλευτεί την "κατάσταση" για να χαρούν τα σκέλια του!!!
- "Εεεε κοπελιά, είναι ρηχό το ποτάμι, να περάσω τα πρόβατα και να έρθω κοντά σου;"

Καλημέρα!!!

Χρώμα Ελλάδας

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΒΗΣΤΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ: ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ  ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΛΕΠΟΥΡΑ-  ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΜΗΣ
 ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΗ.
Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ.
Έχουν ήδη συμπληρωθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια από το τέλος του 2006 που τοποθετήθηκαν σε δύο διασταυρώσεις επί του επαρχιακού δρόμου Λέπουρα –Κύμη, στα Χάνια και στο Οριό οι κολώνες για τον φωτισμό τους. Ανεξάρτητα από την εμφανή προχειρότητα η οποία όμως στη διασταύρωση του Οριού αποκαταστάθηκε μετά από επίμονη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής και των φορέων του Οριού και

Σε νέα αναβολή η δίκη των μαθητών του 1ου Λυκείου

Η ταλαιπωρία που δέχονται τα παιδιά του 1ου Λυκείου  με την δίκη και τις συνεχείς αναβολές λόγω των καταλήψεων καλά θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι να το λήξουν το θέμα και να μη ταλαιπωρούν τα παιδιά και τους γονείς με τις συνεχείς αναβολές.
Είμαστε παρόντες και είδαμε...
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι στην Αλεξανδρούπολη ανάλογη ιστορία έκλεισε στην πρώτη δικάσιμο με σεβασμό στα δικαστήρια και στα παιδιά από τους παράγοντες.

Επιστρέφει τις ευθύνες ο Μπουραντάς στον Χρυσοχοϊδη


Γιατί έστειλε την επιστολή στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μπουρντάς;

Το ερώτημα αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί από μη μειούμενους στο πολιτικό γίγνεσθαι του νομού. Ο κος Μπουραντάς δεν ζήλεψε την πρακτική της κας Σπανούδη να στέλνει ανοικτές επιστολές σε συντρόφους του Υπουργούς.

Δεν πήγε στην Λαμία αλλά πήγε στον χορό των παραγόντων του αθλητισμού

Μπορεί να μη πήγε το Σάββατο στη Λαμία να ακούσει και να καταθέσει την άποψη της για τα προβλήματα του νομού να δημιουργήσει τα λόμπι ώστε να προωθήσει τα συμφέροντα του νομού. 

Πήγε όμως την Κυριακή στον χορό των παραγόντων του αθλητισμού όπου εκεί είχε και ψηφάκια και τα παιδιά ήταν είναι αθλητές και  χαίρετε να τους βλέπει μια γυναίκα.

Την Χαλκίδα επισκέπτεται αύριο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς στα πλαίσια των επαφών του να συναντηθεί με τους Μητροπολίτες της Περιφέρειας

Ο Περιφερειάρχης κ. Κλέαρχος  Περγαντάς  θα βρίσκεται αύριο στην Χαλκίδα όπου στις 11:00  θα έχει συνάντηση με τους Περιφερειακούς  Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ενώ στις 12:00 θα συναντήσει τους Διευθυντές των υπηρεσιών, στο γραφείο του.

Άλλη μια δυσάρεστη είδηση κλείνει το site που πρόβαλε την Εύβοια.


Άλλη μια δυσάρεστη είδηση κλείνει το site που πρόβαλε την Εύβοια.
Ο φίλος Αντώνης Βάθης κλείνει σήμερα το http://www.servitoros.gr  μετά από 12 χρόνια προσφοράς στο νομό, το γιατί το αναφέρει ο ίδιος εδώ, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι άλλη μια δυσάρεστη είδηση που κάνει την Εύβοια ποιό φτωχή.

Θεέ μου ότι θυμάται χαίρεται… τι εκπροσώπους έχουμε;

Τι ώρα που οι διαδικασίες για να υπάρξει μια σωστή λύση για την ανέγερση του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας. Έρχεται ο Σίμος Κεδίκογλου ως Δούρειος Ίππος και προτείνε την επέκταση του υπάρχοντος Νοσοκομείου με νέα πτέρυγα νότια του διαβάστε την πρόταση του Βουλευτή στην παρακάτω ανάρτηση.

Εμείς θέλουμε να ρωτήσουμε ποια η αναγκαιότητα μια τέτοιας πρότασης από ένα βουλευτή του νομού την συγκεκριμένη χρονική στιγμή;
Εξυπηρετεί την πόλη σε βάθος χρόνου και πόσο ;
Μήπως μια τέτοια πρόταση δίνει πάσα στον φίλο υπουργό του βουλευτή όπως ο ίδιος έχει δήλωση να τον βγάλει από το αδιέξοδο;

Μεταβατική λύση κτιριακής επέκτασης του Νοσοκομείου Χαλκίδας προτείνει ο Σίμος Κεδίκογλου

Την ανάγκη να βρεθεί μεταβατική λύση,  προκειμένου άμεσα να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, ειδικά στην Εύβοια, όπου υπάρχει σοβαρή υστέρηση υποδομών, επισημαίνει ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, υπεύθυνος του τομέα ΜΜΕ, Σίμος Κεδίκογλου.
Μετά και τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται όσον αφορά στην κατασκευή του νέου Νοσοκομείου της Χαλκίδας ο Σίμος Κεδίκογλου ζητά να εξεταστεί η  λύση της επέκτασης του υπάρχοντος Νοσοκομείου για να εξασφαλιστεί η αρτιότερη λειτουργία του.

Κατατέθηκε στην Βουλή το ν/σ για την κατάργηση της Αγροφυλακής

Στην Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο καταργείται η αγροφυλακή και συστήνεται Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις, το προσωπικό της αγροφυλακής μετατάσσεται κατά κανόνα σε Δασικές Υπηρεσίες, στις οποίες συνιστώνται αντίστοιχες οργανικές θέσεις, ανάλογα με τα προσόντα του.
Έτσι, συγκροτείται ενιαίος μηχανισμός ελέγχου και προστασίας των δασικών και αγροτικών οικοσυστημάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

«Θέσεις – Προτάσεις 9ου Π.Τ. για το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
Δελτίο Τύπου
Από καιρό τώρα ακούγονται φήμες, που ίσως γίνουν και πραγματικότητα σχετικά με την εγκατάσταση μεταναστών στη περιοχή της Ριτσώνας και συγκεκριμένα σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο. Ο λαός της Χαλκίδας γίνεται «ωτακουστής» και όχι πρωταγωνιστής, του τι μπορεί να σχεδιάζεται για τη πόλη της Χαλκίδας, στα όρια του νέου Καλλικράτειου δήμου.
Ο ρόλος του Ο.Ε.Ε. αυτή τη στιγμή δεν είναι να αντιταχθεί ή να συναινέσει, στην πρόθεση μιας τέτοιας εγκατάστασης. Αυτό θα το χειριστεί και θα το αποφασίσει η Κυβέρνηση, με υπευθυνότητα και συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς (Περιφέρεια και όμοροι Δήμοι) σαν αποτέλεσμα δημοκρατικού προγραμματισμού και πολιτισμένου διαλόγου.

Βοηθήστε τις γυναίκες στις Φυλακές Ελεώνα

Το επιστημονικό προσωπικό των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα στη Θήβα (κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι), στην προσπάθειά του να δημιουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τις έγκλειστες (έφηβες, μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς και υπερήλικες) που εκτίουν την ποινή τους, συγκεντρώνει χρήσιμα αντικείμενα κάθε είδους.
Στόχος τους είναι η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των γυναικών, η προσωπική τους ανάπτυξη και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όπως σε κάθε μικροκοινωνία, έτσι και στις φυλακές, που είναι καταναγκαστικός τόπος συνάθροισης και συνύπαρξης ανθρώπων, υπάρχουν πάντα ανάγκες.

Καλοτάξιδο...

Mu-si-co: Το πιο μουσικό portal από σήμερα στους υπολογιστές σας!
Το http://www.mu-si-co.blogspot.com/ κάνει τα πρώτα βήματά του στο διαδίκτυο.
Από σήμερα το πιο μουσικό portal με σύνθημά του «Η μουσική είναι η ζωή μας!» φιλοδοξεί να γίνει η...

Natura – Έγινε της …Μπιρμπίλη στην Βουλή !


«Εκρηκτικό» ήταν το κλίμα στη Βουλή την Τρίτη με αφορμή την «τελική» ρύθμιση που παρουσίασε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρπίλη, σχετικά με την δόμηση στις εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές Natura.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, συνάντησε έντονες αντιδράσεις για την ρύθμιση από την πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Η ρύθμιση που παρουσιάστηκε αναφέρει πως γενικός κανόνας για να μπορεί κάποιος να χτίσει θα είναι τα 10 στρέμματα, αλλά για τις κατατμήσεις που θα γίνουν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου θα ισχύει ο κανόνας των 4 στρεμμάτων.
Η εν λόγω αλλαγή δεν ικανοποίησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Έντονη ήταν η αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κ. Μερεντίτη η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει το άρθρο 9 λέγοντας ότι: «Αγνοήσατε τα όσα είπαμε εδώ μέσα σε τόσες συνεδριάσεις. Για να πάρετε την έγκριση μας πρέπει να μας πείσετε από πού εκπορεύεται η βεβαιότητα σας ότι μπορείτε να διεκδικείτε το αλάθητο. Κανείς δεν έχει το αποκλειστικό προνόμιο της περιβαλλοντικής ευαισθησίας».
«Ή εμείς δεν κατανοήσαμε τι είπαμε ή εσείς δεν μας κάνατε να κατανοήσουμε τι έχετε στο μυαλό σας, γιατί η αλλαγή δεν είναι αυτό που νομίζαμε. Πολλοί συνάδελφοι έχουν ταυτόσημη άποψη με εμένα, γιατί γίνονται και συζητήσεις στο παρασκήνιο», ανέφερε με τη σειρά του ο κ. Ζωίδης.
Και ο βουλευτής κ. Γιάννης Δριβελέγκας εξέφρασε την αντίθεσή του για την ρύθμιση για τις Natura λέγοντας ότι: «Με πήραν νομικοί που γνωρίζουν τα θέματα και μου έχουν δώσει αποφάσεις σε περιοχές Natura και μου λένε ‘τσάμπα νομοθετείτε, θα μας δώσετε δουλειά εμάς’. Δεν ξέρω αν οι νομικοί σας τα έχουν δει αυτά. Κρίμα να στέλνουμε τον κόσμο τζάμπα και βερεσέ στους δικηγόρους. Δέστε το μέχρι την Ολομέλεια για να μην δημιουργηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα».
Μετά τις αντιδράσεις η υπουργός δήλωσε ότι θα καταθέσει την τελική της πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής.
«Κατανοώ τις αντιδράσεις και την κριτική για την παρέκκλιση των 4 στρεμμάτων, θα κρατήσω όμως επιφύλαξη για το συγκεκριμένο θέμα που έχει τεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπιρμπίλη, ενώ πρόσθεσε ότι «κατανοώντας τις αντιδράσεις θα επιφυλαχθούμε ώστε να καταθέσουμε την τελική μας πρόταση στην Ολομέλεια της Βουλής όσο αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι». πηγή protothema.gr

Τσιφλίκι των Τούρκων το Αιγαίο – Τούρκικη κορβέτα κόβει βόλτες μεταξύ Τήνου και Μυκόνου !

Η Άγκυρα προκαλεί και πάλι. Τουρκική κορβέτα πλέει αυτή τη στιγμή στη καρδιά του Αιγαίου και παρακολουθείται από πλοία του στόλου μας.
Η τουρκική Κορβέτα «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ» εξερχόμενη από τη Σμύρνη, κινήθηκε βορείως Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα.
Κατόπιν, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε περί της 19: 30 εντός των Eθνικών Xωρικών Yδάτων μεταξύ Τήνου - Μυκόνου.
Η Κορβέτα συνεχίζει με νότια πορεία και κινείται εντός Κυκλάδων (παρούσα θέση βορειοδυτικά Πάρου με νότια πορεία).

Ε-mail για όλους τους μαθητές από υπ. Παιδείας !

Mαθητικό e-mail και προσωπικό λογαριασμό στο ίντερνετ σε όλους τους µαθητές Γυµνασίων και Λυκείων παραχωρεί το υπουργείο Παιδείας, αλλά κρατά τη δυνατότητα εποπτείας του τρόπου χρήσης.
Με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλα τασχολείατης χώρας, το υπουργείο χορηγεί προσωπικούς λογαριασµούς πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό ∆ίκτυο, µε τους οποίους θα εξασφαλιστεί πρόσβασησε µια διεύθυνση ηλεκτρονικούταχυδροµείου για κάθε µαθητή, η οποία θα είναι της µορφής username@sch.gr και µελλοντικά πρόσβαση σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίεςόπως το ψηφιακό σχολείο κλπ.

Από σήμερα η καταβολή πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ

Από σήμερα (9/02) μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου ξεκινάει η καταβολή των πολυτεκνικών επιδομάτων Α’ διμήνου 2011 σε 427.300 οικογένειες του ΟΓΑ. Σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) αναφέρει ότι η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές ανέρχεται στα 128.423.606,40

Τέλος τυρόπιτες και σοκολάτες από τα σχολικά κυλικεία !!


Νέο μενού με φρούτα και λαχανικά !!
Ένα νέο αυστηρό κατάλογο με τα τρόφιμα που θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής στα κυλικεία αποφάσισε να συντάξει το υπουργείο Υγείας, βάζοντας τέλος στη διάθεση ανθυγιεινών σνακ από τα σχολικά κυλικεία. Έτσι, αλλαντικά, τυρόπιτες και σοκολάτες θα δώσουν τη θέση τους φρέσκους χυμούς, λαχανικά και δημητριακά. Μάλιστα θα επιβάλλονται και υψηλά χρηματικά πρόστιμα, εάν οι αρμόδιοι ελεγκτές εντοπίσουν παράβαση. «Όλα αυτά αναμένονται να λειτουργήσουν µέχρι τον Απρίλιο» λέει ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης.

Ν. Κοτζιάς: ανήκουν στον ακραίο και φανατισμένο νεοφιλελευθερισμό...


Θεμελιακά Συμπεράσματα μετά από ένα χρόνο
Του Νίκου Κοτζιά
Η πολιτική διακυβέρνηση μπορεί να χωριστεί στα τρία: α) εισροές, δηλαδή, ποια συμφέροντα, ποιες πληροφορίες, ποιες ιεραρχήσεις εισάγονται στο κυβερνητικό σύστημα προκειμένου αυτό να αποφασίσει. Β) Ποιοι αποφασίζουν με ποιες διαδικασίες και μέσα σε ποιο θεσμικό πλαίσιο. Τέλος, γ) οι αποφάσεις που λαμβάνονται, πώς υλοποιούνται, με τι μεθόδους και διαδικασίες, σε βάρος τίνος και σε ποιανού το όφελος. Ας αξιολογήσουμε, λοιπόν, στη βάση αυτού του διαχωρισμού την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης:
Α. Ποιοί διαμόρφωσαν τις πληροφορίες, τις ιεραρχήσεις και τις απαιτήσεις

Χαμογελάστε!!! Το διαμέρισμα

Ένας παντρεμένος επιχειρηματίας συναντά σε ένα ταξίδι του ένα πανέμορφο κωλ-γκερλ και συμφωνεί να περάσει τη νύχτα μαζί της για 500 ευρώ.
Το πρωί, προτού φύγει, της λέει ότι επειδή δεν έχει μετρητά πάνω του θα ενημέρωνε τη γραμματέα του να γράψει μια επιταγή και να την ταχυδρομήσει με την αιτιολογία «ΜΙΣΘΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ».

Φτάνοντας στο γραφείο του, έχει αρχίσει ήδη να μετανιώνει και να σκέπτεται ότι τα 500 ευρώ είναι πολλά.

Kαλημέρα !!!


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!!!

Εικόνες από Ελλάδα

Σε κινητοποιήσεις καλεί τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ

Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στους εκλεγμένους Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες για το ζήτημα των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων, αποφάσισε να γίνουν από τις τοπικές ΕΛΜΕ την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011 η ΟΛΜΕ, αξιοποιώντας την 3ωρη στάση εργασίας που αποφάσισε η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 5 Φεβρουαρίου (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.).
Επίσης, αποφάσισε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ, σε χρόνο που αυτά θα καθορίσουν, να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους δημάρχους των Καλλικρατικών Δήμων για το ίδιο ζήτημα. Στις συναντήσεις αυτές θα τονισθεί στους δημάρχους η σημασία της ύπαρξης σχολικών μονάδων για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οι αρνητικές συνέπειες τυχόν συμπαράταξής τους με τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας.

BB King / Gary Moore - The Thrill is Gone

Πρόσληψη συμβασιούχων έργου στην Θήβα

Δέκα εννέα συμβασιούχους έργου θα προσλάβει η Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Οργάνωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας.
Ειδικότερα:
* 1 ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος
* 5 ΔΕ ή ΥΕ Χειριστών
* 1 ΔΕ Σηματωρός - Κουμανταδόρος
* 4 ΔΕ Οδηγών

Επιστολή Θανάση Μπουραντά στον Μ. Χρυσοχοϊδη για τα προβλήματα της περιφερειακής ενότητας

MPOYRANTAS THANASHS 1Επιστολή προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στέλνει ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Θανάσης Μπουραντάς στην οποία περιγράφει τα προβλήματα της Εύβοιας ζητώντας πιστώσεις για την κατασκευή συγκεκριμένων έργων και δημιουργία ειδικού προγράμματος για την Περιφέρεια ώστε να καλύψει τις ανάγκες σε υποδομές που παράλογα στερήθηκε από την πλασματική αύξηση του Α.Ε.Π που δημιούργησαν οι βιομηχανίες στην περιοχή Εύβοιας-Βοιωτίας.


«Κύριε Υπουργέ,
Στη συνάντησή σας με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης στην Περιφέρεια Στερεάς, ενημερώσατε για τους σχεδιασμούς  και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης στον τομέα ευθύνη σας.

Κύρια συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης για το Εξασθενές Χρώμιο στο Νερό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κύρια συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης για το Εξασθενές Χρώμιο στο Νερό
Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2011
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ:  Κύρια συμπεράσματα της Συνδιάσκεψης για το Εξασθενές Χρώμιο στο Νερό
 
Στο ευρύτερο πλαίσιο υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της περιοχής του Ασωπού, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργάνωσε διεθνή συνδιάσκεψη στις 15 Ιανουαρίου 2011 στην Αθήνα για την εξέταση όλων των πτυχών που σχετίζονται με την παρουσία του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Η συνδιάσκεψη υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς η προστασία και διαχείριση των Υδατικών Πόρων είναι ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας του προγράμματος.
 

ΔΑΚΕ Μηχανικών Τ.Ε. Εύβοιας: «Ανάρμοστη και προκλητική η συμπεριφορά του προέδρου του ΤΕΕ κ. Μπουραντά»

«Οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις του προέδρου του ΤΕΕ για τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στην διοίκηση αποφοίτων Μηχανικών ΤΕ, εκθέτει τα μέλη του ΤΕΕ απέναντι στη κοινωνία και τους επαγγελματίες μηχανικούς όλων των βαθμίδων.
Ο ρόλος του προέδρου του ΤΕΕ δεν είναι να αναδεικνύει συντεχνιακά ζητήματα ενός κλειστού και ισχυρού «λόμπυ» και να υποβαθμίζει συναδέλφους μηχανικούς. Είναι κατάχρηση και προστατευτισμός η συμπεριφορά του προέδρου του ΤΕΕ ο οποίος με τις προκλητικές του δηλώσεις αποκαλύπτεται παρεμβαίνοντας εναντίον αξίων και ικανών συναδέλφων που ασκούν χρόνια διοίκηση και τεχνικό έργο.

Κλείνει σήμερα το http://lamianews.blogspot.com/ !!!


Κλείνει σήμερα το http://lamianews.blogspot.com/ πρόκειται για την παλαιότερη φωνή της Λαμίας.
Καιρό τώρα το παρακολουθούσαμε και μας ενημέρωνε για τα δρώμενα στην πρωτεύουσα της περιφέρειας. Υπήρξε μια άλλη ποιοτική φωνή στην «μποκόσφαιρα».  Δεν καταναλώθηκε στη προβολή ρηχή προβολή του «στελεχιακού δυναμικού» της κοινωνίας Λαμίας.
Αντίθετα «γέμιζε» τις σελίδες του με ενημέρωση,  υπηρέτησε την «την ανώνυμη ενημέρωση» όχι από φόβο για την  για ότι έγραφε αλλά από φόβο μήπως η διαρροή της ανωνυμίας σε κάνει ευάλωτο σε κάνει «ανθρώπινο»  και  πλέον δεν μπορείς παρά να υπηρετήσεις την συναλλαγή κερδίζω-κερδίζεις.

Κερδίστε 2,5 ευρω εξοφλώντας τον ΟΤΕ online!

Έκπτωση 2,5 ευρώ προσφέρει ο ΟΤΕ σε όσους εξοφλούν το λογαριασμό τους on-line, μέσω του site του Οργανισμού, www.oteshop.gr.
Η εξόφληση του λογαριασμού on - line γίνεται με χρήση πιστωτικής κάρτας, είτε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία "Ηλεκτρονική Πληρωμή " είτε έχοντας εγγραφεί στην υπηρεσία "My e-Bill".

Η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή

Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι». Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.
Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»). Το «έναντι» υπολογίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης και βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων (π.χ. τις καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους).

Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας του Κώστα Μαρκόπουλου..

markopoulos_pitaa1
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στις κατάμεστες αίθουσες του ξενοδοχείου «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» η εκδήλωση κοπής πίτας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και
βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου. Επίσημοι καλεσμένοι, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και η βουλευτής Α’ Αθήνας Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ Χρυσοστόμου, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.
Ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. και Γραμματέας Οργανωτικού Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:

Γ. Κατσιμπάρδης: «Πέστε και κάνα «Όχι» σύντροφοι»…

katsibardisΜε ανοιχτή επιστολή του προς τις και τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και Εύβοιας, ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Κατσιμπάρδης, αναφέρει: «…αν, βέβαια, αληθεύει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να δεχθεί περιορισμό των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Η οικονομία της Βοιωτίας και της γειτονικής Εύβοιας ή, καλύτερα, η οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των δύο αυτών Νομών, είναι στενά δεμένη με την οικονομική κατάσταση των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στις εκατοντάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες τους.

Παραιτήθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, αναλαμβάνει η Σοφία Ντούρου

Την παραίτηση του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς υπέβαλλε στις 5/2 ο Γιώργος Μαρίνος Βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.
Την θέση του καταλαμβάνει η Σοφία Ντούρου από την Εύβοια.
Επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην περιφέρεια Στερεάς ορίζεται ο Τάσος Χρονάς. Ο οποίος έκανε και την πρώτη του εμφάνιση στην εκδήλωση  για την περιφερειακή ανάπτυξη στη Λαμία το Σάββατο 5/2

Αυτοδιοικητικό κίνημα: «Αιφνίδια η πρόσκληση, άγνοια για το περιεχόμενο της εκδήλωσης»…

aft_kin_stereas_logoΜε αφορμή την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδη και θέμα τη «διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής περιφερειακής ανάπτυξης», το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνει, με κοινοποίηση προς τους Μ. Χρυσοχοϊδη, Υπουργό Π.Α.Α., Κ. Περγαντά, περιφερειάρχη Στερεάς, Δ.Τυμπλαλέξη, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, επισημαίνει ότι  :

Λαϊκή Συσπείρωση: «Μια ακόμη εκδήλωση καλλιέργειας εντυπώσεων και αυταπατών»…

laiki_sispirΣχετικά με την κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης και ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, με αντικείμενο την προώθηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνουν:
Α. Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση καλλιέργειας εντυπώσεων και αυταπατών. Με πολλά μεγάλα και ωραία λόγια, που ελάχιστο αντίκρισμα έχουν για τον λαό της περιοχής και τα βάσανα του.

Χειμάρας.. η δημιουργία εντυπώσεων και όχι την ουσία στόχος σας!!

Ο κ. Χειμάρας αφού καλωσόρισε τον κ. Υπουργό στη Φθιώτιδα, τόνισε μεταξύ των άλλων, τα εξής:
«Θεωρώ ανορθόδοξη και λανθασμένη τη σημερινή διαδικασία.
Συγκεντρωθήκαμε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ιεράρχηση των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων μας.
Ειδοποιηθήκαμε δύο ημέρες πριν τη συνάντηση με τον κ. Υπουργό και μάλιστα τηλεφωνικά, χωρίς στοιχεία και προτάσεις για αξιολόγηση.

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ


Στα μέσα Μαρτίου θα προκηρυχθούν τα πρώτα προγράμματα του επενδυτικού νόμου, στα πλαίσια του οποίου προβλέπονται φοροαπαλλαγές 1,5 δισ. ευρώ και επιδοτήσεις 650 εκατ. ευρώ. Μέσα στο έτος, το ύψος των προγραμμάτων σχεδιάζεται να φτάσει τα 4 δισ. ευρώ...
Παράλληλα, ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδης, σε ομιλία του στην Λαμία σε φορείς της Στερεάς Ελλάδας, προανήγγειλε ότι το Μάιο σχεδιάζεται να τεθούν σε εφαρμογή το Ταμείο Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το «Ενάλιο» που αφορά την αλιεία και το ταμείο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Η εκδήλωση της Περιφέρειας για την ανάπτυξη στη Λαμία


Τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, υποδέχτηκε η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε εκδήλωση για τη στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης, που έγινε στις 5 Φεβρουαρίου στη Λαμία, στη αίθουσα της οδού Αινιάνων.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ορισμένοι βουλευτές της Περιφέρειας, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων (ΤΕΕ, ΕΒΕ, Οικονομικό),