Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κοσμοσυρροή στην κοπή της πίτας του Κώστα Μαρκόπουλου..

markopoulos_pitaa1
Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, στις κατάμεστες αίθουσες του ξενοδοχείου «ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ» η εκδήλωση κοπής πίτας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ. και
βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου. Επίσημοι καλεσμένοι, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και η βουλευτής Α’ Αθήνας Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ.κ Χρυσοστόμου, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης.
Ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. και Γραμματέας Οργανωτικού Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του είπε μεταξύ άλλων:
«Η αθρόα προσέλευσή σας σήμερα εδώ, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα με δύο πτυχές. Η πρώτη πτυχή είμαι βέβαιος ότι είναι η αποτύπωση της αγάπης και της εμπιστοσύνης προς τον άξιο συνάδελφό μου και άξιο και ικανό δικό σας εκπρόσωπο, τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος μεταφέρει τη μάχιμη φωνή της Εύβοιας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την ισχυρή φωνή της παράταξης επίσης από το ίδιο βήμα προς τον ελληνικό λαό.
kosmos_pitaΗ δεύτερη πτυχή όμως είναι ένα μήνυμα εθνικής αυτοπεποίθησης και αναγέννησης της ελπίδας μιας παράταξης που έκανε πολλά, έδειξε λίγα από αυτά που έκανε και μπορεί να κάνει ακόμα περισσότερα. Είμαι βέβαιος ότι ανοίγοντας τους τηλεοπτικούς δείκτες, εισπράττεται θλίψη χάνεται αυτοπεποίθηση, κλονίζεστε όσον αφορά τις προοπτικές της παράταξης αλλά και της πατρίδας. Και αυτό είναι εγκληματικό. Αυτό έγινε γιατί το κόμμα που μας κυβερνά επέλεξε με εκβιαστικό τρόπο να οδηγήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες στη μιζέρια.
…Δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός της χώρας να επισκέπτεται τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και να δηλώνει ο ίδιος ότι κυβερνάει μια διεφθαρμένη χώρα. Δεν δεχόμαστε εμείς, ότι οι ελληνίδες και οι έλληνες που άντεξαν δυσκολίες στους αιώνες, που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα ενός μεγάλου εθνικού πολιτισμού μπαίνουν στο ίδιο καλάθι.
Αν υπάρχουν κάποιοι που είναι διεφθαρμένοι και ευθύνονται για λάθη είτε ανήκουν στην πολιτική είτε στην αγορά, πρέπει να έχουν όνομα και επώνυμο. Η δικής μας παράταξη είναι ταυτισμένη με τις πιο μεγάλες στιγμές αυτού του έθνους…
Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη μάχη. Και στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία. Και να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πρωτοπόρο δύναμη και τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.»
Η βουλευτής Α’ Αθήνας και Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ελίζα Βόζεμπεργκ τόνισε στην ομιλία της:
«Τη σημερινή συγκέντρωση μπορώ να τη συγκρίνω μόνο με την προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη της ΔΑΠ που είχα την τιμή να με καλέσουν. Στο φίλο τον Κώστα Μαρκόπουλο, οφείλω να αναγνωρίσω δημόσια ότι αν και γιατρός, διαθέτει ένα σπάνιο ποιοτικό δικανικό λόγο.
Ο λόγος που αρθρώνει έχει αρχή, μέση, τέλος επιχειρήματα ποιότητα και πλούσιο λεξιλόγιο. Και στην πολιτική αυτό είναι σπάνιο όταν είσαι στην αντιπολίτευση και πρέπει να αντιμάχεσαι κάποια κυβερνητική πολιτική με επιχειρήματα και όχι με προσωπικές επιθέσεις όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας ο Μαρκόπουλος, πραγματικά μας κάνει υπερήφανους.
Μόλις προχθές στη συζήτηση για την άρση του ασύλου είναι ο μόνος που έδειξε την ειδοποιό διαφορά του ασύλου από το άβατο. Δηλαδή το γεγονός ότι η πολιτεία θέλει να μπαίνουν οι εγκληματίες στο Πανεπιστήμιο και να τους προστατεύει με το πρόσχημα του ασύλου που ίσχυε στις δεκαετίες τις παλιές και κυρίως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα όπως η χούντα.
Όποιοι είμαστε νέοι βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία και νέους βάζω και τους υπουργούς μας διότι είναι νέα γενιά έχουμε την υπερηφάνεια να καυχόμαστε ότι μπορούμε, ισάξια με όσους έμπειρους έχουν δώσει δείγματα γραφής, να διαιωνίζουμε τις αρχές και τις μιας κεντροδεξιάς παράταξης η οποία δεν πρόδωσε ποτέ τον πυρήνα της ιδεολογίας μας.
Λάθη κάναμε και τα πληρώσαμε, το κόμμα μας είναι στην αντιπολίτευση ενώ δεν του άξιζε αλλά η επόμενη μέρα που θα είναι στην εξουσία θα έχει να κοιτάει τον πολίτη στα μάτια γιατί εμείς δεν είπαμε ποτέ ψέματα καιόταν ο Καραμανλής είπε «σφίξτε το ζωνάρι», έλεγε την αλήθεια. Όταν ο Παπανδρέου είπε «λεφτά υπάρχουν», έλεγε ψέματα και αυτή τη στιγμή ο καθένας μας βιώνει στις τσέπες του το πλήγμα, στα λουκέτα καθημερινά στην αγορά και κυρίως στον κόσμο μας που τον βλέπουμε κόσμο μας και εννοούμε όλους τους Έλληνες, δεν εννοούμε μόνο τους Νεοδημοκράτες
Εκλέγομαι Βουλευτής στην Αθήνα. Η Αθήνα έχει μαζικότητα, έχει παλμό αλλά είναι απρόσωπη. Ποτέ δεν περιφρονούμε την Περιφέρεια. Ο πυρήνας της Νέας Δημοκρατίας και η καρδία της χτυπάει από τον Έβρο μέχρι τη Λέσβο, είναι σε όλες τις ακριτικές περιοχές, είναι ο δυναμισμός της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτός που φέρνει τη νίκη και αυτόν τον τιμούμε και στις επόμενες εκλογές, δεσμεύομαι κι εγώ προσωπικά όπως κι άλλοι συνάδελφοί μου, να γυρίσουμε όλες τις γωνιές της Ελλάδος κι ας χάσουμε προσωπικές ψήφους. Ο αγώνας αυτός είναι συλλογικός και δεν έχει καμιά ατομικότητα.»
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε η πολιτευτής της Ν.Δ. Βάσω Παππά:
«Για τον Κώστα Μαρκόπουλο,  τον επιτυχημένο Υπουργό, αγαπητό φίλο, έχω να πω, ότι έχει πολλά να μας δείξει. Χαίρομαι που είναι ένας νέος πολιτικός και που έχει προσφέρει πολλά.
Σε μια εποχή που είναι τόσο δύσκολη για όλους μας, στην εποχή του μνημονίου και της τρόικας, όπου κατακτήσεις ετών και δικαιώματα αμφισβητούνται και παραβιάζονται έντονα, βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση και συναγερμό. Με υπευθυνότητα και όραμα η παράταξή μας και ο πρόεδρος της Αντώνης Σαμαράς καταθέτουμε προτάσεις ρεαλιστικές που μπορούν να οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση τον τόπο.
Δυστυχώς η σημερινή Κυβέρνηση, με επιπολαιότητα και εμπάθεια έχει 
υπονομεύσει τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας και οδηγεί κάτω από τα όρια της φτώχιας μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Έχουν πέσει όλα τα προσχήματα πια και η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των κυβερνώντων είναι εμφανής. Όλοι μαζί αντιδρούμε στη μνημονιακή και κυβερνητική θύελλα.»
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. και βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος, είπε στην ομιλία του:
«Αγαπητοί μου συνάδελφοι, Ευριπίδη και Ελίζα, σας ευχαριστώ ειλικρινά για την τιμή που μου κάνατε σήμερα, να είμαστε μαζί, σε αυτή την πολλή μεγάλη συγκέντρωση στη Χαλκίδα που έχει γεμίσει τρεις αίθουσες, όλο τον κοινόχρηστο χώρο και το ισόγειο του ξενοδοχείου και σας διαβεβαιώνω ότι δεν την εισπράττω ως τιμή μόνο στο πρόσωπό μου αλλά ως δύναμη σε μια παράταξη που έρχεται να αρθρώσει την καινούρια ελπίδα.
Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Χαλκιδέων Θανάση Ζεμπίλη για την παρουσία του εδώ, τους πρώην Δημάρχους Αντώνη Μπαζώτη από τα Ψαχνά, τον Παναγιώτη Αναστασιάδη από την Αρτάκη που είναι σήμερα Δημοτικός σύμβουλος στη μεγάλη Χαλκίδα του Καλλικράτη, τους Δημοτικούς συμβούλους την κ. Βάκα τον κ. Σπανό, τον κ. Αφράτη, τον Σταμάτη Γκάβαλη, επικεφαλής της αναμέτρησης της μεγάλης που δώσαμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Νίκο Παππά, τον πρώην Δήμαρχο Δροσιάς. Είμαι βέβαιος ότι ξεχνάω φίλους την Βάσω την Παππά που μίλησε και που συμμετέχουμε στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Είμαι βέβαιος ότι ξεχνάω πολλούς αλλά είστε τόσοι πολλοί, είμαστε τόσοι πολλοί, έχουμε τόσο πολλή μεγάλη ψυχή μέσα μας, έχουμε όσο κουράγιο να ανατρέψουμε αυτό που συμβαίνει στον τόπο, που δεν έχουν σημασία τα ονόματα.
Σημασία έχει η παρουσία, ο παλμός και η πίστη σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά με όραμα όχι με διαχείριση με προοπτική, έχουμε τη δύναμη και ο κουράγιο και την ευθύνη απέναντί σας να υλοποιήσουμε το δικό σας όραμα γιατί βλέπω ανάμεσά σας ανθρώπους του μόχθου καθημερινούς ανθρώπους, ανθρώπους που πονάνε γι αυτό που συμβαίνει στον τόπο που αντηχούν για τα παιδιά τους, ανθρώπους που ενδεχομένους τα φέρνουν δύσκολα και που δεν έχουν την ευθύνη γιατί δεν έχουν πάντα οι πολίτες την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει σε ένα κράτος αλλά είναι δικιά μας η ευθύνη, των πολιτικών να φέρουμε τα πράγματα στην κατεύθυνση που εσείς θέλετε. Και σήμερα αυτή η συγκέντρωση, τα λόγια που είπαν οι συνάδελφοί μου αλλά και αυτά που θα επιχειρήσω να απευθύνω σε σας έχουν να κάνουν με την ελπίδα.
Τελείωσε ανεπιστρεπτί για τη Νέα Δημοκρατία η περίοδος του συνεχούς αυτομαστιγώματος. Είπαμε αυτά που έπρεπε να πούμε, κάναμε την προσωπική μας και την ομαδική μας αυτοκριτική, καταθέσαμε με ειλικρίνεια στους πολίτες εκείνους τους τομείς που κάπως αλλιώς έπρεπε να είχαμε πάει τα πράγματα. Μαζί με αυτό όμως καταθέσαμε και τις προτάσεις μας για τον παρόντα και μέλλοντα χρόνο.
Και ο θεσμικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καμία περίπτωση δεν είναι να λέμε όχι σε όλα. Μακριά από μας αυτή η τακτική που ποτέ δεν την νιώσαμε όταν ήμασταν στην Κυβέρνηση έχοντας ένα ΠΑΣΟΚ απέναντί μας που έλεγε όχι σε όλα τις παραμονές των εκλογών και έκανε το ακριβώς ανάποδα, κάθε φορά και το ’81 και το ’93 και το ’96 και το 2010 ακριβώς τα ίδια, τα αντίθετα δηλαδή.
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε αλλά εμείς, έχουμε αλλάξει και αυτή η μεγάλη πολιτική διαφορά είναι πέρα από τις ιδεολογικές, πέρα από την διαφορά της νοοτροπίας, πέρα από τις πολιτικές πρακτικές.
Είναι ότι δεν κατάλαβαν τίποτα και ούτε αισθάνονται τίποτα για αυτό που συνέβη στη χώρα και αυτό που συνέβη στη χώρα είναι η κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου διακυβέρνησης που ακολουθήθηκε πιστά από το ’74 μέχρι σήμερα.
Το υπηρετήσαμε όλοι. Άλλοι λίγο άλλοι πολύ. Και όλοι έχουμε δικό μας κομματάκι ευθύνης σε αυτή την ιστορία. Και αναρωτιέται ο πολίτης, είναι δίκαιο ότι η κατάρρευση του μοντέλου έγινε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου, του τρίτου στη σειρά Παπανδρέου, από την οικογένεια της οικογενειοκρατίας της ελληνικής κεντροαριστεράς.
Η διόγκωση του κράτους η είσοδος της αδιαφάνειας και της διαφθοράς, το ρουσφέτι και ο κομματισμός έγινε την δεκαετία ’80 ’90.
Είναι το μεγάλο επίτευγμα του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι δίκαιο λοιπόν το γεγονός ότι αυτό το μοντέλο εξερράγη στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου. Είχαμε ευθύνη εμείς, ναι είχαμε και όταν είχαμε τη δύναμη αυτό να το μειώσουμε και να το μαζέψουμε, δεν είχαμε την τόλμη.
Έχει ευθύνη η αριστερά; Ναι έχει. Γιατί αυτός ο μονολιθικός λόγος, πολλή μεγάλη αγάπη στα κεκτημένα η αδυναμία της να αντιληφθεί τα μηνύματα των καιρών και να αλλάξει κατά όπως πάνε τα πράγματα στην Ευρώπη και στον κόσμο, δημιούργησε και έδωσε χώρο για μια αριστερόστροφη σκέψη στην Ελλάδα που παρέσυρε όλα τα κόμματα, αναγκαστικά, σε έναν υπερβολικό λαϊκισμό σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και σε μια ικανή υποχώρηση σε ότι αφορά τις δικές μας θέσεις. Αυτό λοιπόν το μίγμα είναι σήμερα που έφερε αυτή την κρίση. Που δεν είναι όμως δικιά μας, γιατί κρίση, όπως μας έλεγαν το 2009 όταν έγιναν Κυβέρνηση, τότε προσπάθησαν για να περάσουν αυτά που πέρασαν. Να ενοχοποιήσουν την δικιά μας παρουσία στην Κυβέρνηση και να ρίξουν όλα τα βάρη σε μια πενταετία και ξαφνικά, μήνα με το μήνα, άρχισαν να σκάνε κι άλλα κράτη, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία να ταλαιπωρείται και ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είμαστε μεγάλοι ένοχοι σε αυτή την Ευρώπη που καταδυναστεύεται και υποφέρει, δεν είμαστε εμείς που κινδυνεύει το ευρώ για τα δικά μας προβλήματα αλλά είναι όλος ο Νότος, γιατί μια Ευρωπαϊκή πολιτική κατά όπως ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια, δημιούργησε δύο ταχύτητες και ο Νότος τώρα υποφέρει.
Έχουμε τα δικά μας προβλήματα και εκείνοι τα δικά τους. Αλλά δεν είμαστε εμείς που έχουμε δημιουργήσει το πρόβλημα της Ευρώπης. Δεν είμαστε κ. Παπανδρέου μέρος του προβλήματος για να γίνουμε κομμάτι της λύσης, όπως είπατε χθες, είμαστε ένα από τα κράτη του Νότου, ένα από τα κράτη όμως που όλα αυτά τα χρόνια ολόκληρη η Ευρώπη μας προμήθευε όπλα με τις υψηλότερες δαπάνες, μας δάνειζε με υψηλά επιτόκια μας ωθούσε σε έναν διαρκή ανταγωνισμό με την Τουρκία χωρίς να αποδέχεται εν πολλοίς η Ευρώπη την προστασία των Ανατολικών μας συνόρων.
Δεν είναι τα πράγματα όπως λογίζονται κάθε φορά και δεν φταίνε οι πολίτες για αυτό που έγινε. Δεν φταίνε οι πολίτες αν το κράτος έγινε αντιπαραγωγικό, μεγάλο δύσκαμπτο, διεφθαρμένο και κομματισμένο. Φταίει το μοντέλο διακυβέρνησης του τόπου. Και τι έκαναν; Πήγαν να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα με προσωπικά ενοχικά σύνδρομα. Κατηγόρησαν την Κυβέρνηση, τη χώρα αισθάνθηκαν ότι είναι Κυβέρνηση σε μια χώρα Τιτανικού,  αισθάνθηκαν και είπαν και ελάλησαν σε όλο τον κόσμο ότι είναι ο ίδιος Πρωθυπουργός μιας διεφθαρμένης χώρας και με αυτό τον τρόπο πήγε να διαπραγματευτεί για τον τόπο. Και όταν εμείς του ζητήσαμε τον Δεκέμβρη, τον Γενάρη, τον Φλεβάρη να δανειστεί όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά, όταν του ζητήσαμε να γίνει συζήτηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και να συμφωνήσουμε στον αγώνα που πρέπει να δώσει η Ελλάδα, είπε όχι, πήγε μόνος του.
Δεν διαπραγματεύτηκε και η Ελλάδα έγινε η χαραμάδα για να μπει το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Ήταν μια προδιαγεγραμμένη απόφαση και μία προδιαγεγραμμένη πορεία για την οποία ήρθε εδώ κοροϊδεύοντας πολίτες ότι τα λεφτά υπάρχουν. Και τα λεφτά τα ανακάλυψαν στις τσέπες τις δικές μας και θέλουν τώρα να πείσουν τους πολίτες ότι ο τόπος θα σωθεί αν κόψουμε 100 ευρώ από τον χαμηλοσυνταξιούχο, αν μειώσουμε τα πολυτεκνικά επιδόματα, που περνάει ο κ. Λοβέρδος αυτή τη βδομάδα από τη Βουλή από 40 μέχρι 150, αυτούς βρήκαν τους μεγαλοκαρχαρίες και τους ωφελημένους από την διακυβέρνηση να τους κόψουν και το υστέρημα του κράτους για να στηρίξουν τις οικογένειές τους.
Θα σώσουν τον τόπο κλείνοντας σχολεία, συγχωνεύοντας Νοσοκομεία και βάζοντας τη σφραγίδα της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους στη χώρα για να πείσουν τους πολίτες ότι με αυτόν τον τρόπο θα σωθεί η χώρα. Γιατί δεν βλέπουν την υπόλοιπη Ευρώπη. Γιατί δεν βλέπουν τα πράγματα της φιλελεύθερης οικονομίας σε όλα τα ισχυρά κράτη, στη Γαλλία, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ιρλανδία στις Σκανδιναβικές χώρες που τόσο καλά τις ξέρει ο Πρωθυπουργός; Αυτό βρήκαν να καταδυναστεύσουν, να ποδοπατήσουν για να σώσουν τον τόπο και είναι αυτό σοσιαλιστική πολιτική;
Είναι φιλελεύθερη πολιτική; Όχι αγαπητοί μου. Δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι ο πιο αδίστακτος νεοφιλελευθερισμός με σοσιαλιστικό μανδύα και κορδέλα ΠΑΣΟΚ. Με έναν άκρατο επικοινωνισμό που επιχείρησε να φορτώσει σε μας όλα τα κακά της μοίρας του τόπου και να βγουν αυτοί σωτήρες.
Καθημερινά όλοι μας ζητάτε πιο σκληρή αντιπολίτευση. Μας ζητάτε να σταματήσουμε τον κατήφορο. Σας λέω λοιπόν ότι για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, η περίοδος της εσωτερικής ανακατάταξης έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί. Και τελείωσε καλά. Εκλέξαμε έναν Πρόεδρο με πολλή μεγάλη δύναμη από τους πολίτες με κατευθείαν αναφορά στον καθέναν από εσάς. Σας ευχαριστώ γιατί μας συνοδεύσατε σε αυτό το ταξίδι της δημοκρατίας. Η παράταξη έχει όραμα, έχει προοπτική. Δείξαμε στους πολίτες επίσης ότι είμαστε μια πομάδα συμπαγής και δυνατή με ρόλο διακριτό και ουσιαστικό. Όχι στα στρογγυλεμένα λόγια, όχι στα πισωγυρίσματα , όχι στα πίσω βήματα, είναι η ώρα που η παράταξη με αυτήν την παρουσία δείχνει ότι έχει ισχυρή κοινωνική βάση, άρα έχει το λόγο να διατρανώσει τα δικά σας αισθήματα τους δικούς προβληματισμούς αλλά και τις δικές ανησυχίες για αυτόν τον τόπο.
Από εδώ και στο εξής το δικό μας όραμα θα καταγραφεί εντός και εκτός βουλής με όλα εκείνα τα γράμματα που χρειάζονται για να καταδείξει ότι αυτή η παράταξη  έχει προοπτική και πρόταση. Εγώ, θα είμαι εδώ. Θα παραμείνω ίδιος. Σας δίνω το λόγο μου. Μαζί θα προχωρήσουμε…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου