Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Σταυρούλα Οικονομέα:ΠΕΡΙ ''ΜΕΖΕΩΝ'

Αγαπητέ  κ. Αντώνη-Πάρη  Σώτο. Χαίρομαι  που  παρακολουθείς  τον  συμπαθή  Ζουράρι  και  δανείζεσαι τις  ωραίες  λεξούλες  του, αλλά ο  Ζουράρις  αναλύει  σωστά  τα  περί  ''Μέζεων''.  

Και το όνομα αυτού!!!


Η φουστανέλα και ο Σταύρακας

Tου Χρήστου Λαδά

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα, υποστήριξε στη Βουλή:

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Διάβημα της Αθήνας στο Βερολίνο για τον Σόιμπλε

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση Αθήνας-Βερολίνου. Την Τρίτη το βράδυ υπήρξε έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο της Γερμανίας, με την ελληνική κυβέρνηση να εκφράζει την αντίδρασή της στις

Αποτροπή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Νίκο Μαυραγάνη

Στο Πρωτοδικείο Πειραιά βρέθηκαν όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ευβοίας, Νίκος Μαυραγάνης για να αποτρέψουν πλειστηριασμούς κατοικιών.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Τροπολογία κατάθεσε ο βουλευτής Ευβοίας των ΑΝΕΛ Νίκος Μαυραγάνης για παράταση της υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλιστικά μη ενήμερων δικηγόρων και μηχανικών. Η τροπολογία:

Ενημερωτική εσπερίδα διοργανώνει η ΠΕΠΤΕΓ Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 12 Μαρτίου στη Χαλκίδα

Ενημερωτική εσπερίδα διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων, Περιφερειακού Τμήματος Στερεάς Ελλάδας (ΠΕΠΤΕΓ) την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00 μ.μ. το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Χαϊνά 97- Χαλκίδα).

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κλήτευση Σημίτη, Βενιζέλου, Παπαντωνίου και Βάσως Παπανδρέου στη δίκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε η εισαγγελέας

Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, προκειμένου να καταθέσουν στη δευτεροβάθμια δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Συνέντευξη φωτιά: «Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι ανίκανοι»

Με τον όρο «ανίκανους» χαρακτηρίζει τους δημοσίους υπαλλήλους στην Ελλάδα ο επί 9 χρόνια πρόεδρος της ελληνικής αντιπροσωπείας της Διεθνούς Διαφάνειας, Κώστας Μπακούρης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του περιοδικού Spiegel.

Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων από τις προαγωγικές του φετινού σχολικού έτους

Εγκύκλιο με τις αλλαγές που επέρχονται, από τη φετινή χρονιά, στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις και στον τρόπο προαγωγής των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξεων Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, σε όλα τα Λύκεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης


Η δημοτική αστυνομία επιστρέφει

Την άμεση επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, με ρύθμιση που θα περιλαμβάνεται στο υπό κατάθεση σχέδιο νόμου για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τρελό εγχείρημα η συνθήκη του Μάαστριχτ

Κατά την άποψη του κου Σμίτ, για ότι βιώνει σήμερα η Ευρώπη, ευθύνεται Συνθήκη του Μάαστριχτ. Όπως υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, τότε, η Ευρώπη προσκάλεσε τους πάντες να ενταχθούν στην Ε.Ε. και στο Ευρώ.

Αιχμηρό σχόλιο ΠΑΣΟΚ για το Brussels Group

Τη μετονομασία της τρόικας σε Brussels Group σχολιάζει ειρωνικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει λόγο για «νέα επιτυχία της κυβέρνησης».

O Λαφαζάνης, η «ενεργειακή μπανανία» και οι αντιδράσεις

Δεν είμαστε δορυφόρος καμίας μεγάλης δύναμης, ακολουθούμε πολυδιάστατη και πολύπλευρη ενεργειακή πολιτική προς κάθε κατεύθυνση, τόνισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την ομιλία του στο συνέδριο Athens Energy Forum 2015 που διοργανώνει η International Herald Tribune.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

1.057 θέσεις συμβασιούχων σε μουσεία, ΕΛΤΑ και δήμους – Προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία

Σε προσλήψεις-εξπρές εποχικού προσωπικού έχουν επιδοθεί οι δηµόσιες υπηρεσίες για να καλύψουν τις αυξηµένες ανάγκες, ιδιαίτερα της τουριστικής περιόδου. Σε 1.057 φθάνουν οι θέσεις για συµβασιούχους που εγκρίνει το ΑΣΕΠ και προκηρύσσουν οι φορείς του Δηµοσίου αυτή την εβδοµάδα.

Εξεταστικό σύστημα-γέφυρα για εισαγωγή στα ΑΕΙ

Οι εισηγήσεις και τα σενάρια για τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά πεδίο και ένα κατ’ επιλογήν πέμπτο μάθημα-παράθυρο για ακόμη ένα επιστημονικό πεδίο
«O κ. Σόιμπλε στην Ελλάδα δεν μπορεί να ρίξει κυβερνήσεις, ένα λάθος στις πανελλαδικές εξετάσεις όμως μπορεί...»

ΙΕΡΑ ΑΓΥΠΝΙΑ


Την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:00μ.μ. στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος  θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των εν τη Μονή του Αγίου Σάββα αναιρεθέντων Πατέρων

Ενισχυμένη βγήκε η «Ταξική Ενότητα», από το συνέδριο του εργατικού κέντρου Εύβοιας





Σημαντικά ενισχυμένη βγήκε η «Ταξική Ενότητα», το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο (Π.Α.ΜΕ.), από το εκλογικό – απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μάρτη. Η «Ταξική Ενότητα» σημείωσε μεγάλη άνοδο, σε ψήφους (+5), σε ποσοστά (+9,4%) και σε έδρες (+1) στο νέο ΔΣ.

Ποιοι βουλευτές αρνήθηκαν το βουλευτικό αυτοκίνητο

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής η κλήρωση για τα αυτοκίνητα των βουλευτών που εξελέγησαν για πρώτη φορά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλήρωση αφορούσε 135 νεοεκλεγέντες Βουλευτές, αλλά ορισμένοι αρνήθηκαν να παραλάβουν.

Ο Νίκος Μαυραγάνης αποποιήθηκε το αυτοκίνητο.



Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης με επίσημο έγγραφό του που επέδωσε στις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Βουλής των Ελλήνων αποποιήθηκε του δικαιώματός του για χρήση του χορηγούμενου σε αυτόν, με την ιδιότητα του Βουλευτή, αυτοκινήτου και δήλωσε ότι δεν θα το παραλάβει.

Προσκλήσεις στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε 4 νέες Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας (ΕΠΑΛ)  2007-2013, συνολικής δημόσιας δαπάνης 33,2 εκατ. € .

Πειθαρχικός Έλεγχος του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων


Έλεγχο για την αναζήτηση πειθαρχικών ευθυνών του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά και τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Θαν. Γιαννόπουλος και ο υποψηφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια Σ. Πανταζής στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Στο Κέντρο Ελέγχου,  Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) τοποθετούνται , πρόεδρος ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Πανεπιστήμιο Αθηνών και αντιπρόεδρος ο Ευστάθιος Πανταζής, δικηγόρος- κοινωνιολόγος.

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για να χαλαρώσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες μετά την απόφαση του Eurogroup.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) προκειμένου να επανεξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου που επικαλείται, χωρίς να κατονομάζει το Reuters.

Στο σκαμνί 64 κατηγορούμενοι από την υπόθεση Siemens




Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν 64 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens, μετά από παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών. 

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Αποχώρησε o Δένδιας από την συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής γιατί δεν τον άφηναν να μιλήσει!

Δυσαρεστημένος γιατί μετά από 5,5 ώρες συνεδρίασης δεν είχε ακόμη καταφέρει να μιλήσει, ο Νίκος Δένδιας αποφάσισε να αποχωρήσει από τα γραφεία της Συγγρού , όπου συνεδριάζει η Πολιτική Επιτροπής της ΝΔ.

Επεισόδιο κατά της Ντόρας για το ‘θέμα ηγεσίας’- ‘Η ΝΔ δεν μιλάει με κεκράχτες, αλλά με επιχειρήματα’

Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις μελών της Π.Ε της ΝΔ στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.
 
Ιδιαίτερο φορτισμένο ήταν το κλίμα κατα τη διάρκεια της ομιλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με πηγές απο τη Λεωφόρο Συγγρού, διεκόπη αρκετές φορές.

Έλεγχο στο πόθεν έσχες Χαρδούβελη ζητά ο Νικολούδης




Έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό με τρόπο, ώστε να αποφύγει τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, καθότι είχε την τεχνογνωσία .

 Να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά Γκίκα Χαρδούβελη ζητά από τη Βουλή ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20 Ιανουαρίου 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. 

Παρών δήλωσε στις εξελίξεις της ΝΔ, για της παραιτήσεως του ο Δημ .Αβραμόπουλος

Παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος από αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Την παραίτησή του από την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ ανακοίνωσε ο Έλληνας Επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος.