Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η κοινωνική αποδοχή δεν είναι αυτονόητη…. Πολύ δε περισσότερο δεν απαιτείται….



Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο Κύμης – Αλιβεριου, κορυφώνονται τα πολιτικά παραβατικά αλλά και παρακμιακά φαινόμενα, που βέβαια κάθε καλόπιστος παρατηρητής εχει εδώ και πολύ καιρό, εντοπίσει.

Βαγγέλης Αποστόλου «Η καταπατημένη δημόσια γη».



Στην με αρ. 144/16-07-2012 ερώτησή μου για την καταπάτηση της δημόσιας γης αποδεχθήκατε ότι κατά τη διάρκεια κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου αναδείχτηκε η ανάγκη για παρέμβαση του δημοσίου σε ακίνητα φέροντα το χαρακτηρισμό « ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ» και προς τούτο συντάξατε σχετική εγκύκλιο διαταγή για άμεσο εφαρμογή.

Ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για μη σύννομη απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς.



 Η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι ένα 9μελές όργανο που ασκεί όλες τις  αρμοδιότητες για το περιβάλλον αντί του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (αρ. 164 του Ν. 3852/2010), σε μια περιφέρεια με τις  μεγαλύτερες και περισσότερες βιομηχανίες της χώρας, εξορυκτικές επιχειρήσεις και ενεργειακές μονάδες.

Παιδική θεατρική παράσταση "Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη-Βαλέρη



Το "ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΡΙΠΟΥ" σε συνεργασία με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κανήθου παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση "Η ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" του ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΙ σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ράνιας Νταλαχάνη-Βαλέρη στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Προμήθεια –μέσω ΕΣΠΑ- μηχανημάτων για τις ανάγκες του ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας



Με απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (δεδομένης της θετικής αξιολόγησης-εισήγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής στη σχετική αίτηση που κατόπιν πρόσκλησής της, είχε υποβάλει ο Δήμος Χαλκιδέων από το Δεκέμβριο του 2011) εντάχθηκε και συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, η «προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας».

Μεταστεγάστηκε το Ειδικό Σχολείο



Με απόφαση του Δημάρχου, Θανάση Ζεμπίλη, αποφασίστηκε η μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου, (μετά από την επί χρόνια φιλοξενία του στο κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, επί της Νεοφύτου) στο νεόδμητο διδακτήριο επί της Μπαλαλαίων & Ψαρρών.

Σκάει την...φούσκα του ΠΑΣΟΚ ο Δατσέρης

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα δημιουργήθηκε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που εκτός από τις διαρροές έχει να αντιμετωπίσει και τον "ξεσηκωμό" που προκάλεσαν οι δηλώσεις του βασικού συνεργάτη του Ευ. Βενιζέλου, Γιάννη Δατσέρη.

Der Spiegel: «Συμφωνημένη υπόθεση» η εκταμίευση της επόμενης δόσης

«Συμφωνημένη υπόθεση» αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα ωστόσο σημειώνει ότι εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση.

Να κλεισει το μικρόφωνο του κ. Χαϊκάλη

Ένταση επικράτησε πριν λίγο στην Βουλή όταν κατά την ομιλία του Παύλου Χαϊκάλη ο ίδιος έβγαλε ένα κασετοφωνάκι για να ακουστεί η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ζάππειο. Αυτό ανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει να κλείσουν τα μικρόφωνα και να μην γραφούν στα πρακτικά όσα έλεγε ο κ. Χαϊκάλης.
Δείτε το βίντεο....

Κάπα Research: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 2,7% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει έρευνα της «Κάπα Research» για την εφημερίδα «το ΒΗΜΑ της Κυριακής».
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23,1%, η ΝΔ 20,4%, η Χρυσή Αυγή 10,4%, το ΠΑΣΟΚ 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,4% το ΚΚΕ 5,7%, η ΔΗΜΑΡ 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,8%. 

Ο Σαμαράς δεν ήταν εκεί.


Μπορεί η τρικομματική κυβέρνηση, να πέρασε τα μέτρα είτε με μικρές, είτε με μεγάλες απώλειες για την ίδια.  Aλλά, το βέβαιο είναι, ότι ούτε ξέρει ούτε θέλει, ούτε και μπορεί να διαπραγματευτεί τα Εθνικά θέματα, καθότι τα έχει συμφωνήσει με τους Τροϊκανούς.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Τί κατέγραψε η δημοσκόπηση της Public Issue

Δεν υπάρχει καμία κατάλληλη Κυβέρνηση για τη χώρα, η Δημοκρατία δε λειτουργεί σωστά και στις εκλογές θα βγει σίγουρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η στρατηγική του Βυζαντίου μάθημα για τις ΗΠΑ

 Ο ιστορικός Εντουαρντ Λούτβακ προτείνει να διδαχθούν από τη διπλωματία του.               Συνέντευξη στον Δημήτρη Δεληολάνη 
Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους, πρέπει να διδαχθούν από το Βυζάντιο. Να χρησιμοποιήσουν με επιδεξιότητα ένα αρτιότατο δίκτυο πληροφοριών σε συνδυασμό με τη διπλωματία και, μόνο σε έσχατες περιπτώσεις, έναν καλά εκπαιδευμένο επαγγελματικό στρατό. Αυτοί οι ευφυείς χειρισμοί, που διατήρησαν κραταιά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία επί μία χιλιετία.

Το Πουέρτο Ρίκο 51η πολιτεία των ΗΠΑ

 Οι Πορτορικάνοι ψήφισαν σήμερα να γίνει το νησί τους η 51η πολιτεία των ΗΠΑ, στο μη δεσμευτικό δημοψήφισμα το οποίο διενεργήθηκε ταυτόχρονα με την εκλογή του νέου κυβερνήτη τους.
Το Πουέρτο Ρίκο παραχωρήθηκε από την Ισπανία στις ΗΠΑ το 1898. Από το 1917 οι Πορτορικάνοι είναι Αμερικανοί πολίτες και από το 1952 το νησί τους είναι «Ελεύθερη Συνδεδεμένη Πολιτεία» των ΗΠΑ, χωρίς ομοσπονδιακή εκπροσώπηση στο Κογκρέσο.

Ρίξε μου,ΡΕ!


Στην Κόλαση!!


Το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει. Δακρύζει κανείς;;



To πόσο σύντομος θα ήταν ο δρόμος ανάμεσα στο «ξεκινάμε» του Ευ. Βενιζέλου και στα όσα συμβαίνουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ κανείς δεν το περίμενε. Πολλοί σήμερα μπορεί να προβλέπουν την τύχη του, αλλά λίγοι είναι αυτοί που μίλησαν όταν έπρεπε έστω και με καθυστέρηση και γελοιοποιήθηκαν….

ΣΟΚ στη συγκυβέρνηση από τη δήλωση Σόιμπλε, αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων…

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για την Ελλάδα. Θα περιμένουμε την έκθεση του ΔΝΤ για να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την περαιτέρω συνέχιση της βοήθειας…” .  

Πάγκαλος κάτι καρφιά να για τον Σκανδαλίδη!!!

Τα ειρωνικά σχόλια του Θόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε η κίνηση του Κώστα Σκανδαλίδη να μην ψηφίσει το μνημόνιο και έτσι να οδηγηθεί εκτός ΠΑΣΟΚ.
«Συγχαρητήρια Κώστα μου. Πάντα ήσουν μ αυτούς που έπρεπε, γλίστραγες με ευκολία. Καλές ψηφοθηρίες, όπου κ αν βρεθείς», έγραψε στο twitter ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου.
«Με συγκινούσε πάντα η ιδιαιτερότητα, το θάρρος της γνώμης μέχρι και την αποστασία. Είχα το πρώτο, ίσως το δεύτερο, δεν τόλμησα ποτέ το τρίτο», έγραψε στο twitter ο κ. Πάγκαλος και συνέχισε αναφορικά με τη χθεσινή ψηφοφορία και τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ:

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μίμης Ανδρουλάκης και μένει άστεγος!!!

Την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Μίμης Ανδρουλάκης, που χθες ψήφισε «ναι» στο Μνημόνιο.
Σε δηλώσεις του σήμερα, σε ραδιοφωνική εκπομπή στον vima fm, είπε ότι θα δουλέψει για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ για την γλίτσα του τσοπάνη!!!



Τίτλοι τέλους φαίνεται να πέφτουν στο ΠΑΣΟΚ…
Ραγδαίες αναμένονται στο εξής οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ που μετρά ήδη μείον έξι βουλευτές, μετά την άμεση διαγραφή όσων δεν πειθάρχησαν με την κομματική γραμμή υπέρ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η "Σούλα" δώρησε φωτοτυπικό μηχάνημα σε Δημοτικό Σχολείο στην Πάτρα αλλά ο ...

... Ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να επιστραφεί το μηχάνημα..

Το φωτοτυπικό μηχάνημα δόθηκε σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας, μέσω χορηγίας που έγινε στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων από ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής.

Παράνομη και προκλητική παρακράτηση επιδοτήσεων ελαιολάδου



Ερώτηση Προς τους υπουργούς - Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Οικονομικών κατάθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τονίζουν ότι είναι παράνομη και προκλητική παρακράτηση επιδοτήσεων ελαιολάδου από τους ελαιοπαραγωγούς

Ψηφίστηκαν τα "μέτρα", για να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία

Η θυελλώδης συνεδρίαση στην Βουλή, η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων και οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα απασχόλησαν μεγάλη μερίδα των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Κατσέλη: Η χώρα ποδηγετείται από 10-20 οικογένειες!

«Τα μέτρα αυτά είναι μέτρα εξαθλίωσης και αδιέξοδα, που θα οδηγήσουν σε ύφεση και θα διευρύνουν τα ελλείμματα. Η χώρα δυστυχώς και το πολιτικό της σύστημα ποδηγετείται από κλειστό κύκλωμα εξουσίας.

ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ίσως είναι ο πρώτος νομός όπου το ΠΑΣΟΚ μένει χωρίς γραφεία.  Τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του Κινήματος, στη Λεωφόρο Ειρήνης, είναι εδώ και μερικές ημέρες ξενοίκιαστα.

ΟΤΕ: Μαμουθ κίνητρα παραίτησης - Για όσους δουλεύουν πάνω από 15 χρόνια

Δυνατότητα κινήτρων παραίτησης σε όσους εργαζομένους έχουν πάνω από 15 έτη εργασίας στον Οργανισμό, εκτός πό την εθελούσια έξοδο. Οι δύο κινήσεις, σε συνδυασμό με το μέτρο της μεταφοράς προσωπικού, που επίσης δρομολογεί ο ΟΤΕ,

Κουίκ: Ο Στουρνάρνας βγήκε «καροτσάκι» απ’ τη Βουλή

Στο θέμα που προέκυψε με την τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής, την οποία απέσυρε τελικά ο υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Βραχιολίδη.

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ καταγγέλλει το ΚΚΕ

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στις σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις καταγγέλλει το ΚΚΕ.

Περγαντάς προς Στουπή, δεν λειτουργούμε με αφορισμούς

Σκληρή απάντηση δίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς στον Περιφερειακό Σύμβουλο της Αντιπολίτευσης Νίκο Στουπή για την μέχρι τώρα πορεία του ΕΣΠΑ και την άμεση υλοποίηση των έργων, στην Περιφέρεια.

Ο Θανάσης Χειμάρας για την συνεδρίαση του Επιχειρησιακού Θεσσαλίας-Στ.Ελλάδας

Σχετική ανακοίνωση για την «Συνεδρίαση της 4ης Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας – Στερεάς-Ηπείρου», απέστειλε ο Θανάσης Χειμάρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

H ΕΠΚΑ-ΣΤΕαποφάσισε να δημιουργηθεί site για παρατηρητήριο τιμών



Η Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ που έγινε το Σάββατο 27/10/2012 μεταξύ άλλων, αποφάσισε όπως δημιουργηθεί στο site της, παρατηρητήριο τιμών για βασικά είδη που συνθέτουν το καλάθι της νοικοκυράς,

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ και την Πέμπτη

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ, λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες).

Ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη Χαλκίδα

Ανοιχτή  συνέλευση  θα  πραγματοποιηθεί της  Τ.Ε. Χαλκίδας  του  ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ  την  Κυριακή 11 Νοέμβρη το  πρωί  στις  10,30  στην  αίθουσα  του  εργατικού  κέντρου  με  θέμα  συζήτησης :

Κατεσχεσαν σπίτι άνεργου τρίτεκνου πατέρα για χρέος 934 ευρώ

Η Εφορία προχωρά σε κατάσχεση ακινήτου ανέργου πατέρα τριών παιδιών   Σε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας ανέργου, τρίτεκνου οφειλέτη για το ποσό των 934,34 ευρώ προχώρησε η εφορία Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή του υπουργείου Οικονομικών.

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κίνημα αποχής από Σκανδαλίδη και τριών έως πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Επιστολή διαμαρτυρίας θα στείλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο στη βουλή ο Κώστας Σκανδαλίδης  με ακόμα τρεις έως πέντε βουλευτών οι όποιοι θα διαμαρτύρονται για τον τρόπο που κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο στη βουλή και για το γεγονός πως

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες

Λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες (οι οποίες ήδη έχουν ανοίξει), ο Ομπάμα διαθέτει ισχυρή παράσταση νίκης σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας tracking της Gallup (ημερήσια ανεξάρτητα δείγμα 1.500 ατόμων 18 ετών και άνω). Πάνω από ένας στους δύο (54% έναντι ποσοστού 34% για τον Ρόμνεϊ) πιστεύουν ότι θα είναι ο τελικός νικητής των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Οι 26 της Δημοκρατικής Αριστεράς που τάχθηκαν υπέρ της ψήφισης των μέτρων

Όπως έγραψα και πριν εδώ, η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς κατέληξε μετά από ψηφοφορία στο να μην ψηφίσει το κόμμα το νέο πακέτο μέτρων, επιλέγοντας να δηλώσει "παρών".
Αξίζει να καταγραφούν τα ονόματα των 26 μελών του οργάνου που ψήφισαν υπέρ της στήριξης των μέτρων ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει κι...

Το τέλος της αθωότητας

Άλλη μία «κρισιμότερη» εβδομάδα περνάει η Ελλάδα, μέχρι την επόμενη. Την Τετάρτη ψηφίζονται τα μέτρα και ο εφαρμοστικός νόμος, ενώ στο τέλος, την άλλη Κυριακή ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.


Επίδοξος χαλίφης ή/και Μαρκεζίνης;

Θέμης Τζήμας
Ο Φώτης Κουβέλης αποπειράται μια τρίπλα: μπήκε εν γνώσει του σε μια κυβέρνηση με εκ των προτέρων γνωστές δεσμεύσεις. Δηλαδή με όλα τα απίστευτης βιαιότητας μέτρα φτωχοποίησης, κατάργησης των κοινωνικών δικαιωμάτων και ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου που είχαν ψηφίσει οι Σαμαράς- Βενιζέλος,