Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η κοινωνική αποδοχή δεν είναι αυτονόητη…. Πολύ δε περισσότερο δεν απαιτείται….



Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δήμο Κύμης – Αλιβεριου, κορυφώνονται τα πολιτικά παραβατικά αλλά και παρακμιακά φαινόμενα, που βέβαια κάθε καλόπιστος παρατηρητής εχει εδώ και πολύ καιρό, εντοπίσει.

Θλιβερός πρωταγωνιστής του ευτελισμού των θεσμών, της παραβίασης της νομιμότητας των διαδικασιών και της γελοιοποίησης των συλλογικών λειτουργιών ο κ. Θωμάς.
Μέσα              σ’ ένα κλίμα γενικευμένου διαχειριστικού πανικού και ανεπάρκειας, η Δημοτική Αρχή ταυτοποιεί το Δήμο με ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η Αυτοδιοικητική ιστορία.
Ανύπαρκτα χωράφια– προϊόντα αδιαφανούς και σκόπιμης συναλλαγής με εντεταλμένους λεγεωνάριους της περιοχής Παραμεριτών – ‘δωρίζονται’ από τους κουβαρντάδες  , κ. Θωμά και κ. Ν. Κιούση χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά και δικαιολογητικά, στην προσπάθεια ‘πολιτικής δωροδοκίας’ μιας ολόκληρης περιοχής. Μια απόφαση τους χρειαζόταν-έστω και στον αέρα-, για να επικυρώσουν για άλλη μια φορά, τη μη τήρηση από πλευράς τους, της στοιχειώδους νομιμότητας. 
Με παρωδίες διαδικασιών και προφανούς ελεγχόμενης νομιμότητας διαδικασίες, οι εκτός κάθε έλεγχου ‘’ ευεργέτες δωρεοδόχοι’’, προσπαθούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα  μεταφέροντας την ‘οσμή’ τους στην ενδοχώρα του τ. Δήμου Ταμυνεων.  
Ο σύνδεσμος Ν. Ευβοίας ΦΟΔΣΑ χρησιμοποιείται σαν όχημα μειωμένων αντιστάσεων, έτσι ώστε - μέσα από πανικόβλητες και κρυφές κυριολεκτικά διαδικασίες –, να προωθούνται και να υφαρπάζονται αποφάσεις, για τη προώθηση κρίσιμων θεμάτων.
Δεν είναι τυχαίο ότι δυσκολεύονται να συνεδριάσουν σε Δημόσιους χώρους και όταν αυτό γίνει απαιτείται η συνδρομή της Αστυνομίας.
Επιλέγουν λοιπόν τις πρώτες πρωινές ώρες (8 πμ) με την αυγή της ημέρας αλλάζοντας συνεχώς έδρες. Κινούμενοι περίπου στα όρια της ‘’παρανομίας’’ σαν ‘’Αυτοδιοίκηση του Βουνού ‘’.

Μέσα σε αυτό το πλήρως διαταραγμένο και ‘’πολιτικά απονομιμοποιημένο’’ πλαίσιο καθημερινής πλέον λειτουργίας , η Δημοτική Αρχή δείχνει ότι ‘’θέλει’’ άλλα ‘’δε μπορεί’’.
‘’Θέλει’’ να διαχειριστεί το πακέτο των πιστώσεων ….
 ‘’ Δεν μπορεί ‘’ πλέον, διότι με τη τακτική της, απώλεσε την πολιτική εμπιστοσύνη των τοπικών κοινωνιών.
Η αλαζονεία, η αυταρχική συμπεριφορά, η διαχειριστική ανικανότητα και η αδιέξοδη στρατηγική της, της στέρησαν τη δυνατότητα να είναι πειστική.
Σ’ ένα παιχνίδι που ‘’θέλησε’’ να παίξει μόνη της , το μετέτρεψε σε μια σοβαρή σύγκρουση  με τους πολίτες που μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει στο κρίσιμο θέμα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων.
Έχοντας κάνει μια σειρά εντυπωσιακών αλλαγών και υπαναχωρήσεων σε τρόπους διαχείρισης , σε θέσεις και σε εγκαταστάσεις εδώ και ένα χρόνο , βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν.
Όπου βασική παράμετρος δεν είναι αυτή καθαυτή η Διαχείριση άλλα το μειωμένο πολιτικό κόστος. Γι αυτό επέλεξε το μικρό χωριό  Παραμεριτες, προσδοκώντας τις ελάχιστες κοινωνικές αντιστάσεις και την μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή.
Το μόνο που μέχρι σήμερα κατάφερε ήταν να ενώσει ξανά τα πολλά χωριά της περιοχής που ζητούν πειστικές απαντήσεις για το παρόν και μέλλον της περιοχής τους.  Πειστικές απαντήσεις για το χαρακτηρισμό αλλά και την ανάπτυξη μιας καμένης, παραμελημένης από Κράτος και τους Θεσμούς γεωργικής γης, αλλά ταυτόχρονα παρούσας και υπερήφανης. Μιας περιοχής έτοιμης να προασπίσει το παρόν και το μέλλον της.
Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί και δικαίωμα και υποχρέωση της.
Το οποίο δε δύναται να το ακυρώσει κανένας, πολύ περισσότερο ο αναίτια προκλητικός και επικίνδυνα συγκρουσιακός κ. Θωμάς.
Πολύ φοβόμαστε όπως εύστοχα διατυπώθηκε ότι ‘’ η διαχείριση των σκουπιδιών δε μπορεί να έχει αίσιο τέλος με διαχειριστές που δε τολμούν  να εφαρμόσουν την νομιμότητα και να συζητήσουν σοβαρά και τεκμηριωμένα με τους πολίτες που θα υποστούν τις συνέπειες των αποφάσεων τους’’.




                                                            ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΓΙΑΝΝΗΣ

                                                             ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                                                                 ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
                                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου