Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΕ: Μαμουθ κίνητρα παραίτησης - Για όσους δουλεύουν πάνω από 15 χρόνια

Δυνατότητα κινήτρων παραίτησης σε όσους εργαζομένους έχουν πάνω από 15 έτη εργασίας στον Οργανισμό, εκτός πό την εθελούσια έξοδο. Οι δύο κινήσεις, σε συνδυασμό με το μέτρο της μεταφοράς προσωπικού, που επίσης δρομολογεί ο ΟΤΕ,
εκτιμάται ότι θα φέρουν στον όμιλο το επιθυμητό αποτέλεσμα της μείωσης του προσωπικού. Οι συγκεκριμένες κινήσεις αναμένεται να τεθούν επί τάπητος σε νέα συνάντηση, που θα έχει η Ομοσπονδία των εργαζομένων με τη διοίκηση του ΟΤΕ, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, στη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση αναμένεται να κατατεθεί η τελική πρόταση για τα κίνητρα τα οποία θα πάρουν όσοι κατοχυρώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης μέχρι και το 2015 και αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ. Στην αυριανή συζήτηση οι εργαζόμενοι αναμένουν να αποσαφηνιστεί περαιτέρω και η πρόθεση του ΟΤΕ να χορηγήσει κίνητρα παραίτησης σε όσους έχουν προϋπηρεσία 15 ετών και άνω στον Οργανισμό.
Η διοίκηση του ΟΤΕ, διά στόματος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, έκανε γνωστή την πρόθεση του Οργανισμού να «τρέξει» νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που θα αφορά έως και 1.700 εργαζομένους, που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα την τριετία 2013-2015.
Στο πρόγραμμα της νέας εθελουσίας, όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση διοίκησης και ΟΜΕ-ΟΤΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, συμπεριλαμβάνονται και όσοι αποκτούν δικαίωμα άμεσης λήψης σύνταξης (35ετία) με την εξαγορά του στρατού (ηλικία 58 ετών - 31/12/2015).
Το πρόγραμμα είναι εθελοντικό και οι εργαζόμενοι θα λάβουν ένα ποσό που θα αθροίζεται από τη νόμιμη αποζημίωση απόλυσης, το ποσό της αυτασφάλισης (εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών), ένα ποσοστό (το οποίο ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί) αναπλήρωσης των καθαρών αποδοχών, όπως αυτές διαμορφώνονται με βάση τις τακτικές αποδοχές κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Τόσο για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου όσο και όσους συμφωνήσουν απόλυση μετά την 15ετια, η ημερομηνία αποχώρησης είναι η 31-12-2012.
Το πρόγραμμα, το κόστος του οποίου εκτιμάται σε 100 εκατ. ευρώ, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη τρέχοντος έτους, ενώ, όπως έχει ξεκαθαρίσει πολλάκις ο ΟΤΕ, το συνολικό «βάρος» του προγράμματος θα σηκώσει ο όμιλος και δεν θα επιβαρυνθούν επ’ ουδενί τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιδίωξη της διοίκησης είναι να ενταχθεί στο πρόγραμμα ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός εργαζομένων από τον κλάδο της σταθερής τηλεφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου