Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από τα ανερχόμενα του Βενιζέλου σε λίγες μέρες θα διώκεται για τις μίζες της ΜΑΝ



Είναι ένα από τα «νέα» αναγνωρίσιμα στελέχη του «νέου» ΠΑΣΟΚ και ως χθες εμφανιζόταν ως ένας εκ των επικρατέστερων για ν' αναλάβει νευραλγικό υπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Με αυτούς θα πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ; Παρθένα μου…

Κοίταζα την πρώτη σειρά των καθημένων στο συνέδριο και τσιμπιόμουνα. Πρόσωπα βγαλμένα από το γκρίζο παρελθόν, φορτωμένα ευθύνες για το ναυάγιο της χώρας, αλλά με το χαμόγελο στα χείλη. Σαν να τους οφείλουμε λίγο ακόμη από το μερτικό της εξουσίας…
Αναρωτιέμαι:

Στο 26,4% ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο 2012

Στο 26,4% ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο του 2012, έναντι 26,6% το Νοέμβριο του 2012 και 21.4% τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα  με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα από την  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σκορπάει η ΔΗΜΑΡ;

dimarΑποχώρησε από το κόμμα και  ο Στέφανος Κασαπίδης
Ένα ακόμα μέλος της ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.
Ο Στέφανος Κασαπίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του, ενώ βρίσκεται ήδη σε επαφή με τους επίσης αποχωρήσαντες Ανδρέα Νεφελούδη και Στέφανο Μπαγεώργο.

Ουρές στη Βαρβάκειο για λίγο φαγητό. Συνεδριάζει το ΕΣΡ για αυτές τις εικόνες που πρόβαλαν ορισμένα κανάλια


Οι υπεύθυνοι της Αγοράς από νωρίς το πρωί έστησαν υπαίθριες ψησταριές τις οποίες γέμισαν με λουκάνικα, κοτόπουλα, μπριζόλες και λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισαν να υποδέχονται τους διερχόμενους προσφέροντάς τους δωρεάν τα εδέσματα της Τσικνοπέμπτης.
Έκτακτη συνεδρίαση αυτή την στιγμή του ΕΣΡ για την προβολή αυτών των εικόνων από την τηλεόραση που πρόβαλε αυτές τις εικόνες παρά την οδηγία απαγόρευσης...
Αναμένουμε αποφάσεις!!!

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ – ΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Σφοδρή σύγκρουση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, όσο και με τον Μάκη Βορίδη της ΝΔ, προκάλεσε η παρέμβαση του εκπρόσωπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, στην επιτροπή Οινομικών της Βουλής, σχετικά με τον υψηλό φόρο θέρμανσης στο πετρέλαιο,

ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ, Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Ο όρος ήθος σημαίνει το σύνολο των ψυχικών χαρακτηριστικών κάθε ανθρώπου. Ήθη λέγονται οι αντιλήψεις ενός λαού για την ηθική και κοινωνική συμπεριφορά.

Ένα προς ένα αντέκρουσε τα επιχειρήματα του ΤΕΙ Λαμίας ο Συμεών Κεδίκογλου για τη χωροθέτηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ο Συμεών Κεδίκογλου αποκαλύπτει εδώ (στα έγγραφα που ακολουθούν) τα επιχειρήματα της Λαμίας που ισχυρίζονται ότι πρέπει να είναι η έδρα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Επιχειρήματα τα οποία ο βουλευτής αντέκρουσε ένα προς ένα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων χτες στη Βουλή προς τον Υπουργό.


Συνεδρίασε  χθες, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013  η Επιτροπή Περιβάλλοντος και  Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό την προεδρία του νέου Αντιπεριφερειάρχη κου Σανίδα Ηλία και τη συμμετοχή των μελών με δεκατέσσερα (14) θέματα ημερήσιας διάταξης.
Ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή Αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Επίσκεψη επιτροπής ισότητας φύλων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών



Τις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών θα επισκεφτούν αύριο 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ισότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στο Σχέδιο Νόμου Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



Ο Βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε ως ειδικός αγορητής σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Επείγουσες Ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Μαθητής με iphone 4 αναστατώνει το 3ον Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας!!



Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο 3ον Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, όπως μας ενημέρωσαν  γονείς των μαθητών .
Και καταγράφετε από εμάς ως ένα ακόμη γεγονός της "πολιτισμικής κουλτούρας" που επικρατεί στην χώρα. Όταν από την μια έχεις τον νεόπλουτο Έλληνα να στέλνει τον γιό του, μαθητή της έκτης δημοτικού σχολείου, με iphone  4s,-παρά την νομοθετική απαγόρευση να μην έχουν οι μαθητές κινητά στα σχολεία-, ως δείγμα νεοπλουτισμού και ψεύτικης επιβολής στην κοινωνία.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΚΕ Λοιπά Κόμματα Τσίπρας: Ο Καραμανλής υπήρξε ριζοσπαστικός στο συντηρητισμό του

“Ακόμα και οι αριστεροί μπορούμε να αντλήσουμε χρήσιμα πολιτικά μηνύματα από έναν τέτοιο πολιτικό αντίπαλο”
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από το θάνατο του “Εθνάρχη”, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά όχι και τις συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση, και επισημαίνοντας ότι ακόμα και η Αριστερά μπορεί να λάβει χρήσιμα πολιτικά μηνύματα από έναν πολιτικό του διαμετρήματος του Κ. Καραμανλή.

Διανομή προϊόντων την Κυριακή 10 Μαρτίου στη Χαλκίδα

Η Εθελοντική Ομάδα «μία…στάση» της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, με ανακοίνωση της ενημερώνει τον κόσμο για την διανομή προϊόντων που θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Μαρτίου στο πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα.

8 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας  διοργανώνει εκδήλωση
στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ,  Παρασκευή στις 6 το απόγευμα.

Άλλαξε τον κόσμο ψωνίζοντας




Γράφει η Γεωργία Κεραμάρη
Δημοσιογράφος
Συνειδητοποιείς πόση δύναμη έχουν τα χρήματα σου; Ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο ψωνίζοντας; Ότι το να αγοράζεις είναι ίσως σημαντικότερο ακόμη και από το να ψηφίζεις; Αναλογίζεσαι ότι η απόλαυση της δικής σου κατανάλωσης μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιον άλλο; Είσαι καταναλωτής; Έχεις τεράστια δύναμη! Μην την αναλώνεις επομένως σε λάθος επιλογές...

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αποσυρθεί και να επανεξετασθεί το σχέδιο Αθηνά»



Βεβιασμένο, απορρυθμιστικό, ατεκμηρίωτο αλλά και αντισυνταγματικό χαρακτηρίστηκε το σχέδιο Αθηνά, σχεδόν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετείχαν στη κουτσουρεμένη και ανεπαρκή διαβούλευση πριν εισαχθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Όμως εμείς έχουμε και άλλες αντιρρήσεις.

Συμεών σε Αρβανιτόπουλο: Υλοποιήστε τις δεσμεύσεις σας στο σύνολο της ευβοϊκής κοινωνίας

Ο βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου έλαβε το λόγο στη σημερινή συνεδρίαση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην συζήτηση για το σχέδιο «Αθηνά», καλώντας τον Υπουργό Παιδείας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έλαβε σε συσκέψεις με φορείς της Εύβοιας.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Δεν Συγχωνεύει η "Αθηνά" τελικά το ΤΕΙ Χαλκίδας;

Στην αρμοδία Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα παρουσιαστεί την Τρίτη το τελικό σχέδιο "Αθηνά" για τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το σχέδιο, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Τα Νέα", θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρουσιάστηκε αρχικά την 1η Φεβρουαρίου από τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αγιορείτης μοναχός κατά Χρυσής Αυγής: "Πρόκειται για Ναζιστικοπαγανιστική οργάνωση και εξαπατά τον λαό που υποφέρει"

Πρόσφατα βγήκε από το ησυχαστήριό του, με αφορμή την ανησυχητική εξάπλωση της Χρυσής Αυγής, γεγονός που τον εξόργισε και τον προκάλεσε να γράψει ακόμη ένα βιβλίο. Ο λόγος για τον Αγιορείτη μοναχό Αββακούμ ο οποίος αναλύει και εξηγεί από την πλευρά του τους λόγους που βρίσκει πρόσφορο έδαφος το ναζιστικό κόμμα στους Ελληνες και κυρίως στους νέους.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή ως Δούρειος Ιππος Αντιχριστιανισμού» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Εκκλησία και την Πολιτεία, τις οποίες καθιστά υπεύθυνες για την κοινωνικοπολιτική κρίση που διαπερνά τη χώρα.

Στην μνήμη των παιδιών που χάθηκαν στην Λάρισα.


Σήμερα το βράδυ στις 7.30 σε πολλά μέρη της Ελλάδας ανάβουμε κεράκια και ρεσώ στη μνήμη των φοιτητών που χάθηκαν....

Αυτά τα παιδιά είναι η πρώτη γενιά στην ιστορία του κόσμου που ζει χειρότερα από τους γονείς τους λόγω της παγκόσμιας κρίσης.....!!!

Η συγκλονιστική επιστολή ενός πατέρα για την τραγωδία στη Λάρισα

Την ίδια ώρα το γύρο του διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό γράμμα που έγραψε ένας πατέρας τριών παιδιών με αφορμή την τραγωδία με τους αδικοχαμένους νέους.
Διαβάστε τη συγκλονιστική επιστολή:
"Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος…. Πρέπει να αφήνεις την…. οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες Όμως αν είσαι οποιοσδήποτε άνθρωπος με στοιχειώδη ευαισθησία,

Το γεωπολιτικό stratego των Γερμανόφιλων

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά   
Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά
“ Η επικίνδυνη εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά ”
Η έννοια του ζωτικού χώρου, γερμανιστί «Lebensraum» παραπέμπει στην πολιτική και οικονομική θεωρία του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας, κατά τον Μεσοπόλεμο και διαβάζοντας κανείς το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ "Ο Αγών μου" θα την διακρίνει.

Πολυεθνικές: “Ρίξτε τους μισθούς στα 300 ευρώ για να επενδύσουμε”


Να έχουν το δικαίωμα να προσλαμβάνουν άνεργους νέους Έλληνες για μερική απασχόληση με μισθούς 300 ευρώ το μήνα ζήτησαν οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη! Την αποκάλυψη κάνει σήμερα «Το Βήμα της Κυριακής»

Κλινικά νεκρό το ΠΑΣΟΚ. Η είσοδος που ακύρωσε το συνέδριο..



Ο κ. Παπανδρέου έφτασε λίγο νωρίτερα στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη και ήρθε κατευθείαν στο συνέδριο κλείνοντας έτσι το στόμα σε όσους τον κατηγορούσαν ότι δεν παρευρέθηκε στις εργασίες του κόμματός του.

Μαρία Ανδρέου Καλώ τους φορείς της Καρύστου να ανάψουμε ένα ρεσώ την μν'ημη των φοιτητών...

Αυτη η Ελλάδα, αυτοί οι νέοι αξίζουν μια καλλίτερη πατρίδα!!!
Καλώ σήμερα, όλους τους φορείς της Καρύστου να οργανώσουν συμβολικό ανάμα ρεσω στην πλατεία της πόλης, στην μνήμη των αδικοχαμένων φοιτητών κι ενάντια στη φτωχοποιηση μεγάλου μέρους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ...

ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ-ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΡΙΤΗ 7.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ Όλοι εκεί για να ενώσουμε την θλίψη με την οργή και την φωνή μας ,ενάντια σε αυτούς που καθημερινά μας κλέβουν την ζωή και σκοτώνουν τα παιδιά μας !

Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας, διοργανώνει εκδήλωση



Η Εταιρεία Αστρονομίας Χαλκίδας διοργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013, ώρα 7:00μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας (Φριζή 10) με θέμα:
«Παρουσίαση της πρόσφατης Ολικής Έκλειψης Ηλίου που έγινε στο Cairns της Αυστραλίας στις 14 Νοεμβρίου 2012»

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΑΝΑΣ

Δε συνηθίζουμε να  ασχολούμαστε με τις πρωτοχρονιάτικες πίτες ‘’ γνωστών συνταγών’’ και σεβόμαστε κάθε εκδήλωση απ όπου και αν προέρχεται.
Προτιμάμε τις πίτες των ‘’ συνταγών που φυλάσσονται κρυφές’’.
Παρ’ όλα αυτά και κατ’ εξαίρεση, η κοπή της πίτας των ‘’Νέων Οριζόντων’’ του κ. Θωμά μέσα από το δελτίο τύπου που τη συνοδεύει  μας υποχρεώνει να προβούμε σε κάποιες παρατηρήσεις:

«ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ» ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ




Επί δυο ημέρες (και σήμερα!) στην σε απαράδεκτη κατάσταση χωματερή του Αλιβερίου, σωρεύεται και επικίνδυνη για την Δημόσια υγεία Λυμματολασπη, του σε κακή λειτουργία και «φρακαρισμενου» Βιολογικού Καθαρισμού.
Δυο φορτηγά χθες και σήμερα ανεξέλεγκτα και χωρίς μέτρο προστασίας αποθέτουν την επικίνδυνη Λυμματολασπη άτακτα στην χωματερή.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ



Ο Δήμος Χαλκιδέων, ενημερώνει τους δημότες, οδηγούς οχημάτων και περιπατητές του κέντρου της πόλης, ως προς νέες επερχόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως αυτές προβλέπονται στην κυκλοφοριακή μελέτη που έχει εγκριθεί (με την απόφαση αρ. 163/2012) από το Δημοτικό Συμβούλιο:

Μετά και την τοποθέτηση των ανάλογων σημάνσεων

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙ: «Αγανάκτηση και ανησυχία στην Πλατάνα Κύμης»



Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου εκφράζει την αγανάκτηση και ανησυχία του για  καθυστέρηση του έργου στον παραλιακό δρόμο του Στόμιου. Μάλιστα συγκροτεί επιτροπή παρακολούθησης του έργου, σε συνεργασία με κατοίκους και φορείς, οι οποίοι θα συναντιούνται κάθε Δευτέρα για να παρακολουθούν την εξέλιξη των εργασιών.

Ευάγγελος Μπελιάς:Η θέση μου για το σπίτι του Παπανικολάου



Δεν είναι σε πολλούς γνωστή η σθεναρή κριτική στάση μου σ’ ότι έχει να κάνει με την επισκευή – κατασκευή του σπιτιού του Γ. Παπανικολάου στη Κυμη.
Δεν είναι επίσης σε πολλούς γνωστό ότι οι δικαστικές διενέξεις γιαυτο το θέμα με το κ. Θωμά έχουν να κάνουν με το ρόλο και την άσκηση των καθηκόντων μου ως Δημοτικού. Συμβούλου. 

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών



..όπου ήδη έχουν ενταθεί 125 γυναίκες
Ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση γνωρίζει το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφιών που παρέχει η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων & Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 και ώρα 8:30μ.μ., στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων των εν τη λίμνη της Σεβαστείας μαρτυρησάντων (+320).