Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το ανούσιο περιβαλλοντικό μάρκετινγκ και οι …. Ώρες της Γης

 Από το Αρχιπέλαγος

Με αφορμή τη γνωστή γιορτή που έχει στηθεί και φέτος για την «ώρα της Γης» το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας δηλώνει αποστροφή απέναντι:
Στο πανηγύρι της τεχνητής ενοχοποίησης των απλών πολιτών για την κλιματική αλλαγή και τα δεινά του πλανήτη
Στη σκόπιμη απενεχοποίηση των βιομηχανιών και των εταιρειών – χορηγών της «Ώρας της Γης 200...+» που ευθύνονται για τα...
καθημερινά και τεράστια περιβαλλοντικά εγκλήματα στη χώρας μας
Στην ανούσια φλυαρία του περιβαλλοντικού λόμπι και των όψιμων οικολόγων που αφιερώνουνώρες σε καμπάνιες που αποπροσανατολίζουν τους πολίτες, δηλώνοντας ότι με τον τρόπο αυτό «στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους ηγέτες της γης»!, και ούτε λεπτό στα ουσιώδη περιβαλλοντικά προβλήματα των αστικών κέντρων και της περιφέρειας.
Σε αυτή τη χώρα, η οποία:

Σβήνουμε για μία ώρα τα φώτα σήμερα Για τρίτη χρονιά οι Έλληνες καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα

Κάλεσμα στους Έλληνες να κλείσουν για μια ώρα τα φώτα σήμερα στις 20:30 απευθύνει για μια ακόμη χρονιά η WWF Ελλάς , στο πλαίσιο της Ωρας της Γης.

Για τρίτη χρονιά οι Έλληνες συμμετέχουν στην «Ώρα της Γης» και καλούνται να «κατεβάσουν τον διακόπτη» για μία ώρα, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η WWF ευελπιστεί μάλιστα να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερες συμμετοχές σε σχέση με πέρυσι, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Προσοχή αλλάζει η ώρα σε όλη την Ευρώπη . Η Ρωσία δεν μετέχει στο Μέτρο!!!

 Την Κυριακή μην ξεχάσετε να αλλάξετε τα ρολόγια σας και να τα βάλλετε μία ώρα μπροστά. Όποτε όταν φτάσεις 3 τα ξημερώματα η ώρα θα πρέπει να δείχνει 4. Για τους ξενύχτηδες βέβαια είναι αρνητικό αυτό γιατί θα χάσουν μία ώρα ύπνο. 
Το μέτρο ισχύει για όλοι την Ευρώπη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΒΟΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΆΜΕΣΑ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ

Αρθρο του ΔΗΜΗΤΡΗ Ι. ΚΑΤΣΟΥΛΗ
τ. Δημάρχου Αυλώνος Ευβοίας
‘Ηδη φθάνει στο τέλος ο τρίτος μήνας του 2011 και έως την 30η Ιουνίου οι λειτουργούντες ΧΑΔΑ (χωματερές) πρέπει να κλείσουν. Εν τω μεταξύ και οι φορείς που έχουν την ευθύνη για την προώθηση των λύσεων βρίσκονται σε φάση απορρύθμισης και αναμονής του νομικού τους τέλους με την συγχώνευση σε έναν περιφερειακό φορέα για όλη την περιφέρεια, εν προκειμένω για την Στερεά Ελλάδα. Ο νέος αυτός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) θα έχει την ευθύνη για την κατασκευή, διαχείριση και  λειτουργία όλων των χώρων επεξεργασίας των απορριμμάτων.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΝΗΜΕΙΟ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΛΙΓΝIΤΗ (ΡΙΚΤΗΣ) ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ.

Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων χαρακτηρίστηκε Μνημείο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6, παρ.1γ του ν.3028/2002 ["γ) τα νεότερα πολιτιστικά αγαθά που ανάγονται στην περίοδο των εκάστοτε τελευταίων εκατό ετών και χαρακτηρίζονται μνημεία λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής, κοινωνικής,

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

"Εφυγε" σήμερα στα 87 της η Μαρία Μπέικου, Ζωή σαν μυθιστόρημα ( τέσσερις συνεντεύξεις)



Στα 17 της μπήκε στην Αντίσταση και πολέμησε τους Γερμανούς ενώ στον Εμφύλιο, για να γλιτώσει τη ζωή της, φυγαδεύτηκε στην Ε.Σ.Σ.Δ. Γίνεται η φωνή του ελληνόφωνου ραδιοφώνου στη Μόσχα Εδώ Μόσχα,και ταυτόχρονα σπουδάζει κινηματογράφο μαζί με τον Α. Ταρκόφσκι. Η Μαρία έφυγε σήμερα από την ζωή στα 87 χρόνια . 

Στην Αντίσταση
Η Μαρία Φέρλα γεννήθηκε το 1925, στην Ιστιαία (Ξηροχώρι) της Εύβοιας, από γονείς της μεσαίας τάξης. Η Κατοχή την βρίσκει στο μαθήτρια Γυμνασίου. Η πρώτη της αντιστασιακή πράξη ήταν να στεφανώσει, μαζί με τους συμμαθητές της, το ηρώο στην πλατεία του χωριού, στις 25 Μαρτίου του 1942.

Η Σημαία σήμερα

Επίσημη Σημαία του Ελληνικού κράτους. Καθιερώθηκε με τον Νόμο 851 (ΦΕΚ Α΄ 233 από 21/22.12.1978) από Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός. Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντάρι χωρίς λευκό σταυρό στη κορυφή. (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχει λευκός σταυρός στις οποίες αναφέρεται στο νόμο)

Ο

Η Ελληνική Σημαία. Ιστορία



Η ΙΣΤΟΡΙΑ
H πρώτη Ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο, σχεδιάστηκε, uφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε στην Μονή Ευαγγελίστριας στη Σκιάθο το 1807. 
Σ' αυτή ο μοναχός Νήφωνας όρκισε τους οπλαρχηγούς, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Ανδρέα Μιαούλη, Παπαθύμιο Βλαχάβα, Γιάννη Σταθά, Νικοτσάρα, τον Σκιαθίτη διδάσκαλο τοu Γένους Επιφάνιο - Στέφανο Δημητριάδη και πολλούς άλλους, μετά από μεγάλη σύσκεψη που έκαναν στο Μοναστήρι της Ευαγγελιστρίας για να καταστρώσουν το σχέδιο δράσης τους. H ελληνική σημαία με την επίσημη μορφή της οποίας καθορίστηκε το 1822 από το Σύνταγμα της Επιδαύρου, είχε σταυρό, ως σύμβολο της ορθοδοξίας.
Η σημαία αυτή, αποτελούσε την επίσημη Ελληνική σημαία έως το 1978.

Καλημέρα Χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν


Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Το 2012 ο αριθμός των ανέργων θα φτάσει το 1.200.000, ''θυσία'' στο ''βωμό'' της λιτότητας και των λανθασμένων πολιτικών, εκτιμά το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

Εφιαλτικές προβλέψεις για εκτίναξη της ανεργίας στο 20%-22% το 2012 έκανε ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, μιλώντας στην Βουλή.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας και του ΟΑΕΔ το 2012 ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1.200.000, είπε και τόνισε ότι «με τις υφιστάμενες πολιτικές απασχόλησης δεν έχουμε απόδοση σε αυτό που επιδιώκουμε, δηλαδή την μείωση της ανεργίας.

Αλλαγές ΣΟΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ πριν από λίγο

Λιγότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ και αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εισηγείται το Εθνικο Συμβούλιο Παιδείας, που παρέδωσε το πόρισμά του στον πρωθυπουργό λίγο πριν αναχωρήση για της Βρυξέλλες.

Για το σύστημα εισαγωγής προτείνονται:
Εισαγωγή των φοιτητών σε σχολές και όχι σε τμήματα
Κάθε πανεπιστήμιο θα καθορίζει τις λεπτομέρειες μετάβασης σε συγκεκριμένο τμήμα στο 2ο έτος
Η μετάβαση θα γίνεται χωρίς εξετάσεις, αλλά απαιτείται θέσπιση αδιάβλτης διαδικασίας.
Υποχρεωτική η παρακολούθηση των μαθημάτων. Ωστόσο λόγω της συγκυρίας θα ληφθούν μέτρα για εργαζόμενους- φοιτητές.

Πως «ταξιδεύει» η ραδιενέργεια; Τι πρέπει να προσέχουμε;

Οι μέρες περνούν και η ανησυχία αυξάνεται. Η κατάσταση στους αντιδραστήρες παραμένει ασταθής και η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα... Πως όμως ταξιδεύει η ραδιενέργεια; Ηδη, έχουν εντοπιστεί μολύνσεις σε λαχανικά, γάλα και νερό στις περιοχές κοντά στον πυρηνικό σταθμό.
Είναι απλώς ένα τοπικό φαινόμενο; Ή μήπως πρέπει να ανησυχούμε. Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά ή τουλάχιστον δεν έχει κάνει σαφή πρόβλεψη. Κυρίως γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κανείς το «δρόμο» που θα ακολουθήσουν τα ραδιενεργά υλικά που απελευθερώνονται.

Πάγωμα συγχωνεύσεων σχολείων ζητά η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, μειοψηφώντας των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Αγωνιστικής Συνεργασίας, εξέδωσε με αυξημένη πλειοψηφία ψήφισμα προς το υπουργείο Παιδείας με το οποίο ζητά πάγωμα των επικείμενων συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων στην Πελοπόννησο και ζητά να μεταβιβαστούν οι αρμοδιότητες συνολικά στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή ύστερα από ενδελεχή διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες να προωθήσει τον ''Καλλικράτη'' στην Παιδεία.

Αποκλείει το ενδεχόμενο Haircut και αναδιάρθρωσης του χρέους ο Γ. Παπανδρέου

Τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη μάχη κατά της διαφθοράς παρουσιάζει ο πρωθυπουργός σε εκτενή συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Stern που κυκλοφορεί την Πέμπτη στιγματίζοντας παράλληλα την "τρομοκρατία των αγορών".

Επικρίσεις της ΝΔ κατά της κυβέρνησης για το νομοσχέδιο ενίσχυσης των τραπεζών

Για "λαϊκισμό και ανικανότητα" κατηγορεί την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο επί του νομοσχεδίου που προβλέπει την περαιτέρω ενίσχυση των τραπεζών με εγγυήσεις ύψους 30 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζοντας ότι "οι Έλληνες ακόμα θυμούνται τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τα 28 δισ. που τότε διοχετεύτηκαν στις τράπεζες",

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Tα θέματαημερήσιας διάταξης

Παρακαλούμε να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου Λαμίας, Αινιάνων 8, την 28η Μαρτίου 2011 ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.30 π.μ. προκειμένου να συζητήσουμε τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση Πρακτικών Περιφερειακού Συμβουλίου 2 / 24-2-2011.
ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση σχεδίου Κανονισμού Λειτουργίας Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εισηγητής: : Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπουραντάς Αθανάσιος.

Έλλειπε το ΠΑΣΟΚ χθές από το Παλίρροια ή είναι ιδέα μας.


Από την χθεσινή εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στο Παλίρροια, αυτό που είδαμε ήταν ότι απουσίαζε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Περλεπέ και άλλοι παράγοντες του ΠΑΣΟΚ του νομού, όπως και σύσσωμη η ΝΕ  ΠΑΣΟΚ με τον Γραμματέας της . 
Η εκδήλωση ήταν του ΙΣΤΑΜΕ ή του Κεδίκογλου; Μάλλον του βουλευτή.
Είχε ζητηθεί  η βοήθεια  της ΝΕ;

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στην Χαλκίδα


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στο Παλίρροια με θέμα τις μεταρρυθμίσεις σε Υγεία και Παιδεία και ομιλητές τον πρόεδρο του Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ και βουλευτή επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ηλία Μόσιαλο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Βασίλη Κουλαϊδη και τον βουλευτή Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου. 
Στην εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να παρευρεθεί και ο Υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος ο οποίος όμως δεν παρέστη καθώς την ίδια ώρα έγινε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πάνω από 45.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν από τη βιομηχανία

Συνολικά κατά το 2010 έχαναν τη δουλειά τους από τις βιομηχανίες της χώρας, κατά μέσο όρο, 125 άτομα τη μέρα 
Κατά 9,2% συρρικνώθηκε η απασχόληση στη βιομηχανία το περασμένο έτος, κατά το οποίο χάθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) συνολικά 45.500 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, το 2010 οι απασχολούμενοι στις βιομηχανίες της χώρας μειώθηκαν από 494.300 άτομα σε 448.800 άτομα, ενώ το τελευταίο τρίμηνο του έτους οι θέσεις εργασίας στον τομέα ήταν λιγότερες από εκείνες του προηγούμενου τριμήνου κατά 16.400.

Πέφτει το ΠΑΣΟΚ, πέφτει και ο Γιώργος...

Τα αποτελέσματα της 11ης Μαρτίου δεν ωφέλησαν την κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχει στην κατοχή της η Ιπποκράτους. Επιστροφή στην αντιπολίτευση για τον… πρωθυπουργό!

Την ίδια ώρα που στην κυβέρνηση προσπαθούν να βρουν τη φόρμουλα ώστε να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, τα μηνύματα από τις μετρήσεις που έχει στην κατοχής της η Ιπποκράτους δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστα, ούτε για το κυβερνών σχήμα αλλά ούτε και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σκουπίδι η Lafarge Μητρική της ΑΓΕΤ


H S&P  Υποβάθμισε σε junk ( σκουπίδι) την Lafarge (ΒΒ+)
Το κόστος δανεισμού της Lafarge (μητρική της ΑΓΕΤ) πρόκειται να εκτιναχθεί μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Lafarge σε επίπεδο «junk» για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Την δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία τσιμέντου στον κόσμο, υποβάθμισε ο οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor’s, ένα μήνα περίπου μετά την απόφαση της Lafarge να μειώσει στο ήμισυ της μέρισμά της.  Η εταιρεία έχει στην Εύβοια δύο τσιμεντάδικα στην Χαλκίδα και στο Αλιβέρι.

Γερμανικό ενδιαφέρον για το φωτοβολταικό Κοζάνης

Ενδιαφέρον συμμετοχής γερμανικών εταιρειών στο mega project της ΔΕΗ για το φωτοβολταϊκό των 200 MW της Πτολεμαΐδας, μετέφερε ο γερμανός πρέσβης Δρ. Roland Wegener, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα με την υπουργό ΠΕΚΑ Τίνα Μπιρμπίλη.
Η επένδυση με προϋπολογισμό πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, θα υλοποιηθεί από τη θυγατρική της ΔΕΗ, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, σε εκτάσεις ορυχείων λιγνίτη. Η διαδικασία προβλέπει διαγωνισμό τόσο για την προμήθεια του εξοπλισμού, όσο και για τη δημιουργία στην Πτολεμαΐδα, εργοστασίου παραγωγής φωτοβολταϊκών πλαισίων. 

Δεν σκοπεύουν να αγοράσουν σπίτι την επόμενη διετία οι Ελληνες

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα απειλείται να κινηθεί η ζήτηση για την απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την πορεία των τιμών, όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. 
Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Στατιστικής), υπό τον πρόεδρο του τμήματος, κ. Επαμεινώνδα Πανά, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Helexpo για την αγορά ακινήτων, σχεδόν το 80% των ερωτηθέντων πολιτών, απάντησε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο να προβεί σε αγορά ακινήτου τα επόμενα δύο χρόνια.
Μάλιστα, το ποσοστό αυτό είναι σχεδόν καθολικό (89,3%), όταν το αντικείμενο αγοράς αφορά εξοχική κατοικία.

"Εφυγε" στα 79 η Ελίζαμπεθ Τέϊλορ

Στα 79 της χρόνια και μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία με την υγεία της, πέθανε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η "Σταρ των Σταρ" όπως την αποκαλούσαν.
Η κατάσταση της υγείας της, δύο φορές τιμημένης με Όσκαρ, θρυλικής ηθοποιού του Χόλιγουντ, Ελίζαμπεθ Τέϊλορ, επιδεινώθηκε και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για  μεγάλο χρονικό διάστημα, υπό στενή ιατρική παρακολούθηση, αλλά δεν τα.... κατάφερε, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Χόλιγουντ, εισήχθη εσπευσμένα στο ιατρικό κέντρο Σεντάρς-Σινάϊ στο Λος Άντζελες, με έντονα συμπτώματα αποφρακτικής καρδιακής ανεπάρκειας, που αποτελεί χρόνιο πρόβλημα υγείας για την 79χρονη ηθοποιό.
 Το 2009 η Τέϊλορ, υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς για να αντικαταστήσει μία κατεστραμμένη βαλβίδα.

Προσεχώς κατάρρευση εσόδων

Η αρχή της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας μάς γνωστοποίησε ότι η ύφεση του τετάρτου τριμήνου ήταν 6,6% και σε ετήσια βάση η ύφεση τερμάτισε με 4,5% για το 2010. Για όσους δεν κατάλαβαν, αυτό σημαίνει ότι η ύφεση έχει αποκτήσει ορμή και momentum και δεν μειώνεται, αλλά επιδεινώνεται.
Η κυβέρνηση, νομίζοντας ότι μέσα σε αυτό το κλίμα θα δει αύξηση εσόδων, προσανατολίζεται προς την κατάργηση πολλών φοροαπαλλαγών, που, υποτίθεται κοστίζει στον προϋπολογισμό περίπου 7 δισ. ετησίως.

Άγγλοι ανέλαβαν να «πουλήσουν» Ελλάδα για τα 50 δισ.

Μία αγγλική εταιρεία στο Λονδίνο που συστάθηκε τρεις μήνες πριν, πήρε την εντολή από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει τα ελληνικά «φιλέτα» για να βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ...Με απόφασή της η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου να υπογράψει σύμβαση με την εταιρεία CC&C Advisors Ltd με έδρα το Λονδίνο για «την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σχετικά με το σχεδιασμό, παρακολούθηση, συντονισμό και υλοποίηση του προγράμματος αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Θα επανεξεταστούν οι συγχωνεύσεις σχολείων. «Στροφή» από το υπουργείο Παιδείας

Στροφή κάνει του υπουργείο Παιδείας όσον αφορά τις συγχωνεύσεις σχολείων, μετά το πλήθος αντιδράσεων που έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Μετά τη σύσκεψη που είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας, 'Αννας Διαμαντοπούλου, με 13 περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν περιπτώσεις συγχωνεύσεων. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Υπάρχει σοβαρή και οργανωμένη δουλειά σε κάθε περιφέρεια.

Άρχισε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πέντε νομοσχέδια στο προσκήνιο

Ξεκίνησε, πριν λίγο, στη Βουλή η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση εχει προγραμματισθεί να συζητηθούν πέντε νομοσχέδια και συγκεκριμένα:

- Νομοσχέδιο αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά το θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου.

Νέα αναβολή τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να δουν τα άστρα!!

Νέα αναβολή της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ "ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΑΣΤΡΟ ΟΥΡΑΝΟ"
Τα παιδιά κοιτάζουν τ' άστρα!
Το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας (ομάδα αστρονομίας) , μεταφέρεται για νέα ημερομηνίαΜαρτίου λόγω καιρικών συνθηκών, αφού σήμερα προβλαίπεται συνεφιά .

Εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στην Χαλκίδα

Σήμερα το απόγευμα στις 7: 00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» πραγματοποιείται η εκδήλωση με θέμα τις μεταρρυθμίσεις σε Υγεία και Παιδεία και ομιλητές το βουλευτή επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , πρόεδρο του Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.  και καθηγητή του London School of Economics Ηλία Μόσιαλο,  τον Υφυπουργό Παιδείας  Ι.  Πανάρετος και το βουλευτή Ευβοίας Συμεών Κεδίκογλου

Νέα ερώτηση στη Βουλή του Αυτοδιοικητικού κινήματος για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου για το περιβάλλον

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απαράδεκτη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου να μεταθέσει τις αρμοδιότητες του για το περιβάλλον και την χωροταξία σε μια ολιγομελή επιτροπή. Νέα κοινοβουλευτική ερώτηση κατατέθηκε σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του Αυτοδιοικητικού κινήματος :
«Τη μεταφορά όλων των σημαντικών περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων, σε 9μελή επιτροπή, με την επίκληση του άρθρου 164 του ν.3852/2010, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα μεταβιβάζονται 13 αρμοδιότητες που αφορούν τον τομέα χωροταξίας και περιβάλλοντος, όπως:

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΣΕΒ: "Οι ΔΕΚΟ παραμένουν ιδιοκτησία των συντεχνιών"

Σήμερα σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ κατηγόρησε τις ΔΕΚΟ γιατί παραμένουν "ιδιοκτησία των συντεχνιών στραγγίζοντας τον προϋπολογισμό" και τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων.

Ωραία η διαστρέβλωση. Οι ΔΕΚΟ είναι ιδιοκτησία του δημοσίου γιατί πολλές προσφέρουν κοινωνικό έργο και άλλες όπως τα κρατικά λαχεία "παράγουν" ζεστό χρήμα για τα κρατικά έσοδα.

Αντί η επιχειρηματική τάξη να λιγουρεύεται τις δημόσιες επιχειρήσεις, θα προσέφερε πολλά στη χώρα αν έπαιρνε το ρίσκο νέων επενδύσεων.
 

Σύνταξη έως πέντε χρόνια νωρίτερα λόγω παιδιών...

Η δυνατότητα εξαγοράς έως και πέντε πλασµατικών ετών για τη γέννηση παιδιών και στον ιδιωτικό τοµέα και η αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για την καταβολή του ΕΚΑΣ είναι ορισµένες από τις ρυθµίσεις που εισάγει το πολυνοµοσχέδιο των 150 σελίδων το οποίο έδωσε χτες σε...
δηµόσια διαβούλευση ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουµάνης καιαφοράσε ένα εκατοµµύριο ασφαλισµένους και συνταξιούχους. Μεταξύ άλλων περιλαµβάνονται ρυθµίσεις για:

Εθνική ένωση Αλβανίας - Κοσόβου ζητεί ο Κοσοβάρος πρόεδρος

Την ανάγκη μιας «εθνικής ένωσης μεταξύ της Αλβανίας και του Κοσόβου», σύμφωνα με τις συστάσεις και τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε σε ομιλία του ενώπιον της αλβανικής Βουλής ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπεντζέτ Πατσόλι.

«Το κοινό μέλλον μας είναι η εθνική μας ένωση, όχι όμως όπως τη φαντάζονται κάποιοι. Η εθνική μας ένωση πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις συστάσεις και τα πρότυπα της ΕΕ. Εμείς θα σπάσουμε τα εμπόδια και τα σύνορα, όχι με βία, αλλά με αγάπη» δήλωσε ο κ. Πατσόλι.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

H επιστροφή του Δημήτρη Πιπεργιά

Μια δυνατή εμφάνιση- επιστροφή, κάνει ο Δ. Πιπεργιάς με άρθρα του για την ηλεκτρική ενέργεια και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτή. 
Χωρίς να κρύβει ή να μασάει τα λόγια του τα λέει έξω από τα δόντια. Οι παρεμβάσεις του όπως πάντα δυνατές.

 Το άρθρο δημοσιεύεται στο ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ενώ ανάλογο άρθρο διαβάσαμε και στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν.

Πώς παρουσιάζεται η Eλληνική Eπανάσταση (1821) στα Τουρκικά σχολικά βιβλία

                                         24grammata.com/
Κατσουλάκος Θεόδωρος και Τσαντίνης Κώστας
Το κείμενο που ακολουθεί είναι μετάφραση του τουρκικού σχολικού εγχειριδίου (Emin Oktay, Tarih, Lise: III, έκδ. 1988, σσ. 237-240) και καταδεικνύει τον τρόπο που διδάσκονται οι γείτονες την κοινή μας Ιστορία. Τα σχόλια  και οι υποσημειώσεις είναι των συγγραφέων Κατσουλάκου Θ.,Τσαντίνη Κ. από το βιβλίο τους “Προβλήματα Ιστοριογραφίας στα Σχολικά Εγχειρίδια των Βαλκανικών Κρατών. Επανάσταση του. ΄21, Βαλκανικοί Πόλεμοι. εκδ.  Εκκρεμές”  

Η Ελληνική Επανάσταση και η ίδρυση του ελληνικού κράτους (1820-1829), κατά το Τουρκικό εγχειρίδιο

Οι Συγχωνεύσεις σχολείων και ο φόβος....

Είναι ένα αγοράκι στο δελτίο ειδήσεων, όμορφο, καμιά 15αρια χρονών, που καταγγέλλει: 
Μας πάνε σ’ ένα άλλο σχολείο 300 μέτρα μακριά και μετά λένε ότι θα μας πάνε σ’ ένα άλλο, που απέχει άλλα 500 μέτρα. Αναψοκοκκινισμένο, με την γνωστή έκφραση του αδικημένου στο πρόσωπο, φωνάζει, διαμαρτύρεται, δεν καταλαβαίνει καν την υπερβολή αυτού που λέει. Αυτό είναι το χειρότερο που συμβαίνει μ’ αυτή την ιστορία των σχολείων, εμποτίζουμε τα νέα παιδιά με την υστερία των μεγάλων, τον τυφλό φόβο για το άγνωστο, το καινούργιο, το ξεβόλεμα.

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Σειρά δράσεων και εκδηλώσεων προγραμματίζονται από πολλούς φορείς με επίκεντρο τον Οδυσσέα Ελύτη, καθώς το 2011 έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού «Έτος Ελύτη», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή, και η σημερινή, 21η Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Ξεχωρίζει η εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου με την καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκδήλωση που σύμφωνα με το ΕΚΕΒΙ αποβλέπει στο να μπουν στην καθημερινότητα όλων των πολιτών η ποίηση και οι ποιητές.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.



Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες.
Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και  μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα.
Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα.

Εγκαταστάθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ

Στην εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) παρευρέθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους: Βικτωρία Δούκα, Πρόεδρο, Ρένα Μπαρδάνη, Εκπρόσωπο ΣΕΒ,  Νίκο Βεργάδο, Εκπρόσωπο ΓΣΕΒΕΕ, Αντώνη Μέγγουλη, Εκπρόσωπο ΕΣΕΕ, Θεόδωρο Δεληγιαννάκη, Εκπρόσωπο ΓΣΕΕ, Έλλη Βαρχαλαμά, Εκπρόσωπο ΓΣΕΕ, Σοφία Καζάκου, Εκπρόσωπο ΓΣΕΕ.

Τον Ιούλιο οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος Από 1η Απριλίου ο διάλογος

Την 1η Απριλίου ξεκινά ο διάλογος για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και την 1η Ιουλίου θα υπάρχει η απόφαση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση για την οργάνωση του Συστήματος είναι ο Υγειονομικός Χάρτης.

Δεν μειώνονται οι μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις αποδοχές των δημοτικών υπαλλήλων με το νέο μισθολόγιο, διαβεβαίωσε την ΠΟΕ - ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Δεσμεύθηκε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία θα υποχρεώνει τους δημάρχους να καταβάλλουν άμεσα τις αποδοχές των υπαλλήλων μετά τα φαινόμενα καθυστέρησης, που παρατηρούνται στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Ο κ. Ραγκούσης, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, αντιμετώπισε με κατανόηση τα αιτήματά τους.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: "Αλλάξτε πορεία, κ. Παπανδρέου"...

«Αναπόφευκτη η αναδιαπραγμάτευση του χρέους»
«Έχετε ακόμη χρόνο, αλλάξτε πολιτική» είναι το μήνυμα που απευθύνει στον πρωθυπουργό ο μέχρι πριν από τρεις μήνες βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και σήμερα ανεξάρτητος Βαγγέλης Παπαχρήστος. Στη συνέντευξη που ακολουθεί –μία από τις ελάχιστες που έχει παραχωρήσει– ο συνομιλητής μας αναλύει τα οικονομικο-πολιτικά αδιέξοδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.Σύνοδος κορυφής Eurogroup: Ελληνικός θρίαμβος ή παράταση λιτότητας;
Θριάμβους είχαμε μόνο στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. H E.E. έκανε αυτό που είχα επισημάνει, κλότσησε το τενεκεδάκι και το...

Οι δήμοι θα χορηγούν τις άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων !

Στους Δήμους μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων. Αυτό υπενθυμίζει ο υφυπουργός Εσωτερικών,Γεώργιος Ντόλιος, με έγγραφο του το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση σχετικής ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη.
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ενημερώσει, με εγκύκλιο του, τους δήμους για το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνουν, ενώ έχει εκδοθεί και οδηγός από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, για την άσκηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων από τους δήμους.

Συνεδριάζει αύριο και την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

Την Τρίτη 22 Μαρτίου  2011 στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Χαϊνά 93, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του

Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας, με θέμα της ημερήσιας διάταξης:
«Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Χαλκιδέων οικ. Έτους 2011» (άρθρο 266 & 267 Ν.3852/2010)

Επιπλέον, την Τετάρτη 23 Μαρτίου, συνεδριάζει και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, στις 7, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Λαϊκή Συσπείρωση: «Απαράδεκτο, απαρχαιωμένο, επικίνδυνο το οδικό δίκτυο της Εύβοιας»

Ερώτηση προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσαν οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου, Τάσος Χρονάς και Γιώργος Γκικόπουλος, οι οποίοι αναφέρονται στο πρόβλημα της Εύβοιας με το οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα: «Απαράδεκτος, απαρχαιωμένος και επικίνδυνος ο κεντρικός οδικός άξονας που συνδέει το νομό από την Ιστιαία μέχρι την Κάρυστο, αλλά σε τραγική κατάσταση είναι και οι επαρχιακοί δρόμοι. Σε ορισμένα μάλιστα σημεία κατά καιρούς εμφανίζεται το φαινόμενο των κατολισθήσεων-καταπτώσεων (Λ.Αιδηψού, Δερβένι, Πλατάνα, κ.λ.π.)

Ποιος θα αποφασίσει για το Λαρνάκι Ιτέας, αν όχι οι κάτοικοι της περιοχής;


Μαθαίνουμε ότι το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας επιχειρεί να πάρει αποφάσεις που αφορούν την παραχώρηση του κόλπου στο Λαρνάκι Ιτέας και θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της περιοχής, την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον του Κορινθιακού.
Αυτό γίνεται την στιγμή που η θητεία του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου λήγει τις επόμενες ημέρες, ενώ η μίσθωση της περιοχής λήγει τον Ιανουάριο του 2012 και ενώ υπάρχουν καταγγελίες για υφιστάμενες παρανομίες.
Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην εκπνοή της θητείας της Νομαρχίας Φωκίδας, κατά την οποία οι αιρετοί καθόρισαν το μέλλον του τόπου για δεκαετίες με παραχωρήσεις σε μεταλλευτικές εταιρείες που παρουσιάστηκαν μαζικά την τελευταία στιγμή.

Δημήτρης Πιπεργιάς Μεγάλα παιχνίδια στην ηλεκτρική ενέργεια

Στις 18 – 2 – 11 ο πρώην βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Πιπεργιάς παρουσίασε με δελτίο τύπου τις απόψεις του σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν από τις αποφάσεις της ΡΑΕ και τις διαδικασίες της ΔΕΗ για την υποβολή και την αξιοποίηση των επενδυτικών σχεδίων εγκατάστασης Φ/Β στην Εύβοια. Επίσης ενημέρωσε ότι θα προχώρησε σε σειρά συναντήσεων με τους αρμόδιους φορείς (ΔΕΗ – ΡΑΕ - ΥΠΕΚΑ) με σκοπό την εξεύρεση λύσης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων και επαφών είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσω ότι οι απόψεις – προτάσεις μου έγιναν σχεδόν στο σύνολο τους αποδεκτές.

«Κόκκινη κάρτα» στο περιβάλλον από το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς

Από την κ. Δέσποινα Σπανούδη πήραμε την θέση της για τον Νόμο Μπασιάκου και την αδυναμία του Περιφερεικού Συμβουλίου να μπορέσει να δεί το θέμα, η καταγγελία της.

Δύο ιδιαίτερα αρνητικές αποφάσεις για το περιβάλλον λήφθηκαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο.

Η πρώτη απόφαση αφορά την μεταφορά των σημαντικών περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων, σε 9-μελή επιτροπή, στην οποία μάλιστα η Περιφερειακή αρχή επέβαλε να μην εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις. Ανάμεσα στα θέματα που δεν θα έρχονται για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι και οι γνωμοδοτήσεις για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των επιχειρήσεων, καθώς και ο σχεδιασμός της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Έγινε με επιτυχία η Εκδήλωση της Χορωδίας-Ορχήστρας Νέων της Ι. Μητροπόλεως για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821

Την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 και ώρα 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη από πολλών ετών Μουσική Εκδήλωση της Χορωδίας – Ορχήστρας Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το τμήμα «Μουσικής Παιδείας» της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος, αφιερωμένη στο γεγονός της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Γ. Σιαγιάννης: Οχι στο Κανταφι, Οχι στο πολεμο !


Δήλωση για όσα συμβαίνουν στην Λιβύη έκανε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ενεργοί Πολίτες στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου. 
Ο πολεμος εναντιον της Λιβυης ειναι η πιο επικινδυνη και λανθασμενη απαντηση απεναντι στο κινημα των Δημοκρατικων αλλαγων της Μεσογειου το τελευταιο χρονικο διαστημα.Μονο οι διαπραγματευσεις και η καταπαυση του πυρος μπορουν να προστατευσουν τον αμαχο και αθωο πληθυσμο! Οχι στο Κανταφι Οχι στο πολεμο !

Επερώτηση για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τις παραπαίουσες υποδομές υγείας σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με βασικούς υπεύθυνους το τοπικό αλλά και το κεντρικό πολιτικό σύστημα εξουσίας που διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, χρονίζει η υπόθεση του νέου νοσοκομείου. Αποδείχθηκαν διαχρονικά πολιτικά ανίκανοι να διαχειριστούν μια δέσμευση και εξαγγελία τριών Πρωθυπουργών της Χώρας, που θεμελιώθηκε (!) από δύο Υπουργούς.
Τα προβλήματα που εμφανίσθηκαν την προηγούμενη περίοδο αφορούσαν δύο θέματα: κατά πρώτον οι παραλείψεις των αρμοδίων και οι ελλείψεις του επενδυτικού φακέλου, υποχρέωσαν την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ να απεντάξει το έργο από αυτή την προγραμματική περίοδο. Ταυτόχρονα υπήρξε εμπλοκή ως προς την ιδιοκτησία και την παραχώρηση του οικοπέδου.

Ερώτηση: Για τις εγκαταστάσεις της PAN OIL AE, στη θέση «Σγάλια» («Γλύφα») της του Δήμου Χαλκιδέων


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Ευβοίας,  στις 17 Φεβρουαρίου 2011 δημοσιεύθηκε απόφαση της κας Γερακούδη ΓΓ της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, για την αποθήκευση και διακίνηση πετρελαιοειδών στις εγκαταστάσεις της PAN OIL AE, στη θέση «Σγάλια» («Γλύφα») της του Δήμου Χαλκιδέων.
Η απόφαση αυτή της ΓΓ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας αλλά και της Λιμενικής Επιτροπής Χαλκίδας.