Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το eviapost για άλλη μια φορά δικαιώνεται!


 Πρώτο σε πανελλαδικό επίπεδο το Eviapost είχε κάνει  ρεπορτάζ  για τον τρόπο που τιμολογεί το Lidl. Όταν κάναμε το ρεπορτάζ  δείτε εδώ το στείλαμε με email στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού.
Από τότε,   δεν είχαμε καμιά πληροφορία σήμερα όμως είδαμε στις εφημερίδες ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κινήθηκε και στέλνει στο εισαγγελέα το Lidl.
Εμείς νιώθουμε απλά ικανοποιημένοι γιατί για άλλη μια φορά μπορέσαμε να παρέμβουμε.

Διαβάστε το σημερινό ρεπορτάζ

Ξέμεινε από επιχειρήματα

Πολύ γρήγορα ξέμεινε από επιχειρήματα ο Ευάγγελος. Στις τελευταίες του ομιλίες επαναλαμβάνει μονότονα τα ίδια "κουρασμένα" επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε και ως υπουργός οικονομικών.

Θα χρειαστεί και νέο πακέτο δανείων

Η Ελλάδα είναι πιθανό να μη μπορέσει να βγει στις αγορές το 2015, ακόμα κι αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα μέτρα, δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο κ.Παπαδήμος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να χρειαστούμε και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας (δανεισμού δηλαδή), αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι αυτοί.

Νέα παραίτηση στο ΠΑΣΟΚ

Άλλο ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ από τους Αμπελόκηπους, στενή συνεργάτης και φίλη της Αικατερίνης Σάββα, που αποχώρησε και αυτή και είναι μέλος της Προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής της Κοινωνικής Συμφωνίας, υπέβαλε την παραίτησή της από το ΠΑΣΟΚ.
 Η επιστολή παραίτησης της κ. Μαρίας Πέτρου
 Θεσσαλονίκη 28-03-2012
Τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
Μιχάλη Καρχιμάκη

Αποσύρεται από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο Βούγιας

Την απόφαση του να μην κατέβει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Σπύρος Βούγιας.
Όπως είπε ο κ. Βούγιας, ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δε θα είναι υποψήφιος στις

Άμεσες πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους προτείνει η "Κοινωνική Συμφωνία"

ΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»
Η διαμόρφωση του ιδιωτικού χρέους σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, και κυρίως η εντεινόμενη αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων να εκπληρώσουν με συνέπεια τις δανειακές τους υποχρεώσεις απαιτεί άμεσα την ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση.

Αθώοι Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα

Ευθύνες στον Παπαθανασίου. Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα...
Αθωωτικό για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής καθώς η πράσινη πλειοψηφία "είδε" πολιτικές ευθύνες μόνο στον Γιάννη Παπαθανασίου! 

ΝΔ: Συνυπεύθυνος ο Βενιζέλος με Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

 Το έλλειμμα διογκώθηκε από μόνο του, λέει το πόρισμα...
Για συγκάλυψη κατηγορεί τον Ευάγγελο Βενιζέλο η ΝΔ και επικρίνει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετείχαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 για προσπάθεια κουκουλώματος.

Zoi Livaniou ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕ? ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΙΠΕ : ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΩ!!! Η ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ? ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ!!!( ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΕ????????????????Πριν από 4 λεπτά ·

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων! ΙΙΙ

Η "απόρρητη" πυρκαγιά της 11ης Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών έχει σχέση με τα έγγραφα-ντοκουμέντα;...
http://www.kourdistoportocali.
Από τον Αυτόπτη Μάρτυρα

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012.
Στο υπόγειο του υπ. Οικονομικών-εκεί όπου έχει βγει η βρώμα ότι υπάρχει κλοφέν-ξεσπάει φωτιά.
Κάποιος σπεύδει να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία καταφθάνει στο σημείο.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων! ΙΙ

Η φωτογραφία, είναι από το Δίστομο. Δυο Ελληνόπουλα μπροστά στο φτωχικό τάφο των γονιών τους που κάηκαν από τους Γερμανούς. Ζωντανοί... .
Σχόλιο από το eviapost
Την φωτογραφία την βάλαμε επίτηδες και την αφιερώνουμε στους Γραμματείς των Ν. Επιτροπών της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά στον Γραμματέα υπάλληλο της ΝΕ Φθιώτιδας που "παραιτείται"  ως δημόσιος υπάλληλος. Στην πολιτική ή έχεις θέσεις ή είσαι ..... . Αυτά για να μην μας λέει, ότι τιμάει τον εκ Διστόμου Γιάννη Μπούρα. Δεν τόλμησε να βγάλει ούτε μία ανακοίνωση!!!
Επίσης η φωτογραφία είναι αφιερωμένη, σε όλο τον συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά στους αντιπεριφερειάρχες του και στους περιφερειακούς συμβούλους του. 

Γιατί ; Γιατί όφειλα όλοι αυτοί οι κύριοι, να διαφυλάξουν τα ιστορικά και πολιτιστικά κέντρα της περιοχής της Στερεάς Ελλάδας και ένα από αυτά είναι και η ιστορία του Διστόμου. 
Αλλά μπροστά στις καρέκλες τους που τους διασφαλίζουν εξουσία και χρήμα, δεν τόλμησαν ούτε μία ανακοίνωση να βγάλουν. 
Αν αύριο αναρωτιόνται πως πήγε το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά που θα πάει.... Μπορούμε να τους δείχνουμε και να λέμε να για αυτούς !!! 
 Πρώτο Θέμα
«Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων! Ι

Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η αντιαριστερή προπαγάνδα «αναζωπυρώνει τους διχασμούς του εμφυλίου πολέμου»

Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ένας συντηρητικός πολίτης, μια προσωπικότητα του αστικού κόσμου, ένας σερ. Οι διαφορές του με την Αριστερά είναι γνωστές. Γι' αυτό έχουν αξία οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Η Έλλειψη στρατηγικού στόχου οδηγεί από λάθος σε λάθος την ΔΗΜΑΡ

 Κυρώθηκε στη βουλή η απόφαση για τον ESM
Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμμαχία κυρώθηκε κατά πλειοψηφία στη Βουλή, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την θέσπιση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και της συνθήκης για την διακυβέρνηση της Ευρωζώνης.

Επιχορηγήσεις 5,5 εκατ. στους υπαλλήλους του υπ. Οικονομικών!

Ενδιαφέρουσες προτεραιότητες στην άσκηση των καθηκόντων του φαίνεται ότι έχει ο νέος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, κ. Φίλιππος Σαχινίδης.

Κατσέλη: Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Από τη μία απέκλεισε το οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνεργασίας, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων,  με το ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Νοσταλγώντας....

Οι πόνοι της γέννας του «νέου ΠΑΣΟΚ», δείχνουν ότι ο δρόμος του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας για το Κίνημα που συνέδεσε την ιστορική διαδρομή του με την άσκηση της εξουσίας, και οδήγησε την Ελλάδα στην εθνική καταδίκη του Μνημονίου, είναι εξαιρετικά δύσβατος. Υπονομεύοντας εκ των προτέρων την έκβαση της προσπάθειας.

Πως δε γίνεται ;

ΝΑΙ Γίνεται: Η ανεργία στο 22%

ΝΑΙ Γίνεται: Η αμοιβή στα 300 € το μήνα


ΝΑΙ Γίνεται: Οι νέοι για δουλειά στο εξωτερικό

"Διμέτωπος" κατά της ...Αριστεράς

του Γιάννη Κατρή 
Διμέτωπη θα είναι η εκλογική τακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέλυσε σήμερα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ο νέος πρόεδρος του κινήματος, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ.
Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά, που ομολογείται από το ΠΑΣΟΚ τέτοια πολιτική τακτική, καθώς πάντα θεωρούσε τη στόχευσή του σταθερά στραμμένη προς τη ΝΔ.

Έχουμε πάλι «θέμα Φώφης» και… απώλειας μνήμης...

Ποτέ μου – και οπωσδήποτε ποτέ τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια – δεν κατάλαβα τα κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεται κανείς για τη θέση του εκπροσώπου ενός κόμματος.Με βάση τις γνώσεις ή την άγνοιά του; Με βάση το υπόβαθρο, την επαγγελματική εμπειρία,

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ με το «Αυτοδύναμη Ελλάδα»

Ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και βουλευτές πρώτης γραμμής, στο περιστύλιο της Βουλής σχολιάζουν επικριτικά την … έμπνευση του Βενιζέλου για το προεκλογικό σύνθημα του κόμματος, «Αυτοδύναμη Ελλάδα».

Oυρ. Παπανδρέου: Χορός συμφερόντων πίσω από το εμπόριο Βλαστοκυττάρων

Παράνομα λειτουργούν στην Ελλάδα οι ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων. Οι ιδιοκτήτες τους εκμεταλλεύονται την έλλειψη αντίστοιχων μονάδων στον δημόσιο τομέα ή αν υπάρχουν την υπολειτουργία τους καθώς και την άγνοια των γονέων για τις πραγματικές δυνατότητες θεραπείας.

Στο ΣτΕ προσέφυγαν εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Για τη μεταφορά κεφαλαίων στα ασφαλιστικά τους Ταμεία.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Τομέα Υγείας

Με 22 θέματα συνεδριάζει σήμερα το Περ. Συμβούλιο

Παρακαλούµε να προσέλθετε στην 4η  τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που θα πραγµατοποιηθεί στις  28 Μαρτίου 2012, ηµέρα Τετάρτη και ώρα 11.30  π.µ.    στην  αίθουσα  συνεδριάσεων  του  Περιφερειακού  Συµβουλίου  Στερεάς  Ελλάδας (Αινιάνων 8), µε τα ακόλουθα  θέµατα της Ηµερήσιας Διάταξης:

ΔΗΜΑΡ Ευβοίας, οι δεσμεύσεις μετά τις εκλογές

Εμείς τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς Ευβοίας αισθανόμαστε την υποχρέωση, στην επερχόμενη προεκλογική περίοδο να δεσμευτούμε σε μία σειρά από κανόνες δεοντολογίας που πιστεύουμε, θα βελτιώσουν τον πολιτικό πολιτισμό όλων μας.

O Bελέντζας στη Ρωσία

Το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Ερέτρια εξέφρασαν κυβερνητικοί φορείς, επιχειρηματίες και τουριστικοί πράκτορες στον δήμαρχο Ερέτριας κ. Βασίλη Βελέντζα, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΜΙΤΤ που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως τις 25 Μαρτίου στη Μόσχα.

Ν. Τσώνης «Δεν έχουν νόημα οι εκλογές. Ο Λουκάς Παπαδήμος πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία»

Yπέρ της εξάντλησης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάσσεται με συνέντευξή του στη «metro» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Φθιώτιδας, Ν. Τσώνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κατέβει υποψήφιος αφήνει ο Ρέππας

Βέβαιος για την επίτευξη του στόχου και τη δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9.84»,

Λ. Κατσέλη: Θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία της Χάλκης

Ως θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η κα. Λούκα Κατσέλη την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, «η ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κο Ταγίπ Ερντογάν

"Φωτιά" τα τεκμήρια

Μεγαλύτερο φόρο εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, εξαιτίας των αυξημένων τεκμηρίων που θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δεύτερα και θα αφορούν στα εισοδήματα και τις δαπάνες του 2011.

Καλημέρα.


Νέα παράταση εργασιών στην Υψηλή Γέφυρα


ΜΕ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Νέα παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών επιθεώρησης (των αναρτήρων) και συντήρησης (-αντικατάστασης των δευτερευόντων σταθεροποιητικών καλωδίων) της Υψηλής Γέφυρας.

Kλιμάκιο του ΚΚΕ στην Άνω Βάθεια.


Την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΜΑΡΤΗ  κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στην Άνω Βάθεια.
Στις 7.30 μμ στο καφενείο του Καραβά Κώστα θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη

ΕΠΚΑ-ΣΤΕ: ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ MAIL ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ , ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΚΑ-ΣΤΕ "Μία...ΣΤΑΣΗ" ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ MAIL ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ:

Με προληπτικές προσαγωγές και αστυνομοκρατία «τίμησαν» την επέτειο


Με πρωτοφανή αστυνομοκρατία και δεκάδες προληπτικές προσαγωγές στις πόλεις της Στερεάς, επιχειρήθηκε η τρομοκράτηση των πολιτών στις παρελάσεις. Πρόκειται για ευθεία αμφισβήτηση των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων και μάλιστα

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Τι λέει ο Σαχινίδης για το αμαρτωλό swap της Goldman

Διευκρινίσεις για τους λόγους που εξαιρέθηκε από τη διαδικασία του PSI το swap του ελληνικού δημοσίου με την Goldman Sachs, ύψους 5 δισ. ευρώ, δίνει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης. 

Μεγάλη κόντρα στην αυλή του Βενιζέλου

Εδώ και λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ανεξάρτητη Βουλευτής Β΄Αθήνας  Μιλένα Αποστολάκη, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής για επανένταξη στο Κίνημα του νέου προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μισθοί Βουλγαρίας και Ρουμανίας

Απαντώντας στον Έλληνα Ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, η τρόικα παραδέχτηκε ότι ο σκοπός τους είναι οι οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα να φτάσουν σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, δηλαδή στο επίπεδο των 150 ευρώ το μήνα.

Καλημέρα! Αναβολή !!


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Μετέχουμε στην δημοσκόπηση του eviapost


Από σήμερα και για μια βδομάδα οι αναγνώστες του eviapost θα έχουν την  ευκαιρία να συμμετέχουν στην δημοσκόπηση μας, που υπάρχει στην δεξιά πλευρά της οθόνης του υπολογιστή σας. Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι δύο;
  1. Αν γίνονταν σήμερα οι εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
  2. Ποιο πρόσωπο θεωρείτε το  καταλληλότερο για πρωθυπουργό;

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Απόφαση κόλαφος για Διαμαντοπούλου...

Ήθελε απλά να "μετρήσει" τις ανοχές της κοινωνίας για την κατάργηση της δωρεάν παιδείας που έρχεται...
Απόφαση κόλαφο για την πρώην Υπουργό Παιδείας και νυν Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου αλλά και για τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου αποτελεί η αθώωση του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα από το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο.

Και ο Σ. Ξυνίδης δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές..

Μετά αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ξηλώνουν γυµναστήριο και σάουνες για να καλυφθει ο Γιωργος

Η κληρονοµιά που άφησε η εποχή Παπανδρέου σε δαπάνες είναι βαριά. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις για το πώς το χρέος 
από τα 17 εκατ. έφτασε µέσα σε λίγα χρόνια στα 150 εκατ. ευρώ!
Στο κόµµα, όµως, ο κ. Βενιζέλος µελετά το ενδεχόµενο να ζητήσει έκθεση ορκωτών λογιστών για τα οικονοµικά και να προσλάβει διεθνή οίκο για την αξιολόγησή τους.

«Έχει επέλθει ρήγμα»

«Πάρα πολύ δυσάρεστο ήταν το θέαμα στην Πλατεία Συντάγματος», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη σχολιάζοντας τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της παρέλασης και πρόσθεσε ότι

Ιστορία της Ελλάδας, από την Άλωση της Πόλης ως το 1908

Η διοικητική οργάνωση του Οθωμανικού κράτους και οι Έλληνες
Η σταθεροποίηση της τουρκικής κυριαρχίας στα Βαλκάνια απαιτούσε τη διοικητική οργάνωση και του χώρου αυτού και για το σκοπό αυτό ιδρύθηκαν δύο διοικητικές περιοχές (εγιαλέτια), το εγιαλέτι της Ανατολής, που περιλάμβανε κυρίως τη Μικρά Ασία και το εγιαλέτι της Ρούμελης, που περιλάμβανε τη βαλκανική χερσόνησο . 

Η σημασία της σημαίας του 1821


Με εξαίρεση τα δύο αυτά ντοκουμέντα, καμία άλλη συμπληρωματική ένδειξη, έντυπο, νόμος ή κανονισμός δεν έχει βρεθεί, ώστε να μας διαφωτίσει ως προς το με ποιο σκεπτικό οι εθνοπατέρες της Ελλάδας επέλεξαν τα δύο αυτά χρώματα για τις σημαίες του κράτους, αλλά και ως προς το γιατί καθιέρωσαν τρία είδη σημαιών, δύο για τη θάλασσα και ένα για την ξηρά.

Η ταξική σημασία της Επανάστασης του ’21

 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΟΥΚΗΣ
Ο χαρακτηρισμός της φυσιογνωμίας μιας επανάστασης είναι αναγκαίος και ως προς τα πολιτικά – ιδεολογικά αλλά και ως προς τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της. Οι πολλαπλές αναγνώσεις του 1821 είτε προκρίνουν τη λατρεία

ΕΝΥΠΝΙΟΝ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

                                            Του ΣΤΑΘΗ* Μεγάλη Γιορτή την Κυριακή  απ' τον εσπερινό ήδη του Σαββάτου, βάζουν τα καλά τους τα ξωκλησάκια του Αιγαίου για να ανάψουν, στο λιόγερμα της παραμονής, το πρώτο κεράκι της γιορτής. 
Μεγάλη Γιορτή η 25η Μαρτίου κάθε χρονιάς, μεθυσμένη απ' το «αθάνατο κρασί του 21» - σιγά σιγά κι από νωρίς αθροίζονται οι άρχοντες του Ρωμαίικου στις πλατείες,

1821: Μια εθνική επανάσταση που ενέχει την ταξική διάσταση, αλλά δεν είναι ταξική


συνέντευξη του Σπύρου Ι. Ασδραχά
Στις σημερινές συνθήκες της κρίσης αλλάζουν πολλά, ανάμεσά τους και τα εργαλεία με τα οποία σκεφτόμαστε το παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρείτε ότι ανασηματοδοτείται η σχέση μας με το παρελθόν, και ιδιαίτερα με κρίσιμες στιγμές όπως η Επανάσταση του 1821;

Καλημέρα. Χρόνια Πολλά

Νίκος Εγγονόπουλος, «Ο όρκος των Φιλικών»