Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μεγάλη κόντρα στην αυλή του Βενιζέλου

Εδώ και λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ανεξάρτητη Βουλευτής Β΄Αθήνας  Μιλένα Αποστολάκη, η οποία παραιτήθηκε πρόσφατα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής για επανένταξη στο Κίνημα του νέου προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου.

Γνωστή «Βενιζελική» η Μιλένα Αποστολάκη, όταν προσήλθε στις 18 Μαρτίου στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει «Το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να κάνει μια νέα αρχή. Μια επανεκκίνηση. Σε αυτή την τόσο δύσκολη, αλλά και αναγκαία προσπάθεια για τη χώρα αισθάνομαι την ανάγκη να δώσω το παρόν για την παράταξη με όλες μου τις δυνάμεις».
Φαίνεται, όμως, ότι το ενδεχόμενο της επανένταξης και την πιθανής συμμετοχή της στις λίστες του κόμματος για την Β΄ Αθήνας δεν το αντιμετωπίζουν ευχάριστα όλοι στο ΠΑΣΟΚ.
Αντιδρά ο Λοβέρδος
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέα Λοβέρδος, ο οποίος επίσης εκλέγεται στη Β΄ Αθηνών, ως βουλευτής ΠΑΣΟΚ, και κυρίως φιλοδοξεί να διαδραματίσει το ρόλο του No2 ή του «υπαρχηγού» στο κόμμα έχει δημοσίως τοποθετηθεί εναντίον της επιστροφής των διαγραμμένων ή των βουλευτών που έχουν παραιτηθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα. Ακόμη πιο πολύ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αντιδρά στο ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να βρεθούν στις λίστες του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας.

Ο λόγος; Επειδή με κάποιους διαθέτει «κοινή» πελατεία, κύριος στόχος του είναι πρωτοκαθεδρία, την οποία δεν διαπραγματεύεται. Η Μιλένα Αποστολάκη είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, το οποίος συνιστά απειλή για τον ίδιο καθώς λόγω της δισταυρίας διαθέτει κοινούς ψηφοφόρους με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ένα από τα επιχειρήματα που παρουσιάζει στον ίδιο τον Πρόεδρο του ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι το εξής: Δεν μπορεί, λέει, η κα Αποστολάκη, η οποία δεν ψήφισε το δεύτερο Μνημόνιο και κάποιους από τους εφαρμοστικούς νόμους να εμφανίζεται, με την ταμπέλα της «βενιζελικής», αλλά και ως «μνημονιακή».
Γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός Υγείας, ότι αν η Μιλένα Αποστολάκη βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων, τότε θα εισπράξει και τα αντίστοιχα κοινά οφέλη, θα επανεκλεγεί, και μάλιστα ως πρώτος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄Αθήνας και θα κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του ως το Νο2 του ΠΑΣΟΚ.
Με λίγα λόγια ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του στρατιώτη της παράταξης, δεν είναι διατεθειμένος να χάσει ψηφοφόρους, από όψιμους αντιμνημονιακούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου