Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας: Η χθεσινή μέρα ήταν πιο σημαντική για την Ευρώπη παρά για την Ελλάδα-Ο αγώνας είναι μπροστά

tsipras2

Σε ολιγόλεπτη δήλωση προέβη ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση και την επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "χθες η Ελλάδα κέρδισε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο. Οι δυσκολίες είναι μπροστά μας . Αποτρέψαμε το σχέδιο συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία."

Η Χ. Τρικούπη βλέπει μόνο κωλοτούμπες!

Επικριτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων στο Eurogroup της Παρασκευής.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: 

Σαμαράς:Αν αυτό λέγεται "διαπραγμάτευση" το φιάσκο πως λέγεται;

Για θράσσος και ψέμματα όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και μετεκλογικά κάνει λόγο ο αρχηγός της Ν.Δ, Αντώνης Σαμαράς,  σχολιάζοντας με σκληρή γλώσσα,το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Ελληνικό λαό, που μεταδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου με αφορμή τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
"Μιλάνε για «άδεια ταμεία», αλλά βασίζονται στα πλεονάσματα που εμείς τους αφήσαμε! Παρά το ότι προεκλογικά καλούσαν τον κόσμο να μη πληρώσει φόρους!" είπε χαρακτηριστικά ο κος Σαμαράς.

Τα βλέμματα στρέφονται στην Δευτέρα

Θετικές αντιδράσεις αλλά και επιφυλάξεις διατυπώνουν στελέχη των γερμανικών κομμάτων μετά τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ. Στάση αναμονής ενόψει της υποβολής λίστας μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα την Δευτέρα.
Καταρχήν θετικές αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η χθεσινοβραδινή συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

DW: Εκατέρωθεν υποχωρήσεις, κυρίως από την Ελλάδα

Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του υφιστάμενου προγράμματος, χωρίς μονομερείς ενέργειες. Οι εταίροι δεν ζητούν πρόσθετα μέτρα και υπόσχονται να εξαντλήσουν την ευελιξία που προβλέπει το μνημόνιο.
Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις και δύο αποτυχημένες συνεδριάσεις, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, στην τρίτη συνάντησή τους σε λιγότερο από 10 μέρες, συμφώνησαν χθες το βράδυ ομόφωνα να παρατείνουν για τέσσερις μήνες το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε συνεστίαση που διοργάνωσε η ΚΟ Λιβαδειάς μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για την νέα συμφωνία της κυβέρνησης.

Παρατίθενται αποσπάσματα από την ομιλία του:
«Συντρόφισσες και Σύντροφοι
Φίλοι και Φίλες
Απ’ ό,τι φαίνεται μια νέα συμφωνία θα υπογράψει αυτές τις ώρες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εταίρους της.
Μια νέα συμφωνία, που ανεξάρτητα πως θα την ονομάσουν, πως θα την πλασάρουν στον ελληνικό λαό, η συμφωνία αυτή αποτελεί παράταση της δανειακής σύμβασης, παράταση δηλαδή του μνημονίου.

Νίκος Μαυραγάνης βουλευτής των ΑΝΕΛ η πρώτη του πρωτοβουλία



Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης αφού πληροφορήθηκε την εγκληματικά αιφνιδιαστική για τους Δήμους εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, που ερμηνεύει προηγούμενες διατάξεις φορολογικών νόμων και σύμφωνα με την οποία καταλαμβάνουν, (περιέργως τώρα για πρώτη φορά - μετεκλογικά), και τους Ο.Τ.Α.

Παρουσίαση ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα αξιοθέατα της Βόρειας Εύβοιας



Ο Σύλλογος Τουριστικών Καταλυμάτων Βόρειας Εύβοιας την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 και ώρα 5 το απόγευμα στον ξενώνα Ελαιώνα στις Ροβιές, θα παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας GRV Evia Edition, όπου ο καθένας θα μπορεί να έχει εικονική πρόσβαση σε αξιοθέατα και περιοχές της Β.Εύβοιας.