Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Μαυραγάνης βουλευτής των ΑΝΕΛ η πρώτη του πρωτοβουλία



Ο Βουλευτής Εύβοιας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκος Μαυραγάνης αφού πληροφορήθηκε την εγκληματικά αιφνιδιαστική για τους Δήμους εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων Αικατερίνης Σαββαΐδου, που ερμηνεύει προηγούμενες διατάξεις φορολογικών νόμων και σύμφωνα με την οποία καταλαμβάνουν, (περιέργως τώρα για πρώτη φορά - μετεκλογικά), και τους Ο.Τ.Α.
σχετικά με τα μισθώματά τους από ακίνητη περιουσία, φορολογούμενα με 33% συν 55% προκαταβολή φόρου, λαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία για λογαριασμό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και καταθέτει Σχέδιο Διάταξης Νόμου με το παρακάτω περιεχόμενο ζητώντας την υπογραφή του και από τους Δημάρχους των Δήμων της Εύβοιας :
«Άρθρο ΜΟΝΟ:
Προστίθεται στο άρθρο 46 του Ν.4172/2013 εδάφιο υπό το στοιχείο (στ) με το εξής περιεχόμενο: «στ) Οι Ο.Τ.Α. Α΄και Β΄βαθμού απαλλάσσονται του φόρου επί των εισοδημάτων από ακίνητη περιουσία»
Ο Νίκος Μαυραγάνης στην αιτιολογική έκθεση της  προτεινόμενης διάταξης σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η απαλλαγή των ΟΤΑ από το παραπάνω δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος καταβολής  φόρου για μισθώματα, είναι επιτακτική ανάγκη  έτσι ώστε να μπορέσουν οι ΟΤΑ να ανταποκριθούν στην ύψιστη και αυξανόμενη στα χρόνια της κρίσης κοινωνική αποστολή τους με την εν μέρει υποκατάσταση των κοινωνικών δομών του Κράτους από αυτούς. Και αυτό, με δεδομένο μάλιστα, πως ουδέποτε  μέχρι σήμερα ερμηνεύονταν οι παραπάνω διατάξεις υπέρ της καταβολής τέτοιου φόρου επί μισθωμάτων των Ο.Τ.Α. και άρα καμία ουσιαστική δαπάνη δεν προκύπτει για τον προϋπολογισμό του Κράτους από την προτεινόμενη διάταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου