Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Διαλύουν τις λαικές αγορές για επιχειρηματίες - μεσάζοντες

Στην ολοκληρωτική εξόντωση οδηγούνται οι αγρότες και οι παραδοσιακές λαϊκές αγορές, που με αυτούς τους Αγρότες - Παραγωγούς, κάθε μέρα και σε μία διαφορετική ελληνική γειτονιά, κατ' ευθείαν από τη γη που καλλιεργούν, έθρεψαν γενιές και γενιές. Ο Υπουργός των Μεταλλαγμένων Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο Υπουργός «Όλα τα ξεπουλάω» Κωστής Χατζηδάκης, σκοπεύουν να εισάγουν τα «σούπερ μάρκετ αγροτικών προϊόντων», σε μια προσπάθεια «εξευρωπαϊσμού» της χώρας μας πάνω σε σαθρά θεμέλια, που, επί πλέον, θα κάνει πλουσιότερους ιδιώτες επιχειρηματίες - μεσάζοντες Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

«Ενωση για την Πατρίδα και τον Λαό» το νέο κόμμα των Ζώη-Πολύδωρα"

ΔΗΛΩΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ
«Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» θα λέγεται, σύμφωνα με  πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο νέος πολιτικός φορέας, των Ζώη Πολύδωρα
Σήμερα στη μία το μεσημέρι, κατατέθηκε η σχετική δήλωση στον Άρειο Πάγο, και αύριο στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη παρουσίαση από τους κκ Β. Πολύδωρα και Χρ. Ζώη στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών, στην Αθήνα (Ακαδημίας 20).

Απολογισμός και συνέχεια για το Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς

Σε συνέλευση που έγινε την Κυριακή 2/2 στη Λιβαδειά, τα μέλη του Α.Κ. συζητήσαμε τον απολογισμό της παρουσίας της περιφερειακής παράταξης από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα και τις προοπτικές για την συνέχεια. Αποφασίσαμε ότι δεν θα συμμετέχουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ότι θα συνεχίσουμε τη λειτουργία και τη δράση μας ως κίνηση πολιτών με αναφορά στα περιφερειακά δρώμενα.
Δημοσιοποιούμε ένα συνοπτικό κείμενο με το ιστορικό της πορείας του Α.Κ., τον απολογισμό της δράσης μας ως περιφερειακής παράταξης, την ιδιαιτερότητα του εγχειρήματος για την αμεσοδημοκρατική έκφραση των πολιτών και τις σκέψεις μας για τη νέα περίοδο: 

Για μια άλλη αυτοδιοίκηση, για μια άλλη κοινωνία

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κώστα Μπακογιάννη που θα του στοιχήσουν την περιφέρεια



Ενώ φαίνεται σε ορισμένους, το κληρονομικό χάρισμα να είναι προνόμιο και να ανοίγει εύκολα δρόμους, όταν βρεθεί κάτι το απρόοπτο στο δρόμο τους τότε όλα μπορούν να τιναχθούν στο αέρα και να μην φθάσουν οι ίδιοι  ποτέ στο τέλος.

Αυτό το χάρισμα φαίνεται,  ότι ο Κώστας Μπακογιάννης να το κληρονόμησε από την οικογένεια του  και να  τον βοήθησε στην πορεία της πολιτικής του καριέρας. Η προσπάθεια του, να ξανά δοκιμάσει η εύνοια της «τύχης», έγινε τα Χριστούγεννα πέρυσι.

Ο Γιώργος Μαρίνος υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας του ΚΚΕ

Ο πρώην Βουλευτής Ευβοίας Γιώργος Μαρίνος του ΚΚΕ, θα είναι ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την υποστήριξη του ΚΚΕ. Για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη υποψήφια είναι η περιφερειακή σύμβουλος κ. Σοφία Ντούρου. Όπως ανακοινώθηκαν από το ΚΚΕ.

Έκκληση για την προστασία του όρου Όχης (Ν.Εύβοια)

Τα αιολικά πάρκα που έχουν εγκατασταθεί στο όρος «Όχη» της Νότιας Εύβοιας ήδη υποβαθμίζουν τη φύση  και απαξιώνουν τα πολιτιστικά στοιχεία του χώρου :  Όμως κάποιοι     προωθούν σχέδια ακόμη μεγαλύτερης καταστροφής, όπως είναι η προγραμματιζόμενη  διάνοιξη δρόμου επί της διαδρομής Πετροκάναλο-Αντιά, μέσω της κορυφής του βουνού.

Καβαφικό ΌΧΙ και αιχμές για πρώην Δημάρχους, του Λ. Παπαγεωργόπουλου για τον Δήμο Χαλκίδας


Με επιστολή του,  ο Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο δήμο Χαλκιδέων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. 
Το όχι του, στρέφεται κατά των "προσφορών" από εργολάβους και  προμηθευτές,  αφήνοντας αιχμές για τους μέχρι σήμερα δημάρχους της πόλης.   
Κατέστρεψαν την ομορφότερη πόλη της Μεσογείου, προκειμένου να υποκύψουν στις προσφορές των εργολάβων οδηγώντας τις πόλεις του Δήμου Χαλκιδέων στην παρακμή, τονίζει χαρακτηριστικά.
Η επιστολή περιέχει  ένα απόσπασμα από ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη και είναι η παρακάτω:

Νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, ο βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης.



Νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ο βουλευτής Εύβοιας, Δημήτρης Αναγνωστάκης. Την απόφαση έλαβαν ομόφωνα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής  Ομάδας μετά από εισήγηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ  Φώτη Κουβέλη. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κ. Ο.

Ο Β.Αποστόλου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας



Ο Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου με αφορμή την υποψηφιότητά του στις Περιφερειακές εκλογές έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Αποδέχτηκα την ομόφωνη απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας και την πρόσκληση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχω στον αγώνα των Περιφερειακών εκλογών.

Συνέντευξη τύπου από τον Βαγγέλη Αποστόλου με αφορμή την υποψηφιότητα του..

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου, με αφορμή την υποψηφιότητα του στις ερχόμενες Περιφερειακές Εκλογές.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ

Η κατάσταση στον ασφαλιστικό φορέα των ελεύθερων επαγγελματιών, τον ΟΑΕΕ έχει λάβει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ασφαλισμένοι επαγγελματίες είναι σε πλήρη αδυναμία καταβολής των εισφορών και ο ΟΑΕΕ κινδυνεύει με κατάρρευση το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς το 50% των ασφαλισμένων έχει πλέον σταματήσει να καταβάλει εισφορές στο ταμείο.

O Δήμος Ερέτριας απέκτησε ISO 9001:2008, χωρίς να αποφεύγει τις υπερβολές!!

Ο Δήμος Ερέτριας απέκτησε ISO 9001:2008 για την υψηλή ποιότητα των Διοικητικών, Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Περιβάλλοντος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που παρέχει στους πολίτες.

Η πιστοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Ερέτριας σύμφωνα με τα κριτήρια, προδιαγραφές και 

Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας, αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.

Αποστόλου: ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ



Μετά την Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με την πώληση του 66% των μετοχών της εταιρείας σε ιδιώτη επενδυτή, που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Στόχος της είναι η δημιουργία και η πώληση νέας καθετοποιημένης «μικρής ΔΕΗ», που να είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική.

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ



Συνάδελφοι εργαζόμενοι, αγαπητοί συμπολίτες
 Όπως ήδη θα γνωρίζετε, την 25η Μαρτίου 2013 η διοίκηση της εταιρίας ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του πολυεθνικού ομίλου LAFARGE, αποφάσισε αιφνιδιαστικά την διακοπή της λειτουργίας ενός σύγχρονου, ανταγωνιστικού και βιώσιμου εργοστασίου(Τσιμέντα Χαλκίδας) και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων του για λόγους που προφανώς δεν συνδέονται – αντίθετα συγκρούονται – με το εθνικό και γενικό κοινωνικό συμφέρον.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι Περιφεριάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε και αποφάσισε τις υποψηφιότητες του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές του Μαϊου.
Η Ρένα Δούρου πήρε το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, εκεί που ως φαβορί εμφανιζόταν η Σοφία Σακοράφα. Τελικά, όμως, φαίνεται πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωράει σε μία ακόμη πιο δυναμική επιλογή, δίνοντας το χρίσμα σε ένα πρόσωπο πρώτης γραμμής.

O Lykavitos.gr αποκαλύπτει: Πιάστηκε στα πράσα υφυπουργός του Σαμαρά!

Το γιγαντιαίο σκάνδαλο με τι μίζες των εξοπλιστικών προκαλεί επικίνδυνες πολιτικές παρενέργειες.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lykavitos.gr, ένας υφυπουργός της σημερινής κυβέρνησης εμπλέκεται άμεσα στο σκάνδαλο με τις μίζες.
Οι αρμόδιοι ανακριτές έχουν στα χέρια τους κατάθεση – φωτιά καθώς και λογαριασμούς από την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ο σημερινός υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ διετέλεσε σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Έχει κουράσει ο Σκανδαλίδης....

Την ανάγκη για μία κυβέρνηση εκτός της λογικής του Μνημονίου για την χώρα εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης ο οποίος μεταξύ άλλων τονίζει πως θα πρέπει να τερματιστεί η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ.

Έρχεται πίσω!!

Με κομμένα τα φτερά γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβερδος.

Συνάντηση μεταξύ   του   Ανδρέα Λοβέρδου και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στην οποία συζητήθηκε η ενδεχόμενη συνεργασία των δυο πλευρών

«Ανταρσία» Οικονόμου στη ΔΗΜΑΡ...

Νέος πονοκέφαλος προστέθηκε από χθες στον Φώτη Κουβέλη.
Ο λόγος για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος ανακοίνωσε ότι…
θα συγκροτήσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για να κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής!

Αποσύρεται η Ελλάδα από τη συνδιοργάνωση του euro 2020...

Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες...
να προτείνει στον υφυπουργό αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό την απόσυρση της Ελλάδας από τη διεκδίκηση της συνδιοργάνωσης του Euro 2020.

Ποιες είναι οι αποφάσεις "βόμβα" που τινάζουν στον αέρα τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών

Με συνεχείς βομβαρδισμούς αποφάσεων "απειλεί" να ανατρέψει τους δημοσιονομικούς σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών, το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικά ορισμένα από τα επιβαλλόμενα χαράτσια, αλλά και μειώσεις αποδοχών ή επιδομάτων, προκαλώντας προβληματισμό και ανησυχία στο επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητά ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να διατηρήσει το επιδιωκόμενο πλεόνασμα.
Οι αποφάσεις "βόμβα":

Δελτίο Τύπου



Η ίδρυση της Συμπολιτείας και η υποψηφιότητα του  Βαγγέλη Αμπελιώτη, δημιούργησε νέα δεδομένα στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου. Η πλειοψηφία των δημοτών είδαν στην υποψηφιότητα αυτή ως την σοβαρότερη πρόταση που έχει κατατεθεί για τον Δήμο. Κάποιοι όμως,  που έχουν μάθει χρόνια να διαφεντεύουν τον Δήμο και το τόπο κρατώντας τον όμηρο και δέσμιο των προσωπικών και παραταξιακών λογικών και συμφερόντων, «ανησύχησαν σφόδρα».

Ε.Κ.Ε ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ


Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Παπουτσάνη βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση της εργοδοσίας, τη στιγμή μάλιστα που η κερδοφορία της επιχείρησης αυξάνεται. Η εργοδοσία αξιοποιεί όλη την αντεργατική νομοθεσία των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. προκειμένου να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς για να αυξήσει την κερδοφορία της.

Νικόλαος Γεωργαλάς Ενημέρωση στο Διοικητικό Συμβούλιο της 29/1/2014 σχετικά με τα πυρόπληκτα δάνεια



Συνάδελφοι,

             Στις 23/12/13 μου έδωσαν μια υπουργική απόφαση για παράταση εγγυημένων δανείων απο το δημόσιο απο την 25η Διεύθυνση τα οποια είχαν δοθεί στους πτηνοτροφους για τη γρίπη των πτηνών το 2006.
            Αμέσως με ενημέρωσαν οτι ένας βουλευτής απο τη Βόρεια Ελλάδα απαίτησε δυναμικά και κατάφερε να βγάλει 23/12/2013 την υπουργική απόφαση παράτασης των δανείων. Υπ' οψιν ότι τα δάνεια των πτηνοτρόφων είναι όμοια με τα πυρόπληκτα. Την ίδια ημέρα ο ίδιος ο υπουργός που υπέγραψε την απόφαση παράτασης των δανείων των πτηνοτρόφων, απαντούσε στην βουλή σε Ευβοιώτες βουλευτές ότι δεν μπορεί να δοθεί παράταση στα πυρόπληκτα διότι ο λογαριασμος είναι μηδεν ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.

Παράταση τουλάχιστον για 2 έτη των πυρόπληκτων δανείων



                Από                                                                         Προς
Νικόλαο Γεωργαλά                                           -Κύριοι Βουλευτές των πυρόπληκτων
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Ευβοίας                  νομών Ευβοίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας,
τηλ.6974 633141                                                                       Λακωνίας, Ηλείας, Αρκαδίας.
                                                                           -Πρόεδροι των επιμελητηρίων των
                                                                            πυρ/των νομών.
                                                                           -Δημάρχους πυρ/των νομών.

Θέμα: Παράταση τουλάχιστον για 2 έτη των πυρόπληκτων  δανείων που δόθηκαν με την υπουργική απόφαση 36579/Β1666/27.8.2007.

-Κύριοι, ενημερωτικά σας αναφέρω ότι ένας δυναμικός βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας κατάφερε να δώσει παράταση για 1 έτος σε δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο,  συγκεκριμένα εδόθη  η παράταση των δανείων που δόθηκαν μ΄ εγγύηση του ελληνικού  δημοσίου από την 25η διεύθυνση το 2006 για ενίσχυση των πτηνοτρόφων ακριβώς ίδια περίπτωση με τα πυρόπληκτα δάνεια.

Σύσταση της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής (ΠΣΕ) Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ.



Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, συγκροτήθηκε στη Λαμία η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή (ΠΣΕ) Στερεάς Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία των σ. Παναγιώτη Ρήγα από το οργανωτικό γραφείο της Κ.Ε. Κώστα Δελημήτρο και Θοδωρή Ρουμελιωτάκη μέλη της Κ.Ε.
Στην πρώτη συνεδρίαση της ΠΣΕ εκλέχτηκε ομόφωνα συντονιστής ο σ. Νίκος Θηβαίος.

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά ερωτηματικά για την ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για πιστοποίηση Φορέων στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2014-2020



Φαίνεται ότι ο ελεύθερος ανταγωνισμός που ευλαβικά υπηρετεί η Κυβέρνηση των μνημονίων και της τρόικας αφορά τους πολλούς, ενώ για τους λίγους και ημέτερους ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι και λιγότερο ελεύθερος.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα τη δημοτική αγορά


Την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (στη λεωφ. Χαϊνά στη Χαλκίδα), πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων,

Ομιλία Κατσαρού για το φαινόμενο των χημικών ουρών και τις επιπτώσεις τους στη φύση και τον άνθρωπο



Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ στην αίθουσα Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική-ενημερωτική ομιλία με θέμα «Χημικές ουρές (chemtrails) και οι επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και την υγεία μας».
Ομιλητής θα είναι ο χημικός, πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Νίκος Κατσαρός.