Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Κώστα Μπακογιάννη που θα του στοιχήσουν την περιφέρεια



Ενώ φαίνεται σε ορισμένους, το κληρονομικό χάρισμα να είναι προνόμιο και να ανοίγει εύκολα δρόμους, όταν βρεθεί κάτι το απρόοπτο στο δρόμο τους τότε όλα μπορούν να τιναχθούν στο αέρα και να μην φθάσουν οι ίδιοι  ποτέ στο τέλος.

Αυτό το χάρισμα φαίνεται,  ότι ο Κώστας Μπακογιάννης να το κληρονόμησε από την οικογένεια του  και να  τον βοήθησε στην πορεία της πολιτικής του καριέρας. Η προσπάθεια του, να ξανά δοκιμάσει η εύνοια της «τύχης», έγινε τα Χριστούγεννα πέρυσι.
Σε σύσκεψη της οικογένειας αποφασίστηκε ότι το «πουλόβερ» του Καρπενησίου είναι πολύ μικρό για τον Κώστα και πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Μετά από μελέτη, αφού εξετάσθηκαν όλα τα εναλλακτικά  σενάρια αποφασίστηκε, ότι το ασφαλές καταφύγιο είναι αυτό του Περιφερειάρχη της Στερεάς Ελλάδας.

Τα θέματα που είχε να λύσει η οικογένεια χωρίς τριγμούς ήταν Περγαντάς και η αντιπεριφέρεια Φθιώτιδας.  Το σχέδιο προέβλεπε την ύπνωση του Περγαντά άλλωστε είναι «λίγος» κατά εκτίμηση της και εύκολα θα κοιμηθεί. Ενώ μελετήθηκαν με μεγαλύτερη προσοχή οι χειρισμοί για την Φθιώτιδα.

Ο Κλέαρχος Περγαντάς δεν πίστεψε ποτέ, στα σενάρια για κάθοδο του Δημάρχου Καρπενησίου στην Λαμία. Αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις του  ίδιου του Μπακογιάννη όταν τον επισκεπτόταν στο γραφείο του στην Λαμία και του έλεγε, ότι θα  συνεχίσει στο Καρπενήσι  και μάλιστα τον διαβεβαίωνε για την άψογη συνεργασία και θα τον βοηθούσε στην Ευρυτανία.

 Έτσι ο Κλέαρχος πίστεψε ότι αυτός θα μείνει στην Λαμία και ο Μπακογιάννης στο Καρπενήσι. Ο Κώστας Μπακογιάννης, για να ενισχύσει αυτό  έβγαινε και δήλωνε, ότι όσα γράφονται είναι φαντασιώσεις τα όσα εμείς εδώ γράφαμε και στον τηλεοπτικό κανάλι ΣΤΑΡ κεντρικής Ελλάδος με κάθε εμφάνιση του έλεγε  το πόσο τον ενδιαφέρει το Καρπενήσι. 

Το θέμα όμως της αντιπεριφέρειας της Φθιώτιδας ήταν το μεγάλο αγκάθι έπρεπε να παραιτηθεί ο Θ. Χειμάρας και το δεύτερο ζήτημα  που έπρεπε να λυθεί ήταν η θέληση της οικογένειας, αντιπεριφερειάρχης στην Φθιώτιδα να είναι ο Θ. Γιαννόπουλος. Και τα δύο τα πέτυχε και χειρουργική ακρίβεια. Τον Θ. Χειμάρα τον ευνούχισαν για «χειρός» Χειμάρα, ενώ τον Θ. Γιαννόπουλο τον άφησαν να «Λαλή» στα Αθηναϊκά μέσα ότι θα είναι Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, λες και είναι εύκολο πράγμα. 
Ο Γιατρός έκανε μια χαρά την δουλειά του και τώρα θα είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχής Φθιώτιδας.

Στον Κλέαρχο Περγαντά του έγινε πρόταση για Δήμαρχος Λιβαδειάς αλλά ο Κλέαρχος αποσύρεται για να μην έχει ενοχές την ημέρα των εκλογών….

Η υπόθεση της Φωκίδας φάνταζε εύκολη υπόθεση με την Γιώτα Γαζή να μένει. Η Λειβαδιά γνώριζα ότι θα υπήρχε πρόβλημα λόγω της πίκρας του Περγαντά για τον λόγω αυτό ως αντιπεριφερειάρχη προτάθηκε στον Βενιζέλο να είναι ο σημερινός Δήμαρχος Λειβαδιάς και πιστεύοντας ότι θα μειώσει πιθανές διαρροές και αδράνεια .... 

Την Αντιπεριφέρεια της Ευρυτανίας ο κ. Μπακογιάννης την θέλει δική του, εκεί θα βάλει δικό του άτομο άλλωστε ήταν και η εύκολη επιλογή.

Τα σύννεφα άρχισαν στην Εύβοια στον μόνο νομό που θεωρούσαν εύκολο.  Τώρα ο Κώστας Μποκογιάννης θα έχει ένα δύσκολο γρίφο να λύσει, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επέλεξαν Ευβοιώτες επικεφαλής και αυτό είναι αρνητικό για τον Μπακογιάννη στον μεγαλύτερο νομό της Περιφέρειας.

 Το σενάριο για την Εύβοια, ήθελε να μπουν  στο ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη οι ποιο πιστοί του Μπουραντά,  μαζί με τους δεξιούς περιφερειακούς συμβούλους του Χειμάρα.  Το ίδιο σενάριο, ήθελε να έχει συμφωνηθεί από Αθήνα η αντιπεριφέρεια Εύβοιας να δοθεί στο ΠΑΣΟΚ. Ο Θ. Μπουραντάς  ήταν ο «εκλεκτός» της Χαρ. Τρικούπη,  αφού στις δύσκολές στιγμές, στήριξε τον Β. Βενιζέλο. Το πόσο τον στήριξε είναι χαρακτηριστική η φράση του Θ. Μπουραντά που είχε φτάσει στα αυτιά του Βενιζέλου. Σε κομματική σύναξη στην Χαλκίδα είχε πει  «… ποια κρίση εγώ δεν βλέπω κρίση… μια μικρή μείωση μισθού υπάρχει μόνο…» και αυτό ο Βαγγέλης το εκτίμησε, άλλωστε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, η συμπεριφορά του ήταν άψογη και  έτσι η ώρα της πληρωμής είχε έρθει.

Την Παρασκευή σε σύναξη της παράταξης, ο Θ. Μπουραντάς είπε στους συμβούλους του,  ότι έχει συμφωνήσει με τον Κ. Μπακογιάννη για όλα και πως έχουν  δρομολογηθεί …. Αλλά όλα γκρεμίστηκα, όταν ο Ανέστης Πίσχινας άνοιξε την βεντάλια και γκρέμισε τα όνειρα του Μπουραντά για την «συνέχεια»….  Ο Θ. Μπουραντάς είδε να μένει μόνος με τον Τάσο Αγδινιώτη και τα όνειρα για κληρονομικό δίκαιο να χάνονται. Ήθελε η θέση του αντιπεριφερειάρχη να δοθεί στην «πορεία» για εκλογές στον Πρόεδρο του ΤΕΕ και γιό του τον Γιώργο Μπουραντά και η μεταβίβαση να γινόταν με το «μαλακό».

Τώρα στη Εύβοια όλα είναι ανοικτά. Οι Ευβοιώτες περιφερειακοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ θέλουν να εξετάσουν την δυνατότητα να κατέβουν ως συνδυασμός με νέο αρχηγό και σήμερα συνέρχονται στα Καμένα Βούρλα να εξετάσουν αυτή την δυνατότητα.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε  με την αντιπεριφέρεια να την ζητούν, Μπάμπης Μανιάτης και άλλοι μνηστήρες από τον χώρο της δεξιάς, που είτε βρίσκονται σε αδράνεια είτε στον Δήμο Χαλκιδέων και είναι πολλοί…

Σκέψεις κάνει και ο Κώστας Μαρκόπουλος καθότι βλέπει ως δεύτερο κόμμα την Ν.Δ στις επερχόμενες εκλογές. Με αυτό το αποτέλεσμα γνωρίζει ότι δεν θα έχει πολιτικό μέλλον καθότι η Ν.Δ  θα βρεθεί με ένα βουλευτή στον νομό,  ενώ πολλά στελέχη του που θα του έδινα το προβάδισμα της πρώτης θέσης έχουν μείνει στους ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου