Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος του ΚΙΔΗΣΟ (προερχόμενος από τη νεοφιλελεύθερη Δράση) προβάλλει ως ...έμβλημα τον Γ. Παπακωνσταντίνου και την "αθωότητά" του για τη λίστα Λαγκάρντ!

Δεν πάει καθόλου καλά το Κόμμα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, (ΓΑΠ) όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις και αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να εξηγηθεί. Φαίνεται από το γεγονός ότι οι υποψήφιοί του βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να παρουσιάσουν και να πείσουν για τον λόγο ύπαρξης του ΚΙΔΗΣΟ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!



Αυτό τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας, μιλώντας την Παρασκευή 9 Γενάρη σε μαζική συγκέντρωση εργαζομένων στο Αλιβέρι .
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Κώστας Τράκος, υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το ψηφοδέλτιο του



Την Δευτέρα 12 Γενάρη 2015, ώρα 11.00 το πρωί στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ (Φαρμακίδου 2, Χαλκίδα) θα γίνει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του κόμματος στον νομό Ευβοίας.

ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη η οποία από την ίδρυσή της και μετά επεδίωκε σταθερά την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μην υπάρξουν τριβές, αποφασίσαμε ως Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες.
Η Κοινωνική Συμφωνία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.»

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Έκπληξη η μη συμμετοχή του Τάσου Γέραλη στο Ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ





Έκπληξη προκάλεσε  η μη συμμετοχή του Τάσου Γέραλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό.  Η παρουσία του Τάσου Γέραλη θα ήταν για το ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη νίκη ΜΑΤ στο παιγνίδι της πολιτικής σκακιέρας και αυτό που θα έκλεβε τις εντυπώσεις.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Το   ψηφοδέλτιο  του  ΣΥΡΙΖΑ  για  την  Εύβοια  ειναι :

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Εύβοια

Οι υποψήφιοι βουλευτές είναι οι ακόλουθοι:

Οι υποψήφιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην Εύβοια

Οι υποψήφιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ στην Εύβοια, είναι οι εξής:

-Δαύρης Αλέξανδρος
-Δροσάτος Μόδεστος
-Καρκαλέξης Σταύρος

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Εύβοια



Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσή Αυγής για την Εύβοια και είναι :

Οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού ΠΟΤΑΜΙ


Οι υποψήφιοι βουλευτές της Εύβοιας με το Ποτάμι για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι:
Αργυρός Βαγγέλης, Σύμβουλος Ανάπτυξης

Οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά στην Εύβοια


Ο συνδυασμός Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά έδωσε στη δημοσιότητα τις λίστες με τους υποψήφιους βουλευτές . 
Οι υποψήφιοι βουλευτές του συνδυασμού Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά στην Εύβοια είναι:

Δήλωση Δ. Αναγνωστάκη

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
θέλω να πιστεύω ότι ως βουλευτής προσπάθησα να είμαι κοντά στους πολίτες και τα προβλήματά τους και ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθώ με επάρκεια στην αποστολή που μου ανέθεσαν οι πολίτες της Εύβοιας.

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Ηλία, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΣΕ, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χαλκίδας-Θήβας και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Νικολάου, Αγρότης, Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου, Δημοτικός Σύμβουλος Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας.

Δηλωση του Αντώνη Κούκουρα, γραμματέα της ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας και υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της Χαλκίδας, της Εύβοιας συνολικά, χρειάζονται ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ στις 25 του Γενάρη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ .



Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας περιόδευσε στα εργοστάσια του Αλιβερίου και μίλησε με εργάτες και εργάτριες.

Στις ομιλίες του ο Γ. Μαρίνος  μεταξύ των άλλων ανέφερε :

«Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, μαζί με τους εργάτες της περιοχής, μέσα στους χώρους δουλειάς , είναι μαζί σας στα δύσκολα και δρα με κριτήριο τα δικά σας συμφέροντα , τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τις σύγχρονες ανάγκες. 

Ψεύτικες προσδοκίες μοίρασε στο λαό της Χαλκίδας και της Στερεάς ο Αντώνης Σαμαράς



Σε δηλώσεις προέβη η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.
Ψεύτικες προσδοκίες μοίρασε στο λαό της Χαλκίδας και της Στερεάς ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως η καπιταλιστική ανάπτυξη θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα λαϊκά δικαιώματα.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Τι έδειξε η δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Το ποσοστό του κόμματος Παπανδρέου και η «μάχη» ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει δημοσκόπηση της GPO όχι μόνο για την επιλογή των ψηφοφόρων έναντι των κομμάτων αλλά και για τις σχέσεις με τους εταίρους μας και την έξοδο από το ευρώ.

Οριστικά χωρίς δικαίωμα ψήφου οι 18άρηδες


Χωρίς τη δυνατότητα να επιλέξουν κυβέρνηση στις επικείμενες εκλογές της 25ης Γενάρη μένουν οριστικά οι νέοι που «θυματοποιήθηκαν» από τη μνημονιακή πολιτική στο εφηβικό στάδιο της ζωής τους.

Έξαλλος με Σαμαρά-Γκερέκου ο Βενιζέλος

07gerekou-708Έξαλλοι είναι στη Χαριλάου Τρικούπη με τις όποιες παρασκηνιακές κινήσεις και τις φήμες, που φέρουν τη ΝΔ έτοιμη να κάνει... μεταγραφή την Άντζελα Γκερέκου, την οποία ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται διατεθειμένος να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!

Οι αγελάδες του Χίτλερ σκορπούν τον τρόμο σε αγρόκτημα της Μεγάλης Βρετανίας

HECK COWSΗ Αρία φυλή του Hitler, απ' ότι φαίνεται δεν είχε να κάνει μόνο με ανθρώπους, αλλά και με αλλά και με προϊστορικά ζώα. Μεταξύ άλλων, σχεδίαζε να ξαναδώσει ζωή στις προϊστορικές, άγριες αγελάδες.

Ο Χ. Καστανίδης τελικά στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου

Ο Γιώργος ξαναμαζεύει τους υπουργούς του 2009-2011: Και ο Καστανίδης μαζί του

Τελικά έγινα οι δηλώσεις και η συνάντηση!!
Ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης  πραγματοποίησε τελικά την συνάντηση  με  τον Γιώργο Παπανδρέου και συμφώνησαν στην υποψηφιότητα του κ. Καστανίδη χωρίς όμως να ανακοινωθεί το  που θα είναι υποψήφιος
Όπως σας γράψαμε νωρίτερα η συνάντηση που αναμενόταν στις μια το μεσημέρι, δεν είχε ανακοινωθεί αν έγινε ή όχι,  τελικά έγινε και ο Χάρης Καστανίδης  έλαβε το πράσινι φως κι έκανε πριν από λίγο την παρακάτω δήλωση.
Θυμίζουμε ότι ο Χάρης Καστανίδης μετά την διαγραφή του από τον Γιώργο Παπανδρέου μαζί με την Λούκα Κατσέλη έκαναν  την Κοινωνική Συμφωνία  τον Μάρτιο του 2012. Τον Μάρτιο του 2014 έφυγε παραμονές των ευρωεκλογών να πάει στην ΔΗΜΑΡ, αλλά φαίνεται ότι τελικά είναι γουρλής !!!!
Η δήλωση που έγινε από τον κ. Χάρη Κστανίδη  

Το πρώτο όχι στον Παπανδρέου από τον Χ. Καστανίδη;;




Συζήτηση με τον  Γιώργο Παπανδρέου αναμενόταν να είχαν σήμερα στη μία το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης με θέμα την προσχώρηση του δεύτερου στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και αναμένοντα δηλώσεις αμέσως μετά την συνάντηση.

«Γάμος» ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους -Στο Επικρατείας ο Τσιρώνης

Τα «χέρια» έδωσαν ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι-μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Κουμουνδούρου οι αντιπροσωπείες των δυο κομμάτων. Η κοινή κάθοδος στο ίδιο ψηφοδέλτιο επικυρώθηκε με τους 22 υποψηφίους που θα προέρχονται από τους Οικολόγους και τον Γιάννη Τσιρώνη που θα είναι στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σε μη εκλόγιμη θέση.

@λλαξοκωλιές! Η Αντζελα Γκερέκου κατεβαίνει στις εκλογές με τη ΝΔ στην Κέρκυρα

07gerekou-708Η σημερινή υφυπουργός Πολιτισμού δεν μπήκε στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου. Επέλεξε να βγει από αυτό πηγαίνοντας στη Νέα Δημοκρατία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γκερέκου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα κατέβει ως υποψήφια βουλευτής στην Κέρκυρα με το κόμμα της ΝΔ.
Με πιέσεις από Δένδια;

Δηλώση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τις εκλογές

«Και οι δύο, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν από το λαό, ότι η όποια διαπραγμάτευση για ρύθμιση του χρέους, για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας – σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους – ζητείται, όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για να αυξηθεί μόνο η κρατική στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των Ψηφοδελτίων… Προσμονή ΕΛΠΙΔΑΣ, ότι κάτι έχει αλλάξει στην λογική και την πρακτική μας!!!



Του ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ, Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας
Με την αναμενόμενη δημοσίευση των ψηφοδελτίων της, η Αριστερά τίθεται στην τελική ευθεία  της μάχης, που εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια με συνέπεια και συνέχεια δίνει.  
Θα καταφέρει στην χώρα «πειραματόζωο» του Ευρωπαϊκού Νότου να σπάσει τους δεσμούς κυριαρχίας που έχουν επιβάλλει ο Νεοφιλελευθερισμός και οι υποτακτικοί του;
Θα σταματήσει την ανθρωπιστική κρίση και θα ανοίξει τον δρόμο για προοδευτικούς μετασχηματισμούς στη χώρα και την Ευρώπη;

Που έχει διακοπεί η κυκλοφορεία λόγω της χιονόπτωσης!!



Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης-παγετού:
Νέα πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται για την Τετάρτη, με μέση θερμοκρασία από 0-5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νομού θα πέσει στους -2 με -3 βαθμούς Κελσίου.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω χιονόπτωσης-παγετού:

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Αποχωρεί από τη ΔΗΜ.ΑΡ. η Ασημίνα Ξηροτύρη




Την αποχώρησή της από τη ΔΗΜ.ΑΡ. γνωστοποίησε με επιστολή της, η Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Ασημίνα Ξηροτύρη - Αικατερινάρη, δηλώνοντας, ότι «δεν μπορεί να παρακολουθήσει την Δημοκρατική Αριστερά», μετά και την οριστικοποίηση της καθόδου του Κόμματος, στις επερχόμενες Εκλογές, με το σχήμα «Πράσινοι - ΔΗΜΑΡ».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή.
«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ο Γιώργος Φλωρίδης επικεφαλής του Επικρατείας στο ΠΑΣΟΚ – Τα ονόματα των υποψηφίων σε Αθήνα-Πειραιά και 9 περιφέρειες

imageΟ Γιώργος Φλωρίδης θα είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως είχε αποκαλύψει σε ανύποπτο χρόνο το 7imeres.Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιδίωξε και πέτυχε την σύμπλευση του Κοινωνικού Συνδέσμου του Γιώργου Φλωρίδη με το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη.

Παράλληλα, στο φουλ είναι οι εκλογικές μηχανές της Χαριλάου Τρικούπη για την συμπλήρωση των ψηφοδελτίων στη χώρα, με αρκετά ονόματα να έχουν ήδη «κλειδώσει». Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr (ρεπορτάζ Άρτεμις Παραδείσου )
Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι υποψήφιοι οι:

Ας μας τσιμπήσει κάποιος!!!!!


Έμεινε μόνος ο Δημήτρης ...



Μόνο ο Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν έχει απαντήσει στο Φώτη Κουβέλη αν θα είναι υποψήφιος ή όχι,  χθες όπως σας ενημερώσαμε δεν είχαν απαντήσει ακόμη η Μαρία Ρεπούση και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης. Σήμερα η κ Ρεπούση απάντησε αρνητικά.

Άρχισε η ισχυρή χιονόπτωση στην Χαλκίδα.


Χιονίζει εδώ και μια ώρα στην Χαλκίδα και σε πολλές γειτονιές της το έχει στρώση, η χιονόπτωση είναι έντονη και αναμένεται να συνεχιστεί όλη την νύχτα. Ενώ το χιόνι πέφτει σε όλο σχεδόν τον νομό.
Αναλυτική πρόγνωση καιρού
Από νωρίς το απόγευμα των Θεοφανείων αναμένεται εκ νέου κλείσιμο του καιρού κυρίως από την Σκόπελο και νοτιότερα- ανατολικότερα και θα δημιουργηθούν ζώνες υετοφόρων νεφώσεων που θα

Το «κινημα» του ΓΑΠ πίνει νερό από το ΠΟΤΑΜΙ. Τι λένε οι δημοσκοπήσεις που τρέχουν!!!



Σύμφωνα με μέτρηση που διενεργεί μία από τις μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων για σημαντικό  πελάτη της και έχει υπόψη του το eviapost,  το κόμμα Παπανδρέου   είναι δυνατό να αφήσει εκτός βουλής το ΠΑΣΟΚ και να το θέσει για παντός εκτός ιστορίας .
 Σύμφωνα πάντα με την έρευνα  το κόμμα Παπανδρέου, μπορεί να αποσπάσει ακόμη και το 50% της δύναμης του ΠΑΣΟΚ καθώς τα στοιχεία στις 13 μείζονες εκλογικές περιφέρειες δείχνουν πως οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ προσανατολίζονται στην πλειοψηφία τους στο νέο κόμμα.
Και πιο συγκεκριμένα:

Μπράβο Γιώργο!


imageΌχι δεν προσχωρώ στο κίνημα των δημοκρατών σοσιαλιστών του Γιώργου. Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκα παραδόξως σχετική εισήγηση. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν πολιτικό αστείο αλλά σοβάρευε οπότε αρνήθηκα όσο πιο ευγενικά μπορούσα.
Όμως χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Γιώργου. Χαίρομαι γιατί οι δημοκράτες σοσιαλιστές βρήκαν το κίνημά τους. Ίσως πάρουμε σειρά τώρα και οι δημοκράτες φιλελεύθεροι. Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να μην συμβεί υπό τον έτερο Έλληνα πρώην πρωθυπουργό με κληρονομικό χάρισμα, κατά κόσμο Κωστάκη.

Ακινητοποίησαν 130.000 οχήματα...

Τέλη κυκλοφορίας και κόστος συντήρησης έβαλαν τα ΙΧ στον "πάγο"...
Ως την τελευταία ώρα παρέδιδαν πινακίδες όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν όχι μόνο στο βάρος των Τελών Κυκλοφορίας, αλλά και στο υψηλό κόστος ασφάλισης και στις...
υψηλές τιμές των καυσίμων, οι οποίες σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν, είναι οι τρίτες υψηλότερες στην Ευρωζώνη.

Στην αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Εντεκα ερωτήματα «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών»



Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες από τη ΝΔ αναφορικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό ενδεχόμενη κυβέρνησή του.
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε προ ημερών με αφορμή δηλώσεις του Γ. Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους έλληνες καταθέτες. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό ισούται με κατάσχεση καταθέσεων, αναγκάζοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει πως η αγορά εντόκων γραμματίων στην οποία αναφέρθηκε είναι «εθελοντική» και «δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές». Έσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις.

Στη Χαλκίδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος




Σταθμός στην προεκλογική περιοδεία του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι και η Χαλκίδα. Έτσι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί την Τρίτη στις 13 Ιανουαρίου στις 19:00 στη Χαλκίδα.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων



Με τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν τα φετινά Θεοφάνεια, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου  Χαλκίδος-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων του κ. Χρυσστόμου στο λιμάνι της Χαλκίδα. ς Η τελετή έλαβε χώρα στην παραλία της Χαλκίδας και πάνω σε πλατφόρμα που  παραχώρησαν  φέτος  τα Ναυπηγεία Χαλκίδος. Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετός κόσμος παρευρέθη στην τελετή . Δέκα πέντε περίπου τολμηροί αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Τίμιο Σταυρό. Το σταυρό έπιασε ο Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος τον πιάνει τα τελευταία 5 χρόνια. 

Μήπως τα συμπεράσματα του Δελτίου Τύπου σας, τα βγάλατε καθισμένη στον καναπέ του σπιτιού σας;

Μαζί με τα πρώτα άσχημα καιρικά φαινόμενα και τις έντονες χιονοπτώσεις, έκαναν την εμφάνιση τους για άλλη μια φορά και τα παιχνίδια μικροπολιτικής σκοπιμότητας που παρασύρουν και ορισμένα μέσα ενημέρωσης από την ΑΠΟΥΣΑ επικεφαλή της μείζονος  αντιπολίτευσης κας Παπανδρέου.
 Παιχνίδια τα όποια αντί να βοηθούν τους δημότες Ιστιαίας - Αιδηψού, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τους βυθίζουν ακόμη περισσότερο στη βαθιά ύφεση και αβάσταχτη κρίση. Την ίδια στιγμή, απλοί πολίτες -ήρωες ανάμεσα μας- έδωσαν μάχες υπό δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να επανέλθει η ηλεκτροδότηση και να διανοιχτούν οι δρόμοι το ταχύτερο δυνατό. 

Προεκλογική δραστηριότητα στην Εύβοια του ΚΚΕ


Τετάρτη 7/1
  • 9.00 π.μ. περιοδεία στα Τσιμέντα Χαλκίδας από κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Αντώνη Κούκουρα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ.
  • 11.00 π.μ. περιοδεία στην αγορά (μαγαζιά) της Χαλκίδας με τους Γιώργο Μαρίνο, Αντώνη Κούκουρα και Σοφία Ντούρου (μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ).
Πέμπτη 8/1

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ Τσούκαλης, Γιαννακάκη

Δύο από τους πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Νίκος Τσούκαλης στη Αχαΐα και η Μαρία Γιαννακάκη στη Β' Πειραιώς, όπου είχαν εκλεγεί, αποδέχθηκαν να είναι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ στην κοινή εκλογική κάθοδό της με το κόμμα Πράσινοι- Αλληλεγγύη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όπως αποφασίστηκε από τη Κεντρική Επιτροπή και το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.
Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων καθώς πιέζει ο χρόνος και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθηνών.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο προεκλογικός αγώνας σε πλήρη εξέλιξη. Μια εικόνα χίλιες λέξεις

Ο Τσιπρας σε ένα στάδιο....
O Σαμάρας σε ένα ξενοδοχείο....
O Γιώργος σε ένα μουσείο και ....
O Βενιζέλος σε ένα καφενέ…

“Βόμβα” Κύρτσου: Να μειωθούν οι συντάξεις, για να διατηρήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα

kirtsos2Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, πρότεινε να μειωθούν οι συντάξεις σύμφωνα με τη "γραμμή της τρόικας", ώστε να συνεχίσει να είναι "βιώσιμο το χρέος".

Το θέμα της μείωσης των κύριων συντάξεων έθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, προτείνοντας μάλιστα να ξεκινήσει, τώρα, δημόσιος διάλογος ώστε «να μην συζητάμε άλλα, και να γίνονται στο τέλος άλλα».

Έχει τύχη το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου;

eytixisΤου Ευτύχη Βαρδουλάκη

Το όνομα Παπανδρέου είναι ισχυρό brand. Η σχέση του με ένα τμήμα ψηφοφόρων του παλαιού, εκλογικά κυρίαρχου ΠΑΣΟΚ, έχει αταβιστικό χαρακτήρα. Στελεχιακή βάση για να στηρίξει το νέο εγχείρημα υπάρχει έτοιμη.
Είτε από παλιούς πολιτικούς του φίλους, είτε από νεότερα στελέχη που δραστηριοποιήθηκαν πρώτη φορά τα χρόνια της δικής του ηγεσίας και έτσι αισθάνονται ένα πολιτικό δέσιμο μαζί του.

Στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική δήλωση του κόμματος Παπανδρέου – “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών” το όνομα

Έμβλημα του νέου κόμματος είναι ένα ρόδο σε κόκκινο φόντο, ενώ την ιδρυτική δήλωση υπογράφουν 252 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Μ.Καρχιμάκης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Νίκος Παπανδρέου και η Μαριλένα Κοππά.