Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ .



Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Ευβοίας περιόδευσε στα εργοστάσια του Αλιβερίου και μίλησε με εργάτες και εργάτριες.

Στις ομιλίες του ο Γ. Μαρίνος  μεταξύ των άλλων ανέφερε :

«Το ΚΚΕ είναι μαζί σας, μαζί με τους εργάτες της περιοχής, μέσα στους χώρους δουλειάς , είναι μαζί σας στα δύσκολα και δρα με κριτήριο τα δικά σας συμφέροντα , τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, τις σύγχρονες ανάγκες. 

Από αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ συγκρούεται με το κεφάλαιο, τα κόμματα που υπηρετούν τα δικά του συμφέροντα, τα κόμματα που υπερασπίζονται την Ε.Ε που κάθε μέτρο που παίρνει είναι εχθρικό απέναντι στα εργατικά δικαιώματα.  
Η εκτίμηση που δείχνουν οι εργάτες και οι εργάτριες στο ΚΚΕ πρέπει να ξεπεράσει τα λόγια, να εκφραστεί στην πράξη, να βαδίσουμε μαζί, να συναντηθούμε μαζί και στην κάλπη, στις 25 Γενάρη, να κάνουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό.     
Μέσα από αυτή τη σχέση, με ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στο ΚΚΕ και στους εργάτες, μπορούμε να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις, να αντισταθούμε στην επίθεση του κεφαλαίου, να διεκδικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην κατάργηση της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, με την εργατική τάξη, το λαό στο τιμόνι της εξουσίας, της διακυβέρνησης.
Οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί και θα μοχθήσουμε να τους αλλάξουμε ξεπερνώντας τις παγίδες του διπολισμού ανάμεσα στη Ν.Δ και το ΣΥΡΙΖΑ που θέλει και πάλι να εξαπατήσει το λαό μας, για να ακουμπήσει την ψήφο των εργαζομένων στην ποδιά της πλουτοκρατίας.
Να μην το επιτρέψετε και να υπολογίσετε καλά ότι όποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί θα εφαρμόσει αντεργατική πολιτική γιατί τόσο η Ν.Δ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα, έχουν  δεσμεύσεις στην Ε.Ε που είναι λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου.
Γι’ αυτό, μέσα από την κινδυνολογία της συγκυβέρνησης και τις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στην εργατική, λαϊκή συναίνεση, στην υποταγή των εργαζομένων για να εφαρμόσουν μετά τις 25 του μήνα τη γνωστή αντιλαϊκή πολιτική. 
Το ΚΚΕ επιμένει στις δικές σας, τις εργατικές ανάγκες και οι άλλοι προσπαθούν να ρίξουν την απαιτητικότητα σας με όλα τα μέσα, για να σας έχουν στο χέρι.
Το ΚΚΕ επιμένει στην ανάκτηση των απωλειών που έχει η εργατική τάξη στη διάρκεια της κρίσης ενώ τόσο η Ν.Δ , όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για την ακραία φτώχεια και τάζουν ψίχουλα.
Λέτε ότι γνωρίζετε τη Ν.Δ και πρέπει να φύγει. Να φύγει,  αλλά υπολογίστε καλά την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την παγίδα του «μικρότερου» κακού που γίνεται συνεχώς και πιο μεγάλο, όπως δείχνει η πολύχρονη πείρα του δικομματικού παιχνιδιού. 
Υπολογίστε καλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται την ανάκτηση των απωλειών και την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών νόμων, των αντεργατικών μέτρων που αφορούν το ξήλωμα των ΣΣΕ, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Υπολογίστε  καλά ότι όταν μιλάει για την επαναφορά του κατώτερου μισθού κρύβει πως αυτό δεν αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος των εργατών και των εργατριών, ιδιαίτερα των νέων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές απασχόλησης .
Πάρτε υπόψη πως χωρίς την εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων η επαναφορά των 751 ευρώ μικτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εργοδοσία για μείωση των μισθών που ξεπερνούν τον κατώτερο μισθό.   
Βαδίστε, αυτή τη φορά, σταθερά και συμπορευτείτε με το ΚΚΕ για να γίνει ισχυρή, ισχυρότατη η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση.
Να βγει δυνατό το ΚΚΕ στις εκλογές, να είναι δυνατό στο εργατικό κίνημα, να συμβάλλεται κι εσείς να ανασυγκροτηθεί, να γίνει μαζικό, με αγωνιστικό-ταξικό προσανατολισμό, να μετρήσουμε καλύτερα αποτελέσματα στη συμμαχία της εργατικής τάξης, με την αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα συγκρουστεί αποφασιστικά με τα μονοπώλια και το εκμεταλλευτικό σύστημα, μέχρι την ανατροπή του, μέχρι η εξουσία, η διακυβέρνηση του τόπου να περάσει στα δικά σας χέρια, στα χέρια αυτών που παράγουν τον πλούτο.
Σας καλούμε στις εκλογές να κάνετε την επιλογή που ταιριάζει στα δικά σας συμφέροντα, να δώσετε δύναμη στο δικό σας κόμμα, στο ΚΚΕ και να καταψηφίσετε τα κόμματα της Ε.Ε και του κεφαλαίου».        
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου