Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων



Με τσουχτερό κρύο γιορτάστηκαν τα φετινά Θεοφάνεια, Χοροστατούντος του Μητροπολίτου  Χαλκίδος-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων του κ. Χρυσστόμου στο λιμάνι της Χαλκίδα. ς Η τελετή έλαβε χώρα στην παραλία της Χαλκίδας και πάνω σε πλατφόρμα που  παραχώρησαν  φέτος  τα Ναυπηγεία Χαλκίδος. Παρά το τσουχτερό κρύο αρκετός κόσμος παρευρέθη στην τελετή . Δέκα πέντε περίπου τολμηροί αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Τίμιο Σταυρό. Το σταυρό έπιασε ο Παναγιώτης Κατσικαβάλης, ο οποίος τον πιάνει τα τελευταία 5 χρόνια. 

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, προσέφερε ένα χρυσό σταυρό «για ευλογία και αγαθή ανάμνηση» όπως τόνισε, και στη συνέχεια ευχήθηκε στον νικητή «μαζί με τις πατρικές μας ευχές να πορεύεται πάντοτε με την δύναμη και το φωτισμό του σταυρού στην ζωή του και να είναι νικητής στους καθημερινούς αγώνες». Την ίδια ευχή απηύθυνε και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, δίνοντας σε όλους από έναν ασημένιο σταυρό.  

Στην τελετή των Θεοφανείων παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Χαλκίδας Χρήστος Παγώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της τοπικής αρχής, βουλευτές του νομού Παρούσες και οι αστυνομικές, λιμενικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου