Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ της Λούκας Κατσέλη η οποία από την ίδρυσή της και μετά επεδίωκε σταθερά την εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η στενότητα του χρόνου σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα των διαδικασιών, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση της εκλογικής συμφωνίας για συμμετοχή στελεχών μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Για να μην υπάρξουν τριβές, αποφασίσαμε ως Κοινωνική Συμφωνία να αποσύρουμε τις υποψηφιότητες.
Η Κοινωνική Συμφωνία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ανατροπής της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής.»
Αυτό διαπιστώθηκε εξάλλου και στην Εύβοια όπου η πρόταση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ είχε συμπεριλάβει και τον στενό συνεργάτη της κ. Κατσέλη τον Βιταλιώτη κ. Τάσο Γέραλη αλλά σήμερα διαπιστώνουμε ότι δεν είναι στον συνδυασμό. Αντί αυτού μετέχει στέλεχος της Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του κομματικού μηχανισμού.
Προφανώς η κ. Κατσέλη και ο Τάσος ο Γέραλης ή άλλοι που στήριξαν δυναμικά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απαραίτητοι ή χρήσιμοι αλλά αντιθέτως είναι η Ραχήλ Μακρή που εξελέγη με το επίσης αντιμνημονιακό αλλά δεξιό κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Μακάρι να μην είναι βάσιμοι αυτοί οι συνειρμοί. Αλλά ξαναδιαβάζοντας το εύστοχο σχόλιο του Νίκου Στουπή φοβόμαστε ότι πολλά από τα ερωτήματα δεν θα έχουν την ευκταία απάντηση. Τουλάχιστον στην Εύβοια το ψηφοδέλτιο εκφράζει την αγωνία του Αποστόλου να γίνει Υπουργός και του Ακριώτη να γίνει Βουλευτής. Μακάρι να το κατορθώσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου