Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

“Βόμβα” Κύρτσου: Να μειωθούν οι συντάξεις, για να διατηρήσουμε το πρωτογενές πλεόνασμα

kirtsos2Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, πρότεινε να μειωθούν οι συντάξεις σύμφωνα με τη "γραμμή της τρόικας", ώστε να συνεχίσει να είναι "βιώσιμο το χρέος".

Το θέμα της μείωσης των κύριων συντάξεων έθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος, προτείνοντας μάλιστα να ξεκινήσει, τώρα, δημόσιος διάλογος ώστε «να μην συζητάμε άλλα, και να γίνονται στο τέλος άλλα».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε “βασικό” το θέμα των συντάξεων, υπονοώντας ότι δεν το θίγει το κόμμα του διότι είναι εκρηκτικό από κοινωνικής άποψης.
Πρότεινε λοιπόν να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος διότι “αυτή τη στιγμή έχουμε τη ΝΔ που λέει δεν θα μειώσουμε τίποτα και τον ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται επαναφορά της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους».
Στην δημοσιογραφική παρατήρηση ότι δεν μπορεί ένα κόμμα εξουσίας να πει «πάμε για μείωση συντάξεων», ο Γ. Κύρτσος αντέτεινε ότι «έχουμε μία παράδοση εκλογικών αναμετρήσεων που άλλα συζητάμε και άλλα γίνονται στο τέλος».
Αιτιολόγησε δε την πρότασή του ως εξής: «Οι συντάξεις τραβάνε 13-14 δισ. ευρώ τον χρόνο από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Η γραμμή της τρόικας είναι ρίξτε το ποσό στα 11 δισ. γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα και εάν δεν το διατηρήσετε δεν θα είναι βιώσιμο το χρέος».
Ο ίδιος πρότεινε να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος: «ας βγει κάποιος να πει ξεκινάμε από τα ρετιρέ, να μπει πλαφόν 2.000 το μήνα, ώστε να πούμε στη συνέχεια τι μειώσεις πρέπει να γίνουν και προς τα κάτω».
Πάντως η ΝΔ δεν έχει ακόμα απαντήσει στις δηλώσεις του στελέχους της.

Πηγή: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου