Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

@λλαξοκωλιές! Η Αντζελα Γκερέκου κατεβαίνει στις εκλογές με τη ΝΔ στην Κέρκυρα

07gerekou-708Η σημερινή υφυπουργός Πολιτισμού δεν μπήκε στο δίλημμα να διαλέξει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου. Επέλεξε να βγει από αυτό πηγαίνοντας στη Νέα Δημοκρατία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γκερέκου στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα κατέβει ως υποψήφια βουλευτής στην Κέρκυρα με το κόμμα της ΝΔ.
Με πιέσεις από Δένδια;

Κερκυραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πώς ο συντοπίτης της υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας ήταν ο άνθρωπος που την έπεισε να κάνει τη μεταγραφή, δεσμευόμενος ότι θα τη στηρίξει στην περίπτωση που κατέβει ως υποψήφια με τη Ν.Δ στο νησί. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο, επικαλούμενες εκτιμήσεις πολιτικών κύκλων, για κίνηση Δένδια με στόχο την... επόμενη ημέρα. Ο Κερκυραίος Υπουργός, είναι γνωστό ότι συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα των δελφίνων του Αντώνη Σαμαρά. Αν θεωρεί πως η ΝΔ θα ηττηθεί στις εκλογές, οι κύκλοι αυτοί εκτιμούν ότι θα ήθελε να έχει ανθρώπους «δικούς» του εντός της Κ.Ο. του κόμματός του, ισχυροποιώντας τη δική του υποψηφιότητα για τη μετά Σαμαρά εποχή. Αλλωστε, οι σχέσεις του με την κυρία Γκερέκου τα τελευταία χρόνια είναι πολύ καλές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και προσωπικά και πλέον δεν τίθεται ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης σε τοπικό επίπεδο (ο κ. Δένδιας κατεβαίνει στη Β' Αθηνών).
Δεν επιβεβαιώνει ακόμα η ίδια η Άντζελα
Η ίδια η Άντζελα Γκερέκου, με την οποία επικοινώνησε το CorfuPress.com πριν από λίγο, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει την πληροφορία αλλά ούτε και να τη διαψεύσει, αναφέροντας πως δεν υπάρχει ακόμα καμία οριστική απόφαση για τίποτα. (Αν είναι δυνατό!!!)

Σημειώνεται ότι η κυρία Γκερέκου εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Μετά τις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και το σχηματισμό Κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 2010. Τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου