Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Δηλωση του Αντώνη Κούκουρα, γραμματέα της ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας και υποψήφιου βουλευτή με το ΚΚΕ

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες της Χαλκίδας, της Εύβοιας συνολικά, χρειάζονται ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ στις 25 του Γενάρη.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ που θα είναι εγγυητής και σταθερός μαχητής στην πάλη για τα δικαιώματά τους. Ένα ισχυρό ΚΚΕ που δε θα τα «διπλώνει» και θα παλεύει μαζί με το λαό, τους
ανθρώπους του μόχθου, από τις 26 του Γενάρη και μετά.
Γιατί στις 26 του Γενάρη θα είναι εδώ όλα όσα άφησε «κληρονομιά» η προηγούμενη
περίοδος. Θα είναι εδώ και θα συνεχίσουν να ματώνουν το λαό τα μνημόνια διαρκείας, όλα τα παλιά αλλά και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο για να βγει από την κρίση. Θα είναι εδώ τα δεκάδες κλειστά εργοστάσια και επιχειρήσεις της περιοχής που οδήγησαν
στην ανεργία και την εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους της Χαλκίδας. Και αυτά θα γίνουν ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ (που θα προκύψει) από της εκλογές της 25ης Γενάρη.
Οι εργαζόμενοι, οι απλήρωτοι και οι απολυμένοι των δεκάδων κλειστών επιχειρήσεων της περιοχής έχουν πείρα, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, το κυνήγι του κέρδους είναι αυτό που μας οδήγησε στην εξαθλίωση. Αυτόν τον δρόμο ανάπτυξης υπηρετούν τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ. Όσο συνεχίσουμε να ψηφίζουμε αυτούς, ψηφίζουμε ό,τι και οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, αυτοί δηλαδή που για τα κέρδη τους ματώνουμε.
Κανένας άνθρωπος του μόχθου δεν πρέπει να φοβηθεί μπροστά στην κινδυνολογία και
τον εκβιασμό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κανένας να μην τσιμπήσει στον καιροσκοπισμό του
ΣΥΡΙΖΑ, που προεκλογικά τάζει ακόμα και το άνοιγμα των κλειστών εργοστασίων της Χαλκίδας. Αποφασιστική καταδίκη χρειάζεται και η φασιστική, ναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής, που στην περιοχή μας έχει συμβάλει τα μέγιστα για να χτυπηθεί το μεροκάματο και να πάει στα 16€ με το δουλεμπορικό γραφείο που έχει ιδρύσει. Είναι τσιράκια του συστήματος. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι προβληματίζονται και ανησυχούν για το μέλλον. Σε όλους όσους δώσαμε μάχες πλάι – πλάι το προηγούμενο διάστημα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες ή επιφυλάξεις που μπορεί ο καθένας να διατηρεί:

Τους Κομμουνιστές τους γνωρίζετε. Το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του στο εργατικό κίνημα, πρωτοστάτησαν σε κάθε εργατικό – λαϊκό αγώνα στην περιοχή. Πήραν πρωτοβουλίες για να οργανωθεί ο αγώνας, να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τις συνέπειές της, να κφραστεί η αλληλεγγύη. Το ΚΚΕ δε λυπήθηκε κόπο, δυνάμεις. Τις διέθεσε όλες στον αγώνα στα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς, στις απεργίες, τις περιφρουρήσεις, στη σύγκρουση με
τις δυνάμεις καταστολής. Έκανε δεκάδες ερωτήσεις στη βουλή για τα προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων. Η λίστα είναι μεγάλη: ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, πρώην ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ, ΠΛΕΞΑΚΟ, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΓΑΛΗΝΟΣ, ΣΠΡΙΝΤΕΡ, υπεράσπιση

Κυριακάτικης Αργίας, πάλη ενάντια στα χαράτσια, παρεμβάσεις για απολύσεις, για διακοπές ρεύματος κ.ά.

Το ΚΚΕ δεν το γνωρίσατε μόνο όταν «έσκασε» το πρόβλημα στον έναν ή τον άλλο χώρο δουλειάς, όπως έκαναν άλλες πολιτικές δυνάμεις για να «βγουν φωτογραφία» δίπλα στα κουφάρια των δικαιωμάτων μας που δημιούργησε ο καπιταλισμός και η ΕΕ που υπερασπίζονται, για να το παίξουν «αλληλέγγυοι» και «αγωνιστές». Το ΚΚΕ ήταν στους τόπους δουλειάς και στα εργοστάσια χρόνια πριν, όταν άλλοι δεν ήξεραν που πέφτουν οι πύλες των εργοστασίων. Ήταν εκεί και προειδοποίησε για την κρίση, τις συνέπειές της, έδειξε το δρόμο για το τι αγώνες χρειαζόμαστε.
Για αυτούς τους λόγους, ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Γενάρη είναι αυτό που χρειάζεται η εργατική τάξη και ο λαός, είναι η ελπίδα για τους αγώνες που πρέπει να έχουμε από τις 26 Γενάρη και μετά, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και πάλη, η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, για να ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου