Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Κ. Μπάγιερ: Δεν χρησιμεύει η δαιμονοποίηση αυτού του κινήματος, όπως κάνει ο Σαμαρας...


Η ελληνική και η ευρωπαϊκή πολιτική δεν πρέπει να υπηρετούν τις χρηματαγορές αλλά τους ανθρώπους, τονίζει ο γνωστός Αυστριακός οικονομολόγος, ερευνητής του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών Συγκρίσεων της Βιέννης και πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κουρτ Μπάγιερ, σε άρθρο του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», με τίτλο «Υποστηρίζω τον Τσίπρα και τον Ρέντζι».

Στους πρώτους 200 με το «Ποτάμι» και «αποσκιρτήσαντες» από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ...

Τρεις πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ένας πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και δυο πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα με 200 υποψηφίους βουλευτές που θα κατέβουν με το Ποτάμι.
Η Κατερίνα Μάρκου και η....

Δηλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε δήλωσή του χθές  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπα ςαναφέρει:  «Αν ρίξει κάποιος μια ματιά γύρω του, στις διεργασίες που γίνονται στα άλλα κόμματα, θα δει καθαρά ότι το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ. Κόμμα εγγύηση, κόμμα εμπιστοσύνης ότι θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του. Δύναμη πάλης, ελπίδας για μια άλλη προοπτική».

Η άποψη της Στ. Οικονομέας για τον ΓΑΠ

Δεν είναι ούτε βλάκας ούτε ύποπτος....Συνειδητά, φανερά και με πλήρη επίγνωση, κατεβαίνει ''βαλτός'' από το ''σύστημα'', για να ανακόψει με το ''όποιο'' ποσοστό του τον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο ο ΓΑΠ, λίγο ο ΜΠΕΝΙ, λίγο το ΠΟΤΑΜΑΚΙ'' μαζι και η ΝΔ ελπίζουν να ψαλιδίσουν τον ΑΛΕΞΗ.....Αυτό λέγεται κάπως συγκεκριμένα από τον λαό μας......ΝΤΡΟΠΗ!

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής επιτροπής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την συκρότηση του ψηφοδελτίου της Εύβοιας



 Η  Νομαρχιακή  επιτροπή  Εύβοιας  του  ΣΥΡΙΖΑ -με τά  από  προηγούμενη  διαβούλευση  με  τις οργανώσεις  μελών  του  ΣΥΡΙΖΑ  της  Εύβοιας- στην  σημερινή  της  συνεδρίαση  αφού  εξέτασε  όλες  τις  υποψηφιότητες  για  βουλευτές  στις  επερχόμενες  εκλογές που   είχαν  εκδηλωθεί  για  την  Εύβοια  και  θέλοντας  να  φτιαχτούν  ψηφοδέλτια με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το ερώτημα ύποπτος ή βλάκας παραμένει ανοιχτό.



Επί χρόνια όλο το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονταν για αυτόν τον « πορφυρογέννητο»
Έφερε τις «καινοτομίες» τις καθολικής ψήφου από τον λαό που τότε τον βόλευαν καθότι όπως φαίνεται αν πίστευε στην καθολική επιλογή διαχρονικά θα τις εφάρμοζε και σήμερα. Σήμερα όμως στέφετε ο ίδιος μόνος του αρχηγός!!!

Ποιοι προτάθηκαν από τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας για υποψήφιοι βουλευτές.



Η Νομαρχιακή Επιτροπήτου ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΊΑς έστειλε τις προτάσεις της στην Κεντρική Επιτροπή Ψηφοδελτίων, η οποία με τη σειρά της θα συνδιαμορφώσει τις τελικές λίστες και οι οποίες θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου.
Δέκα έξι ονόματα πρότεινε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας, προς την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψηφίους στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 
 Προτάθηκαν οι:

Ανακοίνωσε το νέο πολιτικό του κίνημα ο Γιώργος Παπανδρέου με γραπτή δήλωση. Και το όνομα του ΠΑΜΕ;;

Με γραπτή του , δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος.
Αναλυτικά η δήλωση του:
Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.

ΑΣΤΙΚΑ ΣΤΕΡΕΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: ΕΞΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Του Δημήτρη Ι. Κατσούλη
Η διαχείριση των στερεών αποβλήτων αποτελεί ένα πεδίον δημόσιας πολιτικής όπου ο μεν συγκεντρωτισμός αποθεώνεται ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση καταγράφει συνεχώς ηθελημένες ήττες και περιθωριοποιείται. Είναι επίσης ένα ακόμη πεδίο διαμόρφωσης ψευδεπίγραφων διλημμάτων και κομματικών αρτηριοσκληρωτικών δογματισμών. 

Δήλωση Β Αποστόλου: Με αφορμή το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Υλίκης από τη χιονόπτωση :



Αυτή την ώρα , όντως , δίνεται μια μάχη για να κρατηθεί η Εθνική Οδός από το 90ό χιλιόμετρο μέχρι τη Τραγάνα Φθιώτιδας ανοιχτή .
Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν , δεδομένης της πληροφόρησης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι δύσκολες για τη Περιοχή , υπήρξαν τόσο ο απαραίτητος σχεδιασμός όσο και η προληπτική επέμβαση  για την αντιμετώπιση της κατάστασης .

Μήνυμα του ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά



Σε μήνυμά του το ΚΚΕ στο λαό για τη νέα χρονιά, τονίζει:
«Το ΚΚ
Ε απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξία στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, στους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων της πατρίδας μας.

Γράμμα διαμαρτυρίας απέστειλε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλέξη Τσίπρα για τα ψηφοδέλτια



 Προς την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον σ. Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα
Αγαπητοί σφοι και σφισσες της Κ.Ε., αγαπητέ σφε Πρόεδρε
Η Ο.Μ. Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας σήμερα τους υποψηφίους Βουλευτές μας για τις βουλευτικές εκλογές από την Χαλκίδα, σας καλεί  συναισθανόμενοι την ιστορική ευθύνη για το μέλλον του τόπου και της ριζοσπαστικής αριστεράς, να προχωρήσετε στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος, στηριζόμενοι αταλάντευτα και αποκλειστικά στις αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας, για τις συνεργασίες.


Η Ο.Μ. Χαλκίδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α εύχεται σε όλους, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, όλα τα πλητώμενα κοινωνικά στρώματα,
Καλή Ελπιδοφόρα Χρονιά.

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Από όλους εμάς, προς όλους εσάς, Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά


Ενημέρωση ΄για την έκτακτη κατάσταση που βιώνει ο Δήμος Ιστιαίας ζητά η Ουρανία Παπανδρέου με επιστολή της προς την δήμαρχο



     Προς:
1.    Την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ευσταθίου-Σπανού.
2.    Προς τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Σελίμη.
 
Μετά το φιάσκο αντιμετώπισης των έκτακτων καιρικών φαινομένων στο Δήμο μας ζητώ να με ενημερώσετε:

Σε μια τρίχα κρέμεται η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ



Η πολυπόθητη συνεργασία ΔΗΜΑΡ -ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην έχει αίσιο τέλος παρά την έντονη διακήρυξη.
Οι λόγοι της διάστασης, οφείλεται και  στους δύο. Στην ΔΗΜΑΡ υπάρχουν στελέχη, που δεν θέλουν τηνσυνεργασία σε καμιά περίπτωση, στελέχη που βάζουν όρουςγια τα άλλα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τους νομούς που θα κατέβουν οι ίδιοι και αυτό έχει εκνευρίσει τις νομαρχιακές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα Λευκά όλη η Εύβοια. Το χιόνι ακύρωσε τις φωνές των παιδιών στους δρόμους!!

Χιονίζει  με ιδιαίτερη ένταση από το πρωί στην βόρεια, κεντρική Εύβοια. Σε πολλά χωριά ειδικά της κεντρικής Εύβοιας το χιόνι έχει φτάσει τα 5 εκατοστά. Τα προβλήματα που παρατηρούνται προς το παρών είναι εκείνα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθότι τα σχολεία είναι κλειστά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου στη πόλη της Χαλκίδας αλλά στις άλλες περιοχές του νομού δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς, ενώ στην περιοχή της Καρύστου θα είναι στους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.
Η ένταση της κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναλυτικά:

ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ «NORMAN ATLANTIC» Κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις



 28 - 29 Δεκέμβρη 2014. Η πυρκαγιά στο ιταλικών συμφερόντων και ναυλωμένο από την ΑΝΕΚ πλοίο «NORMAN ATLANTIC», κατέληξε σε τραγωδία, με 10 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία των ιταλικών αρχών μέχρι αργά χτες βράδυ και μεγάλο αριθμό αγνοούμενων. Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πλοίο και έζησαν οι 478 επιβαίνοντες (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΕΝ) από το ξημέρωμα της Κυριακής, είναι συγκλονιστικά και τονίζουν τις μεγάλες ευθύνες της ιταλικής κυβέρνησης, που είχε το πρόσταγμα και της ελληνικής, που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Μόνη επιλογή η ενίσχυση του ΚΚΕ

Οι επόμενες εκλογές «θα είναι αναμέτρηση ανάμεσα στο φόβο και την οργή» διατείνονται διάφοροι αστοί αναλυτές, προσπαθώντας να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου σε ευρύτερα εργατικά - λαϊκά στρώματα.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Η σημερινή κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτή η πολιτική μόνον ανατρέπεται.




Τάσος Γέραλης
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου
Υπεύθυνος Επικοινωνίας
της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Πυκνώνουν τα άρθρα και οι θέσεις όσων προσπαθούν να πείσουν –εκφοβίσουν τον Ελληνικό Λαό, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων  θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα:

Γιατί πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας ;

Γιατί πρέπει να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. ;

Ποιοί είναι οι κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία αν πάμε σε εκλογές;



Μέσα από τις απαντήσεις αυτών των ερωτημάτων όσων διακινούν  αυτές τις απόψεις διακρίνετε καθαρά η ηττοπάθεια και ο φόβος που θέλουν να καλλιεργήσουν στον λαό, ενώ παράλληλα φαίνεται και ο  κυβερνητισμός που τους διακατέχει και η αγωνία τους για το δικό τους αύυριο.

Δήλωση Βαγγέλη Αποστόλου για τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη εκλογών.

H Δημοκρατία νίκησε και η Βουλή ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για προσφυγή στην κάλπη.  Όσοι παραγνωρίζουν το συγκεκριμένο μήνυμα, όχι μόνο προσβάλλουν την κρίση του κυρίαρχου λαού, αλλά και δεν αποδέχονται τις αρχές και τις αξίες της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Σοσιαλιστικού κόμματος, με αφορμή το δορυφορικό σχήμα που επιχειρεί να ιδρύσει από κοινού με τους μνημονιακούς του συνεργάτες, ο Γ. Παπανδρέου.



Δίκτυα και ιδρύματα διεθνών διασυνδέσεων και χρηματοπιστωτικοί κύκλοι προωθούν δορυφορικά σχήματα προκειμένου να τα αξιοποιήσουν στα πλαίσια της στρατηγικής των μνημονίων ή της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποχής». Είναι προφανείς οι εν λόγω σχεδιασμοί με μεθόδους αποσιώπησης των συνεπειών των πολιτικών της ήττας και των κοινωνικών και οικονομικών ερειπίων και των ευθυνών τόσο των πρωτεργατών όσο και των υποστηρικτών τους. Επιδιώκουν να εμφανιστούν ως αναβαπτισμένοι σε δήθεν νέες επιδιώξεις, με αυταπάτες δικαίωσης μιας καταστροφικής για τον τόπο, πολιτικής.

Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου!

Με 168 υπέρ του Στ. Δήμα και 132 "παρών" η Βουλή απέτυχε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές με κρίσιμα διλήμματα που αφορούν στην οικονομική επιβίωση και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.

Ευχαριστήριο του Μητροπολίτου Καρυστίας & Σκύρου στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρύστου.



Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Καρύστου κος Αναστάσιος Μίχας, στα δύο χρόνια που είναι υπεύθυνος της λειτουργίας του Νοσοκομείου έχει επιδείξει υπευθυνότητα και μεγάλο ενδιαφέρον για την εύρυθμη λειτουργία του.
΄Εχει όμως και ιδιαίτερη ευαισθησία και για τα άλλα ιδρύματα της περιοχής που ασχολούνται με τον άνθρωπο.

ΚΚΕ Αγωνιζόμαστε και γλεντάμε στο ΓΑΒΑΛΑ στις 5 του ΓΕΝΑΡΗ


Σοσιαλιστικό Κόμμα Ανακοίνωση Πολιτικού Συμβουλίου σχετικά με την παρούσα πολιτική συγκυρία.



Ενώ είναι σε εξέλιξη η 5ετής οικονομική κηδεμονία με τις γνωστές βλαπτικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία στη χώρα, ωμή είναι πλέον η επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας για την πολιτική ποδηγέτηση των εξελίξεων.Το κεντρικό ζήτημα για τη χώρα δεν είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά η διαμόρφωση ουσιωδών προϋποθέσεων για την έξοδο από την κρίση.

Καληνύχτα Αυλωνάρι

Η εκκωφαντική σιωπή, ιδιαίτερα των λαλίστατων bloggers, στην καταγγελία του τοπικού συμβούλου Αυλωναρίου Γεωργίου Θεοδώρου για την τριπλή υποβάθμιση του Αυλωναρίου, προφανώς δεν είναι τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι
1) ο αντιδήμαρχος Αυλώνος Ιωάννης Κούκης είναι αυτός που εισηγήθηκε (!!!!) (και μάλιστα παρά την πλήρη ενημέρωση και την υπόσχεση που μου έδωσε προηγούμενα) την συγχώνευση του υποθηκοφυλακείου Αυλωναρίου στο Αλιβέρι,