Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γράμμα διαμαρτυρίας απέστειλε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στο Αλέξη Τσίπρα για τα ψηφοδέλτια



 Προς την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και τον σ. Πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα
Αγαπητοί σφοι και σφισσες της Κ.Ε., αγαπητέ σφε Πρόεδρε
Η Ο.Μ. Χαλκίδας του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνοντας σήμερα τους υποψηφίους Βουλευτές μας για τις βουλευτικές εκλογές από την Χαλκίδα, σας καλεί  συναισθανόμενοι την ιστορική ευθύνη για το μέλλον του τόπου και της ριζοσπαστικής αριστεράς, να προχωρήσετε στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων του κόμματος, στηριζόμενοι αταλάντευτα και αποκλειστικά στις αποφάσεις του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας, για τις συνεργασίες.

Κάθε άλλη προσέγγιση και απόφαση που θα αναγορεύει σε αξιόπιστους συμμάχους πολιτικά πρόσωπα συνυπεύθυνα για την καταστροφική εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, κρίνουμε ότι κρύβει δύο κινδύνους για το κόμμα μας:
·         Προεκλογικά θα σπείρει την απογοήτευση, την απόσυρση και την αποστράτευση αριθμού μελών και στελεχών, ενώ αναπότρεπτα θα καλλιεργήσει στην κοινωνία την αίσθηση του «όλοι ίδιοι είναι»
·         Μετεκλογικά θα καταστήσει την κυβέρνητική πλειοψηφία της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ευάλωτη και ευθραυστη στις τεράστιες δυσκολίες και πιέσεις, που είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσει από το ντόπιο και ξένο κατεστημένο.
Τέλος, κατά την γνώμη μας, προβληματικός παρουσιάζεται ο τρόπος που φαίνεται να προκρίνει η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, κρατώντας το 30% των υποψηφίων στην αποκλειστική της ευθύνη.
Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο ακυρώνει στην πράξη τον καθοριστικό ρόλο των Οργανώσεων Μελών και ζητούμε την τελική έγκριση των υποψηφιοτήτων από την Νομαρχιακές Επιτροπές και την επικυρωσή τους από την Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με το Καταστατικό μας.
Χαλκίδα 28 Δεκ. 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου