Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Στα Λευκά όλη η Εύβοια. Το χιόνι ακύρωσε τις φωνές των παιδιών στους δρόμους!!

Χιονίζει  με ιδιαίτερη ένταση από το πρωί στην βόρεια, κεντρική Εύβοια. Σε πολλά χωριά ειδικά της κεντρικής Εύβοιας το χιόνι έχει φτάσει τα 5 εκατοστά. Τα προβλήματα που παρατηρούνται προς το παρών είναι εκείνα της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, καθότι τα σχολεία είναι κλειστά. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 βαθμούς Κελσίου στη πόλη της Χαλκίδας αλλά στις άλλες περιοχές του νομού δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς, ενώ στην περιοχή της Καρύστου θα είναι στους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, και πιθανόν στα ανατολικά επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ.
Η ένταση της κακοκαιρίας αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναλυτικά:

Νεφώσεις με χιονόνερο κατά περιόδους στα νότια και στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις κατά περιόδους στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού θα είναι τοπικά έντονες, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ μέσα στην ημέρα ενδέχεται να υπάρξει διάστημα πρόσκαιρης βελτίωσης.

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους και ολικό παγετό, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στον -1 βαθμό Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως και 01 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθεί χιονόνερο στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Παροδικές χιονοπτώσεις περιμένουμε σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι ισχυροί στα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 09 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε χιονόνερο ή χιόνι. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά διαστήματα ιδιαίτερα έντονες. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 έως και 05 βαθμούς Κελσίου.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην περιοχή της Κρήτης όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως και 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε νεφώσεις στα νότια με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τοπικά τα 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως και 06 βαθμούς Κελσίου.
Την Πέμπτη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στα δυτικά και τα βόρεια περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις. Στη νότια νησιωτική χώρα περιμένουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις έως και 10 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός αναμένεται στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου