Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Χρυσοχοΐδης: Όλοι οι φιλοευρωπαϊστές σε ένα κόμμα

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κόμματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις εξέφρασε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης , τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα μπορέσει η χώρα να βγει από το αδιέξοδο και να μπει σε Ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας.

Έμετο και ρίγη προκαλεί η στάση του Νεράντζη!

Με αφορμή τα όσα εσχάτως γράφτηκαν για την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με τον δημόσιο λόγο της, θα παρατηρήσω το εξής: Ενδεχομένως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να είναι ορισμένες φορές έξω από τα όρια τα οποία έχει επιβάλλει ο καθωσπρεπισμός του σάπιου πολιτικού συστήματος.

Γεύσεις και Ιδέες από Εύβοια...

Οι άγριες αυτοφυείς μορφές κρόκου φύονται σε όλη την ζώνη Αττικής Εύβοιας σύμφωνα συζήτηση  που είχαμε με την Σοφία Μούτσου - Η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αφιερωθεί στο νέο Blog και στην ομάδα που δημιούργησε "Για τις Γεύσεις της Εύβοιας".

Τι είπαν Σαμαράς -Κουβέλης στο... αποχαιρετιστήριο τηλεφώνημά τους...

Μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη που έγινε χθες στις έξι το απόγευμα σε καλό κλίμα αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, αναδεικνύει το μέγεθος του...

Την έξοδο σε 70.000 δημόσιους υπαλλήλους δείχνει ο Προϋπολογισμός

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα τεθούν 70.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος μείωσης του αριθμού τους κατά 150.000 έως το 2016.

Μ. Χρυσοχοΐδης, ο Ευ. Βενιζέλος έχει κάνει κρίσιμα λάθη και έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε στρατηγικό αδιέξοδο.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL εκτίμησε πως σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία για τα μέτρα «θα επικρατήσει η κοινή λογική και η συντριπτική πλειοψηφία θα ψηφίσει τα μέτρα», διαφορετικά "«Φοβούμαι ότι οδηγούμαστε μαθηματικά στη διάλυση»

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ : «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί»


Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη , δηλώνει «Ο ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι και θέλει και μπορεί». 
Η κ. Κατσέλη υπογραμμίζει πως είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ενωτικό μέτωπο για μια προοδευτική διακυβέρνηση,

Ανεπιθύμητη η Ρεπούση στα Χανιά

Ένταση προκλήθηκε στα Χανιά, όταν ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποδοκίμασε τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου της βιβλίου, «Τα Μαρασλειακά 1925-1927».

Ούτε ο Παπανδρέου δεν θα ψηφίσει τα μέτρα;

Σε μήνυμά του στο twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρει πως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε να μην παρευρεθεί στην ψηφοφορία των νέων μέτρων καθώς θα απουσιάζει στο εξωτερικό. 

Η κυβέρνησή σας δέσμια των μνημονιακών πολιτικών δεν μπορεί να τα καταφέρει - Εμείς μπορούμε !

Στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα ο Β.Αποστόλου στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:
Απευθυνόμενος στον Υπουργό ΑΑ&Τ: "Στην απάντηση σε ερώτηση που σας καταθέσαμε πριν 2,5 μήνες – στην αρχή της κυβερνητικής σας θητείας -

Χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων ενημερώνει  ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων  δεν θα γίνεται από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου  έως και την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, εξ αιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων των ΟΤΑ στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας τους.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι:

Χρήστος Ζώης: Κατανοούμε τα σενάρια με τα αριθμητικά δεδομένα και τους συσχετισμούς ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας των μέτρων



«Κατανοούμε την προσπάθεια να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον και η συζήτηση αποκλειστικά στους συσχετισμούς, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα μέτρα, όμως δεν συμμετέχουμε στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού από το μείζον,

«Στη Βουλή οι περικοπές των επιδομάτων των τρίτεκνων οικογενειών



Ο Βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νότης Μαριάς  κατέθεσε Αναφορά στον Υπουργό  Οικονομικών, άρθρο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» της Τρίτης 30 Οκτωβρίου 2012, υπό τον τίτλο «Στήνουν καζάνια συσσιτίων».

Από την εφημερίδα Ώρα Φωκίδας ενημερωθήκαμεότι ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία



Από την εφημερίδα σας ενημερωθήκαμε ότι ο κ. Πανουργιάς Παπαϊωάννου, απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς την εκπρόσωπο του Αυτοδιοικητικού Κινήματος περιφέρειας Στερεάς και περιφερειακή σύμβουλο Δέσποινα Σπανούδη, ζητώντας να ανακληθούν τα όσα αναφέρουμε σε πρόσφατη ανακοίνωσή μας. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι:

Κατάθεση ερώτησης για το εξώδικο Παπαϊωάννου και την φίμωση της δημόσιας αντιπαράθεσης



Ο πρόσφατα παραιτηθείς περιφερειακός σύμβουλος Π. Παπαϊωάννου, απέστειλε εξώδικο προς την περιφερειακή σύμβουλο, Δέσποινα Σπανούδη, με το οποίο κοινοποιεί την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά, εξ’ αιτίας δημόσιας κριτικής που ασκήσαμε ως περιφερειακή παράταξη, για το ασυμβίβαστο της άσκησης εξουσίας και της εκπροσώπησης ιδίων συμφερόντων.

Δράση «ΣΤΗΡΙΖΩ» για τη συλλογή Ρουχισμού



Πραγματοποιήθηκε εχθές με επιτυχία  η Δράση «ΣΤΗΡΙΖΩ» για τη συλλογή Ρουχισμού της Ν.Δ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου με την Στήριξη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Βουλευτής β΄Αθηνών κ. Γεωργιάδης Άδωνις.

Αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα γυρίσουμε στο Μεσαίωνα;

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΤΙΣ 6,30 Μ.Μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ-ΑΒΑΝΤΩΝ 50 
Θα έχουμε φάρμακα, τρόφιμα, πρώτες ύλες, καύσιμα; 
Πώς θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις;             

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ (ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗΣ) ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Στις 20 Αυγούστου 2012, σε αυτό το ιστολόγιο, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο: «ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ». ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΙΑΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ όπου μεταξύ των  άλλων έγραφα:

Το μεγάλο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας διευρύνει τα πολιτικά αδιέξοδα της συγκυβέρνησης

Η διαδικασία της ψήφισης της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τις αποκρατικοποιήσεις έδωσε μια καθόλου κολακευτική εικόνα για τη Βουλή. Οι σκηνές που διεξήχθησαν ιδιαίτερα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ

Ανάβαση στον Χτυπά προγραμματίζει για αύριο Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Χαλκίδας.



Ανάβαση στον Χτυπά προγραμματίζει για αύριο Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος (ΕΟΣ) Χαλκίδας.
Οι συμμετέχοντες, με αρχηγούς τους Φίλη Ορφανό και Δημήτρη Σουρμελή, θα συγκεντρωθούν στο λιμανάκι της Δροσιάς στις 8:45 το πρωί και από εκεί θα ξεκινήσουν,

Συμβολικό «λουκέτο» στις 7 Νοεμβρίου και στο Δήμο Χαλκιδέων



Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νέου Μνημονίου, το σύνολο των Υπηρεσιών (Καταστήματα και Εξωτερικά Συνεργεία), των Οργανισμών (ΔΟΑΠΠΕΧ και ΔΟΠΠΑΧ) και των Επιχειρήσεων (ΔΕΥΑΧ και ΔΑΕΠΕΧ) του Δήμου Χαλκιδέων θα παραμείνουν κλειστά,

Συνάντηση με εκπροσώπους των Σωματείων Εργαζομένων στη «ΛΑΡΚΟ», είχε ο βουλευτής Ευβοίας της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.



Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων συνάντησαν τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, εξέθεσαν τα προβλήματά τους και περιέγραψαν τα ζητήματα που έχουν ανακύψει τόσο σε ότι αφορά το καθεστώς λειτουργίας της εταιρείας, όσο και των οικονομικών εκκρεμοτήτων της.

Δημ. Αναγνωστάκης σχετικά με: 1. Την ψήφιση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015



Ο Βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς,  Δημήτρης Αναγνωστάκης στο πλαίσιο ομιλίας του, στη συνεδρίαση της 30ης Οκτωβρίου στην ολομέλεια της Βουλής, με θέμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής για την περίοδο 2012-15, τοποθετήθηκε εκφράζοντας την θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Κλείνουν το Υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Αλιβέρι

Με επιστολή τους τα Σωματεία Εργαζομένων και Συλλόγους περιοχής Αλιβερίου προς των Διοικητή ΙΚΑ Ροβέδρο Σπυρόπουλο δια διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του IKA Αλιβερίου το πλήρες κείμενο 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Θέμα ηγεσίας θέτει και η Μπατζελή, μέχρι το βράδυ πόσοι δεν θα θέσουν;;

Και  η Κατερίνα Μπατζελή έθεσε θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Αποδυναμώνονται οι δυνάμεις του στρατεύματος του ΠΑΣΟΚ» δήλωσε εξαπολύοντας βολές στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν μπορώ να παρακολουθήσω τις συνεχείς μεταλλάξεις και τις κυλιόμενες συμμαχίες. Ένας αρχηγός με νωπή εντολή, τη στιγμή που είναι δύσκολο να πετύχει σύγκλιση απόψεων

Δεν παραλαβαίνονται οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αποχώρησε η Ξενογιαννακοπούλου

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν από λίγο  η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με επιστολή της προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας ότι δεν την εκφράζει ιδεολογικά και πολιτικά
Η αποχώρηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου σημαίνει έρχεται και από πίσω ο Παπουτσής;  Διαβάστε την επιστολή της στο Βενιζέλο..

Χάνει το ΠΑΣΟΚ 6 βουλευτές του, μένοντας μόλις με 27;


 Σκόνη και θρύψαλα φαίνεται ότι είναι αυτή τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ και ίσως εντός των προσεχών ωρών, ή να έχει  6+ βουλευτές λιγότερους, η να έχουμε ανατροπή του Ε. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας και τα δύο μπορούν να συμβούν και αυτό που θα καθορίσει το τι από τα δύο παραπάνω θα συμβεί εξαρτάται από:

Ταχείες εξελίξεις και στην ΝΔ πριν από λίγο λάβαμε την επιστολή που έστειλε στο Μαχίμου ο Νικήτας Κακλαμάνης

Με την οποία ζητά επείγουσα σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ζητάει με επιστολή του στο γ.γ. της ΚΟ του κόμματος, Αθανάσιο Μπούρα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν κατά τη χθεσινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

Γρηγορότερες από ότι αναμενόταν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Κασσής ...

.. Με δηλώσεις του κατά Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη.
Εκτός ΠΑΣΟΚ είναι από εχθές το βράδυ ο Μιχάλης Κασσής, ο ίδιος δήλωσε στο πρωινό του Αντ1 « Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ χθες το βράδυ δεν είμαι τζάμπα μάγκας, όπως εκείνοι που δεν διάβασαν το μνημόνιο.

Ο Σκανδαλίδης αποχώρησε πριν την ψηφοφορία της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ

Βενιζελος: Εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις οποίες σας είχαμε γράψει εδώ και μέρες ότι η εξελίξεις θα προέλθουν από το ΠΑΣΟΚ που αυτή την στιγμή βράζει, ο Κώστας Σκανδαλίδης αποχώρησε βρίζοντας  πριν την ψηφοφορία της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση των μέτρων. Ακούγεται  και η πληροφορία για διαγραφή του…

Ερντογάν: Η Μέρκελ συμφωνεί ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να είναι στην ΕΕ...

  ... και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν το "άκουσε"!!!
Τη θέση ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να έχει γίνει δεκτή στους κόλπους της ΕΕ εξέφρασε σήμερα από το Βερολίνο, για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση όμως δεν είναι η στάση του Τούρκου ηγέτη όσο το ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε με την Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι τη θέση του αυτή ενστερνίζεται και η Γερμανίδα καγκελάριος.

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τι θα πουλήσουν μέχρι το 2016 - Ο πλήρης κατάλογος των αποκρατικοποιήσεων

Δεκάδες περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, μπαίνουν στη σειρά για πώληση. Ο πλήρης κατάλογος με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, ενσωματώθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο  μέχρι το 2016 που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Δημοσιογράφος χωρίς ταλέντο ο Αρβανίτης

Έντονη κριτική στο δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη άσκησε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έπρεπε «να το βουλώσει» και ότι «έκανε το κομματικό του καθήκον».
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, δήλωσε:

Προβληματισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά από τη δήλωση-βόμβα δημοφιλούς πολιτικού παράγοντα...

O οποίος φαίνεται να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά και ο Αντώνης Σαμαράς τρέμει με το νέο μέτωπο που άνοιξε γιατί αυτό προέρχεται από το δεξιό χώρο .

"Εγώ στήριξα τον Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός αλλά τώρα θα κάνω νέο κόμμα" Πρόκειται για ένα πρόσωπο-κλειδί το οποίο...

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το μήνυμα Σαμαρά

"Η διαπραγμάτευση στην οποία αναφέρεται ο Πρωθυπουργός δεν ξεκίνησε ποτέ για να ολοκληρωθεί σήμερα" εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις δηλώσεις Σαμαρά ότι η κυβέρνηση εξάντλησε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με την τρόικα τονίζοντας πως "αυτό το οποίο ολοκληρώνεται είναι η αποτυχημένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του λαού".

Ευ. Βενιζέλος: Απρέπεια η ανακοίνωση Σαμαρά αλλά.. οι βουλευτές να ψηφίσουν τα μέτρα

Η ανακοίνωση του Σαμαρά συνιστά υπονόμευση και απρέπεια δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά την δήλωση του πρωθυπουργού για την διαπράγματευση με την τρόικα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερο το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει τη δήλωση Σαμαρά το λιγότερο ατυχή και τονίζει ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Σαμαράς:Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια στην διαπραγμάτευση

H κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την βελτίωση των όρων της συμφωνίας τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέροντας ότι η διαπραγμάτευση με  την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε .

Μαλιά κουβάρια στην συνιστώσα του Σαμαρά

Ο Βενιζέλος μόλις κατάλαβε πως ο Σαμαρας  τον υπονομεύει και νωρίτερα  επιτέθηκε   σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων». Αυτό οδήγησε σε έκρηξη την κοινοβουλευτική ομάδα.

Νέα ρύθμιση για φτηνές νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων και εντάξεις εξπρές στα σχέδια πόλης


                                                                     Του Παναγιώτη Κούβαρη
Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) επεξεργάζονται με ταχείς ρυθμούς τον τρόπο με τον οποίο, όπως έχει προαναγγείλει ήδη η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, θα εφαρμοστεί η νέα ρύθμιση για νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων.

Παραμύθι η διαπραγμάτευση, αντεθνικά τα μέτρα και το ξεπούλημα

Η εγχώρια τρόικα ουδέποτε διαπραγματεύθηκε με τους ξένους, παίζει απλά θέατρο για να παραπλανήσει τους αδαείς. Ακόμα και αν η συγκυβέρνηση περάσει τα αντεθνικά μέτρα, το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου δεν θα εφαρμοστεί ποτέ στην πράξη.

ΝΟΔΕ ΣΤΗΡΙΖΩ



Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ΣΤΗΡΙΖΩ συγκεντρώνουμε ρουχισμό για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.
Σας περιμένουμε λοιπόν την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 17:30 στη Πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα όπου θα πραγματοποιηθεί  εκδήλωση για τη <<ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ>>.

Οφείλει εξηγήσεις



Ο  κ. Τσίπρας  οφείλει,  να εξηγήσει στον Ελληνικό λαό:
· Συμφωνεί  ή όχι με  όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;

O δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας τίμησε τους εξηνταοκτώ μαθητές που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.




Σε μια εκδήλωση γεμάτη  νιάτα, χαμόγελα και νεανικό ενθουσιασμό ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας τίμησε τους εξηνταοκτώ μαθητές του Δήμου Ερέτριας που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΜΕΣΩ COMENIUS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ



Από 25 έως 31 Οκτωβρίου το 2o Γυμνάσιο Χαλκίδας φιλοξενεί τις αποστολές σχολείων από 4 περιοχές της Ευρώπης (το Βάϊτερσταντ, έξω από τη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία / τη Γκρόσλινβα, έξω από τη Μπρατισλάβα, στη Σλοβακία / το Σλαουλί, στη Λιθουανία /το Φθαθ, στην Ουγγαρία), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Comenius 2011-13,

Λεμόνια ... δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης! και οχι μόνο.!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΤΗΣ ΝΕΤ



«Κατάλυση κάθε έννοιας της ανεξαρτησίας του τύπου αποτελεί η απόφαση της γενικής διεύθυνσης της ΕΡΤ να «κόψει» εν ψυχρώ την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη.
 Έπεσαν πλέον και τα τελευταία προσχήματα. Η κυβέρνηση θέλει την ΕΡΤ ως φερέφωνό της και τιμωρεί κάθε διαφορετική άποψη, γυρίζοντας την κρατική τηλεόραση στην δεκαετία του ΄80 όταν εξυπηρετούσε κομματικούς σκοπούς.

Η γενική διεύθυνση της ΕΡΤ οφείλει άμεσα να ανακαλέσει την απόφασή της και να συνειδητοποιήσει ότι η δημόσια τηλεόραση δεν είναι τσιφλίκι κανενός αλλά οφείλει να υπηρετεί την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού».

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Β. Αποστόλου Απαξίωση κλοροδοτημάτων της Χαλκίδας από το Υπουργείο Πολιτισμού.



Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του δημότη Χαλκίδας Δημήτρη Χλαμύδα ο οποίος με τη διαθήκη του κληροδότησε τα δώδεκα διαμερίσματα του, που βρίσκονται στο κέντρο της Χαλκίδας στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Τριγμούς προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ τα άρθρα Χρυσοχοΐδη-Δατσέρη

Δύο άρθρα στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Τύπο, ένα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ένα του Ιωάννη Δατσέρη, μία μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που θα καθορίσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα νέα μέτρα, προκαλούν αναταραχή και προβληματισμό στις τάξεις της παράταξης.

Στον ανακριτή αύριο ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ

Το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθεί θα περάσει αύριο, Τρίτη 30 Οκτωβρίου, ο πρώην διοικητής της ΛΑΡΚΟ, Τάσος Μπαράκος.
Ο κ. Μπαράκος κατηγιορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή δεν έκανε τις μειώσεις μισθών στη ΛΑΡΚΟ με βάση το νόμο για τα μισθολόγια των ΔΕΚΟ.

Η αριστερά του Σαμαρά.