Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς:Η κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια στην διαπραγμάτευση

H κυβέρνηση εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την βελτίωση των όρων της συμφωνίας τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφέροντας ότι η διαπραγμάτευση με  την τρόικα για το νέο πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε .
«Εφόσον εγκριθεί η συμφωνία αυτή και ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός, η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ» δηλώενι ο κ. Σαμαράς και προσθέτει πως: «Εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα των κομμάτων και του καθενός βουλευτή ξεχωριστά».

Στην ανακοίνωση ο πρωθυπουργός αναφέρει ακόμη ότι "πέρα από τη συμφωνία, ήδη προσπαθώ να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα από 31 δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να υπάρξει αισθητό αποτέλεσμα στην πραγματική οικονομία."  επισημαίνοντας πως "Το πρόβλημα από δω και στο εξής δεν είναι εκείνο ή το άλλο μέτρο… Το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: τι θα μπορούσε να συμβεί, αν δεν περάσει η συμφωνία και οδηγηθεί η χώρα στο χάος.

Σύμφωνα με τον ίδιο μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πιο οδυνηρή για ολόκληρο τον ελληνικό λαό μια τέτοια εξέλιξη. "Από οικονομική άποψη  και - ακόμα χειρότερα -από πολιτική άποψη.  Αυτοί οι κίνδυνοι πρέπει να αποφευχθούν." σημειώνει ακόμα καταλήγοντας πως " εναπόκειται πια στην υπευθυνότητα όλων των κομμάτων και του καθενός
βουλευτή ξεχωριστά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου