Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τριγμούς προκαλούν στο ΠΑΣΟΚ τα άρθρα Χρυσοχοΐδη-Δατσέρη

Δύο άρθρα στελεχών του ΠΑΣΟΚ στον Τύπο, ένα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και ένα του Ιωάννη Δατσέρη, μία μέρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που θα καθορίσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα νέα μέτρα, προκαλούν αναταραχή και προβληματισμό στις τάξεις της παράταξης.

Στο άρθρο του στα "Νέα", ο κ. Χρυσοχοΐδης τονίζει ότι οι διαχωριστικές γραμμές του χθες πρέπει να επανακαθοριστούν μπροστά στην ανάγκη αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων και υποστηρίζει πως οι πολιτικές δυνάμεις που δεν το καταλαβαίνουν "έχουν σίγουρο προορισμό το "νεκροταφείο" της Ιστορίας", ενώ εκτιμά αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι "η δημιουργία ενός συνεκτικού, δημοκρατικού και ευρωπαικού μετώπου απέναντι στον λαϊκισμό που υπονομεύει την εθνική προσπάθεια και τον φανατισμό των άκρων που απειλεί τη δημοκρατία".

Σε αρκετούς η τοποθέτηση αυτή του κ. Χρυσοχοΐδη φαίνεται σαν στήριξη του νέου κόμματος που φημολογείται ότι προτίθεται να ιδρύσει ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αν και ο ίδιος διευκρινίζει πως δεν προκρίνει συνεργασία με τη ΝΔ ή αριστεροδεξιές συμμαχίες, αλλά τη δημιουργία ενός διακομματικού μετώπου (όχι κόμματος) με στόχο τη σωτηρία της χώρας.

Από την άλλη, ο κ. Δατσέρης, στενός συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο άρθρο του επιτίθεται στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του τελευταίου, με τίτλο "Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση". Ειδικά για τον κ. Λοβέρδο, ο Κ. Δατσέρης αφού παραθέτει αντιφατικές δηλώσεις του πρώην υπουργού για διάφορα θέματα, αναφέρει: 

"Ανήκει, και αυτός,  στη σχολή πολιτικής σκέψης που αποφεύγει την αντιπαράθεση και επιδιώκει τις διευθετήσεις πριν τη τελική φάση. Η αποφυγή της ουσιαστικής αντιπαράθεσης ή ακόμη και της αναπόφευκτης σύγκρουσης δεν είναι κατάλληλη μέθοδος σε περιόδους κρίσης και μετάβασης, κυρίως γιατί χωρίς σύγκρουση δεν σφυρηλατούνται ηγεσίες".

Από τα βέλη του κ. Δατσέρη όμως δε γλιτώνει και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. "Η πρόταση Λοβέρδου - Χρυσοχοίδη μπορεί να μην υλοποιήθηκε τεχνικά, η πολιτική της όμως επί τέσσερις μήνες υλοποιείται στο ακέραιο", σχολιάζει αναφερόμενος στην πρόταση των δύο πρώην υπουργών τον περασμένο Ιούνιο για ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με κορυφαία στελέχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου