Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Γεύσεις και Ιδέες από Εύβοια...

Οι άγριες αυτοφυείς μορφές κρόκου φύονται σε όλη την ζώνη Αττικής Εύβοιας σύμφωνα συζήτηση  που είχαμε με την Σοφία Μούτσου - Η οποία το τελευταίο διάστημα έχει αφιερωθεί στο νέο Blog και στην ομάδα που δημιούργησε "Για τις Γεύσεις της Εύβοιας".
Προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο την Εύβοια όχι μόνο σε γαστρονομικό επίπεδο, αλλά συμβάλλοντας μέσο αυτών και στην καταγραφή των παραδόσεων  του νομού, ώστε να διαχυθούν στην νέα γενιά, η οποία φαίνεται να μην γνωρίζει πολλά "μυστικά" του νομού.

Σύμφωνα λοιπόν με την Σοφία Μότσου ο Κρόκος φύεται στην ανατολική Εύβοια. Ο κρόκος Κοζάνης (σαφράν) είναι καλλιεργημένη μορφή. Οι αυτοφυείς κρόκοι δείχνουν όμως τη δυνατότητα καλλιέργειας safran και στην περιοχή μας. Μια ιδέα για νέους αγρότες μέσω επιδοτουμένων προγραμμάτων !!!

Και επειδή πρέπει να πάρετε μια γεύση από Εύβοια κάντε κλικ στο 
http://gefseis-evias.blogspot.gr/   ή εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου