Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ομιλία του Βαγγέλης Αποστόλου, στα εγκαίνια του 6ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου



«Όλοι αποδεχόμαστε ότι ο αγροτικός τομέας είναι αυτός που μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Εμείς λέμε γιατί είναι ο τομέας που έχει τις δυνατότητες να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε ως χώρα  για τη παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ ΑΠΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

H παράκαμψη της Χαλκίδας είναι πράγματι ένα μεγάλο έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την πόλη και τον νομό. Χθες έγινε μόνο η πανηγυρική του ανακοίνωση. Έως την οριστική εξασφάλιση της χρηματοδότησης, τη δημοπράτηση, την έναρξη κατασκευής και την ολοκλήρωση ο δρόμος είναι μακρύς και επίπονος.

Ζωή Λιβανίου Για την πλατεία αγοράς Ευτυχώς Υπάρχουν Άνθρωποι...

Ζωή Λιβανίου 
 Το έζησα και αυτό χθες το πρωί στην αγορά της Χαλκίδας.
Την απαξίωσαν την άδειασαν, παίξανε πάνω της πολιτικά παιχνίδια, πάρθηκαν αποφάσεις και απόφάσεις πέρασαν χρόνια πολλά και ήρθε η στιγμή ο ανώτατος άρχων &  μόνο εκείνος κατέχει το καλό της πόλης& θέλει να την γκρεμίσει, να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από την ιστορία αυτής της ρημαγμένης από τα ιστορικά στοιχεία και τις αναφορές της πόλη.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Δεν κατάφεραν να μαζέψουν υπογραφές για την εκλογή ΠτΔ - Μόνο 8 υπέγραψαν!

Με τις υπογραφές συνολικά οκτώ βουλευτών, πέντε από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές και τρεις από τη ΔΗΜΑΡ κατατέθηκε και επίσημα στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη το κείμενο- πλατφόρμα που τονίζει την ανάγκη εθνικής συμφωνίας σε τέσσερα καίρια πολιτικά ζητήματα: Την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ...

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αυτό είναι το σήμα των ελληνικών προϊόντων

Το «Ελληνικό Σήμα» γίνεται πραγματικότητα με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γεράσιμος Γιακουμάτος και πλέον τα
ελληνικά μας προϊόντα αποκτούν αναγνωρίσιμη εθνική σφραγίδα ποιότητας για τις διεθνείς αλλά και την εγχώρια αγορά.

Σε οριακή κατάσταση ο Νίκος Ρωμανός. Λιποθύμησε σήμερα

Λιποθυμικό επεισόδιο είχε σήμερα το απόγευμα ο απεργός πείνας Νίκος Ρωμανός.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του, επίπτωση στην κατάσταση της υγείας του που θεωρούνταν αναμενόμενη από τους γιατρούς του Γ. Γεννηματάς, με δεδομένη τη χαμηλή αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από 25 ημέρες απεργίας πείνας. 

Έρχονται περικοπές συντάξεων σε αλλά εννέα επικουρικά ταμεία από την πρωτοχρονιά...

Άλλα εννέα επικουρικά ταμεία θα βρεθούν από την 1/1/2015 υπό την απειλή δραματικών περικοπών των συντάξεων εξαιτίας της εφαρμογής του συντελεστή βιωσιμότητας...
Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο (ν.4052/2012) με οδηγίες για την προετοιμασία των ταμείων τα οποία στο εξής θα λειτουργούν με βάση το διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων

Η αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του ΟΣΔΕ από την Ε.Ε επιφέρει κυρώσεις σε βάρος των Ελλήνων αγροτών




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη 02.12.2014 ότι θα παρακρατήσει προληπτικά γεωργικές ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προς την Ελλάδα για το οικονομικό έτος 2014–2015, ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω προβλημάτων διαχείρισης στο εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ).

Σύσκεψη ΑΝΕΛ Ν. Φθιώτιδας με τον κ. ΑΘ. Γιαννόπουλο

Στα πλαίσια της τακτικής συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, που έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 03/12/2014 στα γραφεία της Συντονιστικής στην Λαμία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας με τον συνεργαζόμενο με τους ΑΝΕΛ πρώην υπουργό ΑΘ. Γιαννόπουλο.

Εμπαιγμός του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη λειτουργία της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού - Ερέτριας



Το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε στην ερώτηση 3718 με ημερομηνία 16/10/2014, σχετικά με τη θετική γνωμοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείας της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού – Ερέτριας για τη μη κάλυψη των δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Δημ Αναγνωστάκης Το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας σε κίνδυνο



Ο βουλευτής Εύβοιας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Αναγνωστάκης Δημήτρης, καταθέτει ως Αναφορά το με ημερομηνία 1.12.14, Υπόμνημα του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Δiάθεση αγαθών από την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ



Η Εθελοντική ομάδα της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  διοργανώνει διάθεση αγαθών με «Μία… Στάση» από τους παραγωγούς στους καταναλωτές,
 το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι στο Πάρκο του Λαού-Χαλκίδα.

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Κούγκι έγινε το Δημαρχείο της Χαλκίδας!!!!!



Τον ρόλο του Σαμουήλ για μια  πενταετία φαίνεται ότι θα παίζει καθημερινά ο Δήμαρχος Χρ. Παγώνης, με όσα συμβαίνουν στην αυλή του και τα οποία ο ίδιος μετέχει και σκηνοθετεί με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Σήμερα το πρωί στο δημαρχείο, έγινε η ανατίναξη του «κούγκι»  με σπάσιμο τζαμαριών και "ωραίες" πολύ "ωραίες" εκφράσεις που δεν  περιποιούν τιμή για κανένα ούτε για εμάς που τα γράφουμε.

Αυτές είναι οι 20 κερδοφόρες εταιρείες για το 2013



Στις τρεις πρώτες κερδοφόρες εταιρείες για το 2013 βρέθηκαν οι τράπεζες, μία μάλιστα εκ των οποίων ήταν η εποπτική αρχή του κλάδου,  η Τράπεζα της Ελλάδος στην τρίτη θέση  με 831.149.203€ .
Σε απόλυτα μεγέθη πρώτη βρέθηκε η Alpha Bank με 2.175.51.000€,
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Τράπεζα Πειραιώς με 1.762.927.000, η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας με βάση και την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της στο Χρηματιστήριο.

Αυτά είναι τα κέρδη της εταιρείας "ΝΕΑ ΟΔΟΣ" που θα της παραχωρήσουν και τα διόδια της Χαλκίδα



Στις 20 κερδοφόρες εταιρείες της χώρας κατατάσσεται η εταιρεία  «ΝΕΑ ΟΔΟΣ»,  η οποία διαχειρίζεται το κομμάτι της Εθνικής Οδού Αθήνα-Λαμία.
 Η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ» κατέχει την 20η θέση, με τα κέρδη της να ανέρχονται στο πόσο των 55.348.737€ και ξεπερνά κατά πολύ την κερδοφορία της μαμάς εταιρείας της ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Μάλιστα καμιά άλλη εταιρεία του ομίλου δεν είναι μέσα στις 20 κερδοφόρες εταιρείες.

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων την Κυριακή 7 Δεκέμβρη


Μήπως;;;

Υπάρχουν  πολύ  περισσότερα  ψέμματα  από τις   αλήθειες  στην  συνέντευξη.....

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας, για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Αριστεράς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή Τοπικών Φορέων και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της περιφέρειας, την παρουσία και κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε στις 29-11-2014 στη Λαμία Φθιώτιδας η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Στερεάς Ελλάδας, για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της Αριστεράς για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. 

Δήλωση Δ. Αναγνωστάκη, για Νίκο Ρωμανό.

Ως γονιός, ως δάσκαλος κι ως βουλευτής θεωρώ επιτακτική ανάγκη την παρέμβαση της συντεταγμένης πολιτείας, για τη γνωστή υπόθεση του νεαρού κρατουμένου Νίκου Ρωμανού. Η Δημοκρατία κι ο νομικός μας πολιτισμός επιβάλλουν την εξεύρεση άμεσης λύσης.

Επίσκεψη στο Δήμο Ερέτριας από κλιμάκιο Καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών

Το Σάββατο 29-11-2014 επισκέφτηκε το Δήμο Ερέτριας κλιμάκιο από καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών με σκοπό να αποτυπώσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να προτείνουν ένα master ? plan ανάπτυξης του Δήμου.

Ανακοίνωση από τον Ιατρικό Σύλλογο Εύβοιας για το πτυχίο της Κατερίνας Περλεπέ

Το Δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας άναψε φωτιές στον ιατρικό κόσμο της Εύβοιας, αφού θέτει υπό αμφισβήτηση  την την ύπαρξη ή μη, καθώς και του πτυχίου της γιατρού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Περλεπέ.
Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας,  ο οποίος αναφέρει τα εξής :    

Η απάντηση της κας Κατερίνα Περλεπέ σε συνέντευξη που έδωσε χθες.

Κατερίνα ΠερλεπέΣυνέντευξη τύπου παραχώρησε το χθες  1η Δεκεμβρίου, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ευβοίας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και  η Κατερίνα Περλεπέ, αναφορικά με το θέμα της "ύπαρξης" ή όχι του  πτυχίου της Κατερίνα Περλεπέ
Σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης, η κα Κατερίνα Περλεπέ αναφέρθηκε στην αρχή της όλης ιστορίας με το πτυχίο της , στην ολιγωρία που επέδειξαν το προξενείο και οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας, ενώ εξαπέλυσε ευθείες βολές εναντίον του βουλευτή Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας και γιατρού Κώστα Μαρκόπουλου, λέγοντας ότι η καταγγελία του ήταν μικροκομματική ή μικροπολιτική και ότι ίσως η καταγγελία να έγινε επειδή ο βουλευτής ήθελε ο Διοικητής του Νοσοκομείου να είναι κομματάρχης του.

Δημ. Αναγνωστάκης, Κανένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά, την  με  ημερομηνία 02/12/2014, επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, σχετικά με την αδιαφορία που επιδεικνύει απέναντί τους η πολιτεία.

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΥΜΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 24 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!! Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την στάση της αναπληρώτριας Υπουργού Εθν.Άμυνας. Tο μένος που δείχνει σε 55 οικογένειες σε μια περιοχή που η ανεργία έχει κτυπήσει κόκκινο (ποσοστό που πλησιάζει το 80%) είναι αχαρακτήριστο. Στάση η οποία χρήζει ψυχιατρικής έρευνας. Αυτό δεν είναι  success story,  κα Γεννηματά, αλλά η γαλέρα με τους σκλάβους -εργαζόμενους.

Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για την ασφάλιση συνταξιούχων ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων



Ερώτηση απηύθυνε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας σχετικά με την ασφάλιση συνταξιούχων ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων. Ο βουλευτής ζητάει να ληφθούν μέτρα για τη διόρθωση νομοτεχνικού λάθους που υποχρεώνει ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων που ήδη λαμβάνουν σύνταξη από άλλον ασφαλιστικό φορέα σε ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Απρίλιο του 2013.

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΟΥ



Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας διαβεβαιώνει ότι κατά την επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού) δεν έχει βρεθεί πλαστό πτυχίο ιατρού. Η διαδικασία και ο έλεγχος πραγματοποιείται αυστηρά όπως προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για όλους τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Εκδήλωση για την υποστήριξη της ΔΟΑΠΕΧΧ του Δήμου Χαλκιδέων



Σήμερα Δευτέρα 1/12/2014 στο Θέατρο Παπαδημητρίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη  επιτυχία  η εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το ΚΕΔΔΥ Ευβοίας και το Γενικό Νοσοκομείο  Χαλκίδας (ΚΕΦΙΑΠ ) με την υποστήριξη της ΔΟΑΠΕΧΧ του Δήμου Χαλκιδέων .

Ερώτηση Δημ Αναγνωστάκη για ανακούφιση των συνταξιούχων ΑμεΑ



Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, Νίκος Τσούκαλης και Γιώργος Κυρίτσης αναδεικνύοντας την άμεση ανάγκη οικονομικής ανακούφισης όλων των συνταξιούχων ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω 80%.

ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΑΥΛΩΝΟΣ

Άγιος Δημήτριος, Χάνια Αυλωναρίου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Η περιοχή του τέως Δήμου Αυλώνος έχει προικισθεί από την ιστορία με ορισμένα από τα πλέον σημαντικά Βυζαντινά, θρησκευτικά και μη, Μνημεία της Εύβοιας. Ο Πύργος Αυλωναρίου (12ου Αιώνα), ο Άγιος Δημήτριος στα Χάνια (11oςαιώνας) η Αγία Θέκλη (13ος αιώνας), η Ιερά Μονή Λευκών (11 αιώνας), ο Άγιος Ιωάννης στον Χόνδρο (13 αιώνας), η Παναγία στο Κάστρο Ποτήρι (13ος αιώνας) και της μεταβυζαντινής εποχής όπως η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Πυργί (16αιώνας), ο Άγιος Ιωάννης στις Καρυές (16 αιώνας) και ο Άγιος Δημήτριος Καταρράκτη Οκτωνιάς (16 αιώνας) κ.α.

Έναρξη Εορταστικών Εκδηλώσεων Χριστούγεννα 2014!! Πρωτοχρονιά 2015 στο Δήμο Ερέτριας

 Με αυτά τα λόγια  η Δήμαρχος Ερέτριας Αμφιτρίτη Αλημπατέ έδωσε τον τόνο στην τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων  και της Πρωτοχρονιάς για τον Δήμο Ερέτριας.
Είναι πράγματι σημαντικές αυτές οι εκδηλώσεις που δίνουν ανάσες χαράς σε μικρούς  και μεγάλους και ευκαιρίες να γιορτάσουμε όλοι μαζί ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα  και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας.

3 η Δεκεμβρίου Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθνική και ΑμεΑ



Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας  και ο Πανευβοϊκός  Σύλλογος  Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  συνδιοργανώνουν εκδήλωση την
3η Δεκεμβρίου 2014 για την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί :

Ημέρα   Τετάρτη   3  Δεκεμβρίου  2014  

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ: Έρχονται καταιγίδες – Παραμένει η αφρικάνικη σκόνη

Χαλάει πάλι ο καιρός, καθώς αύριο Δευτέρα αναμένεται να σημειωθούν βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και το βράδυ στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί οι οποίοι θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νοτιά.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Συνελήφθησαν δυο Έλληνες στην Πάτρα, για ιστοσελίδα παιδικής πορνογραφίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο ατόμων, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο». Πρόκειται για δυο άνδρες, 33 και 35 ετών, οι οποίοι διατηρούσαν λογαριασμό σε ιστοσελίδα του Darknet, με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Επείγον: MOODY’S: “ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΞΗ” Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ – Διάψευση προσδοκιών

Δεν προχώρησε τελικά  η Moody’s σε επικαιροποίηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, όπως ήταν προγραμματισμένο για χθες.  Ο οίκος δεν έκανε σχόλιο επί της απόφασής του.

Μήνυμα Τσίπρα σε κυβέρνηση και τρόικα: Υπογραφή ντροπής, να μην περιμένετε από μας-Τέλος στην απολυταρχία του φόβου

tsipras9-ioannina

Από τα Ιωάννινα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα, ακόμα και αν αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου. Εκλογές χθες, για να «ξεφύγουμε από τον πρωθυπουργό της καταστροφής».

Με τη φράση «ούτε μια μέρα, ούτε μια ώρα χαμένη με μνημονιακές κυβερνήσεις κάθε παραλλαγής, για το λαό μας που στενάζει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε για άλλη μια φορά εκλογές, διαμηνύοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση του κόμματός του δεν πρόκειται να θεωρήσει δεδομένα «τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα».

«Στόχος η ενότητα»

Με την υπογραφή κοινής δήλωσης που ενισχύει τη χριστιανική αγάπη και τη συνεργασία, οι δυο ηγέτης της Χριστιανοσύνης ολοκλήρωσαν την ιστορική τους συνάντηση στο Φανάρι.
Οι συνομιλίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου σφραγίστηκαν από πνεύμα ενότητας και ισχυρής επιθυμίας για στενότερη προσέγγιση, διάλογο και διάθεση για την επίλυση των προβλημάτων, τα οποία δίχαζαν τις δυο εκκλησίες επί αιώνες. Η προσπάθεια αυτή καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική μπροστά στους νέους κινδύνους που απειλούν τη Χριστιανοσύνη.

Βαρθολομαίος, ο «ανοιχτόμυαλος» πνευματικός ηγέτης.

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία και η συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αλλά και οι οικονομικές εξελίξεις στην ΕΕ σχολιάζονται σήμερα στον γερμανόφωνο Τύπo.
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine φιλοξενεί πορτρέτο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τίτλο σύντομο, αλλά και περιεκτικό: «Ο ανοιχτόμυαλος». Η εφημερίδα εξηγεί ότι σύμφωνα με τη θεώρηση του Πατριαρχείου ο Βαρθολομαίος είναι «πρώτος μεταξύ ίσων»,

Σχετίζονται οι θάνατοι με το αντιγριπικό εμβόλιο;

Ερωτηματικά εγείρει στην Ιταλία ο θάνατος ατόμων, τα οποία φέρεται να εμβολιάστηκαν με το αντιγριπικό Fluad της Novartis. Προληπτικά ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε, τη χρήση του.
Στην Ιταλία καταγράφηκαν 11 περιστατικά θανάτων τα οποία ενδέχεται να συνδέονται με την χορήγηση του αντιγριπικού εμβολίου Fluad της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Der Spiegel: Τρίτο πακέτο - μνημόνιο 10 δισ. ευρώ για την Ελλάδα ...

Για τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο κοινοτικές πηγές. 
Μάλιστα αναφέρεται σε απόφαση που ελήφθη στις Βρυξέλλες, για στήριξη ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Το γερμανικό περιοδικό DER SPIEGEL υποστηρίζει ότι έχει κλείσει η συμφωνία για την παροχή προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα με την αξιοποίηση μέρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). 

Στουρνάρας: Πρέπει να βιαστούμε να κλείσουμε συμφωνία πριν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στουρνάρας: «Πρέπει να υπάρξει αμέσως συμφωνία με την τρόικα» Η λάβα κατεβαίνει το Βουνό «Ρεαλισμό και ευελιξία» πρέπει να δείξουν και οι δύο πλευρές αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος νιώθοντας την καυτή ανάσα του ΣΥΡΙΖΑ 
Ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζει σε συνέντευξή του την ανάγκη να επιτευχθεί σύντομα επιτυχία με την τρόικα. «Είναι προς το συμφέρον, τόσο της ελληνικής πλευράς όσο και της τρόικας να υπάρξει συμβιβασμός αμέσως, με βάση τα υπαρκτά δεδομένα και την κοινή λογική. Δεν πρέπει για κανένα λόγο να ανακοπεί η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας» υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ




Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Στερεάς Ελλάδας πήρε μέλος στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 29 Νοέμβρη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμίας. Με  κεντρικό εισήγηση τον  Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα.

Στην σύσκεψη πήρε μέλος πολυπληθή αντιπροσωπεία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ενώ χαιρετισμό στην σύσκεψη,  απεύθυνε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου  Τάσος Γέραλης και υπεύθυνος του τομέα επικοινωνίας

Βασικά σημεία του χαιρετισμού του ήταν.

Κύριε Πρόεδρε, φίλοι και φίλες,

Β. Αποστόλου: Η αυριανή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πόρους και αρμοδιότητες για να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα.



Στην ομιλία του στη Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία ο βουλευτής Ευβοίας και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Π.Σ. της Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου στάθηκε ιδιαίτερα στο σχεδιασμό της αυριανής ημέρας για τη Περιφέρεια:

«Κυρίες και κύριοι , φίλες και φίλοι
σας ευχαριστώ κι εγώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τσιπρας: «Να ποια είναι τα θρασίμια κύριε Σαμαρά»

Αμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ζήτησε από τη Λαμία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας απέναντι στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της οικονομίας που στόχο έχουν να προβοκάρουν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ζητά εκλογές «για να εναρμονιστεί η Βουλή με τη λαϊκή θέληση. Για να εκλεγεί πρόεδρος που θα εκφράζει πραγματική τη λαϊκή πλειοψηφία και την εθνική ομοψυχία. Για να δοθεί ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης στη νέα κυβέρνηση, ώστε να μπει η χώρα σε ένα άλλο δρόμο, εντελώς διαφορετικό από το δρόμο της καταστροφής και της απόγνωσης που ακολουθεί σήμερα».