Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στο Δήμο Ερέτριας από κλιμάκιο Καθηγητών του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών

Το Σάββατο 29-11-2014 επισκέφτηκε το Δήμο Ερέτριας κλιμάκιο από καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών με σκοπό να αποτυπώσουν την υφιστάμενη κατάσταση και να προτείνουν ένα master ? plan ανάπτυξης του Δήμου.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Λάμπρου, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Νικόλαο Μεταξά, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Νικόλαο Μυτακίδη, κ. Δημήτριο Μίγγο και τον Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ερέτριας κ. Γεώργιο Σαράπη, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Ερέτριας τους καθηγητές κ. Νίκο Μαρκάτο, π. Πρύτανη, κα Σόνια Μαυρομάτη, κ. Κων/νο Μωραϊτη και τον επιστημονικό συνεργάτη & προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Μετσόβιου Πολυτεχνίου κ. Μιχάλη Χριστόλη.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο συμπολίτης μας κ. Σπύρος Τσιριμώκος.
Μετά την εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο άρχισε η περιήγηση στις ομορφιές του Δήμου. Επισκέφτηκαν τη Σέττα, είδαν το τοπίο, τη χλωρίδα, τα εξωκλήσια, την Αμπουδιώτισσα, ενημερώθηκαν για τις Σπηλιές, για το άφθονο νερό από τις πηγές, έμειναν έκθαμβοι από το μοναδικό ορεινό τοπίο, δίπλα στην Αθήνα και τις δυνατότητες ανάπτυξης.
Στη συνέχεια περιδιάβηκαν το Γυμνό, ενημερώθηκαν για τη μελέτη Ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη, την Άνω Βάθεια και την Καλλιθέα.
Επισκέφτηκαν το χώρο  του κλειστού Γυμναστηρίου στο Κουκάκι και ενημερώθηκαν για τα λάθη που έχουν γίνει, επισκέφτηκαν την Αμάρυνθο και περιηγήθηκαν στην παραλία, για τη δημιουργία σχεδίου Ανάπλασης.
Τελευταίος σταθμός ήταν η Ερέτρια, όπου τους υποδείχτηκε η ακίνητη περιουσία του Δήμου για να κάνουν επενδυτικές προτάσεις αξιοποίησής της όπως Συνεδριακό Κέντρο, ανοικτά πάρκα κ.α.
? επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρατέθηκε στους καθηγητές και την προσφορά αναμνηστικού βιβλίου από τη Δήμαρχο.
? επίσκεψη ήταν πολύ εποικοδομητική για το Δήμο μας, καθώς οι κύριοι καθηγητές θα μελετήσουν τα δεδομένα και μαζί με τα στοιχεία που ζήτησαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα προβούν σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου μας και την αξιοποίηση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου