Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας



Την Τετάρτη  15 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεντρικής Εύβοιας στη Χαλκίδα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Δ. Αναγνωστάκης: Απέφυγε το Υπουργείο Ναυτιλίας να απαντήσει για το ενδεχόμενο μείωσης των επιδοτούμενων δρομολογίων προς την άγονη γραμμή



Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου απάντησε στην υπ’ αριθμό 9507 ερώτηση με ημερομηνία 11/04/2013 που αφορούσε αφενός το ενδεχόμενο μείωσης των επιδοτούμενων δρομολογίων προς την άγονη γραμμή και αφετέρου την χρηματοδότηση της λειτουργίας των άγονων γραμμών μέσω πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΥΡΙΖΑ Ερώτηση για τις περικοπές αναπληρωτών καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Άμφισσας



Το Μουσικό σχολείο Άμφισσας ξεκίνησε τη λειτουργία του το ακαδημαϊκό έτος 2010 – 2011 και στο σύντομο χρονικό διάστημα που έχει διανύσει κατάφερε, με την προσπάθεια εκπαιδευτικών –που στο σύνολό τους είναι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι- και μαθητών να καταξιωθεί ως ένα από τα πλέον επιτυχημένα Μουσικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ σε ποιον βουλευτή έστειλαν φύλλο επίταξης και τι τους απάντησε...

Βουλευτής και πρώην εκπαιδευτικός παρέλαβε φύλλο επίταξης από το υπουργείο Παιδείας! Ευτυχώς τους απάντησε με χιούμορ...

Όλιβερ Στόουν: Ο Τσίπρας είναι η ελπίδα της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης

Aν ήταν να επιλέξει το καστ κάποιας ταινίας του, σίγουρα ο Όλιβερ Στόουν θα ήθελε να δώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς φαίνεται να τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή όμως επρόκειτο για δηλώσεις γνωριμίας, περιορίστηκε μόνο να απονείμει στον κ. Τσίπρα τα εύσημα για την πολιτική του παρουσία τον τελευταίο καιρό και να του δώσει την ευχή του να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Συμφωνίες και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας

Σειρά συμφωνιών και πρωτοκόλλων συνεργασίας μεταξύ Έλλάδας και Κίνας υπεγράφησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ.

Αναλυτικότερα:

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης υπέγραψε Πρωτόκολλο Συνεργασίας του ΤΑΙΠΕΔ με την China Development Bank, με στόχο την προώθηση του Ελληνικού Προγράμματος Ιδιωτικοποιήσεων και τη δυναμική συμμετοχή σε αυτό κινεζικών εταιρειών.

«Mr Dax»: Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου!


ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ
«Mr Dax»: Εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ ο Παπανδρέου!
Οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου, υποστηρίζει ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ – γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown».

Τον κίνδυνο να παραμείνει παράλυτο στην ζωή του διατρέχει το 12χρονο παιδί που δέχθηκε 20 μαχαιριές από Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο 12χρονος που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από Ολλανδός υπάλληλο ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη. 

Ανοίγει η «αυλαία» των Πανελλαδικών Εξετάσεων με Νεοελληνική Γλώσσα

Η απεργία τελικά δεν θα γίνει και τα επιταγμένα σχολικά κτίρια ανοίγουν στις 8 το πρωί της Παρασκευής της πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τους υποψήφιους για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.  

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε τρίτεκνες οικογένειες

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Τρίτεκνων Ευβοίας, πληροφορεί τον κόσμο για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε τρίτεκνες οικογένειες από την Ευρωπαΐκη Ένωση, για το έτος 2013.
Προθεσμία καταθέσεων δικαιολογητικών:
1 - 31 ΜΑΪΟΥ 2013
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά:

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: Πορεία συμπαράστασης στην απεργία των εκπαιδευτικών.



Από τη μία έχουμε τη μεγάλη καταστροφή και εξαθλίωση που δέχεται η κοινωνία μας από την εγκληματική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη εφαρμόζεται ευρεία, πολύπλευρη και επαναλαμβανόμενη καταστολή στους εργαζόμενους με χημικά στις διαδηλώσεις, συλλήψεις, απόδοση άδικων κατηγοριών και τελευταία με το αισχρό και δικτατορικό μέσο της απαγόρευσης της απεργίας με την επίταξη. 

ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α : Η ΤΡΙΚΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Σταμάτης Γκάβαλης με αφορμή την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τη μεταβίβαση ακινήτου του Δήμου Λευκάδας στο ΤΑΙΠΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΛ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συμμετείχε στο δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι ΕΛΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στον αυταρχισμό και στη συνταγματική εκτροπή», πλήθος εκπαιδευτικών έδωσε το παρόν παρά την κακοκαιρία για να δηλώσει την αγανάκτηση του για τα τελευταία «κατορθώματα» της συγκυβέρνησης.

ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Προς Μαθητές Να θυμάστε πάντα, ότι αυτός που αγωνίζεται με αρχές, πίστη και επιμονή στο τέλος δικαιώνεται.

Σε όλες τις Μαθήτριες και τους Μαθητές που δίνουν αύριο την μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εύχομαι απ' τα βάθη της καρδιάς μου καλή επιτυχία, και το όνειρο του καθενός να γίνει πραγματικότητα.

Απάντηση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης για προσλήψεις Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σε ερώτηση του Δ. Αναγωστάκη



Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην υπ’ αριθμό 9936 ερώτηση με ημερομηνία 19/04/2013 με θέμα την ένταξη μιας κατηγορίας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο ειδικό μισθολόγιο.

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βαρουφάκης: Ο ΓΑΠ έβαλε την Ελλάδα στην κόλαση

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου χαρκτηρίζοντας τον ως τον άνθρωπο που μεσολόβησε γαι την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως.

Τι συμβαίνει και μόνο το ΠΑΣΟΚ καταρρέει;

  Στραβόλαιμος Σταύρος
Μας προβληματίζει το γεγονός της συρρίκνωσης του Κινήματος σε ποσοστά κάτω ακόμα και από τους Καμμένους Έλληνες. Μας θλίβει η εικόνα ενός παραπαίοντος και ανήμπορου ΠΑΣΟΚ που παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες της ηγεσίας του, αδυνατεί να γοητεύσει με τον πολιτικό του λόγο, να κεντρίσει έστω και στο ελάχιστο το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις προτάσεις του, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να καθίσει για λίγο να το ακούσει.

10 μονάδες μπροστά η CDU της Μέρκελ

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στους Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Bild.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της Bild, οι Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές λαμβάνουν 37 % στην πρόθεση ψήφου. Οι κυβερνητικοί τους εταίροι, οι Φιλελεύθεροι του Φ. Ρέσλερ, χάνουν μια μονάδα και συγκεντρώνουν 4 %, που θα τους άφηνε εκτός κοινοβουλίου.

Παφίλης και Καραθανασόπουλος νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ

Νέους κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους όρισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι ο Θανάσης Παφίλης και δεύτερος ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ένας 16άρης για την υποκρισία πολιτικών και δημοσιογράφων

Επιστολή- δριμύ κατηγορώ στο Facebook κατά πολιτικών και δημοσιογράφων με αφορμή τις αντιδράσεις για την απεργία των καθηγητών.
Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η συγκλονιστική επιστολή ενός 16χρονου αριστούχου μαθητή που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες στο Facebook. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά η αφορμή για να τη γράψει στάθηκε η απεργία των καθηγητών μέσα στην εξεταστική περίοδο, ενώ στρέφει τα βέλη του κατά των πολιτικών και των ΜΜΕ.
Αναλυτικά η επιστολή του:

ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση

Με τη σημερινή εξέλιξη, με την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς τη συμμετοχή του ΣΕΒ, επιχειρείται να πέσει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να κρυφτούν οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Τσίπρας: Το Μνημόνιο είναι η αιτία του κακού

O Αλέξης Τσίπρας μιλώντας μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κάλεσε για ακόμα μία φορά τον Πρωθυπουργό να πάρει πίσω την απόφαση για επιστράτευση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "όταν ντύνεις στο χακί τον καθηγητή, τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε μια κοινωνία προκοπής και προοπτικής".

Οι “Πειρατές στην Εκπαίδευση” διεκδικούν θέση στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ)

Ο δάσκαλος και τωρινός πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του “ΠΕΙΡ”, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, ο Θανάσης Γούναρης, είχε την εξαιρετική ιδέα τον περασμένο Νοέμβριο για τη δημιουργία ενός συνδυασμού που ονομάζεται Πειρατές στην Εκπαίδευση” (Διακήρυξη και Αρχές).

 Προβάδισμα 0,2% για τη Νέα Δημοκρατία

Προβάδισμα ο,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (21,6%-21,4%) δίνει στη Νέα Δημοκρατία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την ευθύνη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά.
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 12,4%, το ΠΑΣΟΚ 6,3%, το ΚΚΕ 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,2%.

Η Νέα Μέρα… "κουρεύει" τα ποσοστά του Καμμένου

Η δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η πρώτη που διενεργήθηκε και μετράει τη δυναμική των δυο νέων κομμάτων που ιδρύθηκαν το τελευταίο διάστημα, της Νέας Μέρας και της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Δημοσκοπική… μελαγχολία για τον Λοβέρδο

Κάθε άλλο παρά καλά, είναι τα νέα για τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα συγκεντρώνει μόλις 1,1%, που με αναγωγή στα έγκυρα γίνεται 1,2%.

Την πλάτη του ΚΚΕ θα "βλέπει" το ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ… απειλείται για την 4η θέση από το ΚΚΕ

Πολύ μακριά από τη Χρυσή Αυγή, πολύ κοντά… στο ΚΚΕ. Η δημοσκόπηση του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προκαλεί μελαγχολία στο ΠΑΣΟΚ.

Καμμένος: Ο Σαμαράς ζει το όνειρό του…

Σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι “ζει το δικό του όνειρο”, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με αφορμή την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία.

ΠΑΣΟΚ: «Απαράδεκτη η στάση του ΣΕΒ»

«Η νέα ΕΓΣΣΕ δημιουργεί ασφάλεια δικαίου στους εργαζομένους για σημαντικά οικονομικά θέματα (όπως το επίδομα γάμου) και κατοχυρώνει σειρά θεσμικών θεμάτων στο εργασιακό τους καθεστώς. Θεωρούμε ως απαράδεκτη την άρνηση του ΣΕΒ να συνυπογράψει την Σύμβαση», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Αναβάθμιση από Fitch – Προς έξοδο από την κρίση η Ελλάδα

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και το κυβερνητικό έργο έδωσε ο οίκος Fitch Ratings, ο οποίος σήμερα προχώρησε σε επί τα βελτίω αναθεώρηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας, εξέλιξη η οποία συνάδει με το σενάριο επιστροφής της χώρας στις αγορές το 2014.

Νέο διατροφικό σκάνδαλο με φυτοφάρμακα σε φρούτα και λαχανικά

Την ύπαρξη πολύ επικίνδυνων φυτοφαρμάκαν σε μια σειρά από φρούτα και λαχανικά που πωλούνται στη χώρα μας, αποκάλυψε έρευνα του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.
Συνολικά βρέθηκαν 27 διαφορετικές χημικές δραστικές ουσίες (πολλές από αυτές απαγορευμένες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης), των οποίων οι επίσημες εγκρίσεις αναγράφουν πως είναι ύποπτες καρκινογενέσεων κι έχουν εξαιρετική τοξικότητα.

ΟΛΜΕ: Ανοιχτό γράμμα προς τους μαθητές μας

Ανοιχτό γράμμα προς τους μαθητές δίνει στην δημοσιότητα η ΟΛΜΕ σχετικά με τον απεργιακό αγώνα.
 
Η επιστολή
Φίλε μαθητή/ φίλη μαθήτρια,
Θα ήθελα να σου εξηγήσω για ποιους λόγους αναγκαστήκαμε εμείς, οι καθηγητές σου, να ξεκινήσουμε αυτό τον δύσκολο απεργιακό αγώνα. Αυτό βέβαια δεν είναι αρκετό. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τη γνώμη σου, ιδίως αν είναι διαφορετική από τη δική μου. Σου ζητώ όμως πρώτα να ξοδέψεις δυο λεπτά για να με ακούσεις. 

Συνάντηση Μ. Κεφαλογιάννη - ΟΛΜΕ

 
 
 
 
 
 
 
 
Αύριο στα γραφεία του κόμματος
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ θα συναντηθεί αύριο Τετάρτη με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη. 

ΟΛΜΕ: H στάση της ΑΔΕΔΥ «δίνει χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση»

Η ΟΛΜΕ καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή της "την άρνηση της πλειοψηφίας που διαμορφώθηκε στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή μας για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17-5".

Υπέρ της απεργίας η ψηφοφορία στις ΕΛΜΕ

Μεγάλη συμμετοχή και μάλιστα υπέρ της απεργίας μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις δείχνουν τα πρώτα στοιχεία απο τις ψηφοφορίες στις τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, που γίνονται σήμερα Τρίτη, σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να καταγραφούν οι τάσεις στο χώρο των καθηγητών.

Ζωγραφιά Ελληνα μαθητή το σημερινό λογότυπο της Google

Ζωγραφιά Ελληνα μαθητή το σημερινό λογότυπο της GoogleΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «DOODLE 4 GOOGLE»
Το doodle που σχεδίασε ένας 10χρονος μαθητής του 2ου δημοτικού σχολείου Λιτόχωρου Πιερίας φιλοξενεί σήμερα στην πρώτη της σελίδα η Google.

Πώς η εφορία θα υπολογίζει το πραγματικό εισόδημα του κάθε πολίτη

Του Κωστή Πλάντζου
Από τις καταθέσεις και τις αγορές που κάνουν, θέλει να πιάσει τους φοροφυγάδες το υπουργείο Οικονομικών αλλά στην πράξη, όπως όλα δείχνουν, κάθε φορολογούμενος πολίτης που του χτυπά για έλεγχο την πόρτα η εφορία, κινδυνεύει να βρεθεί μπλεγμένος και πρέπει να αποδείξει ο ίδιος πως… «δεν είναι ελέφαντας».

Φόρος ανά στρέμμα στα αγροτεμάχια

Με βάση την επιφάνειά τους και όχι την αξία τους θα φορολογηθούν, από το 2014, τα αγροτεμάχια, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

"Ανησυχούν" για τους μαθητές οι ύαινες της επικοινωνίας

Του Χρήστου Κάτσικα
Μιλάνε ως ειδικοί, άλλοτε βγάζοντας οχετούς συκοφαντίας για τους δασκάλους και άλλοτε χαϊδεύοντας μαθητές, υποψηφίους και γονείς με στόχο, βέβαια, να τους στρέψουν εναντίον των δασκάλων. Γνωστοί και δοκιμασμένοι μέθοδοι που φανερώνουν τον ρόλο των ΜΜΕ, των κεντρικών τους δημοσιογράφων, αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση ή κάνουν ότι στηρίζουν τους εκπαιδευτικούς. Είναι απαράδεκτοι.