Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τον κίνδυνο να παραμείνει παράλυτο στην ζωή του διατρέχει το 12χρονο παιδί που δέχθηκε 20 μαχαιριές από Ολλανδό υπάλληλο ξενοδοχείου στην Κρήτη

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος, νοσηλεύεται στο Γ.Ν. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ο 12χρονος που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης με μαχαίρι από Ολλανδός υπάλληλο ξενοδοχείου στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου, στην Κρήτη. 

Όπως έγινε γνωστό, ο 12χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στον θώρακα, την πλάτη και τα πόδια.
Ενώ σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες μας, φαίνεται με μια μαχαιριά  να έχει "πειράξει" το νωτιαίο μυαλό του παιδιού γεγονός που μπορεί να αφήσει το παιδί παράλυτο.

Το αγόρι επισκέφθηκαν το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και διπλωμάτης της ρωσικής πρεσβείας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του. Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι το αγόρι θα υποβληθεί σε επέμβαση.


Το μικρό παιδάκι είναι ρωσικής καταγωγής και βρίσκονταν με την οικογένεια του στην Κρήτη για διακοπές. Το παιδί όταν βρέθηκε από την αστυνομία, είχε τις αισθήσεις του και φέρεται να είπε ότι δέχτηκε τις μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου.

Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, μετά την καταγγελία και κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία για τον εντοπισμό του παιδιού και προσήχθη. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια τον συνέλαβαν και διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της αιματηρής επίθεσης από την Ασφάλεια Κρήτης και το Α.Τ. Χερσονήσου.

Το προφίλ του δράστη

Ο 20χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ στο σακίδιό του, το οποίο βρέθηκε τη στιγμή που ο άνδρας προσπαθούσε να το κρύψει, βρέθηκαν ένα λαπτοπ και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία είχε κλέψει από το παιδί και κρύψει έξω από το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με όσα είπε ο 20χρονος, το παιδί τον πλησίασε και του ζήτησε τα πράγματά του. Ο Ολλανδός παρέσυρε το παιδί στο πάρκινγκ όπου και το μαχαίρωσε, ενώ κατόπιν... είχε την ψυχραιμία να πλύνει το μαχαίρι και να το κρύψει σε πυροσβεστική φωλιά, κι επέστρεψε στο ξενοδοχείο για να συνεχίσει τη δουλειά του!

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία υπό την οποία προσελήφθη ο 20χρονος ως ανιματέρ, ο Ολλανδός μετά από διακοπές που έκανε πέρυσι και πρόπερσι στην περιοχή, προτάθηκε από τον προϊστάμενο του ανιματέρ του ξενοδοχείου και ξεκίνησε δουλειά, δοκιμαστικά, την περασμένη Παρασκευή. Ο Ολλανδός θα οδηγηθεί, κατά πάσα πιθανότητα αύριο, στον Εισαγγελέα.

Το χρονικό των ερευνών

Οι γονείς του ανήλικου παιδιού είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του όμως κανείς δεν περίμενε την τροπή που θα έπαιρνε η υπόθεση. Ο 12χρονος εντοπίστηκε λίγο πριν τις 2.30 τα ξημερώματα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου με πολλαπλές μαχαιριές στο θώρακα.

Αμέσως διακομίσθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ενώ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης προσγειώθηκε C-130 το οποίο μετέφερε το άτυχο παιδί στο νοσοκομείο "Παίδων Αγλαϊα Κυριακού". Το παιδί θα νοσηλευόταν στη Μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λόγω της ανακατασκευής της και της φιλοξενίας της στη Μονάδα Ενηλίκων, δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη.  Πριν γίνει η μεταφορά του, ο μικρός εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του άγριου μαχαιρώματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το 12χρονο παιδί, έχει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη και η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Κίνδυνος να μείνει παραπληγικός ο 12χρονος

Τον κίνδυνο να μείνει παραπληγικός ωστόσο αντιμετωπίζει ο 12χρονος. Το άτυχο παιδί χειρουργείται και τραγική φιγούρα αποτελεί η μητέρα του που περιμένει εναγωνίως ανακοινώσεις από τους γιατρούς.

Όπως ανέφερε ο Πάνος Ευσταθίου, Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, στον Alpha 9,89, «πιθανώς να έχει προκληθεί και παραπληγία, το παιδάκι δεν κουνούσε τα πόδια του».

Φιλοξενούμενη η οικογένεια σε όλα τα ξενοδοχεία της χώρας

Την πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής της οικογένειας όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για την αποκατάσταση της υγείας του και τη φροντίδα των τραυμάτων του, είτε στο Ηράκλειο, είτε στην Αθήνα, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), σε συνεννόηση με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού και Ηρακλείου.

Η ΠΟΞ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη λύπη της για το τραγικό αυτό συμβάν, το οποίο χαρακτηρίζει μεμονωμένο και πρωτοφανές περιστατικό και εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του θύματος. Παράλληλα, εκφράζει την εμπιστοσύνη της προς τις αρχές για την επείγουσα και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου