Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α : Η ΤΡΙΚΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

Ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Σταμάτης Γκάβαλης με αφορμή την απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τη μεταβίβαση ακινήτου του Δήμου Λευκάδας στο ΤΑΙΠΕΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με μια πρωτοφανή ,για τα μέχρι τώρα δεδομένα ,απόφαση, η τρικκοματικη κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για τη λεηλασία και την εκποιηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων.

Με εισήγηση του κ.Στουρναρα και απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, αποφασίστηκε, η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτου 31,35 στρ. του Δήμου Λευκάδας .

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στο Δήμο από τότε που έφυγαν οι Άγγλοι δηλ.από την εποχή της Ένωσης των Επτανήσων. Έχει μάλιστα καταγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου. Στο εν λόγω ακίνητο από 16-07-2007 δρομολογήθηκε έργο του Δήμου για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου συμβατικού ποσού 2.770.179 Ευρώ και μέχρι σήμερα δαπανήθηκαν 2.822.249 Ευρώ

Το σημαντικότερο όλων είναι οτι το ΤΑΙΠΕΔ ξεκινά αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες παρακάμπτοντας τη δικαστική οδό, ωστε να αρπάξει περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δήμο εδώ και 150 χρόνια.

Καλούμε ολους τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανελλαδικά, να αντιδράσουν και να ανατρέψουν αυτη την προσπάθεια υφαρπαγής και ξεπουλήματος της Δημοτικής Περιουσίας.

Η ακίνητη περιουσία των Δήμων και των Περιφερειών πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Η ορθολογική αναπτυξιακή αξιοποίηση της, με βάση την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή των Πολιτών, ,θα αποτελέσει έναν από τους πυλώνες της Αναγέννησης και Ανασυγκρότησης της Πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου