Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Βαρουφάκης: Ο ΓΑΠ έβαλε την Ελλάδα στην κόλαση

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου χαρκτηρίζοντας τον ως τον άνθρωπο που μεσολόβησε γαι την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως.

Ο κ. Βαρουφάκης, στην περίληψη της ομιλίας του για το 6ο Subversive Festival στο Ζάγκρεμπ την οποία δημοσίευσε στον προσωπικό του ιστότοπο  αναφέρει το εργασιακό του παρελθόν, και μεταξύ άλλων επισημαίνει την συνεργασία που είχε με τον κ. Παπανδρέου.
«Αργότερα πήγα στην Ελλάδα, όπου έγινα σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου , του άντρα του οποίου η κυβέρνηση θα μεσολαβούσε για την τοποθέτηση της Ελλάδας στο μονοπάτι της Κολάσεως λίγα χρόνια αργότερα».
Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα λέει ο ίδιος παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου λίγο καιρό αργότερα όταν «μυρίστηκε» την επερχόμενη καταστροφή και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου οι φοιτητές έμεναν «συγκινητικά αδιάφοροι στην καταστροφή».
Σχετικά με την οικονομική κρίση, τόνισε πως όταν εκείνη έκανε την εμφάνισή της το 2008  ξεκίνησε να γράφει άρθρα και να κάνει εμφανίσεις σε γνωστά και μη media, προβάλλοντας μια ατζέντα για το πως θα σωθεί ο καπιταλισμός από τον εαυτό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου