Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας: Πορεία συμπαράστασης στην απεργία των εκπαιδευτικών.



Από τη μία έχουμε τη μεγάλη καταστροφή και εξαθλίωση που δέχεται η κοινωνία μας από την εγκληματική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Από την άλλη εφαρμόζεται ευρεία, πολύπλευρη και επαναλαμβανόμενη καταστολή στους εργαζόμενους με χημικά στις διαδηλώσεις, συλλήψεις, απόδοση άδικων κατηγοριών και τελευταία με το αισχρό και δικτατορικό μέσο της απαγόρευσης της απεργίας με την επίταξη. 



Την ώρα που  μας απαγορεύουν να αντιδρούμε ατομικά ή συλλογικά πρέπει ο λαός να ξεσηκωθεί. Την ώρα που επιστρατεύουν ένα κλάδο τότε σωματεία, ενώσεις και ομοσπονδίες πρέπει να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με αλληλεγγύη. 
Οι εκπαιδευτικοί ζουν την κρίση και μέσα στο σπίτι τους με τη μείωση του εισοδήματός τους, αλλά και στον επαγγελματικό τους χώρο με το δράμα των μαθητών τους, τα συγχωνευμένα σχολεία, τις φωτοτυπίες και τον ευτελισμό της παιδείας στη χώρα μας γενικά. Βρίσκουν όμως τη δύναμη να υψώσουν τη σημαία της αντίστασης και πρέπει να τους συμπαρασταθούμε όλοι. 
Σήμερα επιστρατεύουν ένα κλάδο για να του τσακίσουν τη δυνατότητα αντίδρασης. Αύριο θα έρθει η σειρά των άλλων κλάδων. Από αυτή την άποψη ο αγώνας του κάθε κλάδου είναι αγώνας όλων μας γιατί μόνο με την αλληλεγγύη θα μπορέσουμε να επιζήσουμε. Η αντιπαράθεση μεταξύ των εργαζομένων συμφέρει μόνο αυτούς που απεργάζονται τον αργό θάνατό μας.
   Αλληλεγγύη στους καθηγητές , αλληλεγγύη σε κάθε εργαζόμενο.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου