Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ευχές από το ΕviaPost !!!!


Το eviapost.blogspot.com  σας εύχεται
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ το νέο έτος ...2011 !!!
Με Υγεία και ευτυχία...και φυσικά ότι άλλο ποθείται !!!
Και μην ξεχνάτε...`Η Ελλάδα...ανήκει στους Έλληνες` !!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ - τα πιο μεγάλα θαύματα

Καλή τύχη στους τζογαδόρους απόψε !

Αρκετοί θα το στρώσουν απόψε, τουλάχιστον για το έθιμο, μιας και η κρίση δεν επιτρέπει μεγάλους τζίρους. Ο τζόγος, άλλωστε, έχει βαθιά παράδοση στις συνήθειες του έλληνα. Από τον Νικ Δε Γκρικ έως τον Τζον Τάραμα, οι Έλληνες έχουν διαπρέψει στην πράσινη τσόχα. Η ιστορία έχει πολλούς τέτοιους ήρωες. Πρώτος και σημαντικότερος όλων ήταν αναμφίβολα ο Νίκος Δάνδολος από το Ρέθυμνο.

Kanal5: Ο Παπανδρέου στη θέση του Μπαν Κι Μουν – Πώς θα κλείσει το «μακεδονικό» ζήτημα;

«Ο Παπανδρέου στη θέση του Μπαν Κι Μουν – Πώς θα κλείσει το ‘μακεδονικό’ ζήτημα;» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του Kanal5 στην Αθήνα, σύμφωνα με το οποίο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γ. Παπανδρέου, θα είναι πιθανότατα υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.
Η πληροφορία αυτή, η οποία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, κυκλοφορεί εδώ και μήνες σε ελληνικούς κύκλους, αλλά όσο περνάει ο καιρός, καθίσταται όλο και πιο πιθανό ο κ. Παπανδρέου να εγκαταλείψει τον πρωθυπουργικό θώκο.

Tα έθιμα της Πρωτοχρονιάς

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς και τί πρέπει να κάνουμε εκείνη την ημέρα, μιας και η γιορτή της Πρωτοχρονιάς αποτελεί μια από τις αρχαιότερες γιορτές του κόσμου, όμως πόσοι γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτά τα έθιμα;
Η πρώτη μέρα του χρόνου συμβολίζει για τον καθένα ένα νέο ξεκίνημα, την αρχή για μια νέα ζωή και κρύβει την ελπίδα ότι αυτή η νέα ζωή θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη. Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός χρόνος παίρνει τη μορφή ενός γέρου, ο οποίος φεύγει από τον κόσμο παίρνοντας μαζί του όλα τα κακά της προηγούμενης χρονιάς.

Γράφοντας, πίνοντας, ψέλνοντας

Οσο ζούσε ήταν η προσωποποίηση του... «loser». Μεγαλωμένος σαν ξεπεσμένο αρχοντόπουλο, χωρίς παρέες, και παθιασμένος με τα γράμματα από μικρός, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στην Αθήνα σε απόσταση ασφαλείας από τους «κουλτουριάρηδες» της εποχής, πλημμυρισμένος από νοσταλγία για το νησί του, τη Σκιάθο. Στον αιώνα που μεσολάβησε όμως από τον θάνατό του, στις 3 Ιανουαρίου του 1911, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης εκτιμήθηκε και μυθοποιήθηκε όσο ελάχιστοι ομότεχνοί του. Γιατί;

Τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας για το 2010

Τι είχε πει πέρυσι οι πολιτική ηγεσία του τόπου διαβάστε τα μηνύματα για το 2010 και βρείτε αν "τους βγήκαν"
Αναφορές στην οικονομική κρίση και την ελπίδα ότι το 2010 θα είναι καλύτερο, περιέχουν τα Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Αισιοδοξία ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες εξέφρασε ο Κάρολος Παπούλιας.

Οι πολιτικοί αρχηγοί γράφουν για το 2011

Λίγο πριν την αλλαγή της χρονιάς, έξι πολιτικοί αρχηγοί γράφουν στο «Έθνος» για τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, τις προοπτικές της χώρας, την έξοδο από την οικονομική κρίση, προτείνουν στρατηγικές και ασκούν κριτική σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.
Αισιόδοξος για την επιτυχία των κυβερνητικών επιλογών για έξοδο από την οικονομική κρίση εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Μήνυμα του ΚΚΕ για τη νέα χρονιά

Το 2011 μπορεί να γίνει χρονιά γόνιμη για το λαό. Τις θετικές εξελίξεις γι' αυτόν μπορεί να πυροδοτήσει ο ορμητικός λαϊκός απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπερασπίζονται το ξεπερασμένο εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα
Όσο πιο γρήγορα η λαϊκή αγανάκτηση, που φουντώνει κατά των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, μετεξελιχθεί σε συνειδητή συμμετοχή στο οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, τόσο πιο γρήγορα οι αγώνες θα αποκτήσουν αποτελεσματικότητα και προοπτική.

Το μήνυμα των Οικολόγων Πράσινων τη νέα χρονιά

«Απέναντι σε μια κρίση που δεν είναι μόνο οικονομική, χρωστάμε στον εαυτό μας ως κοινωνία, ριζικές αλλαγές. Λύση δεν είναι όμως οι συνταγές του Δ.Ν.Τ. που έχουν ήδη αποτύχει σε δεκάδες χώρες, με βαρύ τίμημα για την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

Το τέλος του έτους και η απαρχή του νεου είναι πάντα μια περίοδος ελπίδας, μια περίοδος  για απολογισμό, προβληματισμό και για επαναβεβαίωση δεσμεύσεων για το νέο έτος. 

To 2010 oι δράσεις του kireas.org έφεραν κάποια θετικά αποτελέσματα σε σημαντικά θέματα όπως οι δεσμεύσεις της υπουργού ΠΕΚΑ για την  ρύπανση της ΛΑΡΚΟ που επηρεάζει και το ποταμό Κηρέα, η θεσμοθέτηση  εβδομάδας  καθαρισμού των ποταμών της περιοχής, η ένταξη του Καντηλίου  και Πυξαριά το δίκτυο Νατούρα σαν Ζώνες Ειδικής Προστασίας και η απομάκρυνση της πηγής τοξικής ρύπανσης από το Παρασκεύορεμα από τους επιθεωρητές περιβάλλοντος. 

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ!!