Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Τι συμβαίνει με τον Γκίκα Χαρδούβελη

Πληροφορρίες επιμένουν ότι ο «τσάρος» της οικονομίας όχι απλά είναι χολωμένος με τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι του αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και ότι έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του.
Επισήμως, η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου επιμένουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.
Και η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και παρά τον ορυμαγδό των δημοσιευμάτων που υποστήριζαν τα περί του αντιθέτου, από την πλευρά του πρωθυπουργικού γραφείου έγινε μεγάλη προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι αναφορικά με το θέμα.
Ωστόσο, συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν ότι ο «τσάρος» της οικονομίας όχι απλά είναι χολωμένος με τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι του αναφορικά με την διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και ότι έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του στον κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ο κ. Χαρδούβελης φέρει βαρέως το γεγονός ότι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, εμφανίστηκε απρόσκλητος στη συνάντηση με την τρόικα, ως «παρατηρητής». Ο ίδιος εξέλαβε την παρουσία του ως «καπέλωμα» και από εκείνη τη στιγμή οι σχέσεις του με το Μαξίμου «πάγωσαν». Σύμφωνα με μια εκδοχή, μάλιστα, «μπήκαν στην κατάψυξη», όταν ο κ. Χαρδούβελης επιχείρησε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά αλλά δεν τα κατάφερε.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αμέσως μετά στράφηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, ωστόσο, του δήλωσε αναρμοδιότητα. Περίπου 24 ώρες μετά, ο υπουργός Οικονομικών θα δήλωνε «άρρωστος» και θα χρειάζονταν μεγάλη κινητοποίηση - κυρίως επικοινωνιακή - αμέσως μετά, για να μην τιναχτούν όλα στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου