Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Τι λέει η "Κοινωνική Συμφωνία" για την κατάθεση του προσχέδιου του προϋπολογισμού.

Δελτίο τύπου της "Κοινωνικής Συμφωνίας" για την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση.

Αθήνα, 06 Οκτωβρίου 2014

Ο μύθος περί εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ καταρρίπτεται από το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα θα κληθούν για ακόμη μια φορά να πληρώσουν το βαρύ τίμημα της αδιέξοδης πολιτικής της λιτότητας και της ύφεσης, με αυξημένη φορολογία και μειωμένες κοινωνικές δαπάνες.

Οι έμμεσοι φόροι – οι πιο άδικοι φόροι καθώς πλήττουν οριζόντια τους πάντες – προβλέπονται αυξημένοι κατά 1 δισεκ. ευρώ το 2015 σε σχέση με το 2014. Από την άλλη, οι δαπάνες για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη συρρικνώνονται περαιτέρω κατά 1,5 δισεκ. ευρώ περίπου, ενώ το ΠΔΕ παραμένει στάσιμο.

Ο ΕΝΦΙΑ, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι είναι ο πλέον άδικος και στρεβλός φόρος επί των ακινήτων, παραμένει ως έχει, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης - που υποτίθεται έληγε το 2014 - επεκτείνεται για δύο ακόμη χρόνια, λαμβάνει δηλαδή το χαρακτήρα μόνιμου χαρατσιού.

Είναι προφανές ότι οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της κυβέρνησης και οι τακτικισμοί που επιχειρεί με τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, δεν μπορούν με τίποτε να κρύψουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Οι πολίτες το έχουν αντιληφθεί. Είναι στιγμή να το αποδεχθούν και οι υπεύθυνοι της συγκυβέρνησης.

Τομέας Επικοινωνίας
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου