Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έτσι περιμένουμε να πιάσουμε τη φοροδιαφυγή;



Ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου για τον διορισμό αθλητών ως δοκίμων εφοριακών
 Ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αθλητισμού & Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με τον πρόσφατο διορισμό αθλητών σε οργανικές θέσεις δοκίμων υπαλλήλων με βαθμό ΣΤ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού & Αθλητισμού
*****

Κύριοι Υπουργοί,

Με τη διάταξη του άρθρου 28 του ν. 4210/2013 (Α’ 254) τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (Α’ 121), δίνοντας τη δυνατότητα διορισμού διακριθέντων αθλητών σε κενές οργανικές ή συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις σε υπηρεσίες ή φορείς του δημοσίου. Προϋπόθεση, βέβαια, για τον διορισμό των διακριθέντων αθλητών παραμένει η κατοχή από μέρους τους των γενικών και ειδικών προσόντων που απαιτούνται για τις αντίστοιχες θέσεις.
Με την πρόσφατη με αριθμ. πρωτ. Δ2Β 1133499/29-09-2014 απόφασή σας, με μεγάλη έκπληξη είδα ότι διορίσθηκαν σε οργανικές θέσεις δοκίμων υπαλλήλων με βαθμό ΣΤ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών πέντε διακριθέντες αθλητές. Αμέσως δε με τη δημοσίευση της απόφασης, σχολιάστηκε από τον τύπο ότι κάποιοι από τους αθλητές αυτούς δεν κατέχουν τα απαιτούμενα προσόντα για τον διορισμό τους σε θέση εφοριακού ή διαθέτουν προσόντα (π.χ. πτυχίο πολιτικού μηχανικού) που δεν είναι συναφή με το αντικείμενο του εφοριακού. Η ανάγκη στελέχωσης των φορολογικών υπηρεσιών από υπαλλήλους που έχουν εξειδικευμένες γνώσεις προκύπτει και από την πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ (1Κ/2013) για την πλήρωση θέσεων προσωπικού του κλάδου ΠΕ Εφοριακών του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία απευθυνόταν μόνο σε πτυχιούχους νομικής και οικονομικών σπουδών. Εύλογα, λοιπόν, προκύπτει η απορία: Είναι πράγματι ανάγκη αθλητές να τοποθετηθούν σε τέτοιες θέσεις από τις οποίες περιμένουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής και τους εις βάθος φορολογικούς ελέγχους;

Επειδή είναι μεν απολύτως θεμιτή η αναγνώριση της προσφοράς των αθλητών μας και η χορήγηση ευεργετημάτων ιδίως σε όσους από αυτούς έχουν επιτύχει υψηλές αποδόσεις, ταυτόχρονα όμως είναι και απαραίτητη η διασφάλιση της υψηλής αποδοτικότητας των φορολογικών αρχών, ερωτάσθε αν οι ανωτέρω αθλητές κατέχουν τα προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στον ρόλο τους ως εφοριακοί του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο ερωτών βουλευτής,
  Συμεών Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου