Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά για απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους στην Εύβοια



Κύριοι,
Στο Ν. Ευβοίας οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και να μην απολαμβάνουν καμίας προστασίας εκ του δημοσίου και του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.
Πιο συγκεκριμένα, 33 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου OLYMPIC STAR ενώ έχουν δικαιωθεί δικαστικά και έχει εκδοθεί η με αριθμό 564/2014 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλκίδος που τους επιδικάζει δεδουλευμένους μισθούς και μισθούς υπερημερίας παρά ταύτα δεν έχουν εισπράξει μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ από τον εργοδότη τους.

            Την ίδια στιγμή η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου OLYMPIC STAR ήτοι η εταιρία  με την επωνυμία Ολυμπιακός Αστέρας ΑΞΤΕ (ΑΜΕ 9190092320 – ΑΦΜ 094502398) φέρεται να οφείλει στο ΙΚΑ ποσά άνω του 1.700.000 ευρώ και μέχρι σήμερα δεν επισπεύδεται πλειστηριασμός της ξενοδοχειακής μονάδας που της ανήκει. Είναι έτσι σαφές ότι «κάποιος» καθυστερεί τον πλειστηριασμό αυτό από τον οποίο μπορεί να εισπράξει το ΙΚΑ πιθανόν και οι εργαζόμενοι χρήματα.
            Για το ίδιο ξενοδοχείο έχουν γίνει αναφορές στην Εισαγγελία Χαλκίδος τόσο από το εργατικό κέντρο όσο και από το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Ευβοίας για την λειτουργία του χωρίς άδεια λειτουργίας από τον ΕΟΤ , για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας που εντόπισε η Επιθεώρηση Εργασίας Χαλκίδος και για σωρεία άλλων παραβάσεων .

Ομοίως, 27 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου με την επωνυμία  Malakonda Beach  το οποίο εκμεταλλευόταν η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «HSK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ», παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένους μισθούς παρά το γεγονός ότι έχει εκδοθεί και για αυτούς σχετική δικαστική απόφαση από το Ειρηνοδικείο Χαλκίδος. Στην προκείμενη περίπτωση η ανώνυμη εταιρία που διαχειριζόταν το ξενοδοχείο ήταν μισθώτρια του ξενοδοχείου και οι νόμιμοι εκπρόσωποί της έχουν εξαφανιστεί. Και η εταιρία αυτή οφείλει μεγάλα χρηματικά ποσά στο ΙΚΑ χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κινηθεί καμία νόμιμη ενέργεια κατά των υπευθύνων της εταιρίας αυτής.
Παρόμοιες συνθήκες επικρατούν σε πολλά ακόμη ξενοδοχεία στην Εύβοια με καθυστερήσεις πληρωμών δεδουλευμένων αποδοχών εργαζομένων , με οφειλές των επιχειρηματιών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και διαρκείς παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ουσιαστικά επικρατεί μια γενικευμένη αναρχία στο χώρο των τουριστικών υπηρεσιών και μια βάναυση καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Χαλκίδα 1/10/14
Για το Σωματείο Εργαζομένων Ν. Ευβοίας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΚΟΤΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ                  ΜΑΡΑΣΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου