Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τοποθέτηση Αναγνωστάκη στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης

"Η αλλαγή πολιτικών με έμφαση στην ενίσχυση της κοινής αντιμετώπισης του χρέους και την προώθηση της ανάπτυξης με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι αναγκαία συνθήκη για την υπέρβαση της κρίσης.
Είναι αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φτώχεια και να μην παγιωθούν οι ανισότητες που αυξήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης και να περάσει η χώρα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία.


Δυστυχώς όμως κινδυνεύουμε να εδραιωθεί μια κατάσταση, απόλυτα διχασμένης κοινωνίας.
Η χώρα χρειάζεται μια ελπιδοφόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση, που θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση.
Κοινωνικές ομάδες όπως, οι μακροχρόνιοι άνεργοι, οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι χωρίς ασφάλεια, οι οικογενειάρχες με χαμηλό εισόδημα, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία χρήζουν ειδικής και αποτελεσματικής μέριμνας.
Η χώρα πρέπει να επιδιώξει άμεσα μια νέα συμφωνία με τους εταίρους , που θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο.
Δεν βοηθούν εδώ  θέσεις που υποβαθμίζουν το θέμα, υποστηρίζοντας ότι το χρέος ήδη έχει καταστεί βιώσιμο.
Ούτε βεβαίως βοηθούν, οι θέσεις ότι το χρέος μπορεί να διαγραφεί στο μεγαλύτερο μέρος του μονομερώς.
Η Κυβέρνηση αρνείται να αντισταθεί στις  επιταγές της Τρόικας,
αρνείται να διεκδικήσει την αποκατάσταση των λαθών του εξοντωτικού  προγράμματος, που μας επέβαλλαν, αρνείται να συγκρουστεί με τα συμφέροντα των ολίγων, αρνείται  να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πελατειακού κράτους, που συντηρεί με τις πολιτικές της, αρνούμαστε τη συνέχεια αυτής της πολιτικής, προφανώς Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου