Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Eπέλαση του χιονιά από αύριο


Με αρκετό κρύο θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα και έτσι θα κυλίσει μέχρι και το Σαββατοκύριακο που θα αρχίσει να ανεβαίνει σταδιακά κυρίως το μεσημέρι γιατί το βράδυ και νωρίς το πρωί θα έχουμε παγετό σε αρκετές περιοχές της χώρας ο οποίος την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή θα είναι ισχυρός.
Από το απόγευμα της Τρίτης θα σημειωθουν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην ανατολική Θεσσαλία -ανατολική Στερεά-Εύβοια μέχρι και την βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Βροχές και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά θα έχουμε και στις Κυκλάδες και την Κρήτη καθώς και στα Δωδεκάνησα.

Αλμούνια: Κανένα όριο ασφαλείας στις καταθέσεις .

Δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση των καταθέσεων ακόμα και για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες της ΕΕ, όπως προκύπτει από την απάντηση του αντιπροέδρου της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
 
Ο ευρωβουλευτής στην ερώτησή του έθετε το θέμα του κουρέματος των ασφαλισμένων καταθέσεων (κάτω των 100.000 ευρώ) των ευρωπαίων πολιτών, σε ενδεχόμενη κρίση υποκεφαλαιοποίησης μιας τράπεζας, υπό το πρίσμα των νέων ρυθμίσεων της Κομισιόν

Έριξαν το άγαλμα του Λένιν…

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ στο enikos.gr
  Η είδηση έρχεται από το Κίεβο και κάνει από χτες το γύρο του κόσμου: «Οι διαδηλωτές έριξαν το άγαλμα του Λένιν»… Οι διαδηλωτές που έριξαν το άγαλμα του Λένιν είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται υπέρ της συμφωνίας σύνδεσης της Ουκρανίας με την ΕΕ, η οποία «πάγωσε». Δυο παρατηρήσεις:
Πρώτον, εκείνο που κάνει εντύπωση δεν είναι ότι το άγαλμα του Λένιν γκρεμίστηκε στην Ουκρανία. Είναι ότι το άγαλμα συνέχιζε να υπάρχει στο Κίεβο, παρά την λεγόμενη «πορτοκαλί επανάσταση» και κυρίως παρ’ ότι διανύουμε την τρίτη δεκαετία των ανατροπών που σημειώθηκαν στην πρώην Σοβιετική Ένωση.

Καλησπέρα Χαλκίδα


Ενωση Εργαζομένων στα Λατομεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια . Ερασιτεχνική, ανίκανη και επικίνδυνη διοικητική ομάδα της ΛΑΡΚΟ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματίου συνεδρίασε την Δευτέρα 02-12-2013 για τρέχοντα θέματα εργασίας, που απασχολούν τα μεταλλεία και για τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει με τους ερασιτεχνισμούς της αυτή η ανίκανη και επικίνδυνη διοικητική ομάδα.
Σας ενημερώνουμε ότι στις 26-11-13 συνεδρίασε η περιβόητη επιτροπή περικοπών. Μια επιτροπή που η διοίκηση δεν είχε την ευαισθησία να ενημερώσει τους προέδρους ότι θα συμμετέχουν σε αυτήν. Η θέση του σωματείου μας είναι ξεκάθαρη.

Συνάντηση του Μητροπολίτη Χαλκίδας με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

Με προσωπική επιστολή που τούς απευθύνει και την οποία ήδη απέστειλε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, προσκαλεί σε συνάντηση όλους τούς νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πατρίδος μας, οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των σχολείων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. 
Οι συναντήσεις θα γίνουν ως ακολούθως: 

Διασφάλιση των συμφερόντων των μικρομετόχων και της απασχόλησης των εργαζομένων της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας Συν.Π.Ε.

Ερώτηση στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου με θέμα τη διασφάλιση των συμφερόντων των μικρομετόχων και της απασχόλησης των εργαζομένων της πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας Συν.Π.Ε.
 Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του πιστωτικού ιδρύματος με την επωνυμία «Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας Συν.Π.Ε.», θέτοντας το σε ειδική εκκαθάριση και διόρισε ειδικό εκκαθαριστή. 
Σύμφωνα με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, οι λόγοι που οδήγησαν στην ανάκληση της άδειας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας είναι:

Μισθοδοσία καθαριστριών με σύμβαση έργου



Ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 9-12-2013 επιστολή της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Α’&Β’βάθμιας του Δήμου Χαλκιδέων,  σχετικά με τη μισθοδοσία των καθαριστριών, που απασχολούνται με σύμβαση έργου στα σχολεία του Νομού.

Ιδρυτική Συνέλευση για την δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας



Την ιδρυτική της συνέλευση πραγματοποίησε η κίνηση πολιτών για το Δήμο Μαντουδίου - Λιμνης – Αγίας Άννας την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Στροφυλιάς.
Η συνάντηση  πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και η ανταπόκριση ήταν πάνω από τις προσδοκίες των οργανωτών.
Με κεντρικό σύνθημα «Ξεκινάμε», από την πλευρά των οργανωτών, υπήρξαν εισηγήσεις με θέματα που αφορούν το χαρακτήρα και την ανάγκη δημιουργίας της Κίνησης από τον Δημήτρη Καϊτσώτη, το θέμα τις ΒΙΠΕ, από τον Αντώνη Σκούρα, και τα ζητήματα της Δημοκρατίας από τον Δημήτρη Αλεξίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΣ για την αυξηση των τελών και την εγκατάσταση νέου σταθμού διοδίων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013:
-ΕΚΦΡΑΖΕΙ την έντονη αντίθεσή του τόσο στην αύξηση των διοδίων τελών, ύψους 60% στον υφιστάμενο αμφίπλευρο σταθμό των Αφιδνών (από 2,10 στα 3,35 ευρώ) όσο και στην εγκατάσταση νέου αμφίπλευρου μετωπικού σταθμού διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου (με 0,75 ευρώ ανά διέλευση) που διαμορφώνουν το συνολικό κόστος μετακίνησης για Αθήνα με επιστροφή, από τα 4,20 ευρώ που είναι σήμερα σε 8,20 ευρώ, με την τελική αύξηση συνδυαστικά να ανέρχεται στο 95%.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την αλληλεγγύη και την ολόπλευρη στήριξη του προς το Θανάση Κούρκουλα συντονιστή της Κίνησης ΄΄Απελάστε τον Ρατσισμό΄΄ και στέλεχος του Κόμματος, ενόψει της 16ης Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται μήνυση σε βάρος του από σεσημασμένο φιλοναζιστή με χαλκευμένο κατηγορητήριο. Η δίωξη αυτή έρχεται μετά την πολύ-μήνυση της Χρυσής Αυγής και την πανηγυρική αθώωση των Σάββα Μιχαήλ και Παναγιώτη Μουτζούρη, τη μήνυση ακροδεξιών κατά του Πέτρου Κωνσταντίνου, αλλά και μηνύσεις από νεοναζί που έχει δεχτεί ξανά στο παρελθόν ο ίδιος ο Θανάσης Κούρκουλας.

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για το εργατικό ατύχημα στη ΛΑΡΚΟ



Άλλο ένα εργατικό ατύχημα συνέβη στη ΛΑΡΚΟ στη  ΛΑΡΥΜΝΑ, όπου ένας εργαζόμενος  42 ετών έγγαμος με 3 παιδιά έχασε τη ζωή του.
Η απαξίωση, βάσει σχεδίου της ΛΑΡΚΟ, με σκοπό το ξεπούλημά της, φτάνει μέχρι το μη σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ



Ακόμα ένας εργάτης προστίθεται στη λίστα των θανατηφόρων εργατικών «ατυχημάτων» που έχουν συμβεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ κατά τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά ένας 40χρονος, πατέρας 3 παιδιών έπεσε από ύψος 25 μέτρων. Είναι πρόκληση όμως να μιλάμε για ατυχήματα, για θανάτους εργατών που αντιμετωπίζονται ως στατιστικά συμβάντα ενώ οι πραγματικοί ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο.

Συλλυπητήριο ΔΤ του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο εργαζόμενου της ΛΑΡΚΟ



Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του 41χρονου εργαζόμενου στη ΛΑΡΚΟ και πατέρα τριών παιδιών, ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα για το μεροκάματο και την επιβίωση, σήμερα, 9 Δεκεμβρίου 2013, στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.
Ζητούμε να γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες (επιθεώρηση εργασίας

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Νεκρός από πτώση ένας εργαζόμενος στο εργοτάξιο της ΛΑΡΚΟ

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όταν ένας 41χρονος εργαζόμενος έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, από ύψος 20 μέτρων.

Εργαζόμενος 41 ετών έχασε σήμερα τη ζωή του στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, όταν γύρω στις 11.00 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από ύψος 20 μέτρων.

Ο Άδωνις με Υπουργική Απόφαση απαγορεύει στους γιατρούς Ωνασείου “την άσκηση κριτικής των πράξεων των οργάνων Διοίκησης του Κέντρου δημοσίως”.

Σκάσε και Σκάβε!!! Πίσω στην  δεκαετία του 50!!!

Eκτός ελέγχου η δημοκρατική κατηφόρα των υπουργών του Σαμαρά-Βενιζέλου. Νέο κρούσμα με τον συνήθη ύποπτο Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αποφάσισε να απαγορεύσει την δημόσια άσκηση κριτικής στην Διοίκηση του Ωνασείου από τους ιατρούς!

Το Μαγκάλι.


B. Aποστόλου: Η ευλογιά των αιγοπροβάτων και η πολιτική αντιμετώπισής της αφανίζουν την κτηνοτροφία στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Σε πρόσφατη ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος στην Βουλή ανέφερε ότι «το πρώτο κρούσμα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα καταγράφηκε στις 14 Αυγούστου στο Βόρειο Έβρο».
Η αλήθεια είναι διαφορετική, αφού τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν τρεις μήνες νωρίτερα αλλά δεν δηλώθηκαν και ότι από την πρώτη στιγμή λήφθηκαν μεν μερικά μέτρα αλλά δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η νόσος, αντί να περιοριστεί, εξαπλώθηκε σε όλη τη Θράκη, την Αν. Μακεδονία έως και τη Λέσβο.

Αναστολή λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας



Ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσε ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σχετικά με την αναστολή άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Εύβοιας, ώστε να μην προστεθούν και αυτοί, στο μακρύ κατάλογο ανέργων της Εύβοιας.

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ 2014

Oι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου του 2014 θα διεξαχθούν σε ένα διαφορετικό από εκείνο των προηγουμένων πολιτικό και θεσμικό τοπίο. Η εφαρμογή των μνημονίων έδωσε το άλλοθι στις  δυνάμεις του συγκεντρωτισμού για  να καταρρακώσουν  οικονομικά και να περιθωριοποιήσουν θεσμικά και πολιτικά την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Πολιτική διακήρυξη της " ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" Δήμου Κύμης Αλιβερίου



Σε μερικούς μήνες ολοκληρώνεται η θητεία της πρώτης δημοτικής αρχής του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Όλοι οι δημότες πλέον γνωρίζουν και αξιολογούν τα πεπραγμένα ή μη πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, άσχετα από το αν στήριξαν το εγχείρημα του Καλλικράτη ή ποιο συνδυασμό ψήφισαν στις εκλογές του 2010.

Η έλλειψη οράματος, η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός, η συναλλαγή με τα συμφέροντα και τους κάθε λογής ημέτερους, η οικογενειοκρατία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, αποτέλεσαν τους κανόνες λειτουργίας της.

Εργατικό κέντρο Ευβοίας: Το απάνθρωπο πρόσωπο των Τραπεζών


Το ανάλγητο και απάνθρωπο  πρόσωπο του Τραπεζικού Κεφαλαίου, φανέρωσε ακόμα μια φορά  τα αμείλικτα  και    αδυσώπητα      χαρακτηριστικά του.
Αδιαφορώντας για το μέγεθος της κοινωνικής  κρίσης, (ευθύνη για την δημιουργία της οποίας έχει και το ίδιο), προχωρά σε ενέργειες που καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, οδηγώντας σε πλήρη εξόντωση άτομα και νοικοκυριά που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία, να ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις.

Συνεδρίαση του ΔΣ Ερέτριας



Λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 καλείσθε να προσέλθετε στην  22η δημόσια τακτική  συνεδρίαση του έτους 2013 ,του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερέτριας ,που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος  στην  Ερέτρια  την  9  η   Δεκεμβρίου  2013  ημέρα  Δευτέρα    και ώρα 18:00  μ.μ  για   τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω  θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για την συρρίκνωση και το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων



To Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά τις τελευταίες αναφορές σχετικά με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και τη μεγάλη αναστάτωση που προέκυψε στο προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. του νομού, επισημαίνει ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι αυτοτελείς ως προς τους οικείους Δήμους που δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και λειτουργούν ανταποδοτικά αφού έχουν ιδία έσοδα από τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για Νέα Δημοτική παράταξη του Δήμου Κύμης Αλιβεριου



ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ – ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ

Εμείς που προερχόμαστε και στηρίξαμε τις δημοτικές παρατάξεις, ‘Πολίτες της Αυτοδιοίκησης’, ‘Δυναμική Πορεία’, ‘Ενεργοί Δημότες’ και ‘Νέοι Ορίζοντες’.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ

Τη δημιουργία μιας ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ με την επωνυμία
‘ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ’

ΑΝΕΛ :για τις επικείμενες αυξήσεις στο κόστος διέλευσης και στα σχεδία εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων



Την στιγμή που όλοι οι πολίτες υποφέρουν από τις συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων, η συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά στρέφεται κατά του συμφέροντος των πολλών για να ξεπληρώσει γραμμάτια των ολίγων. Με την απαράδεκτη ρύθμιση που προωθεί για την εκκίνηση της πολυθρυλούμενης ανάπτυξης, μέσω της κατασκευής κλειστών αυτοκινητοδρόμων, επιχειρεί και πάλι να στραγγαλίσει οικονομικά τα εύκολα θύματα που δεν είναι άλλα από τους απλούς πολίτες, αλλά και επαγγελματικές ομάδες οι οποίες στηρίζουν την ύπαρξή τους στις οδικές μεταφορές. 

Εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας



Την Τετάρτη 11 Νοε. 2013 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ (Μεσσαπίων 2, 2ος Όροφος), θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη:

  • των νέων μελών της συντονιστικής γραμματείας της Οργάνωσης Μελών (Ο.Μ.) Χαλκίδας
  • των αντιπροσώπων για την νομαρχιακή συνδιάσκεψη της Εύβοιας.

Διεκδίκηση της «30ης Πανελλήνιας Ανιχνευτικής Πολιτιστικής Ενημέρωσης 2013» απ’ την Χαλκίδα.

Κάθε χρόνο την Άνοιξη, μια πόλη της  Χώρας διοργανώνει την «Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση», δηλαδή μία 4ήμερη σύναξη –(φεστιβάλ) νέων Προσκόπων – μαθητών Λυκείου, (1000 άτομα περίπου) που είναι οργανωμένοι σε «Κοινότητες Ανιχνευτών». 
Σκοπός της σύναξης είναι οι Κοινότητες των Ανιχνευτών μας να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, τις έρευνες και τις μεγάλες δράσεις που πραγματοποίησαν.

Συνεστίαση του ΚΚΕ Παρασκευή 13 Δεκεμβρη