Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΕΛ :για τις επικείμενες αυξήσεις στο κόστος διέλευσης και στα σχεδία εγκατάστασης νέων σταθμών διοδίων



Την στιγμή που όλοι οι πολίτες υποφέρουν από τις συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων, η συγκυβέρνηση για άλλη μια φορά στρέφεται κατά του συμφέροντος των πολλών για να ξεπληρώσει γραμμάτια των ολίγων. Με την απαράδεκτη ρύθμιση που προωθεί για την εκκίνηση της πολυθρυλούμενης ανάπτυξης, μέσω της κατασκευής κλειστών αυτοκινητοδρόμων, επιχειρεί και πάλι να στραγγαλίσει οικονομικά τα εύκολα θύματα που δεν είναι άλλα από τους απλούς πολίτες, αλλά και επαγγελματικές ομάδες οι οποίες στηρίζουν την ύπαρξή τους στις οδικές μεταφορές. 

Η Φθιώτιδα ανεξήγητα και ύποπτα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των δυσμενών αυτών εξελίξεων καθώς οι μετωπικοί και πλευρικοί σταθμοί διοδίων διαρκώς αυξάνονται, απαγορεύοντας ουσιαστικά αυτό που το ελληνικό σύνταγμα, αλλά και η ευρωπαϊκή νομοθεσία επιτάσσει, την ελεύθερη μετακίνηση. Η διαχρονική ενδοτικότητα των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν εκθρέψει το θράσος των κατασκευαστικών εταιριών τόσο, που για παράνομα διόδια αξιώνουν και πετυχαίνουν κρατικές δομές να επιβάλλουν και εισπράττουν γι’ αυτές παράνομα πρόστιμα, αλλά και να διατηρούν προσβάσιμο μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα το επί της ουσίας ιδιωτικό οδικό δίκτυο των παραχωρησιούχων.  Επίσης αξιώνουν να έχουν μόνο οφέλη, χωρίς να αναλαμβάνουν υποχρεώσεις, όπως η άρτια κατασκευή και συντήρηση του «κλειστού» αυτοκινητόδρομου, αλλά και η συνεχιζόμενη άρνηση εκπλήρωσης της υποχρέωσής τους να αποπερατώσουν το παράπλευρο οδικό δίκτυο.
 Οι ΑΝΕΛ συντασσόμαστε στο πλευρό όλων των θιγόμενων επαγγελματιών, πολιτών και φορέων και παράλληλα θέτουμε προ των ευθυνών τους όλους τους βουλευτές που συνηγορούν σε αυτό το διαχρονικό έγκλημα. Αναρωτιόμαστε εάν θα δείξουν ότι είναι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας που τους εκλέγει ή για άλλη μια φορά είναι διακοσμητικά-αναλώσιμα όργανα επιβολής της τροϊκανής πολιτικής.  Λέμε «φτάνει πια» στην ασυδοσία και καλούμε την κυβέρνηση να επιβάλει την πολυδιαφημιζόμενη νομιμότητα όχι μόνο προς την κατεύθυνση των συνήθων θυμάτων, αλλά και έναντι των μεγαλοεργολάβων συνεργατών της. Στηρίζουμε τις μορφές αντίστασης που επιχειρούνται και καλούμε και εμείς με την σειρά μας τον Φθιωτικό λαό, ενωμένος, να συμμετάσχει σε αυτές προκειμένου να αποτραπούν οι δυσμενής εξελίξεις που συνεχίζουν να  βυθίζουν περαιτέρω τον νομό μας και τους συμπολίτες μας στην τεχνητή  απομόνωσή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου