Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για την συρρίκνωση και το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων



To Εργατικό Κέντρο Εύβοιας μετά τις τελευταίες αναφορές σχετικά με τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και τη μεγάλη αναστάτωση που προέκυψε στο προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. του νομού, επισημαίνει ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. είναι αυτοτελείς ως προς τους οικείους Δήμους που δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και λειτουργούν ανταποδοτικά αφού έχουν ιδία έσοδα από τις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες.
Επιπλέον έχουν εξαιρεθεί από τον δημόσιο τομέα και λειτουργούν σύμφωνα με το δικό τους θεσμικό πλαίσιο, τον νόμο 1069/80. Επίσης το προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. είναι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που δεν μισθοδοτείται και δεν επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο. Μετά δε και τις συνενώσεις που έγιναν λόγω Καλλικράτη,  οι Δ.Ε.Υ.Α. αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και θεωρούνται υποστελεχωμένες σύμφωνα και με πρόσφατες απογραφές που έγιναν και καταγράφηκαν από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
   Ζητάμε από τις Δ.Ε.Υ.Α., να αξιοποιήσουν το υπάρχον προσωπικό και να στελεχώσουν επαρκώς τις Οργανικές θέσεις, ούτως ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των εργολαβιών και της παροχής εργασίας, μέσω Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό των Δ.Ε.Υ.Α. και κατ΄ επέκταση όλους τους Δημότες.

ΓΙ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Δ.Ε.Υ.Α., ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ – ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ  ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Η ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.

Για το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας


   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Στέφανος ΜΠΑΣΙΝΑΣ                                                    Μαρία ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου