Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Πολιτική διακήρυξη της " ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" Δήμου Κύμης Αλιβερίου



Σε μερικούς μήνες ολοκληρώνεται η θητεία της πρώτης δημοτικής αρχής του δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Όλοι οι δημότες πλέον γνωρίζουν και αξιολογούν τα πεπραγμένα ή μη πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, άσχετα από το αν στήριξαν το εγχείρημα του Καλλικράτη ή ποιο συνδυασμό ψήφισαν στις εκλογές του 2010.

Η έλλειψη οράματος, η αδιαφάνεια, ο αυταρχισμός, η συναλλαγή με τα συμφέροντα και τους κάθε λογής ημέτερους, η οικογενειοκρατία και οι ψεύτικες υποσχέσεις, αποτέλεσαν τους κανόνες λειτουργίας της.

Ο δήμαρχος και η παράταξή του, αφού πρώτα εξαπάτησαν τους δημότες – ψηφοφόρους υποσχόμενοι όλα σε όλους, επιδόθηκαν σε μια μίζερη διαχείριση των προβλημάτων του τόπου μας, χωρίς όραμα και σχέδιο, σε συναλλαγές, εξυπηρετήσεις- διευθετήσεις, με μεθόδους με τις οποίες για χρόνια πορεύτηκε το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, και σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή πολιτική που υποβάθμιζε τα πραγματικά προβλήματα, αγνοώντας στοιχειώδεις αρχές πολιτικής ευπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού.
Η πολιτική που ασκείται τα 3 τελευταία χρόνια πρέπει να αλλάξει. Είναι απαίτηση των καιρών, της κοινωνίας και των δημοτών. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αδιαφάνεια, το ρουσφέτι και τον αυταρχισμό, που δεν προάγουν την κοινωνική συνοχή και τα συμφέροντα του τόπου μας, ΟΧΙ στην αρχή του ενός ανδρός, που δημιουργεί υποταχτικούς προσκυνητές του.
            Χρειαζόμαστε μιαν άλλη πολιτική, με όραμα, σχέδιο και στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη. Με νομιμότητα, διαφάνεια, λογοδοσία, χρηστή διοίκηση. Με την άμεση συμμετοχή του πολίτη. Χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Με δημοκρατική λειτουργία και συμμετοχή.    
      Αυτή την άλλη πρόταση διακυβέρνησης του δήμου, μετά από έντονο προβληματισμό, μακρύ και επίπονο δημοκρατικό διάλογο, χωρίς τα προαπαιτούμενα, τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, αποφασίσαμε να καταθέσουμε στους δημότες του δήμου Κύμης- Αλιβερίου.
            Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό το εγχείρημα. Έπρεπε πρώτα απ’ όλα να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Τις αντιπαραθέσεις, τις παραταξιακές και κομματικές καταβολές με τις οποίες πορευτήκαμε τις τελευταίες 10ετίες ως πολίτες αυτής της χώρας. Μας ένωσε όμως η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τον τόπο. Δεν μπορούμε να παραμένουμε απαθείς σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
            Έτσι δημιουργήσαμε την παράταξη που φιλοδοξεί να δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου μας. Η Συμπολιτεία Πολιτών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, είναι αποτέλεσμα αυτής της έντονης κοινωνικής και πολιτικής διεργασίας. Δεν μας αφορούν και δεν μας ενδιαφέρουν οι κομματικές και παραταξιακές καταβολές κανενός. Είμαστε πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεοληψίες.




            Οραματιζόμαστε ένα δήμο
-                      που θα λειτουργεί δημοκρατικά, αποκεντρωμένα, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους δημότες χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
-                      που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί πολιτικές ανάπτυξης, χωρίς να σπαταλά άσκοπα τους λιγοστούς πια πόρους
-                      που θα παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες και δεν θα πουλάει χάρη στους δημότες.
-                      που θα σέβεται το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.
-                      που θα δίνει διέξοδο στη δοκιμαζόμενη από την κρίση νεολαία, χωρίς να την κατευθύνει μόνο στα γήπεδα ποδοσφαίρου.
            Και πάνω απ’ όλα χρειαζόμαστε μια δημοτική αρχή που θα υλοποιεί με συνέπεια όλες τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν.
     Για να γίνουν όμως όλα αυτά είναι απαραίτητη η μεγαλύτερη και ενεργότερη δυνατή συμμετοχή των δημοτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
            Για πρώτη φορά στον τόπο μας, ίσως και στην πατρίδα μας, δημιουργούμε πρώτα την παράταξη και μετά επιλέγουμε τον υποψήφιο δήμαρχο, που θα κληθεί μετά τις εκλογές να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της παράταξης. Αυτό δεν θα γίνει στο παρασκήνιο ή σε σκοτεινά πολιτικά ή επιχειρηματικά γραφεία και διαδρόμους, ούτε με συναλλαγές τοπικών συμφερόντων.
            Θα είναι γνήσιο αποτέλεσμα δημοκρατικής διαδικασίας και απόφασης. Δηλαδή με άμεση ψηφοφορία.
            Έτσι λοιπόν καλούμε όλους όσους συμφωνούν με τις αρχές μας, να γίνουν μέλη της παράταξης, για να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας και να εκλέξουμε τον υποψήφιο, που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα που θα συνδιαμορφώσουμε.
            Ιδιαίτερα καλούμε την νεολαία του τόπου μας να ενταχθεί και να συμπορευτεί μαζί μας, σε αυτή την προσπάθεια η οποία τους αφορά.
     Να καταθέσει τις απόψεις της και να αγωνιστεί για την υλοποίηση τους.  
Όλοι μαζί στο όραμα για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου